Неписмени со коли на Водно

• Креатор на темата .Lost Angel.
  • Време на започнување
O

Orion.

Гостин
Знаеш дека на пешачки не треба да помине кола а сепак повремено гинат пешаци? Затоа и на пешачки и секаде се тргнува со сите сетила отворени во сите правци.

Кога се симнуваш на кривина 500 забрани да има за кола ти мораш да водиш сметка ако сепак некоја помине да не те згази за да не биде ти не си крив ама штетата биднала, тогаш и закон и се ти е џабе.

Ако сам не се пазиш никој нема да те пази ;).
Мамо?

(морав) :)

Член од
19 март 2011
Мислења
1.432
Поени од реакции
2.543
Сепак биди среќен што не си се утепал на место, штом си паднал така лошо и со толкава брзина..Џабе што ќе ги пријавуваш тие, ќе треба најверојатно таму на лице место да се отиде, па ќе прават записник, па траги од кочење итн...Плус ако немаш сведоци...
Со наша полиција краставици не се сади...На крај краева можеш и ти крив да испаднеш, уште и будала да те направат...
Внимавај за друг пат, плус земи си комплетна опрема за велосипедизам...

L

.Lost Angel.

Гостин
Сепак биди среќен што не си се утепал на место, штом си паднал така лошо и со толкава брзина..Џабе што ќе ги пријавуваш тие, ќе треба најверојатно таму на лице место да се отиде, па ќе прават записник, па траги од кочење итн...Плус ако немаш сведоци...
Со наша полиција краставици не се сади...На крај краева можеш и ти крив да испаднеш, уште и будала да те направат...
Внимавај за друг пат, плус земи си комплетна опрема за велосипедизам...
Затоа и се предомислив да не пријавувам и сл.

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Ја имам возано во лер од средно до доле и топ е,само не е убо за дисковите.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
друже ако сакаш да возиш 80 можеш и од камче да се истепаш.. тогаш кој ке кривиш? ја те кривам тебе зашто не си носел заштитна опрема!

L

.Lost Angel.

Гостин
друже ако сакаш да возиш 80 можеш и од камче да се истепаш.. тогаш кој ке кривиш? ја те кривам тебе зашто не си носел заштитна опрема!
Не можам да носам кацига бидејќи на ова жешко ќе умрам а и плус ептен некако изгледам смешно во опрема за возење :pos: а инаку би носел ама навика јбг :D

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Не можам да носам кацига бидејќи на ова жешко ќе умрам а и плус ептен некако изгледам смешно во опрема за возење :pos: а инаку би носел ама навика јбг :D
Ај ке се средиш, друг пат памет во глава и носи си заштитна опрема, заеби како ти стои и колку е жешко. Едно прашање, ме интересира со кој/каков велосипед си дигнал надоле 70-85 km/h, баш ме интересира ??? :)

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
друже ти не праиш будали нас тука на форумов или не тролаш со сила?? ке си умрел од жешко... - а шо ако паднеше у некоја провалија денеска? од шо ке умреше? од болка од страв или ?

Biljbilj08

1987
Член од
19 ноември 2011
Мислења
698
Поени од реакции
312
друже ти не праиш будали нас тука на форумов или не тролаш со сила?? ке си умрел од жешко... - а шо ако паднеше у некоја провалија денеска? од шо ке умреше? од болка од страв или ?
Храбрите ги прати среќата:D

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Јас разбирам сето тоа но потенцирав дека има моменти каде што ќе развиееш 80 или 70 без разлика јас не возам цело време со таа брзина. инаку што се однесува до критиките јас ги примам и ок е тоа но сепак нема знаци каде што пишува јасно дека е дозволена толкава брзина. и сл. без разлика јас гледа да пазам но и да возиш да речеме со 40-50 бидејќи теренот не толку прегледен и да ти излезе кола мотор на таа брзина ти пак ќе настрадаш. а исто и деца и други кои одат нагоре бидејќи исто и пред 2 месеца видов едни со мотори надоле возеа со поголема брзина а јас се искачував а позади мене имаше кои одат пешки? не сум само јас виновен другар ако реално гледаме на работите :)
Далеку од тоа дека си само ти виновен. Поентата е дека ти си веројатно човек со кој може да се подискутира а како и што самиот викаш критиките не ги сваќаш негативно.
Сум возел во Скопје точак и знам како е, едноставно важат парвилата на посилен во сообраќајот наместо обратно. Затоа додека се такви работите велосипедистите треба да бидат предпазливи. Во Струмица на пример многу често се случуват сообраќајки со велосипедисти. Најчесто причините се двострани или тространи . Едно нема пешачки патеки, друго автмобилите, камионите, автобусите возат како нездрави и трето велосипедистине никогаш не носат пасивна и активна заштита, најчесто се неосветлени и такви се движат по магистралниот пат. И што мислиш кој на крајта од трите фактори го влече дебелиот крај?

L

.Lost Angel.

Гостин
Не тролам него едноставно пробав пред 2 недели да носам кацига не можам не сум навикнат едноставно сум навикнат да носам опрема за разлика од други кои носат се што се подразбира под опрема. Ако паднам во провалија паднам јбг сеа некат мора и да се умре :)

V

Vollstandig

Гостин
Не тролам него едноставно пробав пред 2 недели да носам кацига не можам не сум навикнат едноставно сум навикнат да носам опрема за разлика од други кои носат се што се подразбира под опрема. Ако паднам во провалија паднам јбг сеа некат мора и да се умре :)
Пошто и онака треба да се умре, и се ќе се распадни, да извадеше еден бубрег, да го продадам?

Kajgana Shop

На врв Bottom