Фан Клуб: Барселона

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.736
Поени од реакции
22.904
Според германски Билд, Гвардиола во 2013 потпишува за Баерн.

Sandro Rossel ( FC Barcelona presedent): "Cristiano isn't the second best football player in the world, rather the 12th, the best 11 players are from Barca" :pos:
Ахахах, луди прецедниче.. :icon_lol:
--- надополнето: 19 јуни 2012 во 15:18 ---
За секунда ме претркал стипсбург со веста. :)

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Според германски Билд, Гвардиола во 2013 потпишува за Баерн.

Sandro Rossel ( FC Barcelona presedent): "Cristiano isn't the second best football player in the world, rather the 12th, the best 11 players are from Barca" :pos:
Ахахах, луди прецедниче.. :icon_lol:
--- надополнето: 19 јуни 2012 во 15:18 ---
За секунда ме претркал стипсбург со веста. :)
Вие добро ја познавате ситуацијата а и Гвардиола....По вас реална е опцијата да премине во Баерн,сооглед дека Челзи милијарди нудеа па не успеаа и продолжија со Ди Матео....???

Мене ми делува Гвардиола како човек кој работи со памет и не ги гледа само милионите....Али ќе видиме...

Ернесто ЧЕ Гевара

Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.736
Поени од реакции
22.904
Росел добил муда бе.....
Че другар не ти се гледа сликата just for the record :)

Фала што кажа друже Ајсбој :) Сега се надевам дека ќе се гледа.
Вие добро ја познавате ситуацијата а и Гвардиола....По вас реална е опцијата да премине во Баерн,сооглед дека Челзи милијарди нудеа па не успеаа и продолжија со Ди Матео....???

Мене ми делува Гвардиола како човек кој работи со памет и не ги гледа само милионите....Али ќе видиме...
Да ти кажам најискрено, ова ми е најреална шпекулација поврзана со Гвардиола. Не знам зошто ама уште кога прв пат ја прочитав, ми делуваше многу веројатно. Таман он ќе си одмори една сезона, тоа што тој го бара, во 2013-14 Тито сеуште ќе има договор со Барса, така да тешко дека тогаш би се вратил кај нас. Баерн е доста добро организиран тим, одлично стојат и финансиски ако не се лажам, само оваа година крајот беше лош. Јуп уште колку има од договорот?

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839

Фала што кажа друже Ајсбој :) Сега се надевам дека ќе се гледа.
Да ти кажам најискрено, ова ми е најреална шпекулација поврзана со Гвардиола. Не знам зошто ама уште кога прв пат ја прочитав, ми делуваше многу веројатно. Таман он ќе си одмори една сезона, тоа што тој го бара, во 2013-14 Тито сеуште ќе има договор со Барса, така да тешко дека тогаш би се вратил кај нас. Баерн е доста добро организиран тим, одлично стојат и финансиски ако не се лажам, само оваа година крајот беше лош. Јуп уште колку има од договорот?

Уште една година има договор,и уште од сега најавија дека и двете страни немаат намера да го продолжуваат сооглед дека Хејнкес е више стар такашто Баерн ќе бара подолготрајно решение...

А за финансии дефинитивно,еден од најстабилните клубови финансиски...

Ернесто ЧЕ Гевара

Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.736
Поени од реакции
22.904
Уште една година има договор,и уште од сега најавија дека и двете страни немаат намера да го продолжуваат сооглед дека Хејнкес е више стар такашто Баерн ќе бара подолготрајно решение...

Според тоа што го читам во Спорт.ес, некој си Кристијан Нерлингер, кој е на некоја функција во вашиот клуб, бил на натпреварот Билбао-Барса, финалето на Купот во Мадрид, првично да го следат Хави Мартинез од Билбао. Таму, Нерлингер остварил средба со братот на Пеп, Пере Гвардиола, кој му е и негов агент.

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.642
Поени од реакции
10.241

Друже долготрајно решение во Пеп нема, максимум 4 сезони може да издржи кај вас, па се кладам дека и во ПЛ ќе тренира клуб, а којзнае можеби и во Италија ама сепак ќе се врати кај нас.

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Според тоа што го читам во Спорт.ес, некој си Кристијан Нерлингер, кој е на некоја функција во вашиот клуб, бил на натпреварот Билбао-Барса, финалето на Купот во Мадрид, првично да го следат Хави Мартинез од Билбао. Таму, Нерлингер остварил средба со братот на Пеп, Пере Гвардиола, кој му е и негов агент.
Да да,он е спортски директор/менаџер моментално и се бави со тие работи...

Тоа и германските медиуми го пренесоа....Прво дека бил да го гледа Хави Мартинез....А вчера Билд искочи со информација и уште некои новини, дека остварил контакт со агентот на Пеп,неговиот брат,и дека наводно имало интерес од страна на Гвардиола за тренереското место во Баерн...

Мене искрено многу ме интересира како би се снашол во Баерн,и каква игра ќе постави..
--- надополнето: 20 јуни 2012 во 00:04 ---
Друже долготрајно решение во Пеп нема, максимум 4 сезони може да издржи кај вас, па се кладам дека и во ПЛ ќе тренира клуб, а којзнае можеби и во Италија ама сепак ќе се врати кај нас.
Па не реков јас 10 години,али сигурно нема да дојде за една сезона...тоа ми беше поентата....

LaVista

Traumatic Playground
Член од
31 јануари 2007
Мислења
4.183
Поени од реакции
958
Јас мислам дека ќе оди Пеп и ќе си ја проба среќата во други клубови и ќе проба да докаже (на самиот себе, не на оние кои збореа) дека Барселона целиот успех што го постигна беше токму поради него, а не поради тоа што Барселона имала фантастична генерација и комотно можеле да играат без тренер (wtf?!?).

Али на крај се знае кај му е срцето, се знае кој е клубот што го обожава, знае каде е публиката која комотно би дала бубрег за да го види повторно на клупата на Барса... знаеме каде е љубовта на Пеп... мислам дека нема да помине долго пред да се врати.

Па нешто се спомнува дека Лапорта сакал да се кандидира повторно за претседател... ќе има фешти наредните сезони.

П.С. Тито и да го повтори тој резултат што го постигна Пеп, за мене нема да биде исто... целата таа работа имаше посебен шмек кога беше тој на клупа, задоволството беше поголемо... со нетрпение се очекуваа неговите прес конференции, вербалната војна со Мурињо и секако најсигурните утакмици низ сезоните - Ел Класико:icon_lol:

Член од
12 април 2010
Мислења
1.602
Поени од реакции
890
Али на крај се знае кај му е срцето, се знае кој е клубот што го обожава, знае каде е публиката која комотно би дала бубрег за да го види повторно на клупата на Барса... знаеме каде е љубовта на Пеп... мислам дека нема да помине долго пред да се врати.

П.С. Тито и да го повтори тој резултат што го постигна Пеп, за мене нема да биде исто... целата таа работа имаше посебен шмек кога беше тој на клупа, задоволството беше поголемо... со нетрпение се очекуваа неговите прес конференции, вербалната војна со Мурињо и секако најсигурните утакмици низ сезоните - Ел Класико:icon_lol:
I need my бубрег :D
Јас сум еден од тие што му е благодарен на Пеп,но е разочаран од неговото заминување,и не сакам да се враќа повеќе.
После враќањето на фабре и внесувањето и форсирањето на играчи од Б тимот мислев дека Пеп има долгорочен план за Барса,и дека сака да направи империја,но нормално ја заеба работата,и нека си крши глава,уште еднаш Фала му за се,повеќе величање и фалење од ова не можам да му посветам.

П.С Верувам дека со Тито ќе бидеме помоќни,а тоа ќе го докаже Тито со неговата дисциплина и точно и прецизно знаење што сака без некакви си експерименти.
Со доведувањето на Алба само ќе гледаме уште една помоќна Барса,од која очекувам уште наредната сезона да си ја поврати Примера.

Ернесто ЧЕ Гевара

Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.736
Поени од реакции
22.904
I need my бубрег :D
Јас сум еден од тие што му е благодарен на Пеп,но е разочаран од неговото заминување,и не сакам да се враќа повеќе.
После враќањето на фабре и внесувањето и форсирањето на играчи од Б тимот мислев дека Пеп има долгорочен план за Барса,и дека сака да направи империја,но нормално ја заеба работата,и нека си крши глава,уште еднаш Фала му за се,повеќе величање и фалење од ова не можам да му посветам.
За икона на клуб, како што е Пеп за Барса, вакво нешто може да зборува само фан од Македонија (=македонска работа~македонски синдром). :свиркам:

П.С.
Во врска со Алба, каталонските весници изгледа претеруваат, па секој ден пишуваат како трансферот ќе биде објавен во наредните часови, па ќе биде објавен наредниот ден..... Да не испадне цело лето да го чекаме да стигне, а кога ќе започне сезоната во септември да му запееме: 'Ево веч је јесеен, а теебе још немаа..' :icon_lol:

П.П.С.
Според еден колумбиски весник, Шакира е во 6та недела од бременоста.. Охоо, една песна и за Пике: 'Татаа, треба да частииш, није у реду радост да се крије...' :icon_mrgr:

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.642
Поени од реакции
10.241
Хах дали Росел се исплаши од зборовите на Лапорта па почна да дава вакви изјави дека Роналдо е 12 најдобар играч...

Член од
12 април 2010
Мислења
1.602
Поени од реакции
890
За икона на клуб, како што е Пеп за Барса, вакво нешто може да зборува само фан од Македонија (=македонска работа~македонски синдром). :свиркам:

П.С.
Во врска со Алба, каталонските весници изгледа претеруваат, па секој ден пишуваат како трансферот ќе биде објавен во наредните часови, па ќе биде објавен наредниот ден..... Да не испадне цело лето да го чекаме да стигне, а кога ќе започне сезоната во септември да му запееме: 'Ево веч је јесеен, а теебе још немаа..' :icon_lol:

П.П.С.
Според еден колумбиски весник, Шакира е во 6та недела од бременоста.. Охоо, една песна и за Пике: 'Татаа, треба да частииш, није у реду радост да се крије...' :icon_mrgr:
Можеби е така,можеби така изгледа,но јас како фан на Барселона се чувствував изневерен кога тој кажа дека ќе си оди. Да освоеше се и оваа сезона можеби и ќе го разберев,но вака не можам никако да го разберам.
Ќе има респект од мене,и да се врати некогаш нема да бидам против,јас само реков дека јас не сакам да се врати или лично јас да се прашувам не би го враќал веќе во барса,нема да си играме На ти го-дај ми го со него цело време.

Kajgana Shop

На врв Bottom