МВР ве предупредува!

Член од
2 мај 2012
Мислења
216
Поени од реакции
264
којзнае кај брзале луѓето.
ама штета што нема во законот да мора на секој на улица да му објаснуваат.
барем нема вакви глупости да читаме од исфрустрирани.

Ти или не возиш и/или немаш врска од сообраќајни правила, или па имаш интелегенција на џандар. Кое од овие? Или сите?

Прво прочитај убаво што имам напишано, па после прочитај убаво што ти напиша.
Како прво, мене (а и сите други возачи, претпоставувам) ме заболе кај се брзале луѓето. Тоа што се брзаат не им дава право да ризикуваат да направат сообраќајка. За кој курац им се сирената и ротационото? Нека ги пушти, одам ќе се тргнам.
Полициско возило МОРА да му се даде предност САМО во случај кога му се упалени ротационото и сирената. Инаку без нив си е обично возило во сооб. како и сите други и за него важат ИСТИТЕ правила како и за сите други. Истото важи и за брза помош и пожарна. Јас го знам законот и правилата. Тие што треба да ги спроведуваат они самите не ги почитуваат, а тролови како тебе не ги ни знаат. Затоа и прават сообраќајки. :tapp:
И сеа тие истите глупаци џандари уште ќе казнувале со камери... Ееее, ебати иронијата.

S

Shaman

Гостин
Ти или не возиш и/или немаш врска од сообраќајни правила, или па имаш интелегенција на џандар. Кое од овие? Или сите?

Прво прочитај убаво што имам напишано, па после прочитај убаво што ти напиша.
Како прво, мене (а и сите други возачи, претпоставувам) ме заболе кај се брзале луѓето. Тоа што се брзаат не им дава право да ризикуваат да направат сообраќајка. За кој курац им се сирената и ротационото? Нека ги пушти, одам ќе се тргнам.
Полициско возило МОРА да му се даде предност САМО во случај кога му се упалени ротационото и сирената. Инаку без нив си е обично возило во сооб. како и сите други и за него важат ИСТИТЕ правила како и за сите други. Истото важи и за брза помош и пожарна. Јас го знам законот и правилата. Тие што треба да ги спроведуваат они самите не ги почитуваат, а тролови како тебе не ги ни знаат. Затоа и прават сообраќајки. :tapp:
И сеа тие истите глупаци џандари уште ќе казнувале со камери... Ееее, ебати иронијата.
камо среќа сите вака како тебе да се со самодоверба и со познавања.
ќе ни биде полн буџетот цела година. и тоа само од казни. :)

ваквите „познавачи“ на законите како тебе, сега ги боли душа што
нема да можат да се објаснуваат со сообраќајци по цел саат.

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575

Нели е законот дека доколку е вклучена сирена и ротационо мора да се пропушти, во спротивно не е задолжително?
Еве, како претставник на законот, објасни ни го тоа, да не грешиме во иднина ;)

Член од
2 мај 2012
Мислења
216
Поени од реакции
264

Стандард одговор од трол кога нема веќе ништо што да каже, ама сепак мора нешто да каже, за да не остане покусо, макар и да се безвезни глупости. :pos:

S

Shaman

Гостин
Стандард одговор од трол кога нема веќе ништо што да каже, ама сепак мора нешто да каже, за да не остане покусо, макар и да се безвезни глупости. :pos:
кога ќе кажеш ти искрено зашто мразиш полицајци
тогаш ќе заслужиш рационален и културен одговор што нема да биде тролање.
се додека празниш фрустрации со идиотизам и стереотипи
јас ќе се смеам позади мониторов. (y)

O

Orion.

Гостин
AlternativeF
Може и ќе ми стигне сликичка со уплатница јбг:)

Ми смета тоа што МВР преку овој проект си овозможува широк дијапазон на дискрециони одлучувања кои понекогаш можат да бидат, да не речам злоупотребени, ќе го употребам терминот ,,непотребни,,
На секој може да му се случи понекогаш да не даде жмицавец (посебно кога се престројува од една летна во друга а околу него нема други коли).
На секој може да му се случи светлото понекогаш да откаже и возачот возејќи накај мајсторот, да го снимат и да му наплатат казна. Има уште мал милион слични примери во кои луѓето не заслужуваат казна. Е сега каков ќе им биде критериумот на тие што ќе ни дишат во врат 24/7 незнам но се надевам дека ќе бидат реални.

Член од
2 мај 2012
Мислења
216
Поени од реакции
264
кога ќе кажеш ти искрено зашто мразиш полицајци
тогаш ќе заслужиш рационален и културен одговор што нема да биде тролање.
се додека празниш фрустрации со идиотизам и стереотипи
јас ќе се смеам позади мониторов. (y)
Ни имаш одговор, а ниту ми треба одговор од тебе. Си го кажа ти твоето. А полицајци мразам зошто се корумпирани копилиња кои мислат дека се над законот и они самите многу пати го кршат. Не ги мразам заради што ме казниле (а не ме казниле) или нешто слично како ти што си мислиш. Казните се ок, кој го крши законот, си заслужува казна. Ама што правиме кога тие што треба да го спроведат го кршат...

S

Shaman

Гостин
Ни имаш одговор, а ниту ми треба одговор од тебе. Си го кажа ти твоето. А полицајци мразам зошто се корумпирани копилиња кои мислат дека се над законот и они самите многу пати го кршат. Не ги мразам заради што ме казниле (а не ме казниле) или нешто слично како ти што си мислиш. Казните се ок, кој го крши законот, си заслужува казна. Ама што правиме кога тие што треба да го спроведат го кршат...
со генерализирање, ништо не правиш и далеку нема да стигнеш. и помалце филмови да гледаш. :)
има внатрешна контрола. кој се жали ќе си пријави. а кој нема за што да се жали или нема храброст да
пријави се крие и кука позади монитор.
да се потрудеше малку повеќе да размислиш пред да почнеш да плачеш тука
можеби (ама само можеби) ќе ти текнеше дека на клипот од предупредувањето
има сигурно и полициски возила со цивилни таблици или полицајци кои не се на должност
и го кршат законот. ама сепак не... не верувам дека ќе ти текне на тебе нешто такво.

Член од
2 мај 2012
Мислења
216
Поени од реакции
264
Да пријавам полицајци во полиција?? Тука во Македонија?? :pos: Немој не ме смеј, те молам... Дете утепа тој гадот па никому ништо, а не па за некој сооб. прекршок да се жалиш... Оф леле. Ти свесен ли си кај живееш? Или збориш глупости само да се направиш паметен?
Ајде иди пријави во внатрешна контрола чим си толку паметњакович. Ете иди тој пријави го со полото на паркинг за инвалиди што е. Имаш и доказ слика. Ајде и пиши ми како ќе помине, чисто онака колку да се уверам дека аргументот ти држи вода.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.810
Поени од реакции
8.826
Ама затоа никогаш немој да се жалиш ако јадиш 50 евра за плукање, гласна музика дома, фрлање на мастика, секс на јавно место, пушење на јавно место....ете јас на пример за тебе кога би те видел да направиш и минимален прекршок би те пријавил со најголем ќеф и да видам како примаш казна поради што не знаете да бидете луѓе туку сте влезени во некој Американски филм со Меган Фокс и Џулија Робертс а кога возите како Џејсон Статам.
--- надополнето: 19 јуни 2012 во 15:57 ---

Таблицата мора да биде видлива во секое време на секое место, на мој другар му беше покриена дури возеше со нешто незнам ни зошто, почна да го брка крајслер и му кажаа да го отстрани тоа на лице место и да продолжи ;)
Jaс сум најпримерен граѓанин, не се секирај. Нит плукам (воопшто), отпушок еден немам фрлено на земја, поминувам на пешачки и гласна музика не пуштам, и исто така, ама баш никому во ништо не пречам. И да, помагам на другите околу мене.
И ако нешто не поднесувам е некултура.
И без оглед дали има или нема доволно паркинзи, пешаците не се виновни поради тоа, па да го окупирате нивниот простор.
--- надополнето: 19 јуни 2012 во 23:49 ---
Знаеш дека луѓето не се роботи нели ? несакајки да мавнеш човек не ама несакајки да се престроиш "неправилно" ко ќе ти опашат 400 евра ќе ти отиде ќарот од тоа што сеа работиш у УСА
А кај ти е паметот додека возиш?
Несакајќи секојдневно се престројуваат, посебно без трпкач.
И јас возам, знам со какви дебили си имам работа, башка не возам кола, возам скутер. Ќе погинам некој ден, ради вашето невнимание.
--- надополнето: 19 јуни 2012 во 23:50 ---
Ama koga ke ti bapnat kazna od 100 evra za nemanje lanci za gumi(a sred Leto sme),togas druga pesna ke pees.
Ili ko na mene,koga si sedev so devojka mi vo kola dobiv kazna 20 evra zosto sum pusel cigara,a pepeljarata bese otvorena vo kolata i tamu ke ja izgasev ama oni si napisaa''imal namera da go frli pikavecot nadvor''
Poentata e kaj imame tesko kategoricni kazni kade nema nikade vo svet,plus izmisluvaat si nekakvi pricini toa dzandarive samo da ti pisat kazna.

So sigurnost mozam da ti kazam deka pola od policijava sto ja imame se vraboteni samo za pisuvanje kazni.
--- надополнето: 19 јуни 2012 во 13:56 ---

A nedaj boze da ti ja obijat kukata ili stanot,e togas ke vidis kolku se oni sposobni da najdat resenie za tvojot problem,imav prilika da zapoznam edni dvajca takvi koga ja ograbija kukata na dedo mi vo Butel 1....bolidi teski,pa na niv ne bi im dal cuvari vo gradinka da bidat a kamoli policija...e takvite draga moja se specijalci za pisuvanje nepostoecki kazni,a ti bidi si sovesen graganin uste alal da tie samo toa imam da ti kazam.
Бре, бре, бре...
Секако дека има дебили и меѓу нив (затоа реков проблем е што селективно се казнува), но извини, ама во вториов твој случај, мене полицијата и повеќе од доволно ми излегла во пресрет. Повеќе од еднаш.

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Jaс сум најпримерен граѓанин, не се секирај. Нит плукам (воопшто), отпушок еден немам фрлено на земја, поминувам на пешачки и гласна музика не пуштам, и исто така, ама баш никому во ништо не пречам. И да, помагам на другите околу мене.
И без оглед дали има или нема доволно паркинзи, пешаците не се виновни поради тоа, па да го окупирате нивниот простор.
--- надополнето: 19 јуни 2012 во 23:49 ---

И јас возам, знам со какви дебили си имам работа, башка не возам кола, возам скутер. Ќе погинам некој ден, ради вашето невнимание.
Се случува без трепкач се случува на жолто се случува преблиску до семафорот .. се се случува и во ниедна држава казните не се 3X од платите ...освен во оваа дупка , а да не зборам за казните према фирми е тие се не дај боже , ако те закачи отиде фирмата у ендек

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.810
Поени од реакции
8.826
Се случува без трепкач се случува на жолто се случува преблиску до семафорот .. се се случува и во ниедна држава казните не се 3X од платите ...освен во оваа дупка , а да не зборам за казните према фирми е тие се не дај боже , ако те закачи отиде фирмата у ендек
Темата е сообраќај, не фирми.
Се се случува, ама кај нас не е ,,несакајки,,.
Не доаѓам од село Свирипичино, добро знам каков е сообраќајот во Скопје.
И секаков е, освен цивилизиран.

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Темата е сообраќај, не фирми.
Се се случува, ама кај нас не е ,,несакајки,,.
Не доаѓам од село Свирипичино, добро знам каков е сообраќајот во Скопје.
И секаков е, освен цивилизиран.
Да и тоа ќе го решиме со тоа што ќе ги уништиме животите на луѓето којшто возат нецивилизирано нели ? не дупи и ти сеа знаеш убаво дека никаде казние не се 3x од платите .. не е поентата на казните да те осакате да неможеш со месеци да се опраиш напротив поентата е да те казни умерено да го осетиш ама да не те утепа ..нашиве казни убиваат да се разбереме ..
п.с. тоа за фирмите онака го спомнав да се надоврзам на тоа колку глупаво високи казни иаме ...

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.810
Поени од реакции
8.826
Да и тоа ќе го решиме со тоа што ќе ги уништиме животите на луѓето којшто возат нецивилизирано нели ? не дупи и ти сеа знаеш убаво дека никаде казние не се 3x од платите .. не е поентата на казните да те осакате да неможеш со месеци да се опраиш напротив поентата е да те казни умерено да го осетиш ама да не те утепа ..нашиве казни убиваат да се разбереме ..
п.с. тоа за фирмите онака го спомнав да се надоврзам на тоа колку глупаво високи казни иаме ...
Ало, сфаќаш ти дека со НЕЦИВИЛИЗИРАНО возење доаѓа до ФАТАЛНИ ПОСЛЕДИЦИ?
Ради нечие ,,несакајки,, возење, јас можам да умрам, и после него животот му бил уништен од казна??! А тоа што претставува ОПАСНОСТ за луѓето околу него, не само возачите, ПОСЕБНО пешаците, тоа врска нема, нели?!
На секој што глуми шериф во сообраќај треба возачка да му се одземе, нема доволно добра казна за изроди какви што возат во Скопје.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Не се виновни пешаците точно, ама виновни се тие законодавците.И тие кои би требало да се пример за однесување на пат или ако сакаш општо.
Место да најдат прво начин како да го намалат проблемот, тие одат директно на санкција.Казнувањето не е начин за зголемување на паркинг простор и лошо паркирање, пак ќе имаме лошо паркирани возила поради немање простор, па казнување, па пак лошо паркирани возила и се така во круг.

Извини морам да генерализирам - :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom