Бит пазар - патики

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.547
Поени од реакции
5.856
Јас си земав пред 2 години од Турција фалсификат адидас за 25 евра патика. Ама ич не се гледа дека е фалсификат. До денес си ја носам. А пред околу 2 месеца си земав 3 пара од битпазар, еден пар 3000, и само едниот пар труеше. Си купив еден прашок да не ми смрди ногата и веќе ни таа патика не смрди. Никад не сум земал поскапа патика од 2200 денари и никад и нема.

Член од
10 февруари 2011
Мислења
894
Поени од реакции
398
Јас си земав пред 2 години од Турција фалсификат адидас за 25 евра патика. Ама ич не се гледа дека е фалсификат. До денес си ја носам. А пред околу 2 месеца си земав 3 пара од битпазар, еден пар 3000, и само едниот пар труеше. Си купив еден прашок да не ми смрди ногата и веќе ни таа патика не смрди. Никад не сум земал поскапа патика од 2200 денари и никад и нема.
Викаш пред 2 месеци си земав 3 пара од битпазар ? шо патики зема ?

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.289
Последни патики што ги земав беа Reebok и можам да кажам дека се препородив со нив. Одамна не сум го имал тој убав филинг на ногата - како да газиш на облаци е подлогата. Едноставно, нозете ти оргазмираат. Претходно земав еден пар Adidas за трчање и еден за фудбал (различни модели). Еднаш до три пати неделно играм фудбал со патиките и дури после 2ипол години почнуваат да се кинат. Презадоволен од квалитетот, со оглед на тоа што секогаш играм крвнички. Патиките за трчање немаат никакво оштетување сеуште, а со нив имам истрчано преку 400 километри. Да имав битпазарки, до сега ќе мораше барем 5-6 пара да сменам... Така да, поефтините не секогаш значат дека ќе поминеш поефтино.
исто Рибок,тука се 3000,во СК ги гледав за 2700 во ГТЦ,велеа дека моделот се за годинава - кој видел оригинал патика па да знае......мислев дека и не се по лиценца кога првпат ги видов,ама по 6 месеци носење се уверив,чувството на стапалото и на целата нога воопшто не е исто......претходните 3-4 пара ми беа од Матстар кои не се ни лоши ни најдобри,ако начекаш во нив некојпат има многу добри модели
--- надополнето: 20 јуни 2012 во 21:16 ---
друже од кај ти е таа граница 2200 ?! кога последно одбирав патика која сакам да ми служи имаше одлични за 3000-4000 денари,СЕ нагоре е претеризам,арно ама за 2000 едно ретко да најдиш и сигурно не се добри.....цените на понеквалитетните се движат од 500 - 1600 денари

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Тие што имаат одено на бит пазар што мислите дали можат да се најдат квалитетни патики ? мислам знам дека повеќето се фејк но на изглед се исти со оргиналите .. пролетта одев со другари значи патиките што ги гледав во спорт М ги имаше истите и таму .. дали некој има купено и што мислите дали имаат квалитет ?
Има магацин на Битпазар со добар квалитет на патики. Само треба да побараш. Во едно дуќанче се. Една другарка купи од магацинот и се многу добри, доста ги фали. А и д други слушам дека добри патики имало таму.

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.927
хм хм патики од битпазар,ма каков битпазар попрво ќе купам патики од Аутлет и имам купено патика од Аутлет адидас и го носам скоро три години и ете ништо не му фали и ми стои надвор пред влезот со него одам на работа;):)

Член од
10 февруари 2008
Мислења
845
Поени од реакции
447
друже од кај ти е таа граница 2200 ?! кога последно одбирав патика која сакам да ми служи имаше одлични за 3000-4000 денари,СЕ нагоре е претеризам,арно ама за 2000 едно ретко да најдиш и сигурно не се добри.
Може да се најде рибок кога имаат попуст. Јас имам земено два пара од таму и одлично се покажаа. Едните ги имам 3 години, од кои лани цела година ги носев на физичко, а другите ги имам 2 години и ги носам кога трчам и двата пара немаат попуштено.
И што е најважно кога ке го најдам тој модел на интернет гледам дека не ми ја наплаќаат дупло од таа цена која ја има на интернет како што е случај со Адидас и Најк.

M

Muranyi

Гостин
А инаку шо патика купуваше ? оти минатиот пат коа бев значи бевме у најк продавница ја видовме патикава 3600 денари .. едно другарче си купи , после тоа одиме на бит пазар истата патика за 1300 денари .. значи скроз истата ја споредивме .. тоа напред материјалот беше ист .. сеа дали е исто лепена тоа незнам.
Не е истиот материјал,уште помалку квалитет,тоа биди сигурен.Купи ја и за две недели нема да те примаат дома,пошто ќе корнеш на километар.

Ibrakadabra

Wimoweh, wimoweh...
Член од
17 јуни 2007
Мислења
1.672
Поени од реакции
790
Оф бе, кога ќе земам да читам напатени души од такт се вадам... Па објаснуваат за тоа како лежеле на нога, облаци а-у, филинзи невидени...

Убаво кажа човекот за со Кина делот, за целиот транспорт и за можните заболувања, едино тоа ме подзамисли, иначе другото... све ниска вредност ми е.

Последна “јака“ патика што ја имав земено (=ми ги купија моите, ко на 90% од вас овде) беа едни плави, џиш патики, Џејсон Вилијамс ги носеше на времето. 2 пати ги облеков а беа платени 150тина евра, зборам за пред 12ина години.Му ги дадов на другар после некоја година.
Дете, ништо не сум разбирал тогаш... Ама лекција невидена.

Е сеа, патики имам преку 20ина пара, еспадрили, за фудбал, за секој ден, за искачање лето/зима, пониски, повисоки... вакви, такви... а најскапите од нив коштаат 1800 денари т.е. 30 евра.

У Pull&Bear имам начекано 5-6 пара, од 6 па до 15-20евра ги плаќам. Обавезно од таму зимам. У Бисер има една продавница горе на спрат, таму наоѓав по нешто порано, Бит Пазар не ми текнува да имам земено нешто...Ама могуче е, знам од чаршија имам пар-2.

Поентата што е, секој ден у исти (оригинал) или па секој ден различно облечени и скоцкани? Јас секогаш би ја одбрал вторава варијанта. Ко едни гаќи да ги носиш 5 дена, ама битно оригинал се, Calvin Klein. Не се умирисуваат бе, а и поголем ми е 2.5цм коа ги носам нив :)

Муабетите со најкови, адидаси, рибоци ми се превише од “високото добро утро“.
Со оглед што поголем дел од посетителиве на форумот не се целосно оформени ко личности, се прашувам дали се свесни родителите каква негативна услуга им прават на своите деца?!
Па денес ако се научат што е “оригинал“ а што не е т.е. да размислуваат на тој начин, не треба уопште да се чудите за паркираните џипови на Ленинова, флашите и сепарињата по дискотеките, ако се помали од 18 и сл.

Денес оригинал патики, утре што? Да не очекуваш да ти стапне тој у кола купена на старо? Не бе брате, канцерогена е! Мора ново, и тоа џип, пошо нели, побезбедно е... А и на Лука татко му му ветил дека за 18ти роденден ќе му земе џип, Х5ка, а Лука уствари имал 7 кеца, а “јас“ само 4.

Психата е заебана работа, 100еу+ чуда прават, си праиш филм у глава дека патиките сами одат, а уствари носиш нешто фуш, пошо кај нас ретко квалитет да најдеш.

Ајт...

M

Muranyi

Гостин
Патика само оргинал признавам,се можам шкарт да носам ама обувките мора да ми се квалитетни,поготово патиките.И верувајте,со оригинал патика многу поевтино ќе си поминете;)
--- надополнето: 20 јуни 2012 во 23:48 ---
Оф бе, кога ќе земам да читам напатени души од такт се вадам... Па објаснуваат за тоа како лежеле на нога, облаци а-у, филинзи невидени...

Убаво кажа човекот за со Кина делот, за целиот транспорт и за можните заболувања, едино тоа ме подзамисли, иначе другото... све ниска вредност ми е.

Последна “јака“ патика што ја имав земено (=ми ги купија моите, ко на 90% од вас овде) беа едни плави, џиш патики, Џејсон Вилијамс ги носеше на времето. 2 пати ги облеков а беа платени 150тина евра, зборам за пред 12ина години.Му ги дадов на другар после некоја година.
Дете, ништо не сум разбирал тогаш... Ама лекција невидена.

Е сеа, патики имам преку 20ина пара, еспадрили, за фудбал, за секој ден, за искачање лето/зима, пониски, повисоки... вакви, такви... а најскапите од нив коштаат 1800 денари т.е. 30 евра.

У Pull&Bear имам начекано 5-6 пара, од 6 па до 15-20евра ги плаќам. Обавезно од таму зимам. У Бисер има една продавница горе на спрат, таму наоѓав по нешто порано, Бит Пазар не ми текнува да имам земено нешто...Ама могуче е, знам од чаршија имам пар-2.

Поентата што е, секој ден у исти (оригинал) или па секој ден различно облечени и скоцкани? Јас секогаш би ја одбрал вторава варијанта. Ко едни гаќи да ги носиш 5 дена, ама битно оригинал се, Calvin Klein. Не се умирисуваат бе, а и поголем ми е 2.5цм коа ги носам нив :)

Муабетите со најкови, адидаси, рибоци ми се превише од “високото добро утро“.
Со оглед што поголем дел од посетителиве на форумот не се целосно оформени ко личности, се прашувам дали се свесни родителите каква негативна услуга им прават на своите деца?!
Па денес ако се научат што е “оригинал“ а што не е т.е. да размислуваат на тој начин, не треба уопште да се чудите за паркираните џипови на Ленинова, флашите и сепарињата по дискотеките, ако се помали од 18 и сл.

Денес оригинал патики, утре што? Да не очекуваш да ти стапне тој у кола купена на старо? Не бе брате, канцерогена е! Мора ново, и тоа џип, пошо нели, побезбедно е... А и на Лука татко му му ветил дека за 18ти роденден ќе му земе џип, Х5ка, а Лука уствари имал 7 кеца, а “јас“ само 4.

Психата е заебана работа, 100еу+ чуда прават, си праиш филм у глава дека патиките сами одат, а уствари носиш нешто фуш, пошо кај нас ретко квалитет да најдеш.

Ајт...
Батали мубаетот,имаш Рибок и Ли-нинг,од кои јас сум многу задоволен и тоа по пристапна цена.Подобро 2 пара квалитетни,отколку 10 пара кинеско срање.Сепак прашање на вкус е.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
на битпазар патики има по 600 денара - 3 пара да земам ке ме коштаат помалце од 2 000 а едни оригинани поасални патики се 3000+ денари... ја за мене увек сум зимал од шутка патики и сум се утепувал од носење... за квалитет неможам да споредувам со оригинал ама несмеам ни да се пожалам од „чкартот“ зашто едни патики ми траат година дена минимум....

п.с гледам тука на форумов многу луѓе купуваат патики од 3000+ денари ( а у живо се тепаат и се ценкаат дури и на битпазар за поефтино...)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Ама изнатреска глупости овој Ибракадабра. Порано беше ок да се купува од битпазар, сега кренале цени мислиш оригинал купуваш. Па и 1500 едни патики ги видов прошлиот пат кога барав за трчање, а се гледа лепакот жут. Абе ајде. Се преценуваат. Нема да искочам еднаш два пати у град и ќе си купам Рибок/Адидас.

RebelMk

₪ ₪ ₪
Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.768
Поени од реакции
1.161
Патики,од бит пазар ?? Зар некој би носел/носи патики од таму ?!? :confused::eek:

Може од некои друго работи ќе си ускратам ама ќе си земам квалитетна патика.
Подобро едно а вредно отколку 2-3 пара чкарт што ќе те фатат поскапо од едниот квалитетен пар.
Зависи што тип си :) Ако следиш мода и на пример како денес што се носат овие еспадрили неможеш да ги најдеш во Спорт М во ГТЦ мораш да разгледаш накај стара чаршија или пак Бит пазар , а ако си некој за марка тогаш Бит пазар погрешна дестинација :)

Iµµortal

사범님
Член од
26 јули 2011
Мислења
711
Поени од реакции
387
што знам порано купував многу убави патики од битпазар и тоа кожни за 800 ден,ама за сега незнам баш лани кога бев немаше никаков избор а и имаше доста како од пластика направени така да незнам ке идам некој ден само да погодам времето кога носат роба.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.923
Поени од реакции
41.895
Добро бе како наоѓате од овие патиките од Бит-пазар, Шутка, или некоја обична продавница, а да не смрдат или не го осеќате мирисот? :eek:
На мене сите такви патики како помал што ми ги купуваа ги носев и по 3-4 години не се кинеа и на снег бев со нив, дури сите ми викаа оригинал ли носиш :ROFLMAO: а смрдеа ненормално и морав нескинати да ги фрлам. :sick:

Во денешно време и 1-2 деца носат оригинал секое трето дете што го имам видено е со адидас и најк, а вие со такви од пазар или поважно ви е да менувате модел па зимате 3 пара по 1200. (n)
Па на 10 рати ќе ги купам со кредитна картичка ако немам за во готово, ама не зимам од тие. :coffee:

Kajgana Shop

На врв Bottom