Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување

Wizz.

TheBest
Член од
27 септември 2009
Мислења
262
Поени од реакции
69
Јас имам уште од старите Pirelli рутери, обновив договор, сега телефонот не работи. Утре ќе доаѓаат да донесат од новите рутери валда, да не се плаќа? И онака можам сам да го инсталирам.

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Јас имам уште од старите Pirelli рутери, обновив договор, сега телефонот не работи. Утре ќе доаѓаат да донесат од новите рутери валда, да не се плаќа? И онака можам сам да го инсталирам.
Телефонот веројатно не ти работи пошто уште не ти иде преку рутер него преку сплитер. (мењаваа платформи, префрлаа на Voip така да веќе сплитерот се исфрла од употреба, се иде преку рутер)
И да не би требало да се плаќа нема гајле за тоа.

Wizz.

TheBest
Член од
27 септември 2009
Мислења
262
Поени од реакции
69
Телефонот веројатно не ти работи пошто уште не ти иде преку рутер него преку сплитер. (мењаваа платформи, префрлаа на Voip така да веќе сплитерот се исфрла од употреба, се иде преку рутер)
И да не би требало да се плаќа нема гајле за тоа.
e
Znam deka e poradi VOIP, samo dali so ovoj ruter moze?

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.751
Поени од реакции
9.786
Само кај мене тапа е брзината овие 3-4 дена? :confused: Имам 3 Max Start, 100 гига засега потрошени од 300 ограничување, а брзината еве ја подолу:

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Само кај мене тапа е брзината овие 3-4 дена? :confused: Имам 3 Max Start, 100 гига засега потрошени од 300 ограничување, а брзината еве ја подолу:

Не да е тапа нерви искинав со интернетов оваа недела

RuffNomad

самопрогласен форумџија
Член од
3 март 2012
Мислења
15
Поени од реакции
20

Ццц, а мислев само кај мене е. Башка среќник си, кај мене даунлоад брзината е со цели 0.30 мб, ќе се убијам. Пред 1 недела уште ми кажаа дека ми е сменет лимитот од 30 гигабајти на 300, а денес штом надминав 30 гигабајти, брзината е ко желка. Незз што е фрката, се јавив пак денес, операторот на 0800 12345 неможев да го добијам, исклучуваше телефонот секојпат кога ќе свртев, а другиве на 171 си немаат појма. Го решил некој проблемов? (освен што го фрлил ресиверот од тераса) :D

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.751
Поени од реакции
9.786
Ццц, а мислев само кај мене е. Башка среќник си, кај мене даунлоад брзината е со цели 0.30 мб, ќе се убијам. Пред 1 недела уште ми кажаа дека ми е сменет лимитот од 30 гигабајти на 300, а денес штом надминав 30 гигабајти, брзината е ко желка. Незз што е фрката, се јавив пак денес, операторот на 0800 12345 неможев да го добијам, исклучуваше телефонот секојпат кога ќе свртев, а другиве на 171 си немаат појма. Го решил некој проблемов? (освен што го фрлил ресиверот од тераса) :D
Шо среќник, баш тогаш коа мерев се поткачи малце, иначе и кај мене беше 0.40 мб... Сега гледам се среди полека полека, само од себе. Иначе за твојот проблем не знам како да се реши, ја коа мигрирав исто вака, го пројдов лимитот од 30 гига и споро беше, ама кога ми го сменија пакетот си дојде и брзината, немав тука проблем. Јавувај им се, досаѓај им.. не знам друго чаре..

Член од
15 јуни 2007
Мислења
70
Поени од реакции
20
Вие ајде колку толку имате :D кај мене во кисела вода некој кабел се скинал 10 дена немав тв, телефон и интернет.... еве денес го пуштија

Q

qazwsxedc

Гостин
кај мене снемува интернет секој 2 минути,телевизијата кочи,само кај мене е вака или и кај вас?????

ob1

Член од
7 март 2010
Мислења
9.094
Поени од реакции
25.101
Дали имаат право да ме тужат извршители за неплатен долг кој е веќе стар 8 години? Се разбира, тогаш од Македонски телеком...А долгот е само 1800 денари... И тоа се разбира, цената пренапумпана, бидејќи ние никогаш одкога имавме телефон не го користевме многу...
Најпрво извршителите не те тужат за неплатен долг, туку они ти извршуваат средства за тоа што доверителот те тужел поради неплатен долг.
За дали имаат право да те извршуваат, секако дека имаат иако твојот долг е стар 8 години.
Постојат 3 видови на застареност:
Долгови што застаруваат за 1на година во кои спаѓаат сметки за телефон, телевизија, струја итн итн.
Долгови што застаруваат за 3 години и долгови што застаруваат за 10 години.
Е сега доколку доверителот во овој случај Мак Телеком во рок од таа една година има поднесено тужба на суд случајот не застарува. Доколку Мак Телеком ја поднел тужбата надвор од законскиот рок за наплата од 1на година тогаш тој застарува. Кога предметот ќе премине кај извршител тој НИКОГАШ не застарува.
Со оглед на тоа ти што го пиша против тебе била поднесена тужба во законскиот утврден рок, меѓутоа тогаш случајот не бил сработен и сега судот по службена должност бил даден на извршител.
Според мене ти треба да одиш на извршител и да си го разгледаш предметот бидејки станува збор за главен долг каде каматата е преголема.

Со среќа

Член од
15 ноември 2011
Мислења
314
Поени од реакции
30
Здраво !
Сакам да се префлам на 3Max Start пакетот е сеа ме интересира најмногу заради телевизијата дали е добра според бројов на канали ме бендиса и плус сакам да земам и HBO пакет и Max + Па сеа сакам да ми кажа мислења тие што имаат земено бидеќи првпат ќе се префлам на Max.
Благодарам
--- надополнето: 21 јуни 2012 во 17:15 ---
Здраво !
Сакам да се префлам на 3Max Start пакетот е сеа ме интересира најмногу заради телевизијата дали е добра според бројов на канали ме бендиса и плус сакам да земам и HBO пакет и Max + Па сеа сакам да ми кажа мислења тие што имаат земено бидеќи првпат ќе се префлам на Max.
Благодарам

Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.565
Поени од реакции
417
Како беше за превод на каналите, на новите даљински на кое дугме?

Kajgana Shop

На врв Bottom