Да да, еве лабараторииве најверојатно згрешиле, ок е мисли што сакаш, и да искористеноста на меморијата е реалтивна работа, може еден момент да користи 40 друг момент 60 друг момент 10 мегабајти рам, искористеноста на истата не го прави антивирусот спор, користењето на I/О -read/write на хардот, користењето на процесорот -cpu cycles, силната хеурестика и риспонс тајмот е тоа што го прави одреден антивиртус тежок..MSE nema falsedetectioni, za razlika od AVAST
MSE ne ukocuva tolku na kopiranje fajlovi, kako Kaspersky ili Avastot,
I nemozhe nesto sho trosi po 60mb ram samo za GUI, da bide polesno od MSE.
Ама премногу позитивни критики има оваа верзија на Аваст на интернет, ја ставив и јас и супер ми е. Сеа за изминатите верзии не знам не се интересирав толкуПсај те читам подолго време, имаш енормно познавање од ИТ, посебно од овој сектор.
Но морам да ти потенцирам дека можеби во теорија Аваст навидум изгледа како најдобро решение, но во пракса која сум ја проживеал Авирата е надмоќна над Авастот.
Дур користев Аваст, првин 6ка, потоа и 7ца, се изнаваќав вируси, секакви, сега со Авира немам проблеми, си тера фино и малце ресурси зема, дали повеќе или помалце од Аваст не сум мерел.
Зборам за бесплатните верзии.
Се знае дека е можно одреден антивирус да потфрли во некои случаи, може да се деси и Касперски па и Нортон да бидат скроз заразени па дури и исклучени од некој rootkit, зарази кои се многу тешки за одстранување.Псај те читам подолго време, имаш енормно познавање од ИТ, посебно од овој сектор.
Но морам да ти потенцирам дека можеби во теорија Аваст навидум изгледа како најдобро решение, но во пракса која сум ја проживеал Авирата е надмоќна над Авастот.
Дур користев Аваст, првин 6ка, потоа и 7ца, се изнаваќав вируси, секакви, сега со Авира немам проблеми, си тера фино и малце ресурси зема, дали повеќе или помалце од Аваст не сум мерел.
Зборам за бесплатните верзии.
Има, друг антивирусМене ме интересира дали постои некои добар сет ап или подесување на антивирусот, ги имам нод32 4 и нод32 5 на 2 комп. знам има нешто да се подесува но не сум сигурен што беше. Ако може мала помош. Тнх
http://forum.kajgana.com/threads/Феноменалниот-norton-antivirus-2012-6-месеци-free.60413/Моментално користак Kaspersky Internet Security, ама ми е trial, а ме мрзи да го ресетирам на секои триесет дена... Да не има нешто добро, а бе(з)платно
Mногу ми е нашминкан Norton-от, а и Kaspersky-во не е тоа што беше, мислам дека шестата верзија му беше онака за мерак...
Аваст Многу малце рам зафаќа а ефективен еMногу ми е нашминкан Norton-от, а и Kaspersky-во не е тоа што беше, мислам дека шестата верзија му беше онака за мерак...
Кој Avast го користиш... Internet Security или тој што е free.Аваст Многу малце рам зафаќа а ефективен е