Секс/врска/брак со партнери од различна религија/националност

Justice for All

Tempus fugit
Член од
17 јули 2008
Мислења
1.372
Поени од реакции
85
Возможно, не викам не. Ама за мене лично.... Тешко би се слагал со религиозен фанатик. Ако е опен мајденд, океј. Ако прифаќа различност, ако има толеранција, тамам. Ама тешко да најдеш таква. Тие религиозните се секогаш во право, знаеш како е.

Самара Морган

НЕ Е ВЕЌЕ ЧЛЕН НА КАЈГАНА
Член од
24 јуни 2009
Мислења
511
Поени од реакции
33
Не ми смета ако е Македонец.Јас сум Србинка.Во Скопје живеам , ме мрзи да барам Србин дечко.Ми одговара вака.А за религија , да важно ми е.Немам што да барам со муслиман.Но офенс гајс :smir:

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.765
Поени од реакции
5.054
Друга националност ..ок ... али друга религија :nesvest:..ноу веј ..its a big deal.

M

Mr.InF3ction

Гостин
за дргуга националност се рабира .. нема граници. но религија е нешто сериозно. во религијата вервуањата на еден човек ги прави сите другие верници од различни религии грешници. секоја религија си има свои забранети и дозволени работи.. така да тешко да се случи брак помеѓу 2 различни религии.. и да се случи нема да трае долго или едната страна ќе ја прифати религијата на партнерот :toe:

Член од
5 декември 2008
Мислења
698
Поени од реакции
211
Аку верата е дел од мене идеал , нешто што ми гарантира и ми ветува не би можела да се изневерам себе си... не ми пречи воопшто националноста бидејки не ја бираме нели ниту бојата на кожата. Но верата е суштествен дел од нас... веруваме во вистина во нешто што е над нас нешто божјо и следствено на тоа припагаме на таа божја заедница но секако ова не важи за оние кои по традиција се религиозни и ја наследиле верата и затоа преку неа преминуваат формално. Велат љубовта нема граници делумно точно но од љубовта се рага вистината колку партнерот е способен да се жртвува за вистината е прашање до личноста и волјата негова. Љубовта бара пожртвуваност не би сакала да бидам во ситуација да морам да бирам дали ке ја одберам божјата или љубовта на потенцијалниот партнер ...аку се одлучам за втората ја губам првата не сакам да бидам омразена од оној кој ме создал... Се зависи од личноста, карактерот , сваќањата...

CIL

Член од
21 август 2008
Мислења
750
Поени од реакции
55
Нашето верување е она што ние сме. Според мене не би требало да има бракови помеѓу 2 религии (најчесто муслиман-христијанин). Не би сакал моите деца да се вљубат во некој со друга вера.

Обично сакам да верувам за себе, сум и се трудам да бидам многу отворен кон многу нешта, без предрасуди и тесни погледи кон животот, се трудам да гледам подалеку од другите меѓутоа верата е нешто за кое не можам да спорам. Го велам ова затоа што сум видел и сум почуствувал како им е на родителите на тиа деца и колку тие страдаа и не му посакувам на никого тоа нешто да се деси. Сепак тоа е само мое мислење.

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.138
Поени од реакции
163
Нашето верување е она што ние сме. Според мене не би требало да има бракови помеѓу 2 религии (најчесто муслиман-христијанин). Не би сакал моите деца да се вљубат во некој со друга вера.

Обично сакам да верувам за себе, сум и се трудам да бидам многу отворен кон многу нешта, без предрасуди и тесни погледи кон животот, се трудам да гледам подалеку од другите меѓутоа верата е нешто за кое не можам да спорам. Го велам ова затоа што сум видел и сум почуствувал како им е на родителите на тиа деца и колку тие страдаа и не му посакувам на никого тоа нешто да се деси. Сепак тоа е само мое мислење.
A zosto stradaat roditelite na tie deca? Zaradi toa sto nivnite svakanja se tolku zaostanati i ne mozat da zamislat deka nekoj od druga vera, druga nacija, e covek od krv i meso isto kako niv. Zatoa sto ne mozat da go prifatat faktot deka toj covek mozebi e mnogu podobar od nekoj sto e nivna vera? Epa neka straadaat.

M

Mr.InF3ction

Гостин
A zosto stradaat roditelite na tie deca? Zaradi toa sto nivnite svakanja se tolku zaostanati i ne mozat da zamislat deka nekoj od druga vera, druga nacija, e covek od krv i meso isto kako niv. Zatoa sto ne mozat da go prifatat faktot deka toj covek mozebi e mnogu podobar od nekoj sto e nivna vera? Epa neka straadaat.
секоја чест....

M

Mr.InF3ction

Гостин
:pos2::pos2: добро сега озбилноо. понекогаш повеќе се дружам со луѓе од друга религија само затоа што се поробри..но знаеш брак хеллоу малце по озбилно ...да беше само за давјацата нема да има проблем но .. фамилиите се мешаат па после со детето.. какво има.. на кој јазик ќе учи.. кои обичаи... децата која религиа ќе ја прифатат.. тоа се проблеми брат

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Ако се двајцата големи верници (или едниот) каде религијата завзема битно место во животот најверојатно ќе биде проблем.

Ако пак религијата им е само на хартија и се живее само на Велигден или Бајрам не гледам зашто би била проблем. На чело на никого не му пишува од која вера е, така да ако не ти каже нема ни да знаеш дали е воопшто верник.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.668
Поени од реакции
34.124
Ако им е сексот добар, другото е релативно.

CIL

Член од
21 август 2008
Мислења
750
Поени од реакции
55
Не реков друга нација, гледам и тоа си спомнала, зборувам за верата. Сум можел да видам на мои блиски луѓе како им беше кога со прст ги покажуваа што дозволиле да се случи, ги озборуваа и сл. Незнам дали и ти си почувствувала на своја кожа или си осетила. Ако не си, тогаш и јас можам да бидам јак на зборови.
Можеби во поразвиена земја би било понормално ама тука во мала средина каде секој со секого се знае многу тешко.

Kajgana Shop

На врв Bottom