Графички карти

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Па не е се до графичката. Перформансите на PC то зависат од најслабата карика.

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
Па не е се до графичката. Перформансите на PC то зависат од најслабата карика.
A da te prasam , sea poso imam oste 256 MB ram i grafi4ka 5600 Geforce imam mnogu delay i mnogu mi secka toa warcraft , a koga ke mu tekne koga ke zakoci se poremetuva slikata se pokazuvaat pikseli. da mi pomognes so instalacijata na taa ATI , i link po PP za drajver
Сигурно од звучната картичка не му е тоа. :icon_neut

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
3 години преку сила графичките што ке изезат за 3/5 години ке бараат повеке од corei7,каде е GTX295 25 и кој бренд,или ти кажуваш дилерски цени?

Galaxy е графичката, ја има во Anhoch, цената е за крајни корисници.Ја држев во раце, графичката е :vozbud: , ама пусти желби, се нема кеш, а и напојување богами. :pos2:

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
Galaxy е графичката, ја има во Anhoch, цената е за крајни корисници.Ја држев во раце, графичката е :vozbud: , ама пусти желби, се нема кеш, а и напојување богами. :pos2:
Лесно е за напојувањето, директно во штекот. :) Само тие 25xxx се проблем. Ама што ќе ти е, имаш за 11xxx супер HD4890. :pipi:

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Како мислиш крајни корисници ? Иначе оваа е сингл пцб
верзија затоа е поефтина (повеке грее) помалце ги кошта
нвидиа да ја направат,башка Галакси не е фирма позната
по квалитет кога се работи за графички, мада не се ни толку лоши.

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Сигурно од звучната картичка не му е тоа. :icon_neut
Па сигурно не е до звучната картица но може да биде од:

.матична ( посебно зависи од производителот)
.напајање ( сигурно со deluxe напајање неможеш да очекуваш некој посебни перформанси)
.ХДД
.меморијата( исто така производителот)
.и.т.д

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Како мислиш крајни корисници ? Иначе оваа е сингл пцб
верзија затоа е поефтина (повеке грее) помалце ги кошта
нвидиа да ја направат,башка Галакси не е фирма позната
по квалитет кога се работи за графички, мада не се ни толку лоши.

Краен корисник е човек што оди во продавница и ја купува графичката. :smir:

Незнам од кај ти е тоа дека не се квалитетни, партнери се со Нвидиа, даваат гаранција на графичките,што ти треба повеќе.

Член од
22 март 2009
Мислења
152
Поени од реакции
0
pa kako sto vi rekov imam 256 ram , mati4na ASUS ASROCK neznam so Brojka

inace , samo igrata se poremetuva , toa desktopot se e ured i ke go restartiram i se e normalno i so igrata i so desktopot

Елф

of Northern Mirkwood
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.373
Поени од реакции
148
^Ништо не им фали на galaxy

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
која графичка од Нвидиа е во ранк на

VGA SAPPHIRE ATI X700 PRO AGP 256GDDR3, TVout, DVI ???

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
geforce 6600 (без GT)

Инаку двете се стари графички. Ова што си ја нашол некој останат примерок, го извале од визба.

И друго, што пак Nvidia. Што му фали на ATI. Кој те лажел дека ати не чинат тешко те излажал. (повеќе од половината што продаваат комјутери се неписмени, да знаеш.)

С

Спенсер

Гостин
geforce 6600 (без GT)

Инаку двете се стари графички. Ова што си ја нашол некој останат примерок, го извале од визба.

И друго, што пак Nvidia. Што му фали на ATI. Кој те лажел дека ати не чинат тешко те излажал. (повеќе од половината што продаваат комјутери се неписмени, да знаеш.)
хехехе... комшија ми е Никола па знам зашто прашува... да споредиме цени и да видиме која ја има за шиткање...мора АГП да земе...затоа прашуваме...освен некоја 7300ГТ ако најдеме... а може и таа АТИ да ја земе... пошто овие АТИ малце се тешки за рангирање...хехехе

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Колки што разбрав од Oblivion, најдобра АГП графичка кај нас е
Sapphire ATI AGP HD 3650 512MB DDR2 Dual DVI/TVO
Ден.3.870,00 од Анхоч.

Ако цената му е прифатлива, нека ја купи оваа, нека не бара постари графички.

Член од
11 август 2009
Мислења
5
Поени од реакции
0
ATI AGP HD 3650 512MB DDR2 Dual DVI/TVO e odlicna graficka za postara konfiguracija, podobra nema da mu zavrsi rabota zatoa sto procesorot ke ja limitira. Baska nema potreba za dopolnitelno napojuvanje.

Inaku najdobra graficka za AGP e 3850 od ATI, ama ja nema kaj nas :)

"sea poso imam oste 256 MB ram i grafi4ka 5600 Geforce imam mnogu delay i mnogu mi secka toa warcraft"

I izvadija 256kata, i stavi 2x 1024 vo dual channel, nema smisla da se macis so 256 :)

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
ATI AGP HD 3650 512MB DDR2 Dual DVI/TVO

Да, да. Ама ќе мора на XP. Со драјверите v9.5 директно од Sapphire. Никако не успеав да ја средам за да работи на Vista, пробав од 8.09 до 9.6, сите верзии на драјверите за Vista, no success.

Сега за сега добро се држе на XP. Не оти играм нешто ново (WoW, TF2, HL2, WC3, Anno1404...), ама задоволен сум (AGP нели, подобро од ова.. тешко :)).

Kajgana Shop

На врв Bottom