Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

H

HoT IcE

Гостин
imam eden problem ;(.. decko mi se zakanuva mu raskinav amaa seaa veli deka ke se javel doma sekakvi gluposti.( a moite neznaat so nego i ako doznaat ke bide strasno ).. ne mi dava da izlezam od doma me skara so site .. i nemozam da se trgnam od nego.. ke se soglasi i za rok od 1 den ke se javi i ke recee so mene ke bides pa sto saka neka bide ... ne znam kako da go ubedam vekje da me ostavi.. Pomosss pls :((
Вака:
Застани пред него, погледни го во очи и речи му да оди у пичку матер па лево и никад во живот да не ти испадне пред очи. И немој да помислел да ти се заканува оти ќе го запалиш како глушец со се стан. И замини си.
Од тој ден веќе не разговарај со него. Ако сака и на Господ нека му се јави.

Што е работава бе со лигуш карактери децава, значи страшна работа. Мочко еден дозволуваш да ти се заканува, макар имала и 15 години. Засрами се, ми го срамиш родот.
Види, убаво ти кажа leandra, послушај ја. Излези пред него, и ти почни да ги влечеш конците. Излези со приказна дека веќе си разговарала со твоите, и дека нема никаков проблем, и дека тој воопшто не те плаши. Плус на ова, додади дека, ако сака некогаш пак да биде заедно со тебе, треба да се потруди многу повеќе, затоа што на сељачки фори и детски закани не паѓаш, дека ти бараш џентлмен за дечко, а не нафурано сељаче.
Тоа ти е од мене, иди само оштро, напад е најдобра одбрана, и ако те пак дира, ѕврцни ни овде на мене и Леандра, ќе дојдеме да го решиме ние.:pipi:

Иначе leandra, ти кажал ли некој дека имаш многу добра титула по желба, и дека многу ми се допаѓа :icon_lol:

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
imam eden problem ;(.. decko mi se zakanuva mu raskinav amaa seaa veli deka ke se javel doma sekakvi gluposti.( a moite neznaat so nego i ako doznaat ke bide strasno ).. ne mi dava da izlezam od doma me skara so site .. i nemozam da se trgnam od nego.. ke se soglasi i za rok od 1 den ke se javi i ke recee so mene ke bides pa sto saka neka bide ... ne znam kako da go ubedam vekje da me ostavi.. Pomosss pls :((
Чим те скарал со сите, знае дека може да манипулира со тебе.
Одјеби го ко шо ти кажа Леандра и не му покажувај слабост. ТИ си посилна од него. А ако уште еднаш ти се закани после разговорот, пријави го во полиција.
Кој курац е тој у твојот живот, па поради него да не смееш да излезеш од дома? И ти со цел пилешки мозок го слушаш? :eek:

S

Shaman

Гостин
КАКО ДА ГО НАЈДАМ ?
Пред два месеци во друг град, во една дискотека со еден непознат дечко игравме заедно. Дечково не беше воопшто убав ама бев многу пијана и не знам како ама се смувавме. Е сега тоооолку убаво во живот никој не ме бакнувал. Јас до сега сум се плеткала само со лепотани а овој да не претерам ама ќе речам ете беше грд да. Ама толку убаво се бакнуваше во живот не паметам така да ме бакнал некој. Тотално се зашематив, на друга планета бев, свеста ми се зеде. Значи минути и минути не бев свесна дека се наоѓам во дискотека полна со луѓе. Половина час бевме заедно и после јас морав да одам дома и заминав. Се што знам за него е неговото име друго НИШТО ! Цел месец на мене ги осеќав неговите бакнежи и допири, цел еден месец ! Остај за бакнежите, за допирите па да не зборам ич, тоа е невозможно.
Е сега малце ми е чудно оти мене ми било убаво и кога сум се мувала со други, ама во споредба со овој колку смешно сега ми изгледа сето тоа, сега во секој нареден ќе го барам истото а тоа го нема тој е ЕДИНСТВЕН.
Зошто не ми зеде број ? Па јас колку сум убава спрема него и ништо.
Како да го најдам, каде да го најдам ? Градот е голем, во истата дискотека го нема, се што знам за него е неговото име, се искршив од барање на фејсбук ама ништо нема. ПОМОШ ?
Ќе ти кажев кој сум, ама дека грд....
А и ти не си којзнае што. Само имаш големи цицки.

Член од
1 декември 2011
Мислења
2.680
Поени од реакции
3.053
Ahh be, gulabici jaki edni.
Devojcevo ima 17. Decko I 20.
Jas se izvinuvam, ama ke ja upatite na pogresno, mnogu ste jaki, pa ke postiram od muabetot vo pm.
razlicna vera e... za toa ne smeat da doznaat doma ... i sea me ucenuva so toa deka moram da bidam so nego ... ne mi dava da izleguvam od doma ..
pa jas ne sakam da sum so nego inaku nie sme od razlicni gradovi ama jas ucem vo negovio grad . probuvam da mu raskinam togas bidejki se mi zabranuvase nikade ne odev osven so nego ... i mi rece koga ke zavrasi skolskata godina ke bides slobodna i taka i bese 2 dena poslee covekot se predomislil kako i sekogas i zede da mi se zakanuva ..moram nekako da go ubedam .. ne smee da se doznae doma ... ttoa bi mi bilo i pogolema kazna od toa sto sega go prezivuvam ... :mad: mora da postoi nesto drugo bez da doznaat moitee ...:(
Oni jakite. Taka moze na maalski seljaci da im se ponasate. Ne na vakvi psihopati.

H

HoT IcE

Гостин
Jas se izvinuvam, ama ke ja upatite na pogresno, mnogu ste jaki, pa ke postiram od muabetot vo pm.

Oni jakite. Taka moze na maalski seljaci da im se ponasate. Ne na vakvi psihopati.
И што дека има 20 години, и е различна вера? Треба ли поради тој факт да биде понижувана и под закани од некој си кабриолет?
Па некој мене така да ми прети, и Шчипоња лично самиот ако сака нека биде, нема да му дозволам да ми се заканува така, крај краева, сигурен сум дека моите родители би дознале порано или подоцна, и прво што би напраивл би разговарал со нив и ќе пробам да ја средам ситуацијата, и на крај во полиција.
Но тоа е, првин мислите дека се што лети се јаде, не мислејќи на последици од врска со кабриолети, па после ќе пишувате по форуми.

Член од
1 декември 2011
Мислења
2.680
Поени од реакции
3.053
И што дека има 20 години, и е различна вера? Треба ли поради тој факт да биде понижувана и под закани од некој си кабриолет?
Па некој мене така да ми прети, и Шчипоња лично самиот ако сака нека биде, нема да му дозволам да ми се заканува така, крај краева, сигурен сум дека моите родители би дознале порано или подоцна, и прво што би напраивл би разговарал со нив и ќе пробам да ја средам ситуацијата, и на крај во полиција.
Но тоа е, првин мислите дека се што лети се јаде, не мислејќи на последици од врска со кабриолети, па после ќе пишувате по форуми.
Dobro ma, ne mi se ponasaj!
Bog da cuva!
Drugo e da "doznaat nejzinite pokasno ili podocna" a drugo e "da go plukne u faca u da mu rece da ide kaj sto zsluzuva".

Nema da dozvolis da ti se zakanuva, ako imas koj da te brani I imas na koj da se potpres.
Vaka koj? Nejzinite doma pojma nemaat.
Kaj koj da ide koga ke I se zakanuva ovoj, kaj da se krie?
Ako ja naceka vo centar izlezena, da ne ke I pomognat drugarkite, da ja zemat so niv?
Eee Boze!
Pred da se k****te na temava, stajte se u nejzina koza malce. Kako razgleduvate so degradiranje...
Napraj vo pm malce muabet so devojceto, ne se site tolku glupi ko sto gi dozivuvate, ama shit happens.
Te prasuva ako mozes da I pomognes, ako ne, ne ja vregjajte.

• Војник •

БОРБА ТЕ ЧЕКА!
Член од
6 април 2011
Мислења
457
Поени од реакции
1.263
Имам еден проблем ... :((
Пред 2 дена се скарав со дечкото. Одев месец и пол и ми беше преубаво. Можеби не е долг период месец и пол ама многу го засакав, а и од претходно го сакав и убаво се сложувавме за се и ни еднаш се немавме скарано се до завчера ... Последнава недела беше многу љубоморен и затоа се скаравме :(( Причина за љубомората беа неговите другари кои преочигледно ми се пуштаа. Го користеа секој момент кога дечко ми небеше тука за да ми се пуштаат ... Постојано ги одбегавав, некогаш не излегував со дечко ми за да не се сретнам со нив ама џабе ... Викендов бевме излезени во една дискотека и еден од неговите другари во гужвата ме фати за газ дискретно никој да не види ... Прво и кажав на другарка ми, а после и на дечко ми. Тој другар му - дебилот му рекол : ќе бидам искрен, немој да ми се лутиш ние се смувавме зошто таа инсисрираше ... И сега се скара и со мене и со него, му кажав дека другар му го лажи но, не ми верува и незнам што да правам ... Некој совет ... ? :/
Извини вака ако ти пишувам ама каква жена си ти да не му дадеш еден шамар затоа што те фати за газ? Твојот дечко изгледа мисли дека никаква реакција не си покажала. Незнам какви се тие “другари“ што ги има он, да сум бил дечкоти ќе ги изчукав и тоа здраво, за друг пат да знаат дека не смеaт да те чепкаат.

Покажи му на дечкоти дека он е најединсвениот дечко во твојот живот. Не смееш сега да си ќутиш.

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Dobro ma, ne mi se ponasaj!
Bog da cuva!
Drugo e da "doznaat nejzinite pokasno ili podocna" a drugo e "da go plukne u faca u da mu rece da ide kaj sto zsluzuva".

Nema da dozvolis da ti se zakanuva, ako imas koj da te brani I imas na koj da se potpres.
Vaka koj? Nejzinite doma pojma nemaat.
Kaj koj da ide koga ke I se zakanuva ovoj, kaj da se krie?
Ako ja naceka vo centar izlezena, da ne ke I pomognat drugarkite, da ja zemat so niv?
Eee Boze!
Pred da se k****te na temava, stajte se u nejzina koza malce. Kako razgleduvate so degradiranje...
Napraj vo pm malce muabet so devojceto, ne se site tolku glupi ko sto gi dozivuvate, ama shit happens.
Te prasuva ako mozes da I pomognes, ako ne, ne ja vregjajte.
Ако девојчето ти се отворило по приватна порака, немаш потреба да го постираш нејзиниот проблем јавно. Доколку сакала самата би го споделила со сите нас.
Не ја филмај до толку дека не смее да излезе од одма зошо ќе и направи ова или она.
Требала да мисли дека е различна вера пред да се впушти во каква било авантура, а не откако се заебала.Кога веќе биднало, најдобро е да дознаат нејзините. И памет за друг пат. Пошо на лагата и се кратки нозете. Шо ќе си надробиш во живот, тоа ќе сркаш.

S

Shaman

Гостин
Како прво: Ако ти праќа пораки со заканувачка содржина не ги бриши. Ако случајно имаш некој телефон понов со андроид или слично симни си некој програм за снимање на разговори. Таква стока што се заканува по девојчиња не треба да шета по улица. И знам дека нема да прифатиш ама мораш на родителите да им кажеш да не излезе од контрола. Било што било се случува. Ама како што можат родители да ти помогнат неможе никој.
И на крај да не заборавам, за вакви лајна од луѓе НАЈУБАВО е да си одиш во полиција.
Секоја закана треба да се третира како закана. Нека цвика после он дека не мислел така.
И гледам тука некои ти кажуваат варијанти како демек „ако сака пак да биде со тебе“ :facepalm:
Само ако си глупава и проста како кокошка, ќе бидеш пак со некој што ти се заканувал.

М

Мартин`

Гостин
1. Кажи дома за проблемот нема ништо да ти направат, напротив ќе ти помогнат да го решиш.. без плашење.
2. Пиши му порака/јави му се и кажи му да не ти досаѓа веќе, дека си кажала дома за него дека и они ти забраниле да имаш контакт со него а и дека ти самата не сакаш да имаш никаков контакт со него. После ова веројатно ќе се откаже ..

Ако и после ова ти досаѓа било преку мобилен/лично кажи дома и пријавете во полиција. Едноставно ;)

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
А ти кај ја виде разликата од маалски сељак и овој психопат? Исти се само различно ги именува, зошто оти овој бил друга религија. Јаооо голем тит. Мала абе дај излезете малку подружете се така ќе налетате на различни карактери, ќе видите како да се однесувате во секакви ситуации и слично. На Албанец ако му покажеш заби ќе се усере, они се навикнати жена да им ќути, да видиш како како пички се повлекуваат. Они во племе напаѓаат очи во очи многу тешко.
И што ако им каже на нејзините? Кога се гледала со него убаво и било? Епа сега нека застане на нозе и нека си го реши проблемот. А што треба да ја советувам? Криј се и оди со него до смрт, пази да не дознаат твоите. Живее од нејзиниот страв, никогаш нема да ја остави мочко 20 години. ако има брат братучед нека прати да го рашлака воспитно.
Глупости читам не и давал д аи раскине и сега она уплакана седи дома страв и е да не дознаат нејзините кога сама свесно се пикнала во гомната. Како се пикнала сега сама и нека се извади. Еве и решение, ако не нека иде во полиција и нека го пријави.

Член од
1 декември 2011
Мислења
2.680
Поени од реакции
3.053
Ако девојчето ти се отворило по приватна порака, немаш потреба да го постираш нејзиниот проблем јавно. Доколку сакала самата би го споделила со сите нас.
Da, znam, sakav private da I pisam na leandra poso ona prva se istrca, ama ne znaev kako od mobile verzijava, a I mi tekna deka vie ke prodolzite da ja furate, pa se resiv da postiram.
Mislam deka nema da e frka, bidejki ni jas ne ja poznavam onaka random I pisav, me zagolica problemot.
Izvini devojce uste ednas :)

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Da, znam, sakav private da I pisam na leandra poso ona prva se istrca, ama ne znaev kako od mobile verzijava, a I mi tekna deka vie ke prodolzite da ja furate, pa se resiv da postiram.
Mislam deka nema da e frka, bidejki ni jas ne ja poznavam onaka random I pisav, me zagolica problemot.
Izvini devojce uste ednas :)
Плус и кодошка си лошо лошо :icon_mrgr:

Член од
1 декември 2011
Мислења
2.680
Поени од реакции
3.053
А ти кај ја виде разликата од маалски сељак и овој психопат? Исти се само различно ги именува, зошто оти овој бил друга религија. Јаооо голем тит. Мала абе дај излезете малку подружете се така ќе налетате на различни карактери, ќе видите како да се однесувате во секакви ситуации и слично. На Албанец ако му покажеш заби ќе се усере, они се навикнати жена да им ќути, да видиш како како пички се повлекуваат. Они во племе напаѓаат очи во очи многу тешко.
И што ако им каже на нејзините? Кога се гледала со него убаво и било? Епа сега нека застане на нозе и нека си го реши проблемот. А што треба да ја советувам? Криј се и оди со него до смрт, пази да не дознаат твоите. Живее од нејзиниот страв, никогаш нема да ја остави мочко 20 години. ако има брат братучед нека прати да го рашлака воспитно.
Глупости читам не и давал д аи раскине и сега она уплакана седи дома страв и е да не дознаат нејзините кога сама свесно се пикнала во гомната. Како се пикнала сега сама и нека се извади. Еве и решение, ако не нека иде во полиција и нека го пријави.
Kako be u policija, pak ke doznaat nejzinite.
Znaci klucot e da im kaze na niv, PAK.
A tie kje ja zastitat mnogu bolje nego ona samata.
Posle od niv kje slusa soveti, a ne od random lugje na forum.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Kako be u policija, pak ke doznaat nejzinite.
Znaci klucot e da im kaze na niv, PAK.
A tie kje ja zastitat mnogu bolje nego ona samata.
Posle od niv kje slusa soveti, a ne od random lugje na forum.
Јас кажав што би направила. Родител и полиција последна солуција.

Kajgana Shop

На врв Bottom