МВР ве предупредува!

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Супер е додека не ви стигне казна зашто не сте дале жмигавец кога се престојувате а нема жива кола наоколу или за некоја слична глупост. Ке изиграваме биг брадр демек Англија сме. . .
ја ти гарантирам дека заради тие жмигавци највеќе и прекршоци и сообраќајки се прават !!! кај нас никој не е научен жмигавец да даде па се престројува како ке му текне кога ке му текне и слично...

конкретно застанувам на семафор улица со 2 ленти на семафор.. у левата лента стои кола десната лента ми е слободна ( после 10тина метра од раскрсница има коли паркирано ) - семафорот држи црвено и ја застанувам 2ра кола позади човекот пред мене. отвара семафор и ја треба да го чекам 5 минути зашто него на .!.от му текнало да не даде жмигавец ИЛИ па дава жмигавец откако ке почне да врти.. на што личи ова???

п.с гледам низ цело скопје има поставено камери.. ама во чаир ниедна камера невидов - да не ја подзаборавиле општинава ???

O

Orion.

Гостин
ја ти гарантирам дека заради тие жмигавци највеќе и прекршоци и сообраќајки се прават !!! кај нас никој не е научен жмигавец да даде па се престројува како ке му текне кога ке му текне и слично...

конкретно застанувам на семафор улица со 2 ленти на семафор.. у левата лента стои кола десната лента ми е слободна ( после 10тина метра од раскрсница има коли паркирано ) - семафорот држи црвено и ја застанувам 2ра кола позади човекот пред мене. отвара семафор и ја треба да го чекам 5 минути зашто него на .!.от му текнало да не даде жмигавец ИЛИ па дава жмигавец откако ке почне да врти.. на што личи ова???

п.с гледам низ цело скопје има поставено камери.. ама во чаир ниедна камера невидов - да не ја подзаборавиле општинава ???
Бегај бе неможе чоек да се опушти, ќе ме снимаат цело време треба да пазам на глупости. . .

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.035
Поени од реакции
5.934
штета што немам асална камера на телефонов - низ центаров ке најдам 10000 непрописно паркирани џандари... на црвено не им се чека па пуштаат ротационо - си вртат на 2 пуни и они.....
Ke si kupis Full HD camcorder i ke snimas se zivo i divo vo visoka rezolucija.
--- надополнето: 17 јуни 2012 во 19:22 ---
Da sum jas na mestoto na Jankulovska bi dal paricna nagrada za sekoj graganin koj sto so kvalitetna kamera ke snimi bilo koj prekrsitel na nekoj soobrakaen prekrsok a iznosot na taa nagrada da bide pomegu 5 i 10% od iznosot na kaznata sto treba da ja plati prekrsitelot.Primer ako nekoj graganin napravi soobrakaen prekrsok a drug graganin so kamera go snimi toa ako prekrsitelot treba da plati kazna od 300 evra na snimacot da mu se dade nagrada od 15 do 30 evra.Na ovoj nacin graganite ke se lovat megusebe poradi moznosta za odlicna zarabotuvacka.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Ke si kupis Full HD camcorder i ke snimas se zivo i divo vo visoka rezolucija.
--- надополнето: 17 јуни 2012 во 19:22 ---
купи ми цел живот ке ти бидам благодарен..

еве и тема на кајгана ке отворам за тебе

B

Black Guard

Гостин
Бегај бе неможе чоек да се опушти, ќе ме снимаат цело време треба да пазам на глупости. . .
Какви глупости??

Како тоа глупости...па учество во сообраќај е одговорност како за твојот живот така и за другите,од такви глупости гледав пред некое време жртви на сообраќајка и верувај сликата не беше добра,ама ете не пазеле па правеле глупости.

Возилото не е за глупости туку за да те пренесе од точка А до точка Б,безбедно и се надевам без казна од некои 300-500 евра:)

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Мош да камерите ќе бидат подобра опција. Уствари сигурно ќе бидат. Само една вистинита случка.

Место на настанот: некаде во Кочани.

Полицаец сопира некој Скопјанец. Пазете зошто е казнет Скопјанецот, спазете го дејствието на муабетот:

Полицаецот : Кажи пи ле бе!? ( Мислејќи дали Скопјанецот се напил вечерта).

Скопјанецот го слуша " Kaжи пиле " и му одговара: Пиле.

Полицаецот: Абе не ме заебавај, кажи пи ле?

Скопјанецот: Пиле

И така полицаецот се курчи и му влепува казна. Јбг тоа е.
Основно правило треба да биде за полицајците а и за граѓаните кога ќе ги застанат некаде за легитимација или за било што друго да зборат на Литературен Македонски јазик. Во Македонија има еден милион дијалекти, и тешко ќе биде да се разберат ако и двајцата си цепаат на матичниот дијалект. Овде во Струмица мене кога и да ме застане полицаец стално ми се обраќа со Господине и ми зборува литературно додека не сфати или не му кажам дека сум од Струмица, после веќе и двајцата цепаме Струмички. А вака поради недоразбирање може да ти треснат некоја казна и да го јадеш дебело.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
МВР нека идат у триста лепе пизде материне. Стопати уз вожња сум видел џандари како поминуваат на црвено, ти влагаат у лента ко на трки без жмигавец и се паркираат кај стигнат. Еднаш не ги пуштив едни со џип зашо ми прекурчија, ни ротационо ни сирена, ми се лепат да ме поминат уште да ме учука, и за инат не се тргав. И нешто дури од прозор ми се заканува уште тој дебилот, ќе ме апсел. Е педери џандарски, маме им ебам.
Ова Македонијава се СВЕ овци, а овчарот е волк. Е така да си знаете...
Снимај и upload на you tube.Made in Macedonia
--- надополнето: 17 јуни 2012 во 20:31 ---
Нека снимаат нема пари за казни ја затворив пред некоја ден трансакционата, готово не работам повеќе со банки :icon_lol:.
Не се секирај ќе те најдат со извршител.Уште подобро ако немаш ништо на твое имае

O

Orion.

Гостин
Какви глупости??

Како тоа глупости...па учество во сообраќај е одговорност како за твојот живот така и за другите,од такви глупости гледав пред некое време жртви на сообраќајка и верувај сликата не беше добра,ама ете не пазеле па правеле глупости.

Возилото не е за глупости туку за да те пренесе од точка А до точка Б,безбедно и се надевам без казна од некои 300-500 евра:)
That was not my point...
Пример моментално ме јебе едното светло на колава некат свети некат не треба да го сменам. И што, вечер возам накај град ме фаќаат не ми работи светлото баш у тој момент и ајде казна. Јак прекршок сум напраил...

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.631
Поени од реакции
785

Друже грешиш ги има на сите раскрсници Џон Кенеди со Христијан Тодоровски,раскрсницата кај Тедико (кино Бутел) кај Амбулантата во Чаир на таа раскрсница подоле кај базентот после имаш кај трговачко Топана на мостот на Битпазар така да секаде ги има

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203

Ако има некој уште слики нека ми ги прати.
Ова е цивилно возило на СВР Охрид, најчесто го возат инспектори, порано алфите

Кавадарци

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Не се секирај ќе те најдат со извршител.Уште подобро ако немаш ништо на твое имае
Имам човек кај Судија за прекршоци, а на извршителот му е кажано да не иди :icon_lol:.
--- надополнето: 17 јуни 2012 во 21:09 ---
Ме запира една цајканка пат Велес Градско некаде и вика господине на велешки дијалект, одма ми стана куров повеќе од униформата отколку од дијалектот. Ми даде покана за на суд во Велес сум возел над дозволеното никогаш не отидов.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Daj mi edna pricina zosto jas da ti kupam kamera namesto ti sam da si kupis?
1. немам толку пари
2. пошто имаш брилијантна идеа (за која патем „мене не ми текна“ ) - барем оствари ја.

3. да не продолжиме континуиран офтопик ке јадеме бан...
Друже грешиш ги има на сите раскрсници Џон Кенеди со Христијан Тодоровски,раскрсницата кај Тедико (кино Бутел) кај Амбулантата во Чаир на таа раскрсница подоле кај базентот после имаш кај трговачко Топана на мостот на Битпазар така да секаде ги има
можеби - не сум заприметил искрено. ме нервира тоа што на некои места можеа да постават посебна конструкција само за камерите а на улицана од битпазар према чаир нема никаде камера ( баш каде што има НААЈГОЛЕМИ прекршоци

Kajgana Shop

На врв Bottom