od start pravish greshka..sporeduvaj HTC ONE X i Samsung Galaxy S2, po fer eШто мислите кој е подобар телефон и зошто?
Да бе жити сеod start pravish greshka..sporeduvaj HTC ONE X i Samsung Galaxy S2, po fer e
Како мислиш S3 има подобар софтвер?HTC One X има подобар дисплеј и дизајн, Samsung Galaxy S3 е подобар во се` останато (процесор, камера, софтвер, звук..). Плус, S3 има слот за microSD и батерија што се вади, а One X не.
HTC Sense vs. Samsung Touch WizКако мислиш S3 има подобар софтвер?
Двата телефони работат на ics 4.
sega jas da pisham ,,ne be,ziti nishto,, i ja opraivme,kako mali deca.Да бе жити се
HTC има Nvidia Tegra 3(не дека е подобра од Mali-400) што значи можеш да ги играш сите ТHD наслови без модификации и со пун ефект. После има policarbonate unibody и Beats Audio и вади боље слики во слаба светлинаШто мислите кој е подобар телефон и зошто?
Софтверски отпимизации и преинсталирани апликации. Дали Sense или TouchWiz е боље е ствар на вкус. Не е мана што не се вади батеријата дур не се поебе и мора да го носиш на сервис за да ти стават нова место сам дома да си ја смениш (и нормално да платиш плус за услуга)Како мислиш S3 има подобар софтвер?
Двата телефони работат на ics 4.
Што нема врска што збориш нема, ама бар пишувај кирилица полесно е за читањеsega jas da pisham ,,ne be,ziti nishto,, i ja opraivme,kako mali deca...
Јаооо дечкоо ја мислам дека ја затвори темава,после тебе потоп. Значи Оне X го следи S2,аха,а искочи месец дена пред S3,со QuadCore?Извини ја не те сфаќам,го мериш С2 со One X? Ти си фатил телефониве у рака или на памет збориш?sega jas da pisham ,,ne be,ziti nishto,, i ja opraivme,kako mali deca.
Znaci,HTC gi sledi,kopira inovaciite na Samsung i Apple i end of story,nema shto da bildame postovi.Esega toa go pravi mnogu dobro i se mnogu kvalitetni,no ne ni pomisluvaj da gi stavash pred Samsung.ONE X e nivni ,,odgovor,, na S2 ,dodeka S3 seushte nema protivkanidatd
Galaxy S3 нема обична пластика туку е од Polycarbonite како HTC One X !!!Самсунг иновативен?
Јас би го зел HTC ONE X зарази изгледот, телефонот е бомбона во споредба со обичната пластика на SIII
ХАХАХа немој да ме смееш... Mali-400 партал го прави tegra 3 чипсетот + С3 може да ги пушти сите игри што се возат како експлузивитети на тегра платвормата и на плејстејшн и тоа да ги вози далеку помазно од нив ....Јаооо дечкоо ја мислам дека ја затвори темава,после тебе потоп. Значи Оне X го следи S2,аха,а искочи месец дена пред S3,со QuadCore?Извини ја не те сфаќам,го мериш С2 со One X? Ти си фатил телефониве у рака или на памет збориш?
Самсунг С2 најпродаван андроид телефон,убедливо неприкосновен минатата година.Кога би имал С2,Nexus,Note не би го земал С3,има милион причини зошто.
One X ти е прв ХТЦ со гром екран,гром камера,процесор,Media Link HD, и остали тракатанци,нешто за што вреди да го апгрејдуваш Sensation и претходниците.
Бај д веј.
SMART STAY=Screebl апликација и тоа оваа е стара работи и на 2.3
S-Voice=Vilingo,AIVC и уште катаљарда апликации кои работат на андроид 2.3 па нагоре и буквално бескорисни и лимитирани за во Македонија исто ко SIri на Iphone
PoP Up Video=Super Video апликација,иако никаква корист нема да глеаш видео на 2.0 инчи големина,коа имаш 4.8
Дури се избрукаа и да го рекламираат Face Unlock,тоа е дифолт на ICS 4
Накратко,двата телефона се гром,покрај катаљарда компарации на нет што можеш да ги најдеш,сумирано е дека Samsung SGS3=Features,One X=Gaming/Multimedia(башка компатибилен со Плејстешн игри во иднина)
На некој му се свиѓа Sense 4.0,некој TouchWiz,некој дизајнот на One X,некој на СГС3,на крај на краишта,се е до вкусот.Едни мрсат за пластиката на Самсунг,други за неменливата батерија на ХТЦ.Некој сака Интелов,некој АМД процесор ),никогаш,нема да најдеме победник.
Што е до мене,јас имам One X,не сум зажалил што бил одговор на SGS2 ,што ќе праиме сега кога ХТЦ ќе извадат QuadCore,еквивалент на SGS3 ?Ау ќе треба да се чека уште три четири месеца )
Само за ова, да може да ги пушти после модификации со Chainfire 3D aма само tegra 2 не tegra 3 (бар сега за сега) и незнам за помазно зашто кај мене веќе идат мазно (а за дали иделе 50 или 55FPS не се приметува некоја разлика). Плус некои ефекти (сенки, чадови итн.) фалат кога се користи chainfire. Така да за игри за жал nvidia поради својата позиција што ја има воспоставено од графички на компјутерите е боље зашто има екслузивни наслови за кои ништо чудно и да плаќа на девелоперите.Galaxy S3 нема обична пластика туку е од Polycarbonite како HTC One X !!!
--- надополнето: 17 јуни 2012 во 20:46 ---
ХАХАХа немој да ме смееш... Mali-400 партал го прави tegra 3 чипсетот + С3 може да ги пушти сите игри што се возат како експлузивитети на тегра платвормата и на плејстејшн и тоа да ги вози далеку помазно од нив ....
С3 вози 32нм технологија HTC е 40нм
Па ти не си го фатил уствари не си го ни видел One X-от во игри?Па Самсунг фанбојчиња ко тебе си признаваат за перформансите во гејминг,ама ај и ти ќе доживееш преродба )Ц Ц Ц знаев дека некој ќе добие напад,Прво не реков дека ХТЦ-то е боље нити па Самсунгот.Сеа ќе се смириш или да ти дадам апчињата? )Стварно нема разлика од Apple и Самсунг фанбојчиња,немаат доблест да не трипаат прекумерно.Јас си кажувам дека и двата телефона се гром,јас да имам пари и двата би ги земал.Само ете секогаш ќе се најдат чоечиња што мислат дека а спомнат кастом ромови,рутови оверклокирање и сл. и мислат дека утепале некој со речник,или па другите пијат нафта.Добро како можеш такви глупости да збориш,па јас да го оверклокирам ѕверов,ќе ти заплаче компјутерот дома,што тресеш за твикување и оверклокирање,па секој телефон да го оверклокуваш ќе стигне некој друг.Тоа што ти не се разбираш во јадра е друго.Ми звучиш ко типци коа зборат за југото како е боле од голф три,коа би му стаиле мотор од калибра.Тегра 3 тек ќе ебава како процесор,тоа што на 60% од бенчмарк апликациите не ги мерат сите јадра на Тегра 3 е друга работа,земи го One S Snapdragon,дуалкорот,на бенчмарк вади скоро исти резултати ко One X,а две јадра е покус.Али ајде ќе го пребродиме и тоа,само твојата најголема неписменост лежи во последниот пасус,отров...Тоа што си го цитирал Џои,за пластиката,нејќев да ја ругам многу ми е ниско,пошто од поликарбонат само капачето му е,ама више коа паѓаш у несвест,дете од 3 години ќе те побие за пластиката.Galaxy S3 нема обична пластика туку е од Polycarbonite како HTC One X !!!
--- надополнето: 17 јуни 2012 во 20:46 ---
ХАХАХа немој да ме смееш... Mali-400 партал го прави tegra 3 чипсетот + С3 може да ги пушти сите игри што се возат како експлузивитети на тегра платвормата и на плејстејшн и тоа да ги вози далеку помазно од нив ....
С3 вози 32нм технологија HTC е 40нм
Камерата на С3 е далеееку подобра од испржените бои на HTC One X... + може да сниома фулл хд видео со 30mbs
Мултимедиа -- С3 има далеку подобар кодек од хатецето + има подобар аудио чип што вади поквалитетен звук од хатецето. не е маркетиншки трик како BEATS audio софтверот...
Во што се кладиме дека С2 со кастом ром и твикнато мали 400 ќе го збрише HTC One X во перформанси без разлика што е дуал кор!!!