СОУ Јане Сандански Струмица

• Креатор на темата Креатор на темата Chapstick
  • Време на започнување Време на започнување
За врските то знам дека е точно, секаде е така, ама врските не даваат знаење и сите мои оцени шо биле до сега знам дека ми се заслужени и мои ми се :D
enriquefan I и II учев во Пп во Мирче Ацев, а за смер не сум сигурна, најмногу ми оди англиски и си викав јазично, ама можи ќе го сменам мислењето и во јазично а се одредувам најмногу за јазици и зато си викам општо а, пошо поперспективно е..
Ендорфиниус И, добри се професорите? Мене најмногу страв ми Хемија и Физика пошто не се сакаме многу со тие учебници хх, ама си викам од септември ќе се засакаме повеќе хх....

За врските то знам дека е точно, секаде е така, ама врските не даваат знаење и сите мои оцени шо биле до сега знам дека ми се заслужени и мои ми се :D
enriquefan I и II учев во Пп во Мирче Ацев, а за смер не сум сигурна, најмногу ми оди англиски и си викав јазично, ама можи ќе го сменам мислењето и во јазично а се одредувам најмногу за јазици и зато си викам општо а, пошо поперспективно е..
Ендорфиниус И, добри се професорите? Мене најмногу страв ми Хемија и Физика пошто не се сакаме многу со тие учебници хх, ама си викам од септември ќе се засакаме повеќе хх....

Супер се, ептен :cool: фаци. Ако одиш Природно-Математичко ќе имаш повеќе физика и хемија. Општествено и Јазично имаш само во 3та физика и хемија по 2 часа неделно, а и при оценувањето на учениците на овие 2 смера се малце помеки и прогледуваат низ прсти, бидејќи природно-математичките предмети не им се majors.

ves-s
Важно е добро да го избереш смерот за на факултет. Ама штом спомна англиски, значи за јазично-уметнички А - смер. :) Ќе учите само плус педагогија и класичен латински јазик.
Во четврта година имате уште еден јазик, плус филозофија, бизнис и претприемаштво и компаративна книжевност.

Внимавај само да не те „сместат“ во мешан клас, А и Б комбинација. Тогаш, нема учење за тебе наредните 2 години. :))

ves-s Шо се запиша ? :)
--- надополнето: 14 јули 2012 во 11:17 ---

Хемија,најверојатно ќе ти предава Зуља,типката е огин.Ми предава вај година,требаше реална 4ка да имам,ми пиша 2ка.Повеќе муабет мислам дека не треба.
А Физика,Љиља,там не се замараш,учаш се на се 5 лекции цела година и имаш 2ка загарантирана.А јас вај година со се на се 3 лекции имах тројка,па саа ти размисли.За оценки до 3ка не праа проблеми,ама ако сакаш 4ка или 5ка ќе ти изеде душата. :)

Факе Запишх се општо А, кај Снежана Пијаманова ќе бидам, а за изборни уште не знам шо да земам си викам право и латински... ааа нее е работата за 2ка, ак се уче да се уче ххх. А сакаах да питам кој ќе мее англиски и математика ако знае некој и за професорите зпознајах дел и така не ми изгледат мн страшни :D

Факе Запишх се општо А, кај Снежана Пијаманова ќе бидам, а за изборни уште не знам шо да земам си викам право и латински... ааа нее е работата за 2ка, ак се уче да се уче ххх. А сакаах да питам кој ќе мее англиски и математика ако знае некој и за професорите зпознајах дел и така не ми изгледат мн страшни :D

Ќе бидаме у иста стаја :) И јас сам кај Пијаманката :)
Математика Петруш Џорлев,Англиски Катерина Калева. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom