- Член од
- 16 април 2010
- Мислења
- 2.558
- Поени од реакции
- 1.503
A кој друг?
♫♪ Kој се плаши од темплар лош, три за грош, три за грош...♫♪

A кој друг?
♫♪ Kој се плаши од темплар лош, три за грош, три за грош...♫♪
Си побркал нешто во случајов. Комплекси лечат оние кој се нашле навредени. Ако јас треба за секоја моја постапка да мислам која религија ќе навредам, треба од дома да не излегувам.Ако јас не сум против да се осудува, ама зошто баш религијата, тоа е дирлив проблем, ма колку и да има затуцани луѓе во таа религија. Едноставно атеистите намерно провоцираат вакви работи да добијат на внимание а кога не ќе можат да се справат со нив се кријат после како глувци под јорган ако некој од тие затуцани религиозни фанатици им се заканува дека ќе ги линчува и убие. Ако сакаат нивните комплекси да си ги лечат и да се шегуваат со некој нека не ги лечат на религијата. Зобрам за сите религии. Ако се уметниците-атеисти толку "храбри" нека ги ребраат сите религии подеднакво, а не како што сум приметил само Христијанството. Или сакаат да си ги лечат комплексите што ги имаат поради христијаните. Така тој Данецот во 2005 направи со Исламот, ама видоа жежок костен и видоа каква реакција се случи и веќе не ни помислија од тогаш да ја исмеваат и криткуваат таа религија.
Не сум те излажал јас ништо. Ти ме праша дали е масонска, јас ти реков дека не е, и тоа е вистината. О.Т.О е формирано од масони, но не е масонска организација. Како што не е исто да бидеш христијанин, и да имаш христијански корени, така не е исто ни во овој случај. О.Т.О има корени од масонеријата, но не е исто што и масонеријата. Ако не ми веруваш мене повели постави прашање во темата за масони, затоа што овде сме офтопик на таа тема.Не не, они збореја нешто за телемистот Едвард Алистер Круоли, го сметаа за вештер, кажуваат дека бил масон од 33 степен (највисок) во британската ложа, а и вашата организација за рагинрање на на степени се кажува дека првите 6 се масонски. Круаоли бил водач едно време. Плус го спомнуваат и бројот 666 кој знаеме чиј број е. А ти пред тоа ме лажеше кога прашував дали имате масонско нешто во вашиот ред, ти ми рече не. Така да сега добро сум информиран за вашиот ред и не можете да ме лажете. Ама сега да не одиме многу офф топик за ова и слично сеа темава е за билбордот, така да да се држиме до темата.
Шо е, у Припор е многу жешко, па не можеш на нивата да излезеш?--- надополнето: 15 јуни 2012 во 13:15 ---
Знаеш зашу нели ?![]()
Извини, ама појавно од ЈАВНА ОБЈАВА на фејсбук, не можам. На истиот фејс каде што имам муслимани и сигурна сум дека ја добиваат пораката.Ништо ми немаат докажано кој изгубил и што сум изгубил.
ЗНАЧИ ЈАС ЌЕ КАЖАМ УШТЕ ЕДНАШ; БИЛБОРДОТ Е НАВРЕДА МА КОЛКУ И ДА Е КРЕАТИВЕН, А СЕ СТАВИВ ВО ОДБРАНА НА ХРИСТИЈАНИТЕ ЗАШТО САМО ОНИ ДА СЕ ИСМЕВААТ ЗАШТО "УМЕТНИЦИВЕ" НЕ ГИ ИСМЕАТ МУСЛИМАНИТЕ. АКО СЕ ТОЛКУ КРЕАТИВНИ ЗАШТО НЕ ГИ ИСМЕАТ И НИВ, ИЛИ ЗНААТ ШТО ЌЕ ИМ СЕ СЛУЧИ ПА АЈ ТОЈ ШТО НЕМА БУРНО ДА РЕАГИРА ЌЕ ГО ИСМЕЕМЕ. ТОА МИ ПРЕЧИ, ДВОЛИЧНОСТА. ПО СТО ПАТИ МОРАМ НА СЕКОЈ ДА МУ ОБЈАСНУВАМ. РЕКОВ ДОДЕКА ИСТИТЕ ТИЕ УМЕТНИЦИ И СЛИЧНИ НА НИВ НЕ НАПРАВАТ НЕШТО ЗА ИСЛАМОТ АКО ИМ СТИСКА. АКО НАПРАВАТ ЌЕ ИМ ПРУЖАМ РАКА. ПОД УСЛОВИТЕ ШТО ГИ НАБРОЈАВ ПОГОРЕ:
--- надополнето: 15 јуни 2012 во 10:10 ---
Го исмеваш ама ти како поединка. Имевај го јавно бе да видам со какви реакции ќе се соочиш со вехабистине, дали како нас ("христијанските фундаменталисти") или на друг сериозен и заканувачки начин од страна на вехабистите. Само не се криј позади цел народ кој е мнозинско христијански, не за друго туку да не страда цел народ заради глупоста што ќе ја направиш. Само ќе ти кажам едно. Сети се на настаните низ цел свет во 2005 година поради глупавата карикатура за Мухмед, која ја нацрта дански новинар, а целта му беше да се пошегува со Исламот. Само што претера со таа шега. Па еве како што реков и не сакам веќе да се повторувам, соберете се сите вие исмевачите на религија и јавно направете нешто слично како тој Данецот или како кај нас сега со билбордот ама за Исламот, да видиме како ќе си поминете.
--- надополнето: 15 јуни 2012 во 10:14 ---
Не избрзувам, туку што он ќе ме казни, со што ќе ме казнува, како, зошто, тоа го прашувам? Бидејќи беше тоа за мене наменето само што и рециплираше на Леандра. Сакам да знам дали ми се заканува нешто, индиректно?
--- надополнето: 15 јуни 2012 во 10:29 ---
Јас цело време им го објаснувам тоа ама или не го сваќаат или несакаат ДА ГО СВАТАТ. Нека го направат на Исламот ако се толку силни.
Ете добро, а зашто верниците мораат во фаца да ни го пикаат тоа што веруваат? Не со билборди, ами со телевизии, камбани, минариња..... зашто вие може, ние не може?Ја не знам како ова спаѓа во уметност, не сум некој којзнае колкав верник али просто ме нервира дека сите периодов тераат тренд на "атеизам" и јавно тролање на христијанството. Не можеш во држава со голем процент на граѓани со христијанска вера да поставиш ваков билборд. Креативен не, исмејувачки да, глупост невидена според мене, не дека ми менува мене којзнае што во животот дали тој билборд ќе остане или не али преку глава ми е од хипстер фаците со изјави као "брааааааааат ја не сум верник" а кога ќе ги прашаш сите слават Бадник, Божиќ, Велигден и остали празници, на крај краева не мора да бидеш верник твој избор е само не мора на останатите да им се пикаш во фаца со билборди. За авторот на ова невидено "уметничко дело" едно браво момак/девојко (или цел тим на "уметници") успеавте да им дадете лошо светло на вистинските уметници.
Мнозинство биле. Тоа е единствениот „аргумент“ што го слушнав на темава. „Ние сме многу, како може да постават таков билборд?“Ете добро, а зашто верниците мораат во фаца да ни го пикаат тоа што веруваат? Не со билборди, ами со телевизии, камбани, минариња..... зашто вие може, ние не може?
A бидејќи јас сум малцинство, рамковна сум, моите права се загарантирани.Мнозинство биле. Тоа е единствениот „аргумент“ што го слушнав на темава. „Ние сме многу, како може да постават таков билборд?“
А бе и 3 милијарди да сте, право си е право, сарказам си е сарказам, иронија си е иронија. И во Америка мнозинството се верници па религијата ја пегла кој стигне, од режисери до уметници и стенд-ап комичари. И никој не се буни за тоа, затоа што „глупите американци“ разбираат што се гарантирани права и слободи, за разлика од вас паметните кои мислите дека бројноста на вашата група и квалитетот на уметничкото дело се критериум за тоа дали треба да биде објавено, или не.
И патем, што не се увредивте кога ви переа мозок пред некој месец бе?
Како ја подели важноста на работите?а гласни сме за многу поневажни работи.
Затоа што Камбаните/Минарињата биле тука со години пред ја (можда и ти) сме родени, а трендот на атеизам е по актуелен. Не ме разбирај погрешно не викам дека и порано немало атеисти/атеизам, но секојдневно се среќавам со такви фаци што се атеисти и константно се рчкаат без никаква провокација.Ете добро, а зашто верниците мораат во фаца да ни го пикаат тоа што веруваат? Не со билборди, ами со телевизии, камбани, минариња..... зашто вие може, ние не може?