Заби и сѐ во врска со забите

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.477
Поени од реакции
3.287
Мене едниот ми израсна за 6 месеци точно, сега вториот почна да расте. Ама ич не ме боли, не ни осеќам ништо.

H

HoT IcE

Гостин
Ама мене на многу рана возраст почнаа да ми растат умниците и може тоа има врска, како и да е многу споро растат:))
На колку рана возраст?:pipi:
Еве мене на 18ка, и сите се чудат.

shadow_rr

Resistance is Futile
Член од
8 јули 2006
Мислења
1.807
Поени од реакции
323
Може некој да препорача добар стоматолог во Карпош? :)

Член од
25 февруари 2011
Мислења
336
Поени од реакции
88
Znaci vaka imam praznina megu prednite dva zaba( ili diastema) i sakam da gi spojam.E sega negde citav deka treba so protezi pa posle dve godini ke se spoele, a pak gledav i edno video kade sto na edno momce isto od 18 godini kako i mene za pet minuti mu ja sreduvaat prazninata??? ne bese voopsto cudno, bidejki celo vreme se pokazuvase so pravi dentistot??sto mislite za ovie dve opcii i ako moze da mi kaze nekoj ako imal slicno iskustvo okolu ovoj problem ???

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.477
Поени од реакции
3.287
Znaci vaka imam praznina megu prednite dva zaba( ili diastema) i sakam da gi spojam.E sega negde citav deka treba so protezi pa posle dve godini ke se spoele, a pak gledav i edno video kade sto na edno momce isto od 18 godini kako i mene za pet minuti mu ja sreduvaat prazninata??? ne bese voopsto cudno, bidejki celo vreme se pokazuvase so pravi dentistot??sto mislite za ovie dve opcii i ako moze da mi kaze nekoj ako imal slicno iskustvo okolu ovoj problem ???
Не мора две години тоа зависи колкава интервенција ти треба, сестра ми сеа стаи протеза и ќе ја носи 6 месеци, исто раздвоени и се предните заби. А тој другиот метод веројатно се состои од пополнување на празнината со некоја материја? Али ја би одбрал протеза, подобра опција ти е.

Член од
29 октомври 2011
Мислења
1.712
Поени од реакции
1.152
Луѓе, парадонтоза нешто... траен иљач? има?
освен чистење на забен каменец на забар и апликација на адстрингентниот Гингивал? :)
инаку, каков е тој страшен симптом - опаѓање на забите? кога се дешава? после колку време?
Инаку јас имам воспалние и мини оток на непцата околу двата горни кеца, и ми крварат само кога ги четкам
Непцето се повлекува,забите почнуваат да се клатат и мора да се вадат.Траен иљач,освен чистење на каменац мислам дека нема...колку што знам, ако има некој поблизок од фамилијата со таков проблем,големи се шансите да се наследи.Таков е случајот кај мене.

Член од
5 април 2011
Мислења
1.920
Поени од реакции
925
decki, sedam so eden drugar i gledame kosarka i se raspravame za toa dali sedmicite rastat pokasno od drugite zabi.
on tvrdi deka rastat so site a jas pamtam deka pred 2-3-4 godini pocnaa da mi rastat i znam deka edna ne mi porasna

daj kazete kako e :icon_lol:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
decki, sedam so eden drugar i gledame kosarka i se raspravame za toa dali sedmicite rastat pokasno od drugite zabi.
on tvrdi deka rastat so site a jas pamtam deka pred 2-3-4 godini pocnaa da mi rastat i znam deka edna ne mi porasna

daj kazete kako e :icon_lol:
Покасно растат, последни осмиците.

K

kalimer0

Гостин
Двете 5ки на горната вилица ми се разнишани и сакам да ги извадам. Ќе може тука да ставам вештачки заби и колку би ме чинело?
Немам некоја широка насмевка ама сепак 5ки се... Ако има некој искуство или знае нешто повеќе околу ова нека ми каже.

Член од
13 април 2012
Мислења
269
Поени од реакции
292
Двете 5ки на горната вилица ми се разнишани и сакам да ги извадам. Ќе може тука да ставам вештачки заби и колку би ме чинело?
Немам некоја широка насмевка ама сепак 5ки се... Ако има некој искуство или знае нешто повеќе околу ова нека ми каже.
Верувам дека може...најди некоја добра ординација,ти ја препорачувам Ендомак...ќе платиш,ама ќе бидеш задоволен.

Curious

пичкин дим
Член од
24 јули 2007
Мислења
1.652
Поени од реакции
1.899
Знае некој место кај што се врши белење на заби? И цена?

Член од
2 јули 2007
Мислења
472
Поени од реакции
27

Можеш и имаш повеке решенија...импланти (кој се доста скапи а и не би се нафатил некој да праи експерименти со истите у Мк ), крилен мости односно стругање 6ка по пуштање крилце 5ка и мост класичен стругање 6ка и 4ка...е сеа треба да идеш на лекар да види дали може да се спаси нешто со леана надрградва мада не верувам ако ти се нишаат...

P

puppete dolly

Гостин
Треба да одам да ми умртват заб,да ми го извадат живецот..на шеската мислам..без анестезија знам дека многу болело..дали некој има вадено со анестезија?

М

Мартин`

Гостин
Бев да прашам за навлаки, коронки (како и да се викаат) за да ставам на 3-4 заби кои ги скршив пред скоро една година, е сега нормално средени ми се сепак не се баш истетски перфектни ко што сакам.. бев денеска прашав за промена на истите ми кажаа различни цени од различни материјали 25,50,100 и 150 евра, првиве од 25 евра не доаѓаат во обзир зошто на задната страна од забот има железвце малку, вториве од 50 се со внатрешно желевце а овие од 100 и 150е немаат ни внатре дури и се таман.

Е сега ме интересира како се цените на ваквите услуги во другите градови ? Некако бајги ми дојде ценава :)

Kajgana Shop

На врв Bottom