Прашања до атеистите

Статус
Затворена за нови мислења.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.204
Поени од реакции
12.201
Oops! Google Chrome could not find www.777.oto-net.mk :)
Koe e тоа Големото Дело?
И што се постига со ритуаливе....ако не е тешко да објасниш.
Од атеистичка гледна точка нормално :) во контекст на темава.
Имам јас да ти кажам за сонцето а тоа е ова. (y)
Разбрано од Vishuddha
Ах линкот сум го промашил од брзање. Сум ги променил местата на net и mk. Линкот е http://www.777.oto-mk.net :)
Како мислиш кое е Големото Дело... Не знаеш ШТО Е Големото Дело за човекот а на телема темата се пениш и не заморуваш до бесконечност за твоето знаење и убедување дека никој друг не знае? Хм... добро. (y)

Како што напишав дека јогата (без разлика дали си атеист или религиозен) има резултат врз оној што ја практикува исто е и со магиката и ритуалите. Јогата се собира во една точка, а магиката проширува се' до бесконечност. Секое име (дадено како божествено) е форумула. Тоа нема да го разглобувам со тебе на форум во секој сучај.
Јогата и магиката се две патеки, навидум дијаметрално спротивни една од друга а всушност една без друга не може да одат. И на темата телема ти дадов ритуали да ги разгледаш и да заклучиш со твојот ум што е и како е. Колку ќе разбереш ќе зависи од тебе. Твоја вистина, твој проблем.

А она што ти имаш да кажеш за сонцето преку youtube... не ме интересира, навистина. Бедна ми е оваа музика на денешното време...

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Ах линкот сум го промашил од брзање. Сум ги променил местата на net и mk. Линкот е http://www.777.oto-mk.net :)
Како мислиш кое е Големото Дело... Не знаеш ШТО Е Големото Дело за човекот а на телема темата се пениш и не заморуваш до бесконечност за твоето знаење и убедување дека никој друг не знае? Хм... добро. (y)

Како што напишав дека јогата (без разлика дали си атеист или религиозен) има резултат врз оној што ја практикува исто е и со магиката и ритуалите. Јогата се собира во една точка, а магиката проширува се' до бесконечност. Секое име (дадено како божествено) е форумула. Тоа нема да го разглобувам со тебе на форум во секој сучај.
Јогата и магиката се две патеки, навидум дијаметрално спротивни една од друга а всушност една без друга не може да одат. И на темата телема ти дадов ритуали да ги разгледаш и да заклучиш со твојот ум што е и како е. Колку ќе разбереш ќе зависи од тебе. Твоја вистина, твој проблем.

А она што ти имаш да кажеш за сонцето преку youtube... не ме интересира, навистина. Бедна ми е оваа музика на денешното време...
Е кое е големото дело де?:)
А овој новиов линк, хахахах
untitled1111111111111111111111111111111.jpg
Овие од касперски-лаб мислат дека сте штетни за народов :pos:....како и да е фала за одговорите до сега.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.204
Поени од реакции
12.201
Овие од касперски-лаб мислат дека сте штетни за народов :pos:....како и да е фала за одговорите до сега.
Абе додади го како trusted сајт не му се грижи... Реков јас „верниците“ секако нема да пробаат ништо од пусти страв бидејќи нешто или некој им кажал дека тоа е лошо...
Не биди кукавица... :) Види ја само причината .. ах бре боди..
Многумина мислат дека сме штетни... да ги слушавме многумината... :) За кај ќе бевме...

Ништо повели друг пат пак со нови „прашања“ :)

p.s. Пробај сега можеби антивирусот ќе ти дозволи да ја посетиш страницата :)

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Абе додади го како trusted сајт не му се грижи... Реков јас „верниците“ секако нема да пробаат ништо од пусти страв бидејќи нешто или некој им кажал дека тоа е лошо...
Не биди кукавица... :) Види ја само причината .. ах бре боди..
Многумина мислат дека сме штетни... да ги слушавме многумината... :) За кај ќе бевме...

Ништо повели друг пат пак со нови „прашања“ :)

p.s. Пробај сега можеби антивирусот ќе ти дозволи да ја посетиш страницата :)
Се зезав бе, го аднав у доверливи страни :) одма.
Не се плашам од вируси, имам и шадоујузер не е проблем.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Со пример поткрепи го.
Ти си доволен пример за тоа.

Моралот е мртов
Ако таков став имаш, причина повеќе е да го смениш никот. Мислам, која контрадикција си, неверојатно е.

Кај ја најде таа усрана боја за виндовсот?:D
Многу натур мава, со цвеќенца му е :D

Накај плаво мава бе, не е зелено....
Накај плаво а? :pos:

Ти дечко, далтонист да не си?

само да се надополнам, која наука кажува дека има реинкарнација, која наука кажува дека има душа...која наука кажува дека човекот не е материја само
религиите кажуваат
ете од каде Атистиве, барем на форуов се религиозни
Атеист може да биде некој и кој не ја подржува науката. Впрочем, и теоријата за еволуција.

Некој може да биде атеист и да тврди дека не постои гравитација на пример.

Разбери еднаш засекогаш, дека атеист е атеист, само затоа што не верува во богови. Аман луѓе, треба како во градинка со цртежи да ви објаснуваме?

Атеизмот не иде заедно во пакет со подршка кај сите домени на науката или автоматско скептично анализирање на работите. Некои атеисти се такви, други не се. Престанете да буткате во ќошеви.

С

Само Човек

Гостин
Атеист може да биде некој и кој не ја подржува науката. Впрочем, и теоријата за еволуција.

Некој може да биде атеист и да тврди дека не постои гравитација на пример.

Разбери еднаш засекогаш, дека атеист е атеист, само затоа што не верува во богови. Аман луѓе, треба како во градинка со цртежи да ви објаснуваме?

Атеизмот не иде заедно во пакет со подршка кај сите домени на науката или автоматско скептично анализирање на работите. Некои атеисти се такви, други не се. Престанете да буткате во ќошеви.
znaci moze da e religiozen, samo ne go prifaka konceptot za bog ?
ja razbiram, nego ti ne rabirs deka moze da si religiiozen, a da go otfrlas bog..
e sega neznam togas dali si ateist, ebati ateistot ako ne veruvas vo bog, a veruvas vo zivot posle smrt, reinkarnacii,dusi...

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
znaci moze da e religiozen, samo ne go prifaka konceptot za bog ?
ja razbiram, nego ti ne rabirs deka moze da si religiiozen, a da go otfrlas bog..
e sega neznam togas dali si ateist, ebati ateistot ako ne veruvas vo bog, a veruvas vo zivot posle smrt, reinkarnacii,dusi...
Ти кажав и претходно, не ме буткај во ќош. Си имам свои сфаќања и погледи кон животот, и не сакам да бидам категоризиран.

С

Само Човек

Гостин
Ти кажав и претходно, не ме буткај во ќош. Си имам свои сфаќања и погледи кон животот, и не сакам да бидам категоризиран.
и внук ми има сваќање дека го донел штркот, негови погледи кон животот...
чао пријатно

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Ти си доволен пример за тоа.

Ако таков став имаш, причина повеќе е да го смениш никот. Мислам, која контрадикција си, неверојатно е.

Многу натур мава, со цвеќенца му е :D

Накај плаво а? :pos:
Ти дечко, далтонист да не си?
Чекај малку..........колку години имаш?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom