Навредливи билборди во Скопје

ZigZag

Заменик министер
Член од
19 јули 2006
Мислења
347
Поени од реакции
248
Мене господ ќе ме спаси, на крај краева Исус за мене умрел. Ти си тој што ќе гори во пеколот.
Мојот бог простува.
А дека ја го правам последново не би рекол. Пајташите од МПЦ више издејствува да се тргне ова и со тоа зададоа епски удар кон Атеистите т.н неверници.
Следен чекор дефинитивно ќе биде палење на клада, сега Стево ми се јави ими кажа, него господ му кажал така.
kviki ОВА СУМ ЈАС, ТВОЈОТ БОГ! ГО ЗАЗЕМАВ ОВА КОРИСНИЧКО ИМЕ ПО СЛУЧАЕН ИЗБОР ЗА ДА ТЕ ПОТСЕТАМ ДЕКА МИ ДОЛЖИШ ПЕДЕСЕТ ГОСПОДИ ПОМИЛУЈ ШТО ТИ ГИ ДАДОВ НА ЗАЕМ!

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
, одма овде, сатанисти, атеисти, вас ви одговара, ќе умрете ... А не ја гледат поголемата слика и зошто всушност сликата беше поставена јавно. Се бараше реакција и се доби. За никаде сме.
Бидејќи ова индиректно се однесува за мене бидејќи јас прв те нареков така, не заборавај и разлистај по темиве за форумов кајгана од кога те нарекувам така. Значи тоа не е од сега, мислам од оваа тема. Да не бидеш во забуна.

N

Nessa Alcarin

Гостин
Бидејќи ова индиректно се однесува за мене бидејќи јас прв те нареков така, не заборавај и разлистај по темиве за форумов кајгана од кога те нарекувам така. Значи тоа не е од сега, мислам од оваа тема. Да не бидеш во забуна.
Сега ќе ми се лижеш? Ти ме нападна овде на оваа тема, поради мојата изјава дека билбордот ми се допадна. Незнам која ти беше целта, мојата изјава ни малце не беше сатанистичка или атеистичка, туку беше реална. Е сега некој ако се навредува, бидејќи палел свеќи во Св. Димитрија за „чудото“, а со овој билборд се покажува и се исмева ограниченоста на некои, јас не сум виновна. Да го креирав јас билбордот, ќе беше по иновативен дури и од рекламите за „Посади ја својата иднина“

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Не сум дел од креативниот тим и те молам не ме ставај во куп, јас само аплаудирам на смелоста која ја покажаа. Како што се покажа и секуларноста на државата со тоа што следниот ден го тргнаа билбордот. И како што го покрија со гаќи споменикот во Центар пошто се најдоа некои жени навредени. Што друго да кажам?
А кој кажа дека сим, туку кажав дека ги подржуваш, прави разлика, ако сакаат да покажат креативност нека ја покажат против некој политичар или некоја личност, а не против религија (која и да е), или не им стиска против нив па ај на сметка на религијата ќе "креираме". Тоа со жените што беа навредени, значи се уште постојат такви кои имаат морал и си ја почитуваат честа, за разлика од многу кои за жал одамна ја имаат изгубено. Ништо тука не е чудно.

n/a

Член од
28 декември 2011
Мислења
1.194
Поени од реакции
2.258
Самото име си кажува: фестивал на креативна индустрија (не мануфактура!).

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.779
Поени од реакции
8.235
Да внимава да не забега како муслиманствово во насилство. Кој фактор сум иначе јас да се заканувам молим ти се.
Со подршка од власта гледаш и до тепачки ја дотераа работата ( со студентите). Не тепаат ли на геј паради???
Не се Цвеќе за мирисање ама фала биогу далеку се светлосни години од муслиманиве...:)
Ајде тогаш да донесеме заклучок.
Заклучокот е дека христијанството треба да го доработи пристапот. Во однос на хомосексуалците и на абортусот, има уште работа. Штом стигнавме до тука, ќе попуштат со тек на време. Па и да не попуштат, ќе остане само во црковната догма, а општеството ќе ги инкорпорира целосно како нормални појави кон кои не треба да се пружа отпор.
Point being, на едно место се бара 100% толеранција и се крева фама за ситници, а на друго место се донесува заклучок дека муслиманите се неповратно оштетени и не се вложува никаков труд да се скршат табуата. Напротив, we do our best not to offend them. Бре мајката. :)

п.с. ти не си за никаде ... ти си срцка :love: ти и ... си знаат другите срцки (да не ги споменувам да не им се налутат девојките после :P)
Кажи ги и останатите, та да се познаат во срцкастоста и да се дружат и вон овија форумски кругови. :)

Мачорка

Shining Star of Paektu Mountain
Член од
25 февруари 2011
Мислења
1.955
Поени од реакции
12.543
Некој поставил билборд на кој креативно се исмејува наводното чудо од пред некој месец и сите верници се дигнаа на нозе и билбордот инстантно беше тргнат.
Пред некоја година искочија студенти мирно да протестираат против изградба на црква на плоштад, беа нападнати и тепани и никој за тоа не одговараше.
А кога муслиманите палат и рушат цркви и манастири и сквернават христијански гробишта, или кога излегуваат по улици со џихадистички знамиња и се дерат "Смрт за христијаните", тогаш воинствените христијани никаде ги нема. Не сум знаела дека еден билборд е поголема навреда од запалени и разрушени верски објекти и смртни закани.
Ама тоа е, не можеш по магарето, удри по самарот.

Член од
6 септември 2007
Мислења
1.361
Поени од реакции
2.176
А кој кажа дека сим, туку кажав дека ги подржуваш, прави разлика, ако сакаат да покажат креативност нека ја покажат против некој политичар или некоја личност, а не против религија (која и да е), или не им стиска против нив па ај на сметка на религијата ќе "креираме". Тоа со жените што беа навредени, значи се уште постојат такви кои имаат морал и си ја почитуваат честа, за разлика од многу кои за жал одамна ја имаат изгубено. Ништо тука не е чудно.
Токму против болдот реагирам, кои сме ти или јас да им ја усмеруваме уметноста? Таа случка ги инспирирала, таков билборд направиле, и не смеат да се цензурираат.

Сигурно низ другиве држави по светов нема жени со морал, се` ороспии се не им сметаат овие споменици:

итн итн....
А да, и навечер мижат додека имаат секс.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Не бе грешка си, навечер глава ги боли :LOL:

А и шо е то секс, има само деца праење и то неколку пати во животот.

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Некој поставил билборд на кој креативно се исмејува наводното чудо од пред некој месец и сите верници се дигнаа на нозе и билбордот инстантно беше тргнат.
Пред некоја година искочија студенти мирно да протестираат против изградба на црква на плоштад, беа нападнати и тепани и никој за тоа не одговараше.
А кога муслиманите палат и рушат цркви и манастири и сквернават христијански гробишта, или кога излегуваат по улици со џихадистички знамиња и се дерат "Смрт за христијаните", тогаш воинствените христијани никаде ги нема. Не сум знаела дека еден билборд е поголема навреда од запалени и разрушени верски објекти и смртни закани.
Ама тоа е, не можеш по магарето, удри по самарот.
Најс. Ја не сум воинствен. Педер сум као Шкорпион и знам само да дебатирам. За тепање не ме бива. Е сеа, не сум ни атеист со рафинирани стратегии за отпор против рушење цркви и манастири. Освен ќутек и пиштоли, дали има некој друг модус за отпор што би можел да го применам?

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Сега ќе ми се лижеш? . Да го креирав јас билбордот, ќе беше по иновативен дури и од рекламите за „Посади ја својата иднина“
:pos::pos::pos::pos: хахахах ни последен/дна да си на светот не ти се улижувам. Како прво не сум лицимерен и дволичен, бидејќи тие две особини ги мразам највеќе. Ако бе направи, ич не ми е гајле ама направи за Исламот и Мухамед и кога ќе ја направиш таа креативност со цело име и презиме да се потпишеш под проектот и слика од твојот лик да оставиш, а не анонимец да бидеш. Па ќе видиме тогаш колку си храбар/бра. Или ќе правиш портив Христијанстовот зашто знаеш дека нема будали кои ќе плаќаат пари за да ти ја отсечат главата, или да те убијат. Баш ако си храбар/бра сакам за Исламот и Мухамед да направиш така, ако веќе сакаш за религии да креираш хумористична уметност.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
:pos::pos::pos::pos: хахахах ни последен/дна да си на светот не ти се улижувам. Како прво не сум лицимерен и дволичен, бидејќи тие две особини ги мразам највеќе. Ако бе направи, ич не ми е гајле ама направи за Исламот и Мухамед и кога ќе ја направиш таа креативност со цело име и презиме да се потпишеш под проектот и слика од твојот лик да оставиш, а не анонимец да бидеш. Па ќе видиме тогаш колку си храбар/бра. Или ќе правиш портив Христијанстовот зашто знаеш дека нема будали кои ќе плаќаат пари за да ти ја отсечат главата, или да те убијат. Баш ако си храбар/бра сакам за Исламот и Мухамед да направиш така, ако веќе сакаш за религии да креираш хумористична уметност.
И матичен број обавезно и број на трансакциска и адреса

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Најс. Ја не сум воинствен. Педер сум као Шкорпион и знам само да дебатирам. За тепање не ме бива.
Eх, сеа, јас што сум си пацифист по избор (не раѓање, да разјасниме :D), тоа е тоа, ама тоа значи дека не сакам, не дека не можам - кога се работи за тепање.

Изгледа одбивноста од христијанството ја стекнав - мене моите ме учеа ќотекот од рајот излегол. Ја по аутоматика контра, е нема да јадат ќотек од мене, нема да им дадат парче оd рајот :D

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Токму против болдот реагирам, кои сме ти или јас да им ја усмеруваме уметноста? Таа случка ги инспирирала, таков билборд направиле, и не смеат да се цензурираат.

Сигурно низ другиве држави по светов нема жени со морал, се` ороспии се не им сметаат овие споменици:

итн итн....
Не сме ние двајца ништо ама има луѓе кои се многу моќни кои со сила и закана ќе им ја усмерат. Кога се работи за навреда на религија ќе се ценурира, затоа што е навреда на голема маса на народ.

Не ја споредувај Македонија и Балканот (посебно јужниот дел на Балканот) со Европа. Кај нас Турците биле 500 години тука и ги наметнале нивните однесувања и традиции кон балканските народи и се уште постојат такви луѓе кај нас. А мене ич не ми е гајле дали некоја фигура е гола или облечена. Мене повеќе ми одговара да има женски фигури и тоа угол голи.
Плус Западна Европа е територија на неморал итн, ама еве сеа Салафистите ќе им го дотераат паметот со наметнување на Шеријат по насилен пат.

Незнам, не можам да го кажам тоа дали мижат или не кога се сексаат, не сум манијак да ги шпионирам.

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Eх, сеа, јас што сум си пацифист по избор (не раѓање, да разјасниме :D), тоа е тоа, ама тоа значи дека не сакам, не дека не можам - кога се работи за тепање.

Изгледа одбивноста од христијанството ја стекнав - мене моите ме учеа ќотекот од рајот излегол. Ја по аутоматика контра, е нема да јадат ќотек од мене, нема да им дадат парче оd рајот :D
Не ми се мешај у штипки со Мачорка. Прашањето ми беше сериозно. Каков одговор би бил задоволителен за неа во дадената ситуација.

п.с. Ја за разлика од тебе не сакам а и не можам. Не ме бива за маалска туча, да јебе оца.

Kajgana Shop

На врв Bottom