МВР ве предупредува!

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.035
Поени од реакции
5.934
1. немам толку пари
2. пошто имаш брилијантна идеа (за која патем „мене не ми текна“ ) - барем оствари ја.

3. да не продолжиме континуиран офтопик ке јадеме бан...

можеби - не сум заприметил искрено. ме нервира тоа што на некои места можеа да постават посебна конструкција само за камерите а на улицана од битпазар према чаир нема никаде камера ( баш каде што има НААЈГОЛЕМИ прекршоци
Aj kazi mi kakov mobilen telefon koristis i kakva ti e kompjuterskata konfiguracija?

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Ова предупредување е пратено на погрешна адреса.
Вистинската адреса е Секторот за сообраќај на Град Скопје, кој на сите страни поставува знаци за забрането паркирање и застанување и каде треба, посебно и каде не треба.
Ако погледнете, никаде не е дозволено да застанеш со возило.Дали сте виделе некаде знак за дозволено застанување и паркирање?
Секторот за сообраќај заборавил зошто постои...

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Ова е паркирано на полицискиот паркинг.Овде несемат да паркираат цивилни возила туку само возила на полицијата (и вработени во полицијата).Се случува да паркираат таму кога се зафатени другите места.Ова не е проблем и не му пречи на никој.Проблем е кога ќе застанат на сред улица и ќе си прават муабет со некој додека позади се реди колона од 5-6 возила или кога се прават слепи кога некој побогат ќе ја остави колата на непрописно место.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Што сте се уплашиле бе па у затвор биле сите велики луѓе Тито Кастро Бакуњин сеа да не набрајам ама шо е кај нас финтата шо сеирот им е јачи мотив него јунајтед енд стронг анд солидарити оф корс ете ви кирилица .

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.805
Поени од реакции
8.822
Treba ne vikam ne,ama aj ti odi plati kazna od 300evra a primas 200 mesecno....zatvorite se prepolni so takvi koi resile da lezat 6 meseca mesto da platat kazna.
Siguren sum deka bi go smenil mislenjeto ako nedaj boze tebe ili nekoj tvoj blizok da go kaznat 300 evra,posle ke kukas.
А зашто да плати казна, ако може да се паркира правилно, ако може да не помине на жолто и да застане на пешачки?!
Јас најчесто сум пешак, пази, поминувам на пешачки и ми свират, тротоар е мисловна именка.... до курца ми е од ,,кутрите,, шофери.
Страша некултура во сообраќајот постои, одвратно нешто.
--- надополнето: 18 јуни 2012 во 10:46 ---
Сме го смениле грбот а јас не знам за тоа? Каде е црвената петокрака на грбот на амблемот на МВР на крајот од видеото? :)
Сменето е од пред некое време.
Шуќур.

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
А зашто да плати казна, ако може да се паркира правилно, ако може да не помине на жолто и да застане на пешачки?!
Јас најчесто сум пешак, пази, поминувам на пешачки и ми свират, тротоар е мисловна именка.... до курца ми е од ,,кутрите,, шофери.

Шуќур.
Се тоа убова пума ама не иде за едно паркирање да ти шибнат казна да неможеш да се освестиш цела година ... Кај нас само казните се по европски стандарди тоа е проблемот .. платите се далеку пониски казните се исти или поскапи

hEnDo

すべてのメンバーを尊重する
Член од
17 април 2012
Мислења
2.541
Поени од реакции
4.767
....не треба да предупредува....треба казни да лепи...
Така е брат нека им стегнат казни нема тука што да предупредуваат па нека паркираат пак исто

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.805
Поени од реакции
8.822
Се тоа убова пума ама не иде за едно паркирање да ти шибнат казна да неможеш да се освестиш цела година ... Кај нас само казните се по европски стандарди тоа е проблемот .. платите се далеку пониски казните се исти или поскапи
Па ако казна за погрешно паркирање ти е 500 денари, нема да се замараш.
Целта е да се научиш и веќе да не се паркираш погрешно/поминуваш на црвено/не застануваш на пешачки.

Е да, мора да има повеќе паркинзи, а и ДЕФИНИТИВНО да се смисли начин да нема толку сообраќај во Центар. Тоа повлекува и многу други работи, како зачестеност на автобусите - сега има нови и тоа е супер - но треба МНОГУ почесто да ги има, за да те натераат да седнеш во кола само ако имаш вишак пари или вистинска потреба да седнеш.

G

Gray Foxx

Гостин
Имам човек кај Судија за прекршоци, а на извршителот му е кажано да не иди :icon_lol:.
--- надополнето: 17 јуни 2012 во 21:09 ---
Ме запира една цајканка пат Велес Градско некаде и вика господине на велешки дијалект, одма ми стана куров повеќе од униформата отколку од дијалектот. Ми даде покана за на суд во Велес сум возел над дозволеното никогаш не отидов.

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Тоа повлекува и многу други работи, како зачестеност на автобусите - сега има нови и тоа е супер - но треба МНОГУ почесто да ги има, за да те натераат да седнеш во кола само ако имаш вишак пари или вистинска потреба да седнеш.
Колку чини во Њујорк дневна карта за градски превоз?

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Па ако казна за погрешно паркирање ти е 500 денари, нема да се замараш.
Целта е да се научиш и веќе да не се паркираш погрешно/поминуваш на црвено/не застануваш на пешачки.

Е да, мора да има повеќе паркинзи, а и ДЕФИНИТИВНО да се смисли начин да нема толку сообраќај во Центар. Тоа повлекува и многу други работи, како зачестеност на автобусите - сега има нови и тоа е супер - но треба МНОГУ почесто да ги има, за да те натераат да седнеш во кола само ако имаш вишак пари или вистинска потреба да седнеш.
Повеке ефект би имала ако казната е на пример .. незнам 2000 денари .. отколку вака 300 евра .. реално да збориме не е голем бројот на Македонци што можат да платат казна од 300 евра во секое време ...тоа е катастрофа ако ги прават казните европски нека ги направат и платите вака маф им е работата

Rale

Crno Beli Svet
Член од
14 април 2012
Мислења
809
Поени од реакции
723

Шуќур.
Previsoki se kaznite,toa mi e zborot.Premnogu koli a premalku parkinzi i se stvara haos vo gradov...plus ova sto e zone parking(tamu pagaat najvise kazni) e najgolema sramota za edna drzava,eve pola Evropa i Amerika su pominal ova samo ovde go gledam.
Posleden grad vo koj sum bil e Boston,,ako veruvas ednaska izlegov skoro 5 saata bev nadvor(deka na brod rabotam) eden dzandar ne vidov ili nekoj da lupa kazni kao kaj nas,koga mu kazav na taksistot za visinata na kaznite vo MK i za sto se plakame kazni za glava se fakaa site.

Kajgana Shop

На врв Bottom