Еве што би било чудо во/од Коранот за мене : - Дајте модел,претставен во Коранот, за природата или некој аспект од неа, физички,хемиски, биолошки, каков сакате, кој сеуште не е разгледан или разгледуван од научната заедница и е непознат на истата, а да се покаже како вистинит
Ako vi dademe takov primer,ke kazete deka ne e cudo i deka e greska,bidejki naukata toa ne go potvrdila.
Zatoa Allah dz.s vo Kur'anot veli:
"Mi cemo im pruziti dokaze Nase u prostranstvima svemira i u njima samim,dok im ne bude jasno da je Kur'an istina"
Znaci,prvo ke se otkrijat naucnite cuda pa potoa ke vidat deka istite se naogjaat vo Kur'anot,pa taka ke im stane jasno deka Toj e vistina. Da vidite kolku vreme i tehnologija im treba na naucnicite da dojdat do nekoe otkritie koe e zapisano pred poveke od 1400 godini vo kniga koja mu ja prepisuvate na Muhammed a.s a ne na samiot Sozdatel. Ima eden primer od poleto na Embriologijata kade sto eden poznat Embriolog go prifakja Islamot i Kur'anot. Cel zivot posvetil izucuvajki na toa pole,istrazuvajki da na kraj najde vo Kur'anot se na gotovo. I onaka lugeto ne veruvaat dodeka so tehnologijata i so ispituvanje ne se uverat vo nestoto. I prethodno da mu se kazese na toj Ebriolog deka toa stoi zapisano ili i sam toa pred da istrazuva go procitase,nemase da veruva.
Drugo,sto kaza eden Brat,Kur'anot e Sveta Kniga,ne e naucna. No,koga Allah dz.s zboruva,zboruva bez nikakva greska i na naj mala sitnica. Nekade veke imav zapisano,primer;
Koga se zboruva za pletenjeto na pajazinata od pajakot,Allah dz.s vo Kur'anot ne veli deka Pajakot plete pajazina,tuku veli taa plete pajazina. Normalno,koga se spomnuva pajak,togas se spomnuva kako pajak,no koga se spomnuva pletenje na pajazina,veli taa plete pajazina. Zosto ? Pajakot vo Arapskiot jazik ima ist naziv i maskiot rod i zenskiot. A pajakot mazjak ne plete pajazina tuku samo zenkata. Normalno,ova ne e mozebi nikakvo cudo,no rabotata e vo toa,kolku e zapazeno.