Кој е Исус Христос?

Член од
5 јануари 2008
Мислења
981
Поени од реакции
408
dobro a siguren si deka tokmu toj e Isus tokmu taka izgledal siguren si? go slikal nekoj so iphone ili?
dali se krstal Isus? poso jas sum slusnal deka vo biblata pisuva deka klanjal, padnal so glava na zemja kako muslimanite!
Isus ne voskrenal!!! Isus a.s. go zemal Gospod pokraj sebe, Gospod e semokjen i ne dozvolil da se posrami i da pagja tolku nisko za da go krstat!
--- надополнето: 21 јуни 2012 во 00:34 ---

da sigurno. Sorry
Ne deka nemam odgovor tuku zaludno e. da imase barem osnovni poznavanja od pravoslavieto ke praevme muabet vaka nema smisla.... bdw:nema da e loso da posetis nekoj cas po makedonska filologija ;)
--- надополнето: 21 јуни 2012 во 00:38 ---
Дали штотуку ги измеша Аристотел и Алберт Ајнштајн? :facepalm:
Toa e pokazatel na seriozen problem.

В

влијателен

Гостин
dobro a siguren si deka tokmu toj e Isus tokmu taka izgledal siguren si? go slikal nekoj so iphone ili?
dali se krstal Isus? poso jas sum slusnal deka vo biblata pisuva deka klanjal, padnal so glava na zemja kako muslimanite!
Isus ne voskrenal!!! Isus a.s. go zemal Gospod pokraj sebe, Gospod e semokjen i ne dozvolil da se posrami i da pagja tolku nisko za da go krstat!
Колку што знае тој за Исус, толку знаеш ти за Алах и Мухамед, а и за Исус од нив.
Што знаеш ти за Исус и како твоето знаење е поверодостојно од нивното?

И тоа ги измеша Алберт и Аристотел ја намалува твојата вредност на форумов.
Па не е Куранот единствена книга на овој свет.

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
covece daj nekoj naucen fakt od biblata, i sto treba da znaci ovoj citat od biblata "Isus nije vas spasitel, Bog je" i zosto isus vika "pri mojot tatko i vasiot tatko,pri mojot bog i vasiot bog?
.

Единствениот *БОГ, Неговата *Милост и Неговиот *Дух е ЕДНО!​

Нема друг Спасител освен Милоста (Мудроста) БОЖЈА, Која што Единствениот Вистински и Совршен БОГ наместо земја, машко семе или билокаква поинаква творба - за спасение на сите - преку Светиот Дух Ја отелотвори во Исус!

.
.

Во тоа време, откако продолжи Исус, рече: „Те прославувам, Оче, Господи на Небото и на земјата, зашто си го скрил тоа од мудрите и разумните, а си им го открил на децата!
Да, Оче, зашто таква беше ВолјатаТвоја.
Се’ ми е предадено од Мојот Отец и никој не Го познава Синот, освен Отецот; ниту Отецот Го познава некој освен Синот, и кому што сака Синот да Го открие.

(Ев.Матеј 11:25-27)

.

Член од
5 јануари 2008
Мислења
981
Поени од реакции
408
epa drugar ti mi vikas jas go gledam likot na mojot gospod. jas mn ubavo te prasav.
dali e tokmu toj sto e na krs Isus, dali toj e negov vistinski lik, poso jas ne pamtam da imalo pred 2012 god. nekoj razvien aparat za slikanje!
sakas da studiram 20 god. bibli pa na krajot da zavrsam pak vo islamot kako vas bivs hristijanin?
Jas ti odgovoriv deka e Toj. Zosto na se gledas tolku materijalno, a koga sme kaj toa si slusnal nekogas za nerakotvorniot obraz na Hristos? Teologijata ne e nauka samo za biblijata, opfaka mnogu poveke od toa. A tie sto zaminale od pravoslavieto nisto strasno, tie nikogas ne ni bile pravoslavni. Ortodoksija i ortopraksija e smislata na pravoslavieto, ako covek gi nema dvete togas ne e pravoslaven. Pravoslavieto ne e samo teorija, a takvi raboti se slucuvaat kaj luge koj sto pravoslavieto go sveduvaat samo na teorija. bdw: potrudi se da pravis razlika pomegu hristijanstvo, pravoslavie, rimokatoliczam toa ne e edno i isto.

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
epa drugar ti mi vikas jas go gledam likot na mojot gospod. jas mn ubavo te prasav.
dali e tokmu toj sto e na krs Isus, dali toj e negov vistinski lik, poso jas ne pamtam da imalo pred 2012 god. nekoj razvien aparat za slikanje!
sakas da studiram 20 god. bibli pa na krajot da zavrsam pak vo islamot kako vas bivs hristijanin?

.

Џабе е и 100 години да се студира, ако човековото срце не е како на дете и не Го прифати Евангелието, тој со својата “умна“ глава ќе заврши каде што завршуваат “умните“ коишто се противат на во Исус Христос отелотворената Милост БОЖЈА!

Зашто е напишано: „Ќе ја уништам мудроста на мудрите и ќе ја отфрлам разумноста на разумните.”

(1 Коринт. 1:19)

.

Член од
5 јануари 2008
Мислења
981
Поени од реакции
408
.

Џабе е и 100 години да се студира, ако човековото срце не е како на дете и не Го прифати Евангелието, тој со својата “умна“ глава ќе заврши каде што завршуваат “умните“ коишто се противат на во Исус Христос отелотворената Милост БОЖЈА!

Зашто е напишано: „Ќе ја уништам мудроста на мудрите и ќе ја отфрлам разумноста на разумните.”

