Apple

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Пробај со -x; али често чим не ти бутира до инсталација, ваљда нема да сака, од мое искуство зборам, а го немам нешто големо со хакинтошот :)
и коа неќе... шо после..?

Нов компјутер :icon_lol:

Сериозно, треба многу ама многу да бараш низ гугл и тие хакинтош страниците. Имаш матиична што и не е баш ок за мек..интегрирана графичка. Малце е заебано што пример може и графичката да е причина да не почнува инсталацијата..а може и чипсетот..

После ништо, можеш да пробаш друга дистрибуција али чим не ти работи во safe-mod и на инсталациона, тешко дека ќе ти се уклучи, или ако ти уклучи воопшто нема основните потреби да ти работат... Јеа. :)

Колку РАМ минимум бара MacOS ? -Дали можам да му инсталирам на мини лаптоп со 1 гига Рам?

Можеш со 1 гб рам. Но поважно е другиот дел од хардверот. Гуглај инсталација на хакинтош на тој лаптоп што го имаш..па види дали ќе имаш среќа да инстлаираш или не.

Некој да не има искуство со Lion на Мас машина...јас сум сеуште на leopard па ако го има некој испробано lion нека каже искуства...

Најубаво е пред да се направи класична инсталација, да се проба со инсталација на виртуелна машина за да се дојде до добра дистрибуција која ќе заврши работа и нема да прави проблеми. Успешна инсталација на Mac на PC во главно се состои од многу претходни неуспешни обиди и правење на мали "твикови" при изборот на компонентите што се инсталираат.

Имам Mac OS X 10.6.8 Leopard кој што ми е лиценциран и поштено платен(првпат у живот):) и сакам да го апдејтувам со лион за кој не ми се дава кеш моментално, гледам го има по овие замунда онаков кракиран и сл.. па некој некакво искуство, ке ми се промени нешто ке имам проблеми со други програми што ми се лиценцирани (конкретно за ворд ексел поинт итн..)
Благодарам Однапред

Имам Mac OS X 10.6.8 Leopard кој што ми е лиценциран и поштено платен(првпат у живот):) и сакам да го апдејтувам со лион за кој не ми се дава кеш моментално, гледам го има по овие замунда онаков кракиран и сл.. па некој некакво искуство, ке ми се промени нешто ке имам проблеми со други програми што ми се лиценцирани (конкретно за ворд ексел поинт итн..)
Благодарам Однапред
Нема лиценца за OS X не се ни замараат со такви глупости од Apple. Ако си купиш со пари топ..ако не симни од било каде ..не мора да е "кракиран".

Моментално го спуштам Mountain Lion од AppStore. Иначе директно од SnowLeopard ќе му правам upgrade. А за Lion незнам што како, сум го пробал само на виртуелна машина, ама недоволно за да дадам оцена. Мислам дека Mountain Lion ќе биде еднакво добар и стабилен како што е SnowLeopard.

Моментално го спуштам Mountain Lion од AppStore. Иначе директно од SnowLeopard ќе му правам upgrade. А за Lion незнам што како, сум го пробал само на виртуелна машина, ама недоволно за да дадам оцена. Мислам дека Mountain Lion ќе биде еднакво добар и стабилен како што е SnowLeopard.
Ај кажи ми како си задоволен, да знам дали да инсталирам :D

Петка!!! стабилен, брз, има некои добри новитети..малце повеќе рам зима од Snow Leopard 300 до 400 мега..вчера баш имаше update 10.8.1

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom