Грција ги „фиромизира“ новите регистарски таблички

Статус
Затворена за нови мислења.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.525
Поени од реакции
22.175
А каде е владата да ги штити Македонските граѓани од ова? Нели треба да реагира при вакви работи. Како прв чекор би предложил на сите Грци што влагаат во Македонија да им се налепи слична лепенка на кола со МАКЕДОНИЈА или алтернативно МК, онака ради реда, рецирпоцитет нели. Со писмата и стоките нели реагиравме веќе

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.205
Поени од реакции
34.442
А дали би идел ти на секое поминување ан граница да ти лепат налепници и да одлепуваш после дали би се согласил на тоа и дали ќе се осеќаш убаво? И какви е чувството кога кај Гејците ке им даваш пари а во глава ти се вртата сцена како ти лепат налепници на твојата регистрација.
Ќе идам со автобус - problem solved.

Tемјан

the Kingslayer
Член од
19 мај 2011
Мислења
691
Поени од реакции
1.141
Колкава сурија од Велес има заминато до сега во грција и колава сурија се спрема да оди. Гледам колку автобуси се сообраќаат натаму. И тоа гордо кажуваат, ставаат акцент на ГРЦИЈА, зборуваат погласно за да ги чујат дека ке одат таму. Демек колку ефтино било, колку било здраво морето, колку биле фини луѓето. Кажуваат со восхитување како лани и преку лани си поминале прекрасно во грција. Бравос.
Баш вчера се јави една пријателка и кажа дека во грција работите не се исти како лани, дека работата е на нож со македонците и едвај чека да се врати дома бидејки не се чувствува безбедна.
Освен таблиците, треба и жиг на вратот да им се става и да им даваат бесплатен престој за летовање на тие со жиг.

Castor

Ќесеџија
Член од
2 мај 2012
Мислења
481
Поени од реакции
960
А каде е владата да ги штити Македонските граѓани од ова? Нели треба да реагира при вакви работи. Како прв чекор би предложил на сите Грци што влагаат во Македонија да им се налепи слична лепенка на кола со МАКЕДОНИЈА или алтернативно МК, онака ради реда, рецирпоцитет нели. Со писмата и стоките нели реагиравме веќе
Владата 24/7 работи,бара аранжмани за Халкидики...

LaChupacabraLoca

jedi master
Член од
13 октомври 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
5.063
И после Перо е крив и треба да се бесе ..

Ах бре Македонче ..

Username1

шо е бе?
Член од
2 март 2012
Мислења
585
Поени од реакции
551
Колку сакате урлајте овде,пак ке одите таму на одмор.Јас лично никогаш не сум бил на одмор таму ама сега ке одам првпат заради мало бебе кое сакам да помине време на море а не на ладно езеро и камења. немам избор што да правам,најблиску е и најефтино. само страв ми е дека имам краток фитиљ и ако некој ме испровоцира може да биде беља работа.
муабетот беше: кога околностите ти наложуваат нема друга опција,гледаш за детето а не за тоа колку сум голем Македонец и патриот.

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Seems legit.

Абе нели македонците немаат пари...сиромаштија..ова она.. со коли на одмор во Гејлада? Fuck logic

maricka

...
Член од
2 ноември 2009
Мислења
175
Поени од реакции
486
За тоа дека е навистина убаво кај јужниот сосед,е убаво, прекрасни плажи итн..тоа не може да се негира.
Но ова што ни го прават на нас Македонците е претерано, премногу е. Најдобро би било оваа летна сезона никој наш да не оди таму на одмор, па ќе видат колку ке бидат во загуба без нашите евра. Само тоа им треба нив..

Tемјан

the Kingslayer
Член од
19 мај 2011
Мислења
691
Поени од реакции
1.141
Колку сакате урлајте овде,пак ке одите таму на одмор
Не се теши самиот. Оди, убав помин. :)

кога околностите ти наложуваат нема друга опција,гледаш за детето а не за тоа колку сум голем Македонец и патриот.
Опции имаш, тука ти е албанија, турција, бугарија, црна гора, та дури и за египет има смешни цени за летовање.

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.580
Земја како земја таа е егејска земја, единствен проблем е што сеуште владее окупаторот, инаку од наша страна е во ред да си одиме во нашата земја, нели владава рекламира да ја истражиме и посетуваме македонија. Не кажува кој дел од македонија, туку се мисли на цела македонија. :)
Ја на пример летово имам во план да правам една обиколка на вардарскиот дел од македонија, бидејки имам и една книга од издавачката куќа "Младинска книга" која се вика "Чудесна Македонија" па таа ке ми биде водич во обиколката. :)

LaChupacabraLoca

jedi master
Член од
13 октомври 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
5.063
За тоа дека е навистина убаво кај јужниот сосед,е убаво, прекрасни плажи итн..тоа не може да се негира.
Но ова што ни го прават на нас Македонците е претерано, премногу е. Најдобро би било оваа летна сезона никој наш да не оди таму на одмор, па ќе видат колку ке бидат во загуба без нашите евра. Само тоа им треба нив..
Турција , Малта , Татарија , Црна Гора , Хрватска ..

FUCK Gaylada !!

Член од
10 февруари 2007
Мислења
4.773
Поени од реакции
2.082
Нека лепат, што друго им е работа. Помини граница и одлепи ја налепницата...
Јас лично знам човек од Струмица кој го направи ова, после граница ја одлепи налепницата и на враќање од Солун го сопира полиција и го зафркавале 2 саати, зошто ја одлепил и други 300 глупости, и сакале да го казнат парично на граница да си плати, ама се договориле да му залепат друга и да не ја вади никогаш додека престојува во Гејција. Било и јавано на граница да го проверат дали му стои уште или пак ја одлепил.. ц ц

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Кога ќе се чита дефиницијата за мазохизам и мазохисти треба да се дадат македонците како пример за полесно да се сфатат поимите.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.838
Сами сме криви..............никој со сила не не тера таму да кисниме, има уште исаФ местенца на планетава, за тие пари, па и поевтино.Кај нема пари, ние ќе ги полнеме, абе нека сиба мајката таму максимално и назад и никогаш повеќе да не заздрават салам. Јас не сум патриот кизнај каков, али колку што имам антисимпатии кон Гејчиштава, со се цела посрана држава, немам кон најарогантните личности кои некогаш минале низ животов мој.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom