Фан Клуб: Ливерпул

Кој ќе ни биде нов капитен после продавањето на Хендерсон?

• Вкупно гласачи
    100
S

Stivie G

Гостин
Тељо е ѕвер, имаше одлична дебитантска сезона во Барса, но не верувам дека Барса ќе ни го дадат тука така за некои 7-8 милони освен ако не вклучат некоја клаузула со која би можеле да го вратат. Во таква ситуацијата не верувам дека и нашите се толкави идиоти тоа да си го дозволат.

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.722
Поени од реакции
11.996
Абе Тељо можи и е добар. АМА во услови кога се нема пара не знам колку е добро да фрлиме 8 милиони за Тељо а веќе 10 милиони ќе одат за Сигурдсон (рачунаме во евра сега). Јас бев убеден дека Сигурдсон е 7 милиони ЕВРА а тоа да ти биле ФУНТИ. Во секој случај.....ако фрлиме 8 за Тељо тогаш ќе ни дојди 18 дека сме потрошиле а ќе треба да купиме уште едно квалитетно крило (пошто на Тељо не смееме да се потприме) и еден бек ап напаѓач. Значи уште едно 25 милиони миниум ќе треба да фрлиме ако не и 30. СО тоа веќе идиме до бројка од скоро 50 милиони ( а од продажба колку ќе земиме? 5? ) а не вервам дека газдите толку ќе ни дадат. Плус со таквото трошење ќе мора да ги прежалиме позициите за бек ап лев бек и деструктивец.
Значи според мене
10 Сигурдсон
15 - некое екстра крило
5- некое така солидно крило ако се можи да се најди за овие пари а ако не тогаш не мора
10 - бек ап напаѓач. Во зависност од ова второто крило можи и до кај 15 да одиме за нов напаѓач ако не купуваме второ крило
Лев бек - стап. Ќе го фрлиме Робинсон во оган, а на поважни утакмици ако не можи Енрике тогаш Глен
Деструктивец -стап. Коуди ќе го фрлиме во оган
Тоа би било тоа. 40тина милиони плус некои 5 милиони од продажби и амин. До кај 35 нето ќе даат газдиве. Значи ако го даат Тељо за 4-5 милиони ок мада и тоа не ми се допаѓа. Ама и цент повеќе од ова не иди во предвид. А еве гледам Красич се шпекулира за 6 милиони. Е па тогаш јас Тељо како Меси го гледам за тие пари. Или па подобро Калу да го земиме за безпари неголи за скапаницава Красич да даваме 6

S

Stivie G

Гостин
Еве за Сигурдсон. Чудо треба да се случи за да не дојде кај нас.
Ben Smith BBC:
Gylfi Sigurdsson should be a #LFC player next week. Talks underway, all parties keen. Fee upwards of £8m.

Ливерпул

Red Scouser
Член од
18 февруари 2010
Мислења
967
Поени од реакции
833
Еве и зошто е поскапо за нас, демек цената за Sigurdsson била договорена уште при договорот за позајмица во Swansea, и нема зошто да се буниме а и мислам и со 10M би се исплатило затоа што е млад играч за кој е мал ризикот на загуба.

Ben Smith @BenSmithBBC
Gylfi Sigurdsson should be a #LFC player next week. Talks underway, all parties keen. Fee upwards of £8m.

Ben Smith @BenSmithBBC
Fee Swansea agreed for Sigurdsson was £6.8m but that was part of loan agreement. #LFC deal will be higher.

Johnny B

Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.722
Поени од реакции
11.996
Над 8 милиони фунти? Па тоа се 11 милиони евра. Арно малку .......ајде нека понудат сега и некој бонус

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Манџукич = 15
Хоилет = 0
А Џонсон = 15
Сигурдсон = 10
Бекап лев бек + бекап деструктивец = максимум 5

Трошок: 45

Кајт веќе аут, Макси аут, Адам аут, Аква аут, Пачеко аут.

Добивка: 10-12 преку сила

Вкупно: Околу 35 дадено пари за играчи. Таман еден Керол :D

Па тоа си е мојата математика...

Член од
10 февруари 2008
Мислења
845
Поени од реакции
447
За Тељо, барса највероватно ке ни стават клаузула у договор да можат да си го вратат за една или две сезони за истата сума за која сме го платиле. Исто како што направија со Ромеу во Челзи. Што значи ако успее ке си го земе барса, а ако не ке заглавиме ние со него. А и некако ми иде се на исти дриблинг, не верувам дека ке успее во ПЛ.

Манџукич не ни треба. Што ке правиме со Суарез и Керол ако дојде овој затоа што еден од нив ке треба да седи на клупа.

Мислам дека моментално најмногу ни фали едно брзо и продорно крило. Таму нека потрошат најмногу пари...

Johnny B

Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.722
Поени од реакции
11.996
Манџукич = 15
Хоилет = 0
А Џонсон = 15
Сигурдсон = 10
Бекап лев бек + бекап деструктивец = максимум 5

Трошок: 45

Кајт веќе аут, Макси аут, Адам аут, Аква аут, Пачеко аут.

Добивка: 10-12 преку сила

Вкупно: Околу 35 дадено пари за играчи. Таман еден Керол :D

Па тоа си е мојата математика...
Брат, за да платиш 15 милиони за Манџукич треба да си ненормален

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Брат, за да платиш 15 милиони за Манџукич треба да си ненормален
Тоа е максимално за секој играч што би се дало. 15 е преку сила за Манџукич (исто и за Џонсон). Само рачунај дека по европсково повеќе клубови ќе го бараат и кој ќе понуди највеќе тој најверојатно ќе го добие. Ја од тоа што го видов го рејтувам доста високо и би сакал да го видам него во нашиот дрес.

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Лук Де Јонг е Меси за Манџикиќ
Не знам да тврдам со сигурност, ги немам гледано во клубовите ни едниот ни другиот. Знам само дека Де Јонг не може да фати место во Холандската репрезентација бидејќи пред него играат РВП и Хунтелар. А ако не може со РВП да се избори за место, како може да очекуваме да им парираме на Арсенал? Додека пак Манџукич игра рамо до рамо со Јелавич, еден од најдобрите играчи во Евертон, нашиот градски ривал кој заврши над нас. Вака можам да кажам дека се слични по јачина, само мислам дека Манџукич подобро би се снашол кај нас. Де Јонг би ја имал улогата на Керол, додека Манџукич би имал улога која моментално никој ја нема во нашиот тим.

Член од
5 август 2008
Мислења
6.014
Поени од реакции
5.336
Инаку Керол трет по истрчани километри :eek: Да трчаше вака за нас кај ќе ни беше крајот???
Извинете вака што ви с еубацувам во фан клуб.. Ај ако сакаш дај линкче од сите колку претрчаа со Шведска :)

intro

★ ★ ★★ ★
Член од
6 јануари 2011
Мислења
1.360
Поени од реакции
1.060
каков манџукич бе не си правете бајрам на умот
па го имаме истиот профил што е манџукич класичен шпиц (керол) тој треба да се рани со топки за да дава голови исто е и со (велбек во англија) некна само еден контакт прави за гол да даде

ни требаат "две" крила со страшна брзина и дриблинг , центаршут тоа е срамота крило да нема .... даунинг е " млад " но ако оваа сезона не одигра ништо ја би го продал срамота е крило е да нема една ебана асистенција нити пак некој дриблинг да направи

еве сигурдсон е наш 90 посто, другите пари да се дадат првен за десно крило али не некое надежно туку некое кое веќе рине низ премиер лига , па после за остатокот т.е. пополнувањето на дупки лев бек, дмф, шпиц

адам,аквилани,кол,макси, веројатно и бред џонс ете тоа е списокот за исписница од тимот

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148

Dafuq? Не е официјално али... dafuq? :eek:

stormspeaker

Бекрија
Член од
4 октомври 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.343
секој може да седне на фотошоп и да “среди“ нов дрес..не верувам..не сакам да верувам дека има вистина у ова

за голмански, можеби некако...заеби, ни така не може да пројде!

Kajgana Shop

На врв Bottom