Македонија - внатрешни случувања (генерална дискусија)

• Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.951
Поени од реакции
73.714
* Мусли Ахмедов
Албанец
живее од социјална помош
невработен

шо не ми ја склопува сликата ?!
ЦИГАН!!!

Него што е работава со се повеќето инциденти кои се случуваат во Аеродром оваа година предизвикани од млади лица?
Овојпат инцидент во 3-ка :/
http://www.primetime.mk/dvajca-povredeni-pri-napad-vo-avtobus-na-jsp/
ЕДИТ: Имало на претходната страна, не видов :)

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Албанец, (точка)

Жал ми е за луѓево(Албанциве) на сликава кои биле малтретирани и тероризирани од нивните соседи ............ но исто така ми е жал и кога ќе чујам на ТВ дека некој НеАлбанец бил исчукан во Тетово, Гостивар и.т.н. значи секое насилство е лошо, без разлика дали напаѓачот е Македонец, Албанец, Турчин, Србин, Влав, Ром... и без разлика дали жртвите се Македонци, Албанци и.т.н. и.т.н. .......... луѓето треба да се гледаат како луѓе пред се, а не низ призмата на нација, религија, раса, идеологија и.т.н. Сите што се дрзнуваат да вршат терор врз други лица се неандерталци ................ секој има право да изиграва шериф, ама само во своја куќа и во свој двор, никој нема право да шерифува надвор на улица или по туѓи куќи и дворови и да кажува кој каде смее да живее, а каде несмее !

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Жал ми е за луѓево(Албанциве) на сликава кои биле малтретирани и тероризирани од нивните соседи ............ но исто така ми е жал и кога ќе чујам на ТВ дека некој НеАлбанец бил исчукан во Тетово, Гостивар и.т.н. значи секое насилство е лошо, без разлика дали напаѓачот е Македонец, Албанец, Турчин, Србин, Влав, Ром... и без разлика дали жртвите се Македонци, Албанци и.т.н. и.т.н. .......... луѓето треба да се гледаат како луѓе пред се, а не низ призмата на нација, религија, раса, идеологија и.т.н. Сите што се дрзнуваат да вршат терор врз други лица се неандерталци ................ секој има право да изиграва шериф, ама само во своја куќа и во свој двор, никој нема право да шерифува надвор на улица или по туѓи куќи и дворови и да кажува кој каде смее да живее, а каде несмее !
Епа му викам на Дарданија, да каже дека неговите прават повеќе вакви работи, а не само Македонците биле фашисти. Што не објави такви случаи каде неговите вршат терор против Македонците и неалбанците. Немам ништо против семејствово што е малтретирано, некои од неговите што тепаат и убиваат деца Каури, палат цркви итн, заслужуваат да им се врши тероризирање а не на овие невини луѓе

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Епа му викам на Дарданија, да каже дека неговите прават повеќе вакви работи, а не само Македонците биле фашисти. Што не објави такви случаи каде неговите вршат терор против Македонците и неалбанците. Немам ништо против семејствово што е малтретирано, некои од неговите што тепаат и убиваат деца Каури, палат цркви итн, заслужуваат да им се врши тероризирање а не на овие невини луѓе
Секој што врши терор врз невини лица се знае каде му е местото ............ прво добро грбавење во станица, а после у самица и точка ............. но овдека имаме сериозен проблем, јас на пр. како Македонец го осудувам насилството врз оваа Албанска фамилија од Велес, напаѓачите иако се од моја нација, го осудувам нивното дело и треба да платат за тоа, но зашто Дарданија никогаш не го осуди насилството кое го правеа лица од неговата нација врз лица од друга(наша)нација ............. или секогаш по некое непишано правило невиниот го јаде подебелиот крај од стапот, без разлика дали бил Македонец или Албанец ........ :tapp:

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Секој што врши терор врз невини лица се знае каде му е местото ............ прво добро грбавење во станица, а после у самица и точка ............. но овдека имаме сериозен проблем, јас на пр. како Македонец го осудувам насилството врз оваа Албанска фамилија од Велес, напаѓачите иако се од моја нација, го осудувам нивното дело и треба да платат за тоа, но зашто Дарданија никогаш не го осуди насилството кое го правеа лица од неговата нација врз лица од друга(наша)нација ............. или секогаш по некое непишано правило невиниот го јаде подебелиот крај од стапот, без разлика дали бил Македонец или Албанец ........ :tapp:
Еееее друже јас многу пати чекав од Дарданија да ми даде одговор на многу прашања кои јавно му ги поставив да видат сите. НИТУ ЕДЕН ОДГОВОР НЕ ДОБИВ ОД НЕГО. Така да не очекувај од него признание и одговор.;)

B

Black Guard

Гостин
Не е поентата да добиете извинување од него,па и да добиете-ќе смени нешто??

Знае дарданот многу добро статистика.

Туку зборот ми беше,да не ја вртиме темата каде што не треба очигледно е за што е темата-поставен билборд и отстранет по експресна постапка(а.к.а Иран метод) без да се знае кој го сторил тоа и кој наредил и по кој правен основ(ако го има)-мислам дека тоа е она што е важно.

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Терор врз албанско семејство во Велес

4 години по ред , 8 членото семејство Ахмедов се жртви на закани и навреди од соседите македонци.

Едниственото албанско семејство во една од населбите во Велес , не може да најде мир во својот дом , Мусли Ахмедов со неговата жена и 6те деца се под константен притисок да се иселат.

Според Мусли , последниот месец притисокот е зголемен , му се закануваат дека ќе му ја запалат куќата , му доаѓаат пред домот со бејзбол палки.
Еднаш му ја нападнале ќерката со нож.

Тој вели дека е невработен и дека живее од социјална помош , нема каде да оди , освен да ја продаде куќата и да бега во Скопје.

Случаите ги пријавувал во полиција но тие ниеднаш не му помогнале , сега пријавил и кај Народниот правобранител , албанските партии , ОБСЕ.

Настанот го потврдуваат и од МВР , според кои Муслиу неколку пати се жалел во МВР , многу пати ги пријавил лицата ... а СВР Велес презела мерки , ги има повикано пријавените и ги има предупредено за правните последици за нивното однесување.

Муслиу во неможност да добие безбедност за своите деца , отишол во МВР и ги известил дека го напушта домот заради насилството и заканите.

Насилниците со дрвени предмети пред домот на Мусли :

http://www.koha.mk/aktuale/15150.html

Случајов ме потсеќа на дешаванките кога оние забулените косоварки со шалвари во 1999 г. глумеа демек се онесвестуваат од страв од војската на Милошевиќ или да се потсетиме на оние фамознине труења на учениците.

Ако некој навистина се заканува, тоа нема да го прави пред сведоци, не пак да се слика со палки :pos: Многу наивно сценарио.

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723

4 години по ред , 8 членото семејство Ахмедов се жртви на закани и навреди од соседите македонци.

Едниственото албанско семејство во една од населбите во Велес , не може да најде мир во својот дом , Мусли Ахмедов со неговата жена и 6те деца се под константен притисок да се иселат.

Според Мусли , последниот месец притисокот е зголемен , му се закануваат дека ќе му ја запалат куќата , му доаѓаат пред домот со бејзбол палки.

Тој вели дека е невработен и дека живее од социјална помош , нема каде да оди , освен да ја продаде куќата и да бега во Скопје.

Случаите ги пријавувал во полиција но тие ниеднаш не му помогнале , сега пријавил и кај Народниот правобранител , албанските партии , ОБСЕ.

Настанот го потврдуваат и од МВР , според кои Муслиу неколку пати се жалел во МВР , многу пати ги пријавил лицата ... а СВР Велес презела мерки , ги има повикано пријавените и ги има предупредено за правните последици за нивното однесување.

Муслиу во неможност да добие безбедност за своите деца , отишол во МВР и ги известил дека го напушта домот заради насилството и заканите.

Искрено не верувам дека ова е вистина а друга работа иди да бидеш Македонец у Желино :D :D па да видиме дали жив ќе останеш а не па закани да добиваш -.-

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Албанец, (точка)

оп оп оп оп
чекај чекај....

Сликава не е од наводно малтретираниот АхмеДов.

Според текстот од Лајм, Мусли АхмеДов имал 65 години. Чоеков на сликата нема повеќе од 40 години.
Musliu, 65 vjeçar, thekson se rastin e ka paraqitur në stacionin policor në Veles, tek Avokati i Popullit, OSBE, ndërsa ka katër vite që askush nuk kujdeset për sigurinë e familjes së tij.

Друго, презимето АхмеДОВ укажува дека чоеков не е Албанец, туку нешто друго.
Кај Албанците постои АхмеТ, а не АхмеД.

Castor

Ќесеџија
Член од
2 мај 2012
Мислења
481
Поени од реакции
960
Албанци не бркале Македонци од арачиново и тетово,они бели гулаби љетале.Незнам дали да ги осудам,може не биле Македонци,незнам јас,на Тошо ќе се правам.Пошто кога ги утепаа децата и рибарот сега во Април,сите се правеа на Кадри.Незнам ја у подрум ќе идам.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Албанци не бркале Македонци од арачиново и тетово,они бели гулаби љетале.Незнам дали да ги осудам,може не биле Македонци,незнам јас,на Тошо ќе се правам.Пошто кога ги утепаа децата и рибарот сега во Април,сите се правеа на Кадри.Незнам ја у подрум ќе идам.
Кога че го бегаш на подрумат пази да не го паднеш по скаљи ........... па че го љетиш ко гољуб :icon_lol:

W

Werther

Гостин

Знаеш што нон-стоп те гледам како само албанците ги пракажуваш како жртви,но моето мислење спрема албанците не е либерално и јас не сум космополит така да АКО ВИ Е !

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom