Прашања до атеистите

Статус
Затворена за нови мислења.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Ako postojat Ateisticki religii...neli tie shto ne -veruvaat vo bogovi, bi trebalo da "nudat" neshto i ateistite.
Ти кажав у претходна тема - трансперсонална психологија - земи прочитај малце за тоа, место да ми го игнорираш одговорот.

Ајт, отидов ја да глеам X-Files :), до после ...

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Ти кажав у претходна тема - трансперсонална психологија - земи прочитај малце за тоа, место да ми го игнорираш одговорот.

Ајт, отидов ја да глеам X-Files :), до после ...
Gledaj..mozesh da odesh i na mars ako sakash..spiritualno.
Od vakvi spiritualni ateisti mi se loshi.
Ti rekov...ignor..i ne me citiraj poveke

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Gledaj..mozesh da odesh i na mars ako sakash..spiritualno.
Ti rekov...ignor..i ne me citiraj poveke
Ти ако имаш поим за темиве, јас глава сечам. Не си атеист, не си ни религиозен, ама знаеш и за едното и за другото подобро и од религиозните и од атеистите.

Поставуваш прашања, добиваш одговор, ме буткаш во некој си филозофски кош за да ме категоризираш. Прашуваш пак, добиваш одговор, изгледа не ти се доапаѓа одговорот (или поим немаш зошто ти го дадов - одлика на горд сезнајко, не знае, туку го интерпретира туѓиот одговор), и сега ми вика игнор.

Така кажи бе бате, желбата ти е исполнета. На здравје нека ти е, ставен си на ignore меѓу тројцата кои ги имам од цел форум, радуј се. И мене ми се лоши од твоите постови, па до сега те трпев. Ајт чао.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Едно нешто увидов за атеистите на форумов (вклучувајки ме и мене). Не сакаме да ја следиме толпата туку сакаме сами да си одредиме патот.
Или како што рекол Ајнштајн: Ако ја следиш толпата можеш дастигнеш само до каде што оди толпата, а ако одиш сам ке откриеш места кои никој претходно не ги посетил.;)
Штом си се нарекол атеист веќе следиш нешто ;)
Толку од твојата оригиналност.
--- надополнето: 21 јуни 2012 во 22:54 ---
Ние ко браќа, вие ко сестри..... е па ај малку да се измешаме.....:D:pos:
Браќа во реченицата не означува пол, чекај кај се залета....браќа би требало да симболизира сложност.;) Инаку далеку си ти од некое братче мушко :pos:
--- надополнето: 21 јуни 2012 во 22:59 ---
Одлично, ќе ме мавне карма кога тогаш, за моето неубаво и подмукло однесување (иако не гледам како може полошо да ме мавне од тоа сега што ми се случува така да ..)

А како од сите баш ти се најде увреден од моеве однесување? Сум те навредил нешто претходно или?
Не си ме навредил мене ништо, гледам кој ти е односот во глобала спрема верниците.
--- надополнето: 21 јуни 2012 во 23:01 ---
„Сме“ биле „организирани“?! Чекај бе малку.. ме збуни сеа и мене... немој после да излезат муабети за некоја тукуречи „завјера атеиста“! :нинџ: A што тоа треба да правиме?!

Дури и онака коа ќе подразмислам, ова „организирани“ го сфаќам како комплимент, имајќи в предвид колку па „вие религиозните“ се „сакате“. А тоа како деликатно сте организирани, па па па па па... Ко Савез Комуниста! :vozbud:

Море очи ќе си извадите едни со други, те христијани со муслимани, те христијани однатре, те муслимани меѓу себе... будистиве нешто као во нирвана и зен состојба.. „Бог“ да чува и да Бранко!

Иначе во име на сите што се декларирале како атеисти на форумов, едно фала за убавиот комплимент - организирани! (y)
Кај виде и кај прочита дека сум бил верник :facepalm:
Се појавуваш еднаш у година и сакаш да дискутираш.....не оди тоа така.

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
Кај виде и кај прочита дека сум бил верник :facepalm:
Се појавуваш еднаш у година и сакаш да дискутираш.....не оди тоа така.
А шо си?
Што се фаќаш баш за тоа „вие верниците“, тоа се однесува на вернициве овде на форумов, ако ти се најде, онда пеки, значи си верник... шо има тука лошо, не?

Не сфаќам што точно сакаш да испровоцираш со тоа што ме искоментира, и дали воопшто сакаш да испровоцираш.. но ај..

Патем, се појавувам доволно, не треба ти да се грижиш за тоа.. не оди тоа така...

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Штом си се нарекол атеист веќе следиш нешто ;)
Толку од твојата оригиналност.
Некои се нарекуваат христијани, па ни Х од христијанство немаат. Што е битно кој како самиот се нарекува.
И што тоа следат атеистите?

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
А шо си?
Што се фаќаш баш за тоа „вие верниците“, тоа се однесува на вернициве овде на форумов, ако ти се најде, онда пеки, значи си верник... шо има тука лошо, не?

Не сфаќам што точно сакаш да испровоцираш со тоа што ме искоментира, и дали воопшто сакаш да испровоцираш.. но ај..

Патем, се појавувам доволно, не треба ти да се грижиш за тоа.. не оди тоа така...
Абе не продавај м*** за бубрези!
Ја сум провоцирал :facepalm: ...................па ти ме цитираше.
Додека не ве отера човек у пм не ви текнуе дека сте досадни.

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
Абе не продавај м*** за бубрези!
Ја сум провоцирал :facepalm: ...................па ти ме цитираше.
Додека не ве отера човек у пм не ви текнуе дека сте досадни.
Полека малце бе... па те цитирав и ти се заблагодарив во име на сите, самодекларирани атеисти, за комплиментот - организирани..

Шо е сеа ова? :oops:

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Некои се нарекуваат христијани, па ни Х од христијанство немаат. Што е битно кој како самиот се нарекува.
И што тоа следат атеистите?
Атеистичка доктрина :)
Тоа ти е цел механизам, од основно па на даље.....у основа е анти спиритуализам. Без разлика која е дефиницијата на вики.
Од увек си имало две спротивставени страни, на двајцата полубраќа следбениците...сега сте вие трети. Не можам точно да откријам кој се крие позади ова движење, ама ќе биде. Убаво рекле старите, на лагата и се кратки нозете.
--- надополнето: 21 јуни 2012 во 23:29 ---
Полека малце бе... па те цитирав и ти се заблагодарив во име на сите, самодекларирани атеисти, за комплиментот - организирани..

Шо е сеа ова? :oops:
Поштеди ме од благодарници....пиши нешто ако ти текне паметно, ако не седи си и свиркај си позади монитор.

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Не си ме навредил мене ништо, гледам кој ти е односот во глобала спрема верниците.
Па единствено тебе те гледам да мрчиш, затоа јас морав да прашам.

А кое е тоа подмукло однесување? Тоа што дебатирам овде, и кога некој нешто не разбира и го посочам тоа, не он, ами ти наоѓаш навреда во истото?
--- надополнето: 21 јуни 2012 во 23:32 ---
Без разлика која е дефиницијата на вики.
Па така е, Бодидарма knows best, нели? :cuc:

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Па единствено тебе те гледам да мрчиш, затоа јас морав да прашам.

А кое е тоа подмукло однесување? Тоа што дебатирам овде, и кога некој нешто не разбира, не он, ами ти наоѓаш навреда во истото?
Батали, доби сугестија....сакаш прифати ја сакаш не, твое си е.
--- надополнето: 21 јуни 2012 во 23:35 ---
Па така е, Бодидарма knows best, нели? :cuc:
Не бе, ти знаеш најдобро.

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
Тоа ти е цел механизам, од основно па на даље.....у основа е анти спиритуализам. Без разлика која е дефиницијата на вики.
Од увек си имало две спротивставени страни, на двајцата полубраќа следбениците...сега сте вие трети. Не можам точно да откријам кој се крие позади ова движење, ама ќе биде. Убаво рекле старите, на лагата и се кратки нозете.
--- надополнето: 21 јуни 2012 во 23:29 ---

Поштеди ме од благодарници....пиши нешто ако ти текне паметно, ако не седи си и свиркај си позади монитор.
Oк....

Каква е таа бре „атеистичка доктрина“, ми звучи too much nazi ! Од кај го извади ова.. Цел механизам.. пф.. бре бре бре бре.. и уште движење.. мхмх...

По толку време никако да ги разбереш поимиве.. чудно, еве ти повторно... не се секирај не е Википедија.. ова е боље ;-)

http://www.etymonline.com/index.php

atheism
1580s, from Fr. athéisme (16c.), from Gk. atheos "without god" (see atheist). A slightly earlier form is represented by atheonism (1530s) which is perhaps from It. atheo "atheist." Ancient Gk. atheotes meant "ungodliness."
deism
1680s (deist is from 1620s), from Fr. déisme, from L. deus "god" (see Zeus). Until c.1700, opposed to atheism, in a sense where we now would use theism (see theist).
atheist
1570s, from Fr. athéiste (16c.), from Gk. atheos "without god, denying the gods; abandoned of the gods; godless, ungodly," from a- "without" + theos "a god" (see Thea).
The existence of a world without God seems to me less absurd than the presence of a God, existing in all his perfection, creating an imperfect man in order to make him run the risk of Hell. [Armand Salacrou, "Certitudes et incertitudes," 1943]

Ко да не сфаќаш дека постојат луѓе на планетава, што едноставно не веруваат во религија и во Бог...
Иам чувство ко да ти е наметнато таквото мислење..
шо знам..

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Oк....

Каква е таа бре „атеистичка доктрина“, ми звучи too much nazi ! Од кај го извади ова.. Цел механизам.. пф.. бре бре бре бре.. и уште движење.. мхмх...

По толку време никако да ги разбереш поимиве.. чудно, еве ти повторно... не се секирај не е Википедија.. ова е боље ;-)

http://www.etymonline.com/index.php

atheism
1580s, from Fr. athéisme (16c.), from Gk. atheos "without god" (see atheist). A slightly earlier form is represented by atheonism (1530s) which is perhaps from It. atheo "atheist." Ancient Gk. atheotes meant "ungodliness."
deism
1680s (deist is from 1620s), from Fr. déisme, from L. deus "god" (see Zeus). Until c.1700, opposed to atheism, in a sense where we now would use theism (see theist).
atheist
1570s, from Fr. athéiste (16c.), from Gk. atheos "without god, denying the gods; abandoned of the gods; godless, ungodly," from a- "without" + theos "a god" (see Thea).
The existence of a world without God seems to me less absurd than the presence of a God, existing in all his perfection, creating an imperfect man in order to make him run the risk of Hell. [Armand Salacrou, "Certitudes et incertitudes," 1943]

Ко да не сфаќаш дека постојат луѓе на планетава, што едноставно не веруваат во религија и во Бог...
Иам чувство ко да ти е наметнато таквото мислење..
шо знам..
Ја ти викам свиркај си, а ти сакаш паметен да се правиш......ок е се тоа. Не знаев што е атеизам а ти ми објасни:facepalm:

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Батали, доби сугестија....сакаш прифати ја сакаш не, твое си е.
Не, него како викаа? Не треба да си копаш ров ако не си спремен и ти да влезеш во него. Ако не си сакал до ова дереџе да дојде дискусијава, ќе си седеше ти мирен и ќе свиркаше позади монитор, а не да се правиш паметен и да ме цитираш, да изнакажеш глупости, и после да ми речеш батали. Ова се вика evasive tactics.

Ти ја започна супава, сега на ред е ја да ја зачинам. Ти реков ако моето однесување не било во ред, да ми посочиш каде и кого сум навредил директно - сакам да знам за во иднина да немам вакви поплаки ко твоите, да личиш како портпарол увреџених христијанских граџана.

Во иднина, искалкулирај ги последиците од тоа што го пишуваш, ако не сакаш вакви епизоди, а не да ми бегаш од реплики после ко некоја пицајзла и да ме советуваш да баталам.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Кој и да се крие зад такво некакво си движење, па макар и да се атеисти, не значи дека е тоа некаква си кауза на Атеистите, таква генерализација чувај си ја зебе. Нам не ни е потребна. И во однос на дефинициите, која и да е земеш, ете нека е и не е од Вики... Е сосем јасна. спиритуалноста не е одлика само на верниците и на тие третите во кои ти се самодекларираш. Јас ти гарантирам дека ти си и од мене поголем атеист, со оглед на твоите критики кон постоечкиве религии.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom