Навивачки групи на подрачјето на бивша СФРЈ

• Креатор на темата Креатор на темата RedStarFan
  • Време на започнување Време на започнување
Не дека е Србин, ама зошто да не има симпатии кон Србија, кога веќе има тетка, вујко, братучеди итн. во Србија!?... Не да се пишува ко Србин на попис, ама кој ќе му забрани да нема симпатии... Јас и вас не ве сфаќам, што имате против... Ич да нема никаква жичка српска, зошто да не навива за Партизан, Звезда, Хајдук, Динамо, Војводина итн.?

Зошто е тој тогаш ретардиран, само затоа што е различен од тебе/вас? Не ве сфаќам најозбилно... Ако тој/таа/тие наумиле да навиваат за тие тимови, никаква навреда од вас нема да им го смени мислењето... Само си стварате непријателства, ништо друго...
Да нема никаква жичка од Србија,а да навива за Партизан или Звезда пред Вардар,Работнички Пелистер треба да не е нешто во ред со него.

Неприродно е да ја прејдеш својата улица и кварт, и да засакаш клуб од друг град. Тоа ти е исто како да се заљубиш во Шакира зошто е поубава од секоја девојка што ти ја познаваш.

Да нема никаква жичка од Србија,а да навива за Партизан или Звезда пред Вардар,Работнички Пелистер треба да не е нешто во ред со него.

Многу работи се неприродни, ама сепак се случуваат... Од сите сфери на животот...
Да не почнеме со примери, ќе отидеме ептен оф топик...

Го имам кажано тоа, еве пак на кратко... Татко на некое дете уште од времето на СФРЈ бил за Партизан или Звезда, и детето го прифаќа тоа од татко му... Што има лошо во тоа?

Само кај нас се води таа тема на муабет, бидејќи кај нас не е развиен толку фудбалот, не е развиена ултрас културата на степен како што е во Србија и Хрватска итн... И темата ја отвараат баш тие што не им се допаѓа тоа... На другите им чуе и за Комити и за Делије и за Гробари, Чкембари, Торцида...

И во Словенија има Гробари, и во Црна Гора има, Хрватска, значи насекаде... Што има лошо тоа... Се пренесува од колено на колено, порано сме биле една земја, нема ништо неприродно, барем според мене...

Ама не ве осудувам вас само затоа што мислите различно од мене... Потполно ве сфаќам, знам и која ви е поентата, ама ете пробувам од друга гледна точка да ви објаснам како јас/ние сфаќам(е)...

http://www.kurir-info.rs/pretucen-sima-srbija-clanak-284244

Ајде, да се занимаваме со дешавањата на групите, не истиот муабет да ми го вртите по 100 пати.

Јесте да сум неутрален (со блага наклонетост спрема Алкатраз :D) ама овие Забранетите стварно претеруваат... Идат сами против сите, а незнаат какви последици може да имаат... Јасно е која им е намерата, ама вака власт не се добива...

Гробар што си тупиш мозок па им објаснуваш, според нивна логика оние што навиваат за реал, барса се шпанци за баерн и вердер германци, за некој италијански клубови италијанци,така да треба да гони работа да им дадат пасоши:).
Кој кур фактор се да ми некој кажува за кого да навививам, ке ме наречел некој србоман ме заболе она, слободно нек ме нарече и бугарофил иако немам бугарско пасоче.
Нек си торлаат колку што сакаат влегло во крвта и чао пријатно.

Само да ви кажам другари, можеме огромна дискусија да развиеме на тема „Зошто Звезда и партизан а не локалниот клуб?“ Ама не смее да биде главен параметар поради србоманство, затоа што со тој ист муабет им го тупат мозокот на Делиите и Гробарите од Ниш, Суботица, Смедерево, Крагујевац и сите останати градови каде што има локална група. Треба да збориме зошто за нас е Звезда/партизан над локал патриотизмот, и зошто кај нас уствари не се развил локал патриотизмот.

Друга битна ствар, да навиваме ние за Рад, Војводина или некој мал тим од Србија, па да речеш дека е затоа што сакаме да бидеме Срби, или сме wanna be Срби (зборам општо, ја сум си Србин и онака да нема забуна). Ама не се Звезда и Партизан тој ранг, за Челзи, Валенсија, Манчестер Сити, тоа се ТИМИШТА! Не се гледа само моменталната состојба.

Е па, ајде прашајте зошто бодрите клубови кој не се од вашиот град, а не зошто Српски клуб.
--- надополнето: 22 јуни 2012 во 20:09 ---
Јесте да сум неутрален (со блага наклонетост спрема Алкатраз :D) ама овие Забранетите стварно претеруваат... Идат сами против сите, а незнаат какви последици може да имаат... Јасно е која им е намерата, ама вака власт не се добива...
Јебеш компас, ово је Југ! :D

Убаво им е кога дечко од Штип навива за Вардар, а притоа има тим во Брегалница (пример давам само)... Ама не, овие оти се од Србија тимовите, затоа :D

Убаво им е кога дечко од Штип навива за Вардар, а притоа има тим во Брегалница (пример давам само)... Ама не, овие оти се од Србија тимовите, затоа :D
Не ме терај да го менувам мислењето за тебе. Поглупа споредба неможеше да направиш. Па иста земја сме со Србија не сме. Штип(на пр.) не ни прави проблеми, а Србија покрај тоа што не ни ја признава црквата згора на се и пола Гробари и Делии кур ги боли за нас, вадат застави и бајраци со грчки знамиња и нивните геј браќа. Плукаат по нас и да не набројувам. Како да ги сакаме ? Ама како што кажа РедСтарФан, голема дискусија може да се развива на темава, ти си го браниш своето ја моето и никад нема да докажеме спротивно. Ти го оправдуваш тоа јас не го оправдувам бодрењето на странски клубови пред домашни и тоа е тоа.

Ете ја на пример тоа го разбирам, и така исто јас не можам да седам со Комити на иста трибина кои се анти-српски настроени, па дури и пееле анти-српски песни. И нема кој да ме натера јас да навивам за Вардар, иако сум роден и израснат во Скопје.

Не ме терај да го менувам мислењето за тебе. Поглупа споредба неможеше да направиш. Па иста земја сме со Србија не сме. Штип(на пр.) не ни прави проблеми, а Србија покрај тоа што не ни ја признава црквата згора на се и пола Гробари и Делии кур ги боли за нас, вадат застави и бајраци со грчки знамиња и нивните геј браќа. Плукаат по нас и да не набројувам. Како да ги сакаме ? Ама како што кажа РедСтарФан, голема дискусија може да се развива на темава, ти си го браниш своето ја моето и никад нема да докажеме спротивно. Ти го оправдуваш тоа јас не го оправдувам бодрењето на странски клубови пред домашни и тоа е тоа.

Тоа го спомнав намерно за да се зезам малку... Јас спомнав на претходната страна дека потполно ве сфаќам вас, вашите идеали, вашите размислувања итн... Ете, јас од мал сум друго учен и готово, крај на приказната... Како што викаш и самиот, ниту јас на тебе, ниту ти на мене неможеш да ми докажеш :D

Никогаш не ми сметале некои луѓе само затоа што се различни од мене или различно согледуваат на работите... Така да уживај, нема потреба од напнување ;)

И да, не дека не ми е мило Вардар што игра Европа, дај Боже и ЛШ да играат, горд сум на успех на Мак клуб или репрезентација, само неможам да бидам нивни фанатик... Ако ме разбираш мислам :)

Тоа го спомнав намерно за да се зезам малку... Јас спомнав на претходната страна дека потполно ве сфаќам вас, вашите идеали, вашите размислувања итн... Ете, јас од мал сум друго учен и готово, крај на приказната... Како што викаш и самиот, ниту јас на тебе, ниту ти на мене неможеш да ми докажеш :D

Никогаш не ми сметале некои луѓе само затоа што се различни од мене или различно согледуваат на работите... Така да уживај, нема потреба од напнување ;)

И да, не дека не ми е мило Вардар што игра Европа, дај Боже и ЛШ да играат, горд сум на успех на Мак клуб или репрезентација, само неможам да бидам нивни фанатик... Ако ме разбираш мислам :)
Нема врска дека сум напнат или дека ми сметаат луѓето како тебе, туку едноставно неможам да ги разберам али океј вие едно сте учени од мали ние друго, повеќето од вас што така се учени татковците им се од Серивс Кру т.е. Аеродром :D Терајте вие така така и ние, него кажи ми кој ги учи денешниве деца вака?

Нема врска дека сум напнат или дека ми сметаат луѓето како тебе, туку едноставно неможам да ги разберам али океј вие едно сте учени од мали ние друго, повеќето од вас што така се учени татковците им се од Серивс Кру т.е. Аеродром :D Терајте вие така така и ние, него кажи ми кој ги учи денешниве деца вака?
Youtube ги учи :D

Помладите во Аеродром ич не се замараат со Гробари и Делије сите се само Ф.А и тоа е тоа сеа за постарите не може да се рече дека нема.

За постарите никако не може да се каже, не може да те сметам за сериозна група а тебе енед од главните луѓе ако не и главен има надимак ГРОБАР! :D Е па, едвај чекам дотичниот у АБА лига да го видам каде ќе стои коа ќе се сретнат :)

За постарите никако не може да се каже, не може да те сметам за сериозна група а тебе енед од главните луѓе ако не и главен има надимак ГРОБАР! :D Е па, едвај чекам дотичниот у АБА лига да го видам каде ќе стои коа ќе се сретнат :)

За ова зборувам батко Цеце... Мал фудбал, Партизан - Звезда :D

2645f2o.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom