Amazon (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата Гоццццце
  • Време на започнување Време на започнување
Задоволен сум, скапа им е доставата, колку поскап производ поскапа им е и доставата, а квалитетот е солиден, соодветно на брендот, јас тогаш земав една јакна и сеуште е жива и здрава. За царина не знам како ќе пројдеш, ако цената на патиките е многу над 45 евра може да ти наплатат, за патики царина е 25% + 18% ддв, и верувај ја наплаќаат некогаш, ама не секогаш. Од 5-6 пати што порачав патики и чизми до сега, еднаш ме закачија, додуша тој пакет беше стварно голем и скап, по грешка на продавачот, добив два пара чизми гратис, ама ете морав да платам царина.

тогаш не би требало да платам царина, бидејќи $30 се патиките + $25 достава :)

реков да ми стави и испринтано invoice во кутијата, ради царински работи :)

дајте кажете начин како да искористам $105 ( promotional balance ) -.- треба нешто шо е " Ships and sold by Amazon " ама шо к*р коа не испорачуват кај нас .. некоја freight forwarder пошта знаете ли? и колку наплаќат.. ?

-.-

dali nekoj ima kupuvano na amazon stari proizvodi "used"
i dali tie raboti se kvalitetni aku ima nekoj iskustvo neka spodeli.:)

dali nekoj ima kupuvano na amazon stari proizvodi "used"
i dali tie raboti se kvalitetni aku ima nekoj iskustvo neka spodeli.:)
Не може од Македонија да се купуваат користени работи.

MTURK акаунтот ми е на америчка адреса.И сега никако не можам да ги искористам заработените пари за да си купам нешто :(
Ве молам ПОМОШ!

MTURK акаунтот ми е на америчка адреса.И сега никако не можам да ги искористам заработените пари за да си купам нешто :(
Ве молам ПОМОШ!

Не можеш да ги префлиш на gift card ?

ke moze nekoj da mi kaze reseller za digitalni fotoaparati

Не можеш да ги префлиш на gift card ?
Не :(
cats.jpg

411732_468566613158876_1936326072_o.jpg

еве вака изгледа..

Може бе и ја правев со Америчка адреса. Иди на withdraw or transfer..
--- надополнето: 15 јуни 2012 во 13:24 ---
дајте кажете начин како да искористам $105 ( promotional balance ) -.- треба нешто шо е " Ships and sold by Amazon " ама шо к*р коа не испорачуват кај нас .. некоја freight forwarder пошта знаете ли? и колку наплаќат.. ?

-.-
Книги мислам праќаат :) за 100 долари има да се изначиташ :D

Сакам да го земам воа гитарчево, http://www.amazon.com/Black-Acousti...0K/ref=sr_1_26?ie=UTF8&qid=1339755445&sr=8-26
Цената му е 28.39$ а за шипинг ми зима 9.42$, ме интересира кога ќе ми ја донесе поштарот колку пари ќе ми земе ?
Како за шипинг 9.42, кога воопшто не доставуваат до Македонија?

Може бе и ја правев со Америчка адреса. Иди на withdraw or transfer..
Гучи фала многу..милион пати пробував на ова ама не ја ни забележав опцијата за трансфер на Gift card
Во секој случај фала многу :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom