Дали некој фрлил магија врз вас?

• Креатор на темата black angel
  • Време на започнување

KilerBee

Русалка
Член од
13 април 2011
Мислења
57
Поени од реакции
85
Под Б е дискутабилно, не е секој роден да биде балетан, некој што не му иде енергетска работа 100 години да пробува реултатот ќе му биде минорен.

Какви се тие флеки на облека?
Па, во дотичната ситуација, вршителот на магискиот обред доаѓа до парче облека од трпителот на истиот обред и го прска алиштето со мртва вода и брбори некакви си синтагми и му го враќа алиштето без тој да знае дека му го снемало - псле тоа трпителот си го облекува и му се дешаваат срања.... И оди така трпителот кај исцелител (да не речам, бајач/ка) и му кажуваат дека на таа и таа блуза/маица/што и да е, му е фрлена магија и дека треба да ја донесе. Кога ќе ја донесе, исцелителот и мава една крстена вода со билки, сол и дрн-дрн-јариња... и на алиштето излегуваат огромни лилјакови флеки... И после го фрлаш...И аш магијата :cuc:

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.921
Поени од реакции
41.893
Прават магии ама единствен кој може да ја отргне од вас е личност пратена од господ, односно личност на која и е судено да го работи ова, личност која е поврзана на некој начин со господ и има своја црква не е ниту гледарец ниту предвидувач на иднина, а знам такви има 2-ца кај мене во градот имаат своја црква и за тоа што ќе ти помогнат не зимаат пари може и 10 ден да им дадеш тоа си е црква не перална за пари.
Многууууу луѓе се задоволни, многу го решиле својот проблем и личноста не ти кажува директно кој ти ја направил магијата туку ќе ти каже вечер ќе си сонуваш кој е тоа, а оние бајачите и слични на нив кои зимаат пари се преваранти!!!! ;)

Член од
27 февруари 2009
Мислења
32
Поени од реакции
19
Така е само бог може да растури и неговите следбеници кои се во христа ја имаат таа власт пишува во светото писмо бог дава овластување пишува се што ке биде врзано на земјата ке биде и на небото а се што ке разврзете на земјата ке биде разврзано и на небото.но тоа мора да го правиме во името на Исуса Христа.Исто така пишано е дека кај што се собрани 2јца во мое име и јас сум таму така вели Исус.Исто пишува кој ке го повика божјото име не само тој што ке се спаси него и неговото семејство.

V

Vollstandig

Гостин
Така е само бог може да растури и неговите следбеници кои се во христа ја имаат таа власт пишува во светото писмо бог дава овластување пишува се што ке биде врзано на земјата ке биде и на небото а се што ке разврзете на земјата ке биде разврзано и на небото.но тоа мора да го правиме во името на Исуса Христа.Исто така пишано е дека кај што се собрани 2јца во мое име и јас сум таму така вели Исус.Исто пишува кој ке го повика божјото име не само тој што ке се спаси него и неговото семејство.
Не вика тој, туку неговите ученици пишувале како ќе им текнело испраќајќи писма по народи. Така и едвај ја склопиле бибилијата.

Christian Lovato

stonecold
Член од
2 април 2012
Мислења
601
Поени од реакции
272
Јас правам магии...во магиите нема ништо лошо(правам само бело, несмеам во сивите и црните да се мешам) во кои се спмнува господ и, нема врска со демони или клетви, иако ако некој ми се раздере или ми наштето за многу кратко време многу лоши работи му се случуваат, но веројатно тоа е од мојот штит на оној кој ќе ми нанесе зло 10 пати полошо да му се врати. Еднаш пробав да фрлам клетва на наставничката по Хемија и не дојде тој ден нашколо, ама после цел ден главата ми пукаше па веќе не се обидувам... :) Иначе мислам и баба ми е некоја вештерка(која верувам дека не рпактикува само бела магија(т.е. една е магија зависи кој ја користи, непостои црна или бела) и мама и тато ја имаат фатено неколку пати како прави некои ритуалчиња! Иако на Магијата влијае Енергијата што секој ја поседува , можта на потсвеста, хипнозата , плацебо ефектот , медитацијата...
Ама знајте дека кој и да ви фли магија му се враќа многу пати полошо,тоа е закон кој важи за сите!Мене досегга не ми фрлиле зошто неможат да ми го пробијат штитот, а на мама и фрлаат дури и премногу пати , многу често е урочувана и клетвосувана, ама арно знае и она некои начини од мајка и(покојна) и си бае и ке и помине! А кога била малечка прабаба и нејзина била вистинска вештерка и сите ја мразеле и дошла нагости и фрлила клетва мама за малку ке умрела цело време пиштела и натаму ја носеле на баачки не успеаја да и ја извадат клетвата па во црква ја однеле се помолиле и и поминало...:гик:

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
Јас правам магии...во магиите нема ништо лошо(правам само бело, несмеам во сивите и црните да се мешам) во кои се спмнува господ и, нема врска со демони или клетви, иако ако некој ми се раздере или ми наштето за многу кратко време многу лоши работи му се случуваат, но веројатно тоа е од мојот штит на оној кој ќе ми нанесе зло 10 пати полошо да му се врати. Еднаш пробав да фрлам клетва на наставничката по Хемија и не дојде тој ден нашколо, ама после цел ден главата ми пукаше па веќе не се обидувам... :) Иначе мислам и баба ми е некоја вештерка(која верувам дека не рпактикува само бела магија(т.е. една е магија зависи кој ја користи, непостои црна или бела) и мама и тато ја имаат фатено неколку пати како прави некои ритуалчиња! Иако на Магијата влијае Енергијата што секој ја поседува , можта на потсвеста, хипнозата , плацебо ефектот , медитацијата...
Ама знајте дека кој и да ви фли магија му се враќа многу пати полошо,тоа е закон кој важи за сите!Мене досегга не ми фрлиле зошто неможат да ми го пробијат штитот, а на мама и фрлаат дури и премногу пати , многу често е урочувана и клетвосувана, ама арно знае и она некои начини од мајка и(покојна) и си бае и ке и помине! А кога била малечка прабаба и нејзина била вистинска вештерка и сите ја мразеле и дошла нагости и фрлила клетва мама за малку ке умрела цело време пиштела и натаму ја носеле на баачки не успеаја да и ја извадат клетвата па во црква ја однеле се помолиле и и поминало...:гик:
Де ти се молам просветли не со некоја магија шо ја правиш.

Член од
30 јануари 2010
Мислења
101
Поени од реакции
17
кај мене дома комшиката направи магија и ни се исуши калинката позади куќата а и петелот цела вечер кукурикаше се се поремети. кај мене во кујната по тастатурата на компјутерот после 1 саат после полноќ тропаа копчињата на тастатурата.Мајка ми со сол после полноќ чадеше и со темјан џабе , прво се молев го немаше по 3 дена и пак се враќаше една вечер јас бев заспал а мене треба тапани да ме разбудат ова чудо ме будеше мачнина имаше во собата од неговото присуство бог едноставно ме водеше и преку словото ми нареди да заповедам. бидејки ми беше близу компјутерот кога помина 1часот по полноќ почна тоа да се случува само се извртев заповедав во името на исус тебе ти велам нечиста сило оди си . Утредента комшиката заврши во болница со висок притисок и покачен шекер и многу брзи чукања на срцето.

K

kalimer0

Гостин
Само нека проба ама в шупак има да му ја втерам

• Ми се допаѓа
Reactions: RZ
Член од
30 јануари 2010
Мислења
101
Поени од реакции
17
мојот братучед се будеше ноќе бркаше некои сенки гуна-бајачката умре на секои 6 месеци му баеше но кога умре почна за него кошмарот му баеја на некое железно звоно,но одкога умре бајачката братучед ми се поремети на тетками и викаше ке ме раздени ли утре неможеше да спие ни дење ни ноке.тетками знаење дека одам во евангелска црква и ми рече дај однеси го нека му забајат колку кошта ке платиме а јас и реков се што правиме е бесплатно али немавме служба беше четврток му пишав на пасторот не ми одговори се молев боже зошто не ми одговара пасторот на поракава и одговорот беше не ти треба пасторот за чудо него ти требам јас.звонам не ми одговара пасторот и отидов али предходно кажав да го исчистат теренот да го тргнат звоното од куќата и отидов се молевме вечерта братучедми цел поцрвене и сам кажа како кофа врела вода да му истуриле на глава и одма му се приспа сабајлината од што беше истоштен цел месец не наспан тетками неможеше да го разбуди.после неколку дена сестраму настина а ние секој ден се молевме и му благодаревме на бога за стореното и му реков сега ај моли се за сестрати и се молеше он пак јас инаку цела недела ја скапаа од инекции ништо по 2 дена радосен ми вика знаеш- ли бог што направи ја вака го гледам чудно детево радосно немам зборови што велам бог вика ја исцели резултатите што ги гледаше докторот дури се зачудел али слава на бог во името на Исус.

S

Sheldon Cooper

Гостин
мојот братучед се будеше ноќе бркаше некои сенки гуна-бајачката умре на секои 6 месеци му баеше но кога умре почна за него кошмарот му баеја на некое железно звоно,но одкога умре бајачката братучед ми се поремети на тетками и викаше ке ме раздени ли утре неможеше да спие ни дење ни ноке.тетками знаење дека одам во евангелска црква и ми рече дај однеси го нека му забајат колку кошта ке платиме а јас и реков се што правиме е бесплатно али немавме служба беше четврток му пишав на пасторот не ми одговори се молев боже зошто не ми одговара пасторот на поракава и одговорот беше не ти треба пасторот за чудо него ти требам јас.звонам не ми одговара пасторот и отидов али предходно кажав да го исчистат теренот да го тргнат звоното од куќата и отидов се молевме вечерта братучедми цел поцрвене и сам кажа како кофа врела вода да му истуриле на глава и одма му се приспа сабајлината од што беше истоштен цел месец не наспан тетками неможеше да го разбуди.после неколку дена сестраму настина а ние секој ден се молевме и му благодаревме на бога за стореното и му реков сега ај моли се за сестрати и се молеше он пак јас инаку цела недела ја скапаа од инекции ништо по 2 дена радосен ми вика знаеш- ли бог што направи ја вака го гледам чудно детево радосно немам зборови што велам бог вика ја исцели резултатите што ги гледаше докторот дури се зачудел али слава на бог во името на Исус.
да не претеруваш?

Член од
30 јануари 2010
Мислења
101
Поени од реакции
17
нене никако зошто би те лажел секој има право да мисли за мене што сака ок се согласувам, но ова е жива вистина јас бев под магија, бабами умре растурајки магија на мој братучед од постарата сестра на мама тоа го направи дуле гледачот.јас ја носев бабами во носилката во болница а јас бев под магија цели 5 години.затоа сега бог ме користи на такви места негова е славата не е моја.вака по твое еве искрено кој највеке би го искористил ти на пример од твоите другари дали тој кој веке работел работа која веке ја знае и има искуство или некој кој е почетник како што вели народот прашај паталец а не гаталец така и тоа е исто јас бев 5 години под магија бог ја тргна од мене а потоа се молев бог да ми даде таков дар да можам,да му служам како алатка да се молам за луге и да заповедам се почна со мојот братучед па едно девојче кое ги имаше истите проблеми страв во темно и плус беше слабо не јадеше ништо јас бев таму телевизорот да им го правам паднавме на тој муабет девојчето почна да плаче а бабаму ме прекори да не правиме муабет за тоа бидејки и она го има истиот проблем и плус не можеше да ја натера да јаде затоа и очите и ослабеле вели таа и ми вика кај да ја однесеме да и забајат јас и велам нема никаде да одите бог така ме водеше ја земав малата за рака и таткои и отидовме у нејзината соба да се молиме.детето додека се молевме цело почна да се тресе и потоа се ослободи и тоа не остана на тоа излеговме на терасата седа до мене јас почнав кафе да пијм и пак почна да се тресе и по неколку секунди сама кажа дека како жешка вода да и истуриле на глава и право низ нозе него друго повеке ме допра кога по неколку минути сама побара да јаде бабаи беше вџашена од тоа што сама никогаш не побарала да јаде трчаница се симна доле у кујната и да и направи сендвич но не остана на тоа иде со сендвичот и девојчево и вика чекај сега ке му благодарам на бог за сендвичот јас просто занемев немав зборови си велев ова ли е детето кое не му се јадеше го изеде сендвичот па после тоа сама се молеше за таткои јас бев посрамен од сето тоа што детево направи.што значи да се има дечка вера сега девојчето од тогаш го немам видено но веруам дека летово поново ке се сретнеме.Бог со вас
--- надополнето: 23 јуни 2012 во 20:25 ---
инаку татко и и мајка и се разведени преку летото иде на гости кај таткои со сестричката живеат во скопје со мајка и а таткои работи во истата фабрика кај што сум јас само јас сум на поправка на тв,лцд а тој е во производство на бојлери во велес

O

Orion.

Гостин
За каква магија се дискутира тука? Може некој да дефинира што е тоа магија?:confused:

Kajgana Shop

На врв Bottom