МВР ве предупредува!

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Ke si kupis Full HD camcorder i ke snimas se zivo i divo vo visoka rezolucija.
--- надополнето: 17 јуни 2012 во 19:22 ---
Da sum jas na mestoto na Jankulovska bi dal paricna nagrada za sekoj graganin koj sto so kvalitetna kamera ke snimi bilo koj prekrsitel na nekoj soobrakaen prekrsok a iznosot na taa nagrada da bide pomegu 5 i 10% od iznosot na kaznata sto treba da ja plati prekrsitelot.Primer ako nekoj graganin napravi soobrakaen prekrsok a drug graganin so kamera go snimi toa ako prekrsitelot treba da plati kazna od 300 evra na snimacot da mu se dade nagrada od 15 do 30 evra.Na ovoj nacin graganite ke se lovat megusebe poradi moznosta za odlicna zarabotuvacka.
Поголема глупост немам видено во живото.....некои и Бога би го продале за пари.....

Rale

Crno Beli Svet
Член од
14 април 2012
Мислења
809
Поени од реакции
723
Ke si kupis Full HD camcorder i ke snimas se zivo i divo vo visoka rezolucija.
--- надополнето: 17 јуни 2012 во 19:22 ---
Da sum jas na mestoto na Jankulovska bi dal paricna nagrada za sekoj graganin koj sto so kvalitetna kamera ke snimi bilo koj prekrsitel na nekoj soobrakaen prekrsok a iznosot na taa nagrada da bide pomegu 5 i 10% od iznosot na kaznata sto treba da ja plati prekrsitelot.Primer ako nekoj graganin napravi soobrakaen prekrsok a drug graganin so kamera go snimi toa ako prekrsitelot treba da plati kazna od 300 evra na snimacot da mu se dade nagrada od 15 do 30 evra.Na ovoj nacin graganite ke se lovat megusebe poradi moznosta za odlicna zarabotuvacka.
Druze tie 5-10 % nema da ti stignat da si gi vratis iskrsenite zabi ako nekoj budala te naceka kako mu ja snimas kolata i izigravas drzaven spijun.

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Druze tie 5-10 % nema da ti stignat da si gi vratis iskrsenite zabi ako nekoj budala te naceka kako mu ja snimas kolata i izigravas drzaven spijun.
Шо е до мене и камерата ќе му ја зеам и ке му ја искршам пред него, кај сите се плашат од шпиони од казни, полиција на секаде, разни единици, Алфи...па уште и граѓани да те ловат....се кладам дека тој ако го начека и таткому ќе го слика само за пари....срамота....

Rale

Crno Beli Svet
Член од
14 април 2012
Мислења
809
Поени од реакции
723
Шо е до мене и камерата ќе му ја зеам и ке му ја искршам пред него, кај сите се плашат од шпиони од казни, полиција на секаде, разни единици, Алфи...па уште и граѓани да те ловат....се кладам дека тој ако го начека и таткому ќе го слика само за пари....срамота....
Policisko spiunska drzava druze,veke nisto ne me iznenaduva.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Видео одговор: Сообраќајните прекршоци на полицијата
Откако МВР објави дека камерите регистрирале 150 прекршоци кои ги сториле возачите во Скопје, некој веднаш постави видео на Јутјуб на кое се посочени сообраќајните прекршоци кои ги прават полицајците со своите службени возила
http://www.kirilica.com.mk/vest.asp?id=70918

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.813
Поени од реакции
8.830
ЈСП = повеќе од солиден градски превоз? :cautious:
Паркинг за солидна сума? Каде е тоа? Во Нарнија? Во центар на Берлин има паркинг за 1 евро саат. Во центар на Скопје исто. На добар пат кон Европа сме, навистина.
Патем, зошто го користиме зборот "солиден" to begin with?
Како и да е, ниту ЈСП е добар градски превозник, ниту паркинзите се со добра цена и добра услуга. Пред сѐ, ми се случило на градски паркинг со платен паркинг да ми ја кренат колата и да морам да платам 3500 за да си ја земам. "Имаа докази" дека колата ми била таму во време кога јас бев дома. Ама, на сликите "така пишуваше". Друга работа, во Германија казна за погрешно паркирање е 15 евра. 900 денари! Ако ја кренат колата со пајак не знам колку е, но во Скопје казната за погрешно паркирање мислам дека некаде помеѓу 1300 и 1500 денари (нека ме поправи некој ако грешам). Значи, во старт е 400 денари повеќе, што не е незначителна разлика. Плус, ако се земе во предвид стандардот, значи ДЕРАТ со казните.
Трето, вистинска случка од еден помал град. Полицаец завршил смена без да ја исполни нормата за казни и враќајќи се накај станица пред него возела кола со залепено ливче дека се продава и напишан мобилен. Полицаецот си го свртел бројот, човекот во колата кренал и полицаецот го сопрел и го казнил за зборување на мобилен. Не дека тој во колата не бил крив што кренал, ама тоа кажува со кои финти се служат цајканите само за да казнат.
Не викам дека не треба да има казни, не викам дека имаме добра сообраќајна култура, далеку од тоа, коса на глава ми се крева кога ќе помислам дека треба да возам некаде низ Скопје, меѓутоа, факт е дека казните се нереално високи и дека често се добиваат и за џабе.
Во контекст на муабетот за пешаците, и пешаците се крајно некултурни и не почитуваат правила и им газат на нерви на возачите, се влечкат, на пешачки поминуваат како на корзо, некогаш гледаат дека некој вози малце побрзо и не може да закочи и намерно излегуваат на пешачки со идеја "пешак сум, мора да ми застане" и присилуваат да кочиш како ненормален и после те гледаат на косо зашто нагло си закочил. И пешаците и возачите се Бог да чува.
alpha dog да, треба да те казнат за светлата. Ако не ти работи, смени го, не се скапи сијаличките воопшто. Ако возиш на локален пат, пример, некаде кај што не е осветлено, некој може лошо да процени и да те собере од страната кај што не ти свети светлото.
Не реков дека има солиден градски превоз, туку дека треба да има солиден градски превоз!

И воопшто не ја коментирам селективноста и дебилноста на казните (и пишувачите на истите), сметам дека треба да ги има, да бидат високи, и да се пишуваат само кога навистина е направен прекршок. И да, исто така, да важи подеднакво за сите.

П.С. Во однос на пешаците.. не можеш да возиш ,,побрзо,,. Си има дозволена максимална брзина. На пешачки треба прво да провериш дали има некој, па после да поминеш. И треба да застанеш дури и ако има некој на тротоарот што сака да помине, а не да чекаш да тргне.
Пешакот има предност на пешачки и 5м пред и после него.
Без оглед колку брзо возиш, дали брзаш некаде, и останати причини.
--- надополнето: 19 јуни 2012 во 13:30 ---
Абре девојко ќе се случи некогаш ќе направиш грешка несакајки 3 плати ќе ти отидат тоа е сериозен проблем во државава(тоа со казните) понекогаш се осеќам како да сме окупирани дури o_O
Несакајки ќе мавнам човек на улица.... несакајќи е бе, шо.
Или несакајки ќе поминам на црвено..... голема работа.
--- надополнето: 19 јуни 2012 во 13:31 ---
Значи казната ја праќаат на домашна адреса на соопственикот на колата...А што ако соопственикот на друг ја дал колата да ја вози...?
Па не смее друг да ти ја вози колата, освен ако нема полномошно или не ти е сопруг/а :)
--- надополнето: 19 јуни 2012 во 13:33 ---
Поголема глупост немам видено во живото.....некои и Бога би го продале за пари.....
Јас со задоволство ќе пријавам секој што нема да ми застане на пешачки, ќе ме избања со вода од вир, ќе ми биде паркиран на сред тротоар па ќе морам да се симнам на улица за да поминам...
Ама кога би знаела дека истиот ќе биде казнет.

Rale

Crno Beli Svet
Член од
14 април 2012
Мислења
809
Поени од реакции
723
Не реков дека има солиден градски превоз, туку дека треба да има солиден градски превоз!

И воопшто не ја коментирам селективноста и дебилноста на казните (и пишувачите на истите), сметам дека треба да ги има, да бидат високи, и да се пишуваат само кога навистина е направен прекршок. И да, исто така, да важи подеднакво за сите.

Па не смее друг да ти ја вози колата, освен ако нема полномошно или не ти е сопруг/а :)

Јас со задоволство ќе пријавам секој што нема да ми застане на пешачки, ќе ме избања со вода од вир, ќе ми биде паркиран на сред тротоар па ќе морам да се симнам на улица за да поминам...
Ama koga ke ti bapnat kazna od 100 evra za nemanje lanci za gumi(a sred Leto sme),togas druga pesna ke pees.
Ili ko na mene,koga si sedev so devojka mi vo kola dobiv kazna 20 evra zosto sum pusel cigara,a pepeljarata bese otvorena vo kolata i tamu ke ja izgasev ama oni si napisaa''imal namera da go frli pikavecot nadvor''
Poentata e kaj imame tesko kategoricni kazni kade nema nikade vo svet,plus izmisluvaat si nekakvi pricini toa dzandarive samo da ti pisat kazna.

So sigurnost mozam da ti kazam deka pola od policijava sto ja imame se vraboteni samo za pisuvanje kazni.
--- надополнето: 19 јуни 2012 во 13:56 ---

П.С. Во однос на пешаците.. не можеш да возиш ,,побрзо,,. Си има дозволена максимална брзина. На пешачки треба прво да провериш дали има некој, па после да поминеш. И треба да застанеш дури и ако има некој на тротоарот што сака да помине, а не да чекаш да тргне.

A nedaj boze da ti ja obijat kukata ili stanot,e togas ke vidis kolku se oni sposobni da najdat resenie za tvojot problem,imav prilika da zapoznam edni dvajca takvi koga ja ograbija kukata na dedo mi vo Butel 1....bolidi teski,pa na niv ne bi im dal cuvari vo gradinka da bidat a kamoli policija...e takvite draga moja se specijalci za pisuvanje nepostoecki kazni,a ti bidi si sovesen graganin uste alal da tie samo toa imam da ti kazam.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Доста се жалите за паркинзи во центар и за нивните цени. Паркингот карши Холидеј Ин е 40 денари за 3 саати, само очигледно вие сакате да паркирате под ГТЦ или на плоштад, можеби до Аце...за 20 денари дневно.

Иначе, да имам само една ХД камера на глава постојано во ЃП партал ќе направам со плавциве :)

Rale

Crno Beli Svet
Член од
14 април 2012
Мислења
809
Поени од реакции
723
Доста се жалите за паркинзи во центар и за нивните цени. Паркингот карши Холидеј Ин е 40 денари за 3 саати, само очигледно вие сакате да паркирате под ГТЦ или на плоштад, можеби до Аце...за 20 денари дневно.

Иначе, да имам само една ХД камера на глава постојано во ЃП партал ќе направам со плавциве :)
A zosto nemas HD kamera?

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Значи македонциве ни за ДА се ни за НЕ!
Оти предупредувале?
-Кога можат да казнуваат!
Ако казнувале...
-Требаше да предупредат копилината,а не само да си измислуваат нешто.. :tapp:

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723

Знаеш дека луѓето не се роботи нели ? несакајки да мавнеш човек не ама несакајки да се престроиш "неправилно" ко ќе ти опашат 400 евра ќе ти отиде ќарот од тоа што сеа работиш у УСА

S

Shaman

Гостин
денеска имав прилика да сликнам и џандарска кола и кола на брза помош паркирани на 3та лента (каде што САМО ОНИ беа паркирани). местото на сликата е карши соборниот храм поточно карши вулкан дискотеката
И ??? Што мислип дека си постигнал со ова?
Нешто докажа?

Секогаш кога поминувам под/пред камера го покажувам ова:
Прегледај го приврзокот 44848
Moже затоа и ме нема на сликите што предупредувааат
А ти ли си тој????
Глеам зборат почнале хард дисковите на рекордерите да ги
форматираат специјално зараи некој среден прст што покажувал. :)
Од вакви комедијанти... може само денот поубав да ни биде.
--- надополнето: 19 јуни 2012 во 14:49 ---
МВР нека идат у триста лепе пизде материне. Стопати уз вожња сум видел џандари како поминуваат на црвено, ти влагаат у лента ко на трки без жмигавец и се паркираат кај стигнат. Еднаш не ги пуштив едни со џип зашо ми прекурчија, ни ротационо ни сирена, ми се лепат да ме поминат уште да ме учука, и за инат не се тргав. И нешто дури од прозор ми се заканува уште тој дебилот, ќе ме апсел. Е педери џандарски, маме им ебам.
Ова Македонијава се СВЕ овци, а овчарот е волк. Е така да си знаете...
којзнае кај брзале луѓето.
ама штета што нема во законот да мора на секој на улица да му објаснуваат.
барем нема вакви глупости да читаме од исфрустрирани.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.381
Поени од реакции
4.201
Без гајле, има лек и за камериве. Шлакни му малку кал на таблиците да не се читаат и шибај слободно, нека се пулат во снимките колку сакаат :свиркам:

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Ама затоа никогаш немој да се жалиш ако јадиш 50 евра за плукање, гласна музика дома, фрлање на мастика, секс на јавно место, пушење на јавно место....ете јас на пример за тебе кога би те видел да направиш и минимален прекршок би те пријавил со најголем ќеф и да видам како примаш казна поради што не знаете да бидете луѓе туку сте влезени во некој Американски филм со Меган Фокс и Џулија Робертс а кога возите како Џејсон Статам.
--- надополнето: 19 јуни 2012 во 15:57 ---
Без гајле, има лек и за камериве. Шлакни му малку кал на таблиците да не се читаат и шибај слободно, нека се пулат во снимките колку сакаат :свиркам:
Таблицата мора да биде видлива во секое време на секое место, на мој другар му беше покриена дури возеше со нешто незнам ни зошто, почна да го брка крајслер и му кажаа да го отстрани тоа на лице место и да продолжи ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom