Дали некој фрлил магија врз вас?

• Креатор на темата black angel
  • Време на започнување
S

Sheldon Cooper

Гостин
нене никако зошто би те лажел секој има право да мисли за мене што сака ок се согласувам, но ова е жива вистина јас бев под магија, бабами умре растурајки магија на мој братучед од постарата сестра на мама тоа го направи дуле гледачот.јас ја носев бабами во носилката во болница а јас бев под магија цели 5 години.затоа сега бог ме користи на такви места негова е славата не е моја.вака по твое еве искрено кој највеке би го искористил ти на пример од твоите другари дали тој кој веке работел работа која веке ја знае и има искуство или некој кој е почетник како што вели народот прашај паталец а не гаталец така и тоа е исто јас бев 5 години под магија бог ја тргна од мене а потоа се молев бог да ми даде таков дар да можам,да му служам како алатка да се молам за луге и да заповедам се почна со мојот братучед па едно девојче кое ги имаше истите проблеми страв во темно и плус беше слабо не јадеше ништо јас бев таму телевизорот да им го правам паднавме на тој муабет девојчето почна да плаче а бабаму ме прекори да не правиме муабет за тоа бидејки и она го има истиот проблем и плус не можеше да ја натера да јаде затоа и очите и ослабеле вели таа и ми вика кај да ја однесеме да и забајат јас и велам нема никаде да одите бог така ме водеше ја земав малата за рака и таткои и отидовме у нејзината соба да се молиме.детето додека се молевме цело почна да се тресе и потоа се ослободи и тоа не остана на тоа излеговме на терасата седа до мене јас почнав кафе да пијм и пак почна да се тресе и по неколку секунди сама кажа дека како жешка вода да и истуриле на глава и право низ нозе него друго повеке ме допра кога по неколку минути сама побара да јаде бабаи беше вџашена од тоа што сама никогаш не побарала да јаде трчаница се симна доле у кујната и да и направи сендвич но не остана на тоа иде со сендвичот и девојчево и вика чекај сега ке му благодарам на бог за сендвичот јас просто занемев немав зборови си велев ова ли е детето кое не му се јадеше го изеде сендвичот па после тоа сама се молеше за таткои јас бев посрамен од сето тоа што детево направи.што значи да се има дечка вера сега девојчето од тогаш го немам видено но веруам дека летово поново ке се сретнеме.Бог со вас
--- надополнето: 23 јуни 2012 во 20:25 ---
инаку татко и и мајка и се разведени преку летото иде на гости кај таткои со сестричката живеат во скопје со мајка и а таткои работи во истата фабрика кај што сум јас само јас сум на поправка на тв,лцд а тој е во производство на бојлери во велес
Nice try.. but it won't work!

Член од
30 јануари 2010
Мислења
101
Поени од реакции
17
најубаво да прашаш кои ги прави најубаво би ти објаснил јас мојата беше да се заљубам во девојка која работеше со мене мајкаи виде довра шанса да ми ја утрапи јас работев предходно во приватен сервис а она никако да си фати дечко и мајкаи виде добра шанса тоа бев јас ми направија магија на црн камен со бели прамени тенок голем околу 3 сантима и танок 2мм ставен ми беше во патиката јас бев кај неја на роденден тогаш она направи 3 месеци во првиот сервис кај што работеше и беше на 31 на ден нова година роденден јас ја знаев само 3 месеци отидов во име на фирмата газдата замина за скопје таму да чека нова година а јас кај неја на роденден и мајкаи во тие 3 месеци не посетуваше скоро секој ден сестраи на девојчето беше во комшии мажена и чим дојде да си ги види внуците обавезно идеше и кај нас и начека погодна шанса да ми направи магија и јас не веруев ногу во тие работи кога ги облеков патиките почна десната патика нешто да ме боцка но во гужвата се облеков и си отидов од кај неја кога стасав дома ги соблеков и на крај на памет да видам и кога дојде време да чекам н ова година ги облеков патиките и тогаш видов дека и со извадени врвци нешто ме боцка а мајка ми на вратата да ме испрака кога ја превртев патиката испадна тој камен.после тоа неможев да спијам станав лјубоморен на секој кои ке му се насмевне а плус нешто ми викаше скини парче од косата ке ја сонуваш почнав да се противам на тоа почнав да се укочувам да неможам да дишам до мене братов на метро до мене неможам да викнам и на крајот собрав сила и реков исусе спасиме.одма ме пушти кај не одев што не правев неможев да ја одтргнам таа магија од себе ми рекоа дека е на име мислам со Влашка незнам тешка магија плус и платата газдата ми ја каснеше 3 месеци цел бев скршен уништен.Разбрав преку еден брат од сегашната црква дека има чуда бог прави чуда таму и отидов уште на втората служба пасторот и проповедникот ме повлекоа во собата кај што се молат и насамо почна да се молат за мене ми рекоа дека бог им ставил на срце за мене и кога почнаа да се молат мене само бело пред очи ми дојде ми се сврте паметот и паднав само чув во името на исус растураме се што е врзано и јас паднав по неколку минути како товар ми падна од плеките.потоа пасторот ми рече сега тој кој направил ке му се врати али ти пази тој некој ке направи се да те врати и толку беше девојчето потоа очите и се упија во натре беше како зомби претрпе 2 сообракајки едната кај градско другаркаи на лице место мртва она целата искршена беше.
--- надополнето: 23 јуни 2012 во 21:02 ---
сето ова е само дел од она што бог прави во мојот Живот секој има право да одлучи како ке го живее затоа јас решив вака да му служам на бога од мене е тоа не ви се противам нити навредувам дај да се собереме сите заедно и секој кои има било какво сведоштво нека каже а не да се напаѓаме пак ке кажам сите ве сакам и јас се интересирам за паранормалните работи затоа се трудев да најдам решение за да го ресетиоам линкот највеке ме заинтересира куќата во црниче ради тоа највеке и ради сведоштвата и искуствата кои ги имате некои да си помогнеме едни на други.Имајте пријатна вечер Бог со вас поздрав ке се чуеме повторно доколку го направам ЕМФ МЕТАРОТ да можам да мерам присутност на паранормални работи па ке ве известам Поздрав уште еднаш.

Christian Lovato

stonecold
Член од
2 април 2012
Мислења
601
Поени од реакции
272
За каква магија се дискутира тука? Може некој да дефинира што е тоа магија?:confused:
Под Магија се подразбира вид на уметност со кој се добива посакуван ефект преку молитви,клетви,песни ,ритуали,кристали и друго кои не се можни во некои реални ситуации туку се добиваат преку т.н. натприродни сили! Иако сите ја имаме таа моќ само треба да знаеме како да ја искористиме!Некои ја нарекуваат и Моќта на Потсвеста, Тајната, Моќта и многу други имиња , но таа е само една!

Член од
26 декември 2008
Мислења
608
Поени од реакции
236
Со магија може да се постигне одреден успех во нашиот живот, но она што не им го кажуваат маговите на тие
што ги порачуваат магиите за сопствен успех е тоа што
за да се постигне успех треба да има и жртва од која ќе се краде енергијата и таа ќе венее.
Магијата не е молитва ниту нешто слично на кого ќе
му се молиме за магија на Бога сигурно не а на
ѓаволот ако му се молиме тоа не е молитва туку зло.

Christian Lovato

stonecold
Член од
2 април 2012
Мислења
601
Поени од реакции
272
Со магија може да се постигне одреден успех во нашиот живот, но она што не им го кажуваат маговите на тие
што ги порачуваат магиите за сопствен успех е тоа што
за да се постигне успех треба да има и жртва од која ќе се краде енергијата и таа ќе венее.
Магијата не е молитва ниту нешто слично на кого ќе
му се молиме за магија на Бога сигурно не а на
ѓаволот ако му се молиме тоа не е молитва туку зло.
Molitvata za hristijanite e isto kako i magijata za Vikanite,paganite...!

Член од
26 декември 2008
Мислења
608
Поени од реакции
236
Molitvata za hristijanite e isto kako i magijata za Vikanite,paganite...!
Ок, но не спомнав религија молитвата сепак е универзален јазик или средство за комуникација меѓгу човек и Креаторот.
Затоа и во сите религии постои.
И сепак молитвата за христијаните не е исто што е магијата за паганите тие давале жртви убивале животни и мислеле дека
поради убивање и мачење на животни Бог ќе ги награди.

Christian Lovato

stonecold
Член од
2 април 2012
Мислења
601
Поени од реакции
272
Ок, но не спомнав религија молитвата сепак е универзален јазик или средство за комуникација меѓгу човек и Креаторот.
И сепак молитвата за христијаните не е исто што е магијата за паганите тие давале жртви убивале животни и мислеле дека
You kidding me? Toa bilo od dedo adama , sega imam prijateli Vikani pa pak imaat prekrasen zivot i umiraat vo dlaboka starost!Vazno si gi imaat ostvareno sonistata!

Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.666
Не е баш во тоа разликата меѓу магијата и молитвата. Молитвата е молба да се добие нешто, изразување благодарност, славење на оној кому му е упатена итн. Жртвата ја има и во христијанството само што е бескрвна (свеќите). Во Стариот Завет има и поинаков вид жртви.
Магијата е нешто друго. Таму постои тенденција повиканиот ентитет да се принуди на послушност, со низа ритуали, предмети и сл; во молитвата се моли, во магијата се заповеда.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.249
Поени од реакции
12.260
Не е баш во тоа разликата меѓу магијата и молитвата. Молитвата е молба да се добие нешто, изразување благодарност, славење на оној кому му е упатена итн. Жртвата ја има и во христијанството само што е бескрвна (свеќите). Во Стариот Завет има и поинаков вид жртви.
Магијата е нешто друго. Таму постои тенденција повиканиот ентитет да се принуди на послушност, со низа ритуали, предмети и сл; во молитвата се моли, во магијата се заповеда.
Но во никој случај не се мачи повиканиот ентитет (реален или не).
И нормално, има разлика од магија и магика!!!

7. Затоа ти што ги посакуваш Магиските Подароци, биди сигурен дека е твојата душа цврста и постојана; зошто ласкајќи им на твоите слабости, Слабиот ќе има моќ над тебе. Потчини се на твоето Себство, но не плаши се ни од човек ни од дух. Стравот е неуспех, и претходник на неуспехот: а храброста е почеток на доблеста.
8. Затоа, не плаши се од Духови, туку биди цврст и љубезен со нив; зошто немаш право да ги презираш или мачиш; и тоа исто така може да те заведе. Наредувај им и терај ги, заколнувај ги со Големите Имиња ако треба, но не им се потсмевај и не ги мачи, зошто, без сомнение, тоа ќе те одведе во грешка.

Член од
27 февруари 2009
Мислења
32
Поени од реакции
19
ова ви го кажувам со љубов дека бог забранува да се прават било какви магии или замајување на паметот на човекот за да се добие нешто ако имате читано свето писмо бог таму убаво кажува 4 мојсеева 23:23 нема гатање кај јакова нема магепсништво кај израелот после 3 мојсеева не вражајте и не гатајте ако некој им се обрати на повикувачи на духови и на вражалци јас ке се свртам против таквиот човек и ке го истребам од неговиот народ.Значи христијанин кој не читал библија може да мисли така али оној кој читал и дошол до овие стихови нека се замисли малку бидејки овие стихови се дирекно вдахнати од бога и напишани и јас се држам до тоа.кој има читано ок кој нема нека прочита и нека прекине да го прави тоа бидејки тоа е ти мене магија ја на тебе магија ти на мене ја на тебе тоа е како во боксот се боксираат па после и двајцата истоштени ке паднат.значи секој од вас бог ви дал избор но на крај секој засебно ке си дадеме сметка кога ке стигнеме на судниот ден.Пак ке кажам не сакам на никого да наштетам нити да го притискам така налага светото писмо кој сака да прифати со избор см се родиле до крајот на животот до крај бог тој избор го поштува кој сака како сака да живее е после тоа секој ке си дадеме сметка. И уште нешто од искуство што го имам веке 3 години е дека кај што има гатач,бајач,гледач на карти и тн. обавезно има некој болех во таа фамилија некој многу страда како казна за тоа што го прават.Бог со вас
--- надополнето: Jun 24, 2012 7:07 AM ---
Ок, молитвата сепак е универзален јазик или средство за комуникација меѓгу човек и Креаторот. за ова ИМАШ LIKE
поради убивање и мачење на животни Бог ќе ги награди. И ЗА ОВА ИМАШ ИСТО LIKE
Бог создателот даде една помирителна жртва тоа е Исус за секој кој поверува да биде спасен а во стариот завет имало такви жртви помирителни жртви јагниња на кои пред да се носат во храмот 15 дена пред тоа се проверувало дали на тоа јагне му фали нога или нешто да не биде фалично у таму кај што се принесувала жртвата пристап имале само свештени лица но Исус го скрши тоа ја скина таа завеса во храмот каде се случуваше тоа и сега ние идеме со жртвата која исус ја направи на крстот пред таткото создателот али треба најпрво да поверуваме дека исус е негов син и насш спасител и господ.Бог со вас
--- надополнето: Jun 24, 2012 8:30 AM ---
сега баш ми текна минатото лето со комшика ми кога одевме на базент таа носеше ланче со око некое на него многу ја урочувале и глава м,ногу ја болеше и што се случи ме задеваше за женска и случајно ја задрав за ланчето и ми вика што ако девојчето твое го има истиот проблем јас еве ке и го подарам ланчето и го извади од нејзиниот врат го закопчи и така за да ми покаже како ке и го става околу врат реков само во името на исус и ланчето во нејзините раце и се скина и таа почна да се плаши а во исто време и ме искара оти и го скинав јас и реков во твоите раце беше ти го држеше а не јас па почна да се смее и да ме кара така да не правам после по некое време извади цигара да пали и ми вика е сега ке запалам цигара оти ме изнервира ми го скина ланчето јас и реков сакаш ли да се молам за да веке не пропушиш и она почна да ми цвили само што реков така после една недела почна да и се лоши од цигарите и сега веке не пуши.али бог го прави сето тоа а не јас јас само изговорив а не направив ништо.од утре пак ке бидеме заедно јас и она на базент па ве каниме ајде и вие со нас.многу си ја сакам многу е детинеста и сака само со мене да оди на базент со други не сака мое годиште е и засега нема дечко па може ке биде нешто којзнае ама многу ми е смешна кога го извади ланчето и кога се скина после за да ми врати ме бутна во базентот сега на ред сум јас да и вратам хаххаххаха се шалам греотка е.Инаку ке си ја земам во раце и сосе неја во базент и така е малечка како кајли миног многу личи на неја во ликот.

Член од
26 декември 2008
Мислења
608
Поени од реакции
236
Oчигледно имаш познавање за тоа како се спроведува магијата преку изгубените души, но сепак знаеме дека
мора од некаде и да се исцица таа енергија.
Затоа таквите дејствија не се од Бога, од темнината се.
--- надополнето: 24 јуни 2012 во 13:04 ---
Но во никој случај не се мачи повиканиот ентитет (реален или не).
И нормално, има разлика од магија и магика!!!

7. Затоа ти што ги посакуваш Магиските Подароци, биди сигурен дека е твојата душа цврста и постојана; зошто ласкајќи им на твоите слабости, Слабиот ќе има моќ над тебе. Потчини се на твоето Себство, но не плаши се ни од човек ни од дух. Стравот е неуспех, и претходник на неуспехот: а храброста е почеток на доблеста.
8. Затоа, не плаши се од Духови, туку биди цврст и љубезен со нив; зошто немаш право да ги презираш или мачиш; и тоа исто така може да те заведе. Наредувај им и терај ги, заколнувај ги со Големите Имиња ако треба, но не им се потсмевај и не ги мачи, зошто, без сомнение, тоа ќе те одведе во грешка.

Ова веќе е сататанизам и зло, знам како се раскинуваат магиите со Божјата Енергија, и знам дека тоа е нечовечко нешто молитвата е од Бога.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.249
Поени од реакции
12.260
Ова веќе е сататанизам и зло, знам како се раскинуваат магиите со Божјата Енергија, и знам дека тоа е нечовечко нешто молитвата е од Бога.
Ова е веќе само твоја незапознаеност и ограниченост. Мирисаш на христијанин со ова што го напиша...
Како може да е зло? Мислам, го ставаш во категорија зло бидејќи не е исто како твоето или...? Не разбирам...

Молитвата ја има само во јудејско-христијанските и исламски религии :) Не е универзален јазик, туку само еден од многуте начини... Полека, кроце...

М

Мартин`

Гостин
Не верувам во вакви работи магии само ќе кажам кој ти прави магија за лошо да му се врати 10x полошо од тоа што ти мислел, господ е голем и гледа и казнува такви работи лоши работи од страна на луѓе а верувам дека и штитни нормално :)

Инаку имам најдено чудно книгиче 5x5cm нешто на непознат јазик како библија/куран замотано во шамивче што е незнам ..

Член од
26 декември 2008
Мислења
608
Поени од реакции
236
Ова е веќе само твоја незапознаеност и ограниченост. Мирисаш на христијанин со ова што го напиша...
Како може да е зло? Мислам, го ставаш во категорија зло бидејќи не е исто како твоето или...? Не разбирам...

Молитвата ја има само во јудејско-христијанските и исламски религии :) Не е универзален јазик, туку начин... Полека, кроце...
За да ти постигнеш успех преку магијата, изгубените души ја
крадат енергијата од жртвата и тој човек нема повеќе желба за живот, почнува да се разболува и е крајно несреќен и страда ужасно тоа ли е човечко тоа ли е од Бога.
Самиот се лажеш себеси на кого му служиш ти човече?
На смртта му служиш на ѓаволот.
Бог е над се.

Kajgana Shop

На врв Bottom