- Член од
- 9 јануари 2006
- Мислења
- 5.647
- Поени од реакции
- 7.485
Може ке ти се најде:Имам 5гб една 2 и три кеца,за каталист го избришав и тоа доста тешко а ја проверив и варијантата со директно од стр. на реалтек немам добиено звук.
Научна фантестика е.
За 220гт процитав на еден странски форум дека има проблем со два монитори ( не препознава на дви) и решение експеримент со постари дрв.
искрено се мрднав и звук нема.
Чудно е што самата плоча подржува 64бит-на конфиг.
Ќе пробувам инатот е голем желба за откривање проблеми поголема.
Кога ќе го решам ќе напишам,до тогаш слушам-читам можни решенија.
Она со нортбриџ дрв. ме нервира несе инсталира ниту една вер. за 64
Можеби и тука лежи цел проблем.
прва на него па потоа останато.
Во секој случај благодарам и се слушаме-читаме.
The North Bridge filter driver only installs if your motherboard has onboard graphics (enabled or disabled), the PCI-E filter driver only installs if you are using a CrossFire configuration. The driver you do need to install is the South Bridge driver which can be found separately on AMD's site.
И ова
Овде ги има сите постари верзии на southbridge и под секоја верзија на драјверот се дадени кои PCI\VEN ID се подржани од драјверот, најди ги твоите PCI/VEN ID во некој од постарите верзии зашто во најновиот виде дека стои series 7xxx ad up supported. Тебе ти треба за SB600 southbridge и пробај со 10.2 верзијата на драјверот а линкот го имаш на wikidrivers т.е amd. Проблем ке ти се јави да го инсталираш затоа што ко шо читав 64битнава бара искључиво signed drivers za 64bit 7ca за да го активира драјверот, значи читаш овде и ja применуваш оваа постапка-наводно ова е тоа што дизејблира permanently, вероватно после и виста дрјвери ке работат.