Ilumious
Патник, педер, поет, администратор, масон
- Член од
- 29 јануари 2007
- Мислења
- 84.962
- Поени од реакции
- 195.498
Ама мене на многу рана возраст почнаа да ми растат умниците и може тоа има врска, како и да е многу споро растат)
Ама мене на многу рана возраст почнаа да ми растат умниците и може тоа има врска, како и да е многу споро растат)
На колку рана возраст?Ама мене на многу рана возраст почнаа да ми растат умниците и може тоа има врска, како и да е многу споро растат)
Не мора две години тоа зависи колкава интервенција ти треба, сестра ми сеа стаи протеза и ќе ја носи 6 месеци, исто раздвоени и се предните заби. А тој другиот метод веројатно се состои од пополнување на празнината со некоја материја? Али ја би одбрал протеза, подобра опција ти е.Znaci vaka imam praznina megu prednite dva zaba( ili diastema) i sakam da gi spojam.E sega negde citav deka treba so protezi pa posle dve godini ke se spoele, a pak gledav i edno video kade sto na edno momce isto od 18 godini kako i mene za pet minuti mu ja sreduvaat prazninata??? ne bese voopsto cudno, bidejki celo vreme se pokazuvase so pravi dentistot??sto mislite za ovie dve opcii i ako moze da mi kaze nekoj ako imal slicno iskustvo okolu ovoj problem ???
Непцето се повлекува,забите почнуваат да се клатат и мора да се вадат.Траен иљач,освен чистење на каменац мислам дека нема...колку што знам, ако има некој поблизок од фамилијата со таков проблем,големи се шансите да се наследи.Таков е случајот кај мене.Луѓе, парадонтоза нешто... траен иљач? има?
освен чистење на забен каменец на забар и апликација на адстрингентниот Гингивал?
инаку, каков е тој страшен симптом - опаѓање на забите? кога се дешава? после колку време?
Инаку јас имам воспалние и мини оток на непцата околу двата горни кеца, и ми крварат само кога ги четкам
Покасно растат, последни осмиците.decki, sedam so eden drugar i gledame kosarka i se raspravame za toa dali sedmicite rastat pokasno od drugite zabi.
on tvrdi deka rastat so site a jas pamtam deka pred 2-3-4 godini pocnaa da mi rastat i znam deka edna ne mi porasna
daj kazete kako e
Верувам дека може...најди некоја добра ординација,ти ја препорачувам Ендомак...ќе платиш,ама ќе бидеш задоволен.Двете 5ки на горната вилица ми се разнишани и сакам да ги извадам. Ќе може тука да ставам вештачки заби и колку би ме чинело?
Немам некоја широка насмевка ама сепак 5ки се... Ако има некој искуство или знае нешто повеќе околу ова нека ми каже.
Двете 5ки на горната вилица ми се разнишани и сакам да ги извадам. Ќе може тука да ставам вештачки заби и колку би ме чинело?
Немам некоја широка насмевка ама сепак 5ки се... Ако има некој искуство или знае нешто повеќе околу ова нека ми каже.