Телефонот веројатно не ти работи пошто уште не ти иде преку рутер него преку сплитер. (мењаваа платформи, префрлаа на Voip така да веќе сплитерот се исфрла од употреба, се иде преку рутер)Јас имам уште од старите Pirelli рутери, обновив договор, сега телефонот не работи. Утре ќе доаѓаат да донесат од новите рутери валда, да не се плаќа? И онака можам сам да го инсталирам.
eТелефонот веројатно не ти работи пошто уште не ти иде преку рутер него преку сплитер. (мењаваа платформи, префрлаа на Voip така да веќе сплитерот се исфрла од употреба, се иде преку рутер)
И да не би требало да се плаќа нема гајле за тоа.
Не знам дали може со Pirelli-то, не сум имал таков рутер.e
Znam deka e poradi VOIP, samo dali so ovoj ruter moze?
Ццц, а мислев само кај мене е. Башка среќник си, кај мене даунлоад брзината е со цели 0.30 мб, ќе се убијам. Пред 1 недела уште ми кажаа дека ми е сменет лимитот од 30 гигабајти на 300, а денес штом надминав 30 гигабајти, брзината е ко желка. Незз што е фрката, се јавив пак денес, операторот на 0800 12345 неможев да го добијам, исклучуваше телефонот секојпат кога ќе свртев, а другиве на 171 си немаат појма. Го решил некој проблемов? (освен што го фрлил ресиверот од тераса)
Шо среќник, баш тогаш коа мерев се поткачи малце, иначе и кај мене беше 0.40 мб... Сега гледам се среди полека полека, само од себе. Иначе за твојот проблем не знам како да се реши, ја коа мигрирав исто вака, го пројдов лимитот од 30 гига и споро беше, ама кога ми го сменија пакетот си дојде и брзината, немав тука проблем. Јавувај им се, досаѓај им.. не знам друго чаре..Ццц, а мислев само кај мене е. Башка среќник си, кај мене даунлоад брзината е со цели 0.30 мб, ќе се убијам. Пред 1 недела уште ми кажаа дека ми е сменет лимитот од 30 гигабајти на 300, а денес штом надминав 30 гигабајти, брзината е ко желка. Незз што е фрката, се јавив пак денес, операторот на 0800 12345 неможев да го добијам, исклучуваше телефонот секојпат кога ќе свртев, а другиве на 171 си немаат појма. Го решил некој проблемов? (освен што го фрлил ресиверот од тераса)
О, да.Дали имаат право да ме тужат извршители за неплатен долг кој е веќе стар 8 години?
Кај тебе е самокај мене снемува интернет секој 2 минути,телевизијата кочи,само кај мене е вака или и кај вас?????
Најпрво извршителите не те тужат за неплатен долг, туку они ти извршуваат средства за тоа што доверителот те тужел поради неплатен долг.Дали имаат право да ме тужат извршители за неплатен долг кој е веќе стар 8 години? Се разбира, тогаш од Македонски телеком...А долгот е само 1800 денари... И тоа се разбира, цената пренапумпана, бидејќи ние никогаш одкога имавме телефон не го користевме многу...