(1 Коринт. 1:19)

.
Postovite ti se kako semafor :D poz

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
slusajte posle 20;00 natamu okolu svetoto trojstvo,i se nadevam mn raboti ke vi stanat jasni http://www.youtube.com/watch?v=S5s5eVn3hSQ,
izvinete ako nesto stvarno ve dobre od ova sto napisav, ne mi bese poentata toa.
leka nokj

.
Обожавателите на месечината никогаш не можеле нити пак ќе можат да сфатат дека светлината на месечината е само една бледа слика од сонцето и сончевата светлина, кое/која исто така сведочи за вистината!

1 сонце,
1 сончева светлина
1 сончева топлина
(тоа не се 3 сонца, туку 1)

1 Совршен БОГ
1 Совршена БОЖЈА Мудрост (Логос)
1 Совршен БОЖЈИ Дух

(тоа не се 3 БОГА, туку 1 БОГ)

.

Лека ноќ и Единствениот БОГ нека дари на сите луѓе детски срца и Дух Светол, та сите да Ја разберат Совршената Вистина (која е лично БОГ во Христа Господа) и сите да бидат спасени од лажецот.

Амин
.

С

сашенко

Гостин
.

.
И ти ова го сакаш? Ваков бог почитуваш и следиш? :facepalm: Постоел или не, фак човече вакво нешто здрав разум никогаш не би прифатил. А пошто бог ни дал све нели, ондак он ни го дал и разумот за да размислуваме како што треба , епа не ти се чини дека е терање мајтап ова ако он ни прави вакви ствари на нас? Ево ти разум, ама немој да го користиш. Уствари, абе ок е користи го ти, ама ја ке ти го земам на крај и нема да ти важи :confused:
Ти дава љубопитност и свет со милиони работи во него да бараш да чепкаш, и ептен корисни алатки за да се снајдеш таму ама според неговите правила тие се забранети или не важат. Ко да му рече Фифа на Роналдо сега, абе да, копачките ви ги дадовме за на нозете и едино со такви обувки можеш да играш фудбал. Ама головите што ке ги дадеш со нив не важат :confused:

Член од
5 јануари 2008
Мислења
981
Поени од реакции
408

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
„Учителе! Нареди им на Твоите ученици да замолкнат!“
Исус им одговори: „Да ви кажам нешто: Ако тие замолкнат, камењата ќе извикуваат!“

(Ев. Лука 19:39+40)

.
Дајбоже, Спиро!
--- надополнето: 21 јуни 2012 во 01:57 ---
.1 сонце,
1 сончева светлина
1 сончева топлина
(тоа не се 3 сонца, туку 1)
.
Има и сончева радијација. Тоа се 4.

...или може радијацијата не се рачуна, пошто предизвикува рак.
Мора да е од нечестивиот.

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
И ти ова го сакаш? Ваков бог почитуваш и следиш? :facepalm: Постоел или не, фак човече вакво нешто здрав разум никогаш не би прифатил. А пошто бог ни дал све нели, ондак он ни го дал и разумот за да размислуваме како што треба , епа не ти се чини дека е терање мајтап ова ако он ни прави вакви ствари на нас? Ево ти разум, ама немој да го користиш. Уствари, абе ок е користи го ти, ама ја ке ти го земам на крај и нема да ти важи :confused:
Ти дава љубопитност и свет со милиони работи во него да бараш да чепкаш, и ептен корисни алатки за да се снајдеш таму ама според неговите правила тие се забранети или не важат. Ко да му рече Фифа на Роналдо сега, абе да, копачките ви ги дадовме за на нозете и едино со такви обувки можеш да играш фудбал. Ама головите што ке ги дадеш со нив не важат :confused:
.

Во моментот кога “мудриот“ (и способниот) Го негира Изворот и Дарителот на мудроста (и способноста) - Кој што е пред се’ дар на Небесниот Цар - тој е горделив или е слеп за Вистината, за Нејзиното прачисто отелотворение и спасително дело во Исус и затоа (порано или покасно) поради тоа слепило и тој понос ќе падне на сопствениот нос и ќе увиди дека неговата мудрост без Милоста БОЖЈА е чиста глупост!

Размисли подлабоко.и ќе увидиш дека секој кој што се воздига и противи на БОЖЈАТА Мудрост (тоа е неговата Милост - Христос) , самиот ги ствара условите за сопствениот пад!

Се сеќаваш како Швајнштајгер се удираше во сопствените гради кога го даде одлучувачкиот пенал против реал мадрид?

Се сеќаваш - само еден надпревар подоцна, во финалето на шампионс лиг - Кому Дрогба даде Слава кога даваше голови и кога немаше гол од пеналот кој што тој го причини? .:)

Со спортски поздрави .:)

спиро(с)

п.с. Завчера гледав еден интервју со швајнштајгер од полска, кој после победата против данска (овојпат) понижно вели : фала Богу победивме! :)

„Бог се противи на горделивите, а на понизните им дава Милост!”

(Јаков 4:6)

Има и сончева радијација. Тоа се 4.

...или може радијацијата не се рачуна, пошто предизвикува рак.
Мора да е од нечестивиот.
.

Радијацијата спаѓа (пред се’) во енергетската сфера!

1 Извор
1 Информација
1 Енергија

Сфаќаш?

.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
.Радијацијата спаѓа (пред се’) во енергетската сфера!
1 Извор
1 Информација
1 Енергија
Сфаќаш?
Како не, бе, Спиро... Исто ко 1 куче, 1 маче и едно глувче.

Цртан филм.

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
Како не, бе, Спиро... Исто ко 1 куче, 1 маче и едно глувче.

Цртан филм.
.

Вистината е како песничка
Вистината е како сказна
кој на Неа и’ се противи
самиот си нанесува казна!

.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења