Бугарски пасош - Да или не?

Статус
Затворена за нови мислења.

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Тоа се 100.000 евра, така можеш и амерички да земеш. Може да ти останат кусур и за словенски и за грчки пасош. :)
мислиш 10.000 евра;)

@cool@

Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Не мислам 10.000евра. 200.000 лева подели со 1.92 и ќе добиеш евра.
па кој нормален би платил бе 100.000 евра за пасош?!
ај 10.000 некако се јадат, аааааама 100 -нееееееее

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
па кој нормален би платил бе 100.000 евра за пасош?!
ај 10.000 некако се јадат, аааааама 100 -нееееееее
Убаво си кажаа гледав бугарски вести. Ако некој сака да инвестира во Бугарија ќе му биде даден пасош по заслуга ;)

@cool@

Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Убаво си кажаа гледав бугарски вести. Ако некој сака да инвестира во Бугарија ќе му биде даден пасош по заслуга ;)
:pos:
зарем и такво нешто имало ?!
„орден“ ака пасош на заслуга:LOL:

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
:pos:
зарем и такво нешто имало ?!
„орден“ ака пасош на заслуга:LOL:
Мала инвестиција - ставаш 100.000 евра неповратна инвестиција и имаш пасош.:)
Можеби има такви луѓе на кој итно им треба такво нешто за да смени идентитет поради некаков криминал...

@cool@

Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
искрено- како тргнала работава- да сум некој у власта по брза постапка би им дал македонско државјанство на минимум
1 млн руси - доволно е да презимето им завршува на ски
потоа на исто толкав број и пољаци, украинци ......

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
искрено- како тргнала работава- да сум некој у власта по брза постапка би им дал македонско државјанство на минимум
1 млн руси - доволно е да презимето им завршува на ски
потоа на исто толкав број и пољаци, украинци ......
Да имало заинтересирани, одамна би давале... Не ни е интересен пасошот воопшто за никого. (освен за албанците)

@cool@

Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Да имало заинтересирани, одамна би давале... Не ни е интересен пасошот воопшто за никого. (освен за албанците)
да знаеш дека меѓу русите и те како има заинтересирани
а за овие останативе што ги набројав - не сум сигурен
но, крај краева пренаселеноста во Кина и налудничавите им закони ( само по едно дете и т.н )може да значи и предизвик за македонски пасош;)

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
да знаеш дека меѓу русите и те како има заинтересирани
а за овие останативе што ги набројав - не сум сигурен
но, крај краева пренаселеноста во Кина и налудничавите им закони ( само по едно дете и т.н )може да значи и предизвик за македонски пасош;)
После ќе биде Македонија до Пекинг :D

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
И тоа е поредниот избит нагон ? :icon_lol:
--- надополнето: 23 јуни 2012 во 12:12 ---
немој да ме јебеш дека за Македонците ќе важат допрва некои регулативи......идам таму,барам државјанство - пасош заради тоа што се чувствувам б`лгарин дека ми е смачено од овој лажен систем на лаги и триста други глупости да закачам можеби и заменик министер да станам таму........
Па не те jeбам, па и немам намера и желба :icon_lol: Молам ти се на де не ми се слагаш, немам вакви интереси предпоставувам,дека си мажко.
Ке важат регулатива за да можат да идат да се школуват малце на книжовен бугарски, ако сакат да аплицират за пасош. Што подобро да влезнат малце во бугарско школо или курсеви по бугарски jaзик.
--- надополнето: 23 јуни 2012 во 12:13 ---
да fmi, за кеш ......за само 200.000 лева се станува бугарин ПО БРЗА ПОСТАПКА- кој не сака да чека нек си плати (исто ко што вадиме пасоши, и др.лични документи по убрзана постапка) исто като с'што :)

http://www.segabg.com/article.php?id=605469
Да, това е дел от новиот закон, инвеститори со над 200 000 лева да можат да получат државjaнсво. Тоа го прави например и една Канада и на многу други места. Дали и тиja за кеш го прават? Сега само не ми вели,дека сите македонци ке дадат по 200 000 лева за да земат бугарски пасош. :icon_lol:
--- надополнето: 23 јуни 2012 во 12:15 ---
мислиш 10.000 евра;)
Не,не точно 100 000 евро ;)
10 000 евра са 20 000 лева.

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.288
ганчо бе,ако си гугуткате со азис кој кого ебе во б`лгарија ние сме башка држава очигледно,тука се користи “немој да ме јебеш“ како израз да не ме лажиш и слично :facepalm:

е сега пошто ни брка работа бугарскиот пасош заради слободно движење во светот - ќе го искористиме правото да го имаме......

@cool@

Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Да, това е дел от новиот закон, инвеститори со над 200 000 лева да можат да получат државjaнсво. Тоа го прави например и една Канада и на многу други места. Дали и тиja за кеш го прават? Сега само не ми вели,дека сите македонци ке дадат по 200 000 лева за да земат бугарски пасош. :icon_lol:
[MERGE
ха, којзнае fmi, убаво кажа Kostur123 -за да смени некој идентитет поради некаков криминал може , т.е. сигурно ќе даде, а и дале;)
Каде е пребеган бившиот ни министер за здравство ?
- во Софија ......па сопственикот на Тедикото - некаде во Варна бил.....
сега за Даравелски и Пауновски - (незнам ) но може и они се таму со сменет идентитет

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom