Велес

A

AnFem

Гостин
Чим нема кој да финансира е исто како да нема. Истиот муабет пред некоја неела на она сајтот го правев, ти барем знаеш. За она шугавото куче низ град имало лек ми кажуваа, а што ако има кога не се користи? Многу ми е гајле ако има!
И несакам јас утре да бидам следната, ако недај Боже мене ова ми се случи, лично со пушка ќе им пресудам! Па нека дојде некој нешто нека ми рече!
Можат граѓаните да финансираат. Од овој проблем, помалку или повеќе се засегнати сите. И не треба по многу, секој да донира мала пара, ќе се собере... Нема кој да ја организира таа акција за донација и потоа да ги собира животните и да ги третира.
Човек, и ти ќе напаѓаш ако бидеш гладна на улица и плус да те шутираат некои шупаци...

M

Moon Child

Гостин
Можат граѓаните да финансираат. Од овој проблем, помалку или повеќе се засегнати сите. И не треба по многу, секој да донира мала пара, ќе се собере... Нема кој да ја организира таа акција за донација и потоа да ги собира животните и да ги третира.
Човек, и ти ќе напаѓаш ако бидеш гладна на улица и плус да те шутираат некои шупаци...
Човекот што е нападнат не им направил ништо, сами му се пуштиле и бегајќи се фрлил под кола. Нема што да донираат граѓаните, општината треба да си го среди тој проблем, граѓаните си плаќаат даноци од кои (претпоставувам) се полни буџетот на општината. Не се разбирам во тие работи, ама претпоставувам дека е така.
Кучиња во градов - ВРИЕ! Никогаш немало толку многу. И она шугавото куче за кое се карав пред некоја недела уште се шета такво по најголемите гужви. Мене ми се повраќа кога ќе го видам. Кога се карав таму и кога им реков дека треба да се успие тоа шугаво куче, ме направија малоумна, сурова и невоспитана, јас ништо не сум знаела, постоел лек и решение. Абе, многу ми е гајле ако постои лек, кога истиот не се користи и кучето се шета шугаво меѓу деца и народ.
После тоа истите душебришници админи на страната ми ги избришаа коментарите затоа што не им се допаѓаа, а ги оставија оние каде што ме нарекуваа со секакви зборови додека ја кажував вистината и реалноста.

M

MrzaRules

Гостин
се додека има бескичмењаци во општина на чело со Горан КАСПЕР Петров градов ќе тоне и тоне....

A

AnFem

Гостин
Човекот што е нападнат не им направил ништо, сами му се пуштиле и бегајќи се фрлил под кола. Нема што да донираат граѓаните, општината треба да си го среди тој проблем, граѓаните си плаќаат даноци од кои (претпоставувам) се полни буџетот на општината. Не се разбирам во тие работи, ама претпоставувам дека е така.
Кучиња во градов - ВРИЕ! Никогаш немало толку многу. И она шугавото куче за кое се карав пред некоја недела уште се шета такво по најголемите гужви. Мене ми се повраќа кога ќе го видам. Кога се карав таму и кога им реков дека треба да се успие тоа шугаво куче, ме направија малоумна, сурова и невоспитана, јас ништо не сум знаела, постоел лек и решение. Абе, многу ми е гајле ако постои лек, кога истиот не се користи и кучето се шета шугаво меѓу деца и народ.
После тоа истите душебришници админи на страната ми ги избришаа коментарите затоа што не им се допаѓаа, а ги оставија оние каде што ме нарекуваа со секакви зборови додека ја кажував вистината и реалноста.
Се тоа ок, ама вината ја наоѓам во луѓето, не во кучињата. И мене ќе ме изедеше едно куче, кое напаѓаше одвреме навреме, ама јас не го мразев тоа куче. Знам зошто напаѓаше, дури и храна му давав после тоа... Изигравање бог и масовна еутанзија никогаш нема да поддржам. Ќе го разберам некој ако убие куче во моментот додека ова го напаѓа и нема да го критикувам, ама масовното труење никогаш, ебено никогаш нема да го оправдам! Па мајка му стара, милата моја ми ја отруле... Милата беше растена со многу љубов и не знаеше да нападне ни куче, ни маче, а камоли човек. Фер ли е да го решиш таквиот проблем на сметка на среќата на многумина? Уште не можам да си дојдам на себе.

B

Black Guard

Гостин
Кога се карав таму и кога им реков дека треба да се успие тоа шугаво куче, ме направија малоумна, сурова и невоспитана, јас ништо не сум знаела, постоел лек и решение. Абе, многу ми е гајле ако постои лек, кога истиот не се користи и кучето се шета шугаво меѓу деца и народ.
Збориш за тоа кутрото во фаза на распаѓање ако не се лажам,кожата му се гледа дури.

Неопходна е солуција за проблемов согласно можностите,а властите во општината не верувам да реагираат освен ако граѓаните не го зграпчат денот т.е започнат иницијатива,нека почне како граѓанска па ако сака општината да помогне-арно ако не најдобра опција е самоорганизирање,поточно сега ќе се распукаат ветувања пред локалниве за сите проблеми па така и за кучињава скитници-најверојатно ловџиите ќе ги пратат.

Член од
19 февруари 2009
Мислења
1.380
Поени од реакции
1.972
Супер! Сега сите ќе ги иструјат. Така се решаваат проблемите...
:facepalm::facepalm:

Детево не се знае дали ќе преживее ти за џукелите се загрижи.Ќе ги иструеле,ами ако не па нека земат да ги размножат

A

AnFem

Гостин
:facepalm::facepalm:

Детево не се знае дали ќе преживее ти за џукелите се загрижи.Ќе ги иструеле,ами ако не па нека земат да ги размножат
Се загрижив и за детето, не ми се секирај. Оти се џукели ли е маката? Ако беа расни кучиња ќе те заболеше ли?

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.235
Поени од реакции
30.470
Тоа е кога имаме клисар за градоначалник.
Не треба народот да дава пари за тоа, тоа следи од буџетот на државата што треба да издвојува за останатите градови, а не парите да ги дава за милионски огради.
Не еутаназија, туку кастрација. Преку глава ми е секојдневно да се колат кучињана пред зграда.

M

Moon Child

Гостин
А се знае кое е нападнатото дете?
Јас ќе ви речам плукнете си под пазуви, утре може да бидете вие следни или некој ваш близок. Тогаш незнам дали ќе биде вака сеедно. Мене ми е секогаш човечкиот живот на прво место, па потоа се друго.Факт е дека кучиња има и премногу, да се кастрираат нема, да се вдомат па ич, единствено решение е да се успијат.
И никогаш немам јас со мои очи видено како деца тепаат, маваат со камења кутри кученца. Кога куче ќе нападне човек одма се наоѓа објаснување и оправдување, а кога човек ќе нападне куче, ќе отруе или сеедно, тогаш веднаш тој е за на гилотиња да се обезглави. Двојни аршини фрштат.

A

AnFem

Гостин
А се знае кое е нападнатото дете?
Јас ќе ви речам плукнете си под пазуви, утре може да бидете вие следни или некој ваш близок. Тогаш незнам дали ќе биде вака сеедно. Мене ми е секогаш човечкиот живот на прво место, па потоа се друго.Факт е дека кучиња има и премногу, да се кастрираат нема, да се вдомат па ич, единствено решение е да се успијат.
И никогаш немам јас со мои очи видено како деца тепаат, маваат со камења кутри кученца. Кога куче ќе нападне човек одма се наоѓа објаснување и оправдување, а кога човек ќе нападне куче, ќе отруе или сеедно, тогаш веднаш тој е за на гилотиња да се обезглави. Двојни аршини фрштат.
Не е сеедно во никој случај. Затоа и спомнав дека и јас можев да бидам изедена од куче... Ама јасно ми е зошто кучињата напаѓаат, не можам да си ја објаснам агресијата кај човекот... Не се кучињата премногу, луѓето се. Кај се котиме како зајаци, уште и изиграваме супериорни и доминантни... Каде?!?

Јас имам милион пати видено деца како тепаат кутри кучиња. Затоа кучињата се станати агресивни и напаѓаат. А далеку дека го оправдувам ова, ти го разбирам револтот, разбирам дека си уплашена, ама успивањето не е решение. А не верувам дека некој ќе осуди човек што ќе убие куче во самоодбрана. Во таков случај, дури и кога би се побуниле здруженијата за заштита на животни, може многу лесно да им се затне муцката

Член од
19 февруари 2009
Мислења
1.380
Поени од реакции
1.972
Се загрижив и за детето, не ми се секирај. Оти се џукели ли е маката? Ако беа расни кучиња ќе те заболеше ли?[/quote
Ќе ме заболеше..од трите подолгото

Не си арна ти жено,какви расни кучиња,какви бакрачи,прочитај се шо си напишала,чукни малку тоа главата

Се тоа ок, ама вината ја наоѓам во луѓето, не во кучињата
Не се кучињата премногу, луѓето се. Кај се котиме како зајаци, уште и изиграваме супериорни и доминантни... Каде?!?
:facepalm:

A

AnFem

Гостин
Ќе ме заболеше..од трите подолгото

Не си арна ти жено,какви расни кучиња,какви бакрачи,прочитај се шо си напишала,чукни малку тоа главата
:facepalm:
Нема да се трудам да ти објаснам. Очигледно немаш капацитет да ме разбереш.

korka

Голтар
Член од
25 септември 2008
Мислења
1.027
Поени од реакции
435
Аууууф.Колку зелени сте се изнатрескале.Куче мило живинче е нормално,меѓутоа ако ги има премногу треба шинтерска служба да ги собере сите и ако има доброволци што ги сакаат многу кутињата нека си ги земат ако не Аушвиц труење и крај.АнФем ти можеш ако сакаш да те вработиме во шинтерската служба и чувај ги гали ги и уживај со нив.Имам душа и јас,греота се кутрињата да се убијат сите ама поголем грев е да се мачат самите да бидат гладни а уште погреота е да напаѓаат луѓе.Значиспрема мене е најдобро една шинтерска служба да се отвори кај нас во Велес и ако има некој против тоа чистење нека си ги зима дома кутрињата и нека ги негува и чува.Така се избегнува убивањето.И нека има доброволци што толку љубат кутриња нека ги хранат и нека ги негуваат таму.Значи ако толку сакате чувајте ги дома.Нели греота се.Не дај боже да направат поголем инцидент ама мислам дека и овие инциденти не се за драпање и смеење.
Под хитно треба да се чисти градот.АнФем младо девојче и јас имав куче и за жал се разболе со тешка болест.Требаше да го оперираме и само да му се продолжи животот уште некој месец ништо повеќе,Решивме да го успиеме да не се мачи и да не претрпува болки.А на крај сите плачевме за кутрето како нешто мило.Тоа е приврзување како свое нешто,како брат сестра како дел од фамилијата така да јас те разбирам за болките ама да ти кажам најискрено ако толку ги сакаш кутрињата соберете се некоја група како тебе и исчистете го градот под итно.Твој проблем кај ќе ги носиш,ако сакаш сите земи си ги дома.А мене ако ме прашаш под итно сите паштета ќе ги правам само да не се мачат и да не прават зулуми.

Член од
19 февруари 2009
Мислења
1.380
Поени од реакции
1.972
Значи дефинитивно не сме нормални - благосостојба на животните :tapp:

Изразов сам по себе вришти,а применет во наши услови и на наш начин значи само повеќе :гомце: по улиците и повеќе луѓе нападнати од тие на кои ќе живеат во "благосостојбата" што ќе им ја овозможат нашите служби.

Од Ветеринарната станица од Велес посочуваат дека од почетокот на оваа 2012 година наидуваат на тешкотии при справувањето со кучиња скитници бидејќи од годинава се спроведува Европската регулатива за благосостојбата на животните.
http://www.dnevnik.com.mk/?ItemID=E082F7D9483727488967A4C20D83100B

M

MrzaRules

Гостин
кој е газда на оноа Блу Меџик?! нека оди нека се запали со се локал...му ебам локалот и музиката во истиот..сељак

Kajgana Shop

На врв Bottom