Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Јас би играла вака. пример
1. не ми е воопшто гајле кога ќе речам нешто, како би изреагирале другите, зошто нели ( во мој случај сум ултра искрена личност, па не се преправам и не кажувам лаги, само за да задоволам нечие его)
и
2.Ако правам нешто, најпрво размислувам со ладна глава и после го реализирам на начин на кој што сметам дека е најкоректен (никој не е засегнат, и плус ако некој кења нешто сам себе зајебал, зошто мојот збор или постапка е правилна)
1. Ултра искрена личност, нема. Не постои. Научна фантастика. И јас сум таков, се трудам да не лажам (многу кратко си ги памтам лагите, па по 2-3 недели заборавам шо сум излажал), ама да речам дека не лажам ич... неможам. Така да, тоа е вистината, колку и да нејќиш да признајш. А то шо немаш намера да задоволиш нечие его, е сосема 10-та работа.
2. Оки.

Кој ти дава за сигурност дека 1 + 2 го даваат “машкото размислување“ ?

Точно е дека женското во својата глава си прави 1000 сценарија, и тоа многу често знае да го изкажува со своите постапки и зборови , а од друга страна и вие машките не сте имуни на тоа, затоа што и машкото знае да направи 1000 сценарија, само што тој не искажува....
Тука е разликата...
Тука веќе навлегуваме во тема машко-женска психологија... Јас нереков дека машките се имуни на тоа, само некако шознам... поинаку се носиме со проблемите.

Што значи доаѓаме до тоа, да се размислува со ладна глава, пред да се делува! Тоа си доаѓа со годините и искуството, кај некои торковци и глупачи па воопшто не доаѓа!
И женско знае ’’машки’’ да размислува, само за тоа треба малце повеќе искуство....
Типичните женски се друга категорија!
Во голем дел машкото и женското размислување се слични. Неретко и се поклопуваат. Мада кога ќе дојди момент да се пресечи (онака, цврста одлука то и крај), женските се далеку послаби. Ова го кажувам од искуство, примери што сум ги видел и доживеал....

Член од
17 јули 2010
Мислења
1.422
Поени од реакции
2.203
1. Ултра искрена личност, нема. Не постои. Научна фантастика. И јас сум таков, се трудам да не лажам (многу кратко си ги памтам лагите, па по 2-3 недели заборавам шо сум излажал), ама да речам дека не лажам ич... неможам. Така да, тоа е вистината, колку и да нејќиш да признајш. А то шо немаш намера да задоволиш нечие его, е сосема 10-та работа.
2. Оки.

Кој ти дава за сигурност дека 1 + 2 го даваат “машкото размислување“ ?

Тука веќе навлегуваме во тема машко-женска психологија... Јас нереков дека машките се имуни на тоа, само некако шознам... поинаку се носиме со проблемите.

Во голем дел машкото и женското размислување се слични. Неретко и се поклопуваат. Мада кога ќе дојди момент да се пресечи (онака, цврста одлука то и крај), женските се далеку послаби. Ова го кажувам од искуство, примери што сум ги видел и доживеал....
1. Одиш во екстреми - во глобала муабетот е да се биде искрен, на нашки кажано без влакна на јазикот!

2. Никаде не нагласив дека 1+2 = машко размислување

3. Не биди толку сигурен во ова последново .... тргам од домашна ситуација еден најобичен пример: мајками го има главниот збор, таа е босот - а ова не е само кај мене, туку скоро насекаде! Девојките денес можат да се многу посилни од машките - мал дел се,но ги има!

Секако и јас од искуство го кажувам ова, не тврдам дека твоето не е точно, напротив е добро да се види од 2 страни!

Член од
20 јануари 2012
Мислења
77
Поени од реакции
31
Голема емотивна душа сум. Ради мојата добродушност цел живот оставам да ме рамнат со земјата. Не... Ова не го кажувам за да ме сожалувате туку онака да ми олесни на срцево. Во досегашниот мој живот не сретнав личност која веднаш ќе ме ќари, ќе стои зад мене во добро и зло , што ќе ме прифати каква што сум...
Не... Туку само некои со празни лејќи на кои сексот им е преукупација а љубовта одамна изгубила значење за нив.

Можеби не е правата тема за ова , но мислам дека ми се потребни совети.

Цел живот да си рамо за плачење и тоа не е лесно. А кој мене ми е ? Знам ќе кажете оваа лелека само. Да го проживеете мојот живот или само дел од него ќе ме разберете.

Како да дојдам до востинската личност за мене ?

Што да направам?

Сама неможам повеќе.

Само без шали и смотани реплики.
Секој има две страни, една добра, една лоша. Еве ти на пример, во досегашниов твој живот си ја покажувала твојата добра страна. Свтри го тркалото и не дозволувај повеќе да те газат зошто луѓево не знаат да ја ценат добрината, колку си подобар толку повеќе те газат и колку повеќе гледаш на друг да му помогниш, толку помалце време за тебе останува.
Биди малце оптимист и гледај на работите оптимистички. Точно е дека 90% од машкиве гледаат повеќе секс од љубов, ама и тие знаат да сакаат.
Рецепт за "како да дојдам до вистинската личност за мене " нема. Со текот на времето се ќе се среди. Размислувај оптимистички за работите да одат на убаво.
Со среќа :]

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.545
Поени од реакции
5.855
Не е баш проблем ама ај:

1. Девојка - Медиум, згодна е. Идам подолго време. Се чуствувам ко да морам. И ако и раскинам, мислам дека ќе почне вени да сече. Ептен е поврзана

2. Девојка - БОМБА, има другар праено муабет со неа, прифаќала, плус ме има фалено и ај да не навлегувам во детаљи, ако праам нешто со неа, не би било сериозно, а сакам, јака е.

3. Девојка - Измеѓу Медиум и Бомба:pos:, летото со нејзе се смував, цела година дома седеше, имаше проблеми и не ја ни гледав. Одвреме на време ако пишеше. Сега деновиве ми пишува поруки на секои 5-10 минути и почнува да се гледа апла..... Незнам, да не сака пак летово да го поминам со неа...?

Во двоумица сум сега ептен голема. Со која од овие 3 да се фатам, или со сите 3? Не сакам да варам и такви срања, ама втората неможам да и одолеам:love:

baksterski

Националист тип 500
Член од
22 февруари 2010
Мислења
431
Поени од реакции
277
Не е баш проблем ама ај:

1. Девојка - Медиум, згодна е. Идам подолго време. Се чуствувам ко да морам. И ако и раскинам, мислам дека ќе почне вени да сече. Ептен е поврзана

2. Девојка - БОМБА, има другар праено муабет со неа, прифаќала, плус ме има фалено и ај да не навлегувам во детаљи, ако праам нешто со неа, не би било сериозно, а сакам, јака е.

3. Девојка - Измеѓу Медиум и Бомба:pos:, летото со нејзе се смував, цела година дома седеше, имаше проблеми и не ја ни гледав. Одвреме на време ако пишеше. Сега деновиве ми пишува поруки на секои 5-10 минути и почнува да се гледа апла..... Незнам, да не сака пак летово да го поминам со неа...?

Во двоумица сум сега ептен голема. Со која од овие 3 да се фатам, или со сите 3? Не сакам да варам и такви срања, ама втората неможам да и одолеам:love:
A да пробаш у четворка со нив трите, тоа би било (y)
Шала настрана, штом не сакаш да изневеруваш тогаш прво треба да раскинеш па после да си избереш една од двете варијанти.

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.545
Поени од реакции
5.855
A да пробаш у четворка со нив трите, тоа би било (y)
Шала настрана, штом не сакаш да изневеруваш тогаш прво треба да раскинеш па после да си избереш една од двете варијанти.
Ми е жал за првата донекаде, многу е поврзана. А за тројка, ќе пробам чесен збор ти давам кур ме боли, па нека имам 3 раце на фаца

Член од
17 јули 2010
Мислења
1.422
Поени од реакции
2.203
Не е баш проблем ама ај:

На првата раскини и! Не е убаво да ја моташ, зошто на крај повеќе ќе ја повредиш! Ако избираш нешто, избери го помалото зло, поубо да сечи вени од што и си раскинал туку така, одколку да сечи вени за неверство! Во 1 случај нема што да каже за тебе лошо ( си бил искрен нели) а во 2 случај ќе си еден голем глупав безрбетник и све најлошо!

За другите две па и не мораш да се фаќаш (си правиш поголеми проблеми), имај си ги двете на лагер, само не им ветувај ништо сериозно!

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.612
Не е баш проблем ама ај:

1. Колку долго време одите? Повеќе од година дена - заслужува да ѝ кажеш дека имаш намери да се муваш/сексаш/итн со други. Ако падне во депресија и почне да сече вени - откачи ја. Ако се обиде да ја поправи ситуацијата, т.е. почнете да разговарате како би ви се подобрила врксата, што треба да направите и двајцата заради тоа итн, задржи ја и батали ги другиве две - оваа сепак има подолг стаж и заслужува повеќе почит.

2 и 3. Не е сериозно што и да е.

Како и да вртиш, сепак си во врска. И твојата сегашна девојка заслужува почит, зашто ти е партнер во секоја смисла - и физичка и духовна и емотивна. Според мене, најдобро е да се потрудиш да ја поправиш врската со девојка ти и она што го бараш од останатите две да се обидеш да го постигнеш со неа. Ако не е можно, дури тогаш раскини ѝ на девојка ти и бркај ги другите две.

Поздрав и со лесно.

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.545
Поени од реакции
5.855
Член од
5 јули 2009
Мислења
1.123
Поени од реакции
205
Не ми го дига веќе што праиме?
Не ме пали веќе ко порано , станува монотоно досадно , во некои случаеви неможам ни да го достигнам максимумот , ерекцијата е млитава некогаш и ја нема :/ Што да се прави, некое советче?

S

Stef Bachatero

Гостин
Не ми го дига веќе што праиме?
Не ме пали веќе ко порано , станува монотоно досадно , во некои случаеви неможам ни да го достигнам максимумот , ерекцијата е млитава некогаш и ја нема :/ Што да се прави, некое советче?
Сексот е ментална стимулација,не е само физичка.Пробајте пред тоа да зборувате перверзно и идеите за стимулација ваша.Зборувај отворено со неа.

Член од
27 мај 2012
Мислења
33
Поени од реакции
10
КАКО ДА ГО НАЈДАМ ?
Пред два месеци во друг град, во една дискотека со еден непознат дечко игравме заедно. Дечково не беше воопшто убав ама бев многу пијана и не знам како ама се смувавме. Е сега тоооолку убаво во живот никој не ме бакнувал. Јас до сега сум се плеткала само со лепотани а овој да не претерам ама ќе речам ете беше грд да. Ама толку убаво се бакнуваше во живот не паметам така да ме бакнал некој. Тотално се зашематив, на друга планета бев, свеста ми се зеде. Значи минути и минути не бев свесна дека се наоѓам во дискотека полна со луѓе. Половина час бевме заедно и после јас морав да одам дома и заминав. Се што знам за него е неговото име друго НИШТО ! Цел месец на мене ги осеќав неговите бакнежи и допири, цел еден месец ! Остај за бакнежите, за допирите па да не зборам ич, тоа е невозможно.
Е сега малце ми е чудно оти мене ми било убаво и кога сум се мувала со други, ама во споредба со овој колку смешно сега ми изгледа сето тоа, сега во секој нареден ќе го барам истото а тоа го нема тој е ЕДИНСТВЕН.
Зошто не ми зеде број ? Па јас колку сум убава спрема него и ништо.
Како да го најдам, каде да го најдам ? Градот е голем, во истата дискотека го нема, се што знам за него е неговото име, се искршив од барање на фејсбук ама ништо нема. ПОМОШ ?

Член од
24 ноември 2009
Мислења
370
Поени од реакции
710
КАКО ДА ГО НАЈДАМ ?
Пред два месеци во друг град, во една дискотека со еден непознат дечко игравме заедно. Дечково не беше воопшто убав ама бев многу пијана и не знам како ама се смувавме. Е сега тоооолку убаво во живот никој не ме бакнувал. Јас до сега сум се плеткала само со лепотани а овој да не претерам ама ќе речам ете беше грд да. Ама толку убаво се бакнуваше во живот не паметам така да ме бакнал некој. Тотално се зашематив, на друга планета бев, свеста ми се зеде. Значи минути и минути не бев свесна дека се наоѓам во дискотека полна со луѓе. Половина час бевме заедно и после јас морав да одам дома и заминав. Се што знам за него е неговото име друго НИШТО ! Цел месец на мене ги осеќав неговите бакнежи и допири, цел еден месец ! Остај за бакнежите, за допирите па да не зборам ич, тоа е невозможно.
Е сега малце ми е чудно оти мене ми било убаво и кога сум се мувала со други, ама во споредба со овој колку смешно сега ми изгледа сето тоа, сега во секој нареден ќе го барам истото а тоа го нема тој е ЕДИНСТВЕН.
Зошто не ми зеде број ? Па јас колку сум убава спрема него и ништо.
Како да го најдам, каде да го најдам ? Градот е голем, во истата дискотека го нема, се што знам за него е неговото име, се искршив од барање на фејсбук ама ништо нема. ПОМОШ ?
Аиии душааааа. How romantic. <3
Искрено посакувам да го најдеш и да си бидете заедно... И еден ден кога ќе му раскажуваш шо сè си правела и дека си прашувала по форуми за да дојдеш до начин да стигнеш до него, покажи му го постов како доказ. Сигурна сум дека ќе биде пресреќен кога ќе ги прочита болдираниве делови.
You bitch.

Следен пат кога некој тип ќе ти се додворува, потсети се себеси дека момакот нема на него шминка. И потсети се како ти изгледаш без шминка.

Член од
1 декември 2011
Мислења
2.680
Поени од реакции
3.053
Аиии душааааа. How romantic. <3
Искрено посакувам да го најдеш и да си бидете заедно... И еден кога ќе му раскажуваш шо сè си правела и дека си прашувала по форуми за да дојдеш до начин да стигнеш до него, покажи му го постов како доказ. Сигурна сум дека ќе биде пресреќен кога ќе ги прочита болдираниве делови.
You bitch.

Следен пат кога некој тип ќе ти се додворува, потсети се себеси дека момакот нема на него шминка. И потсети се како ти изгледаш без шминка.
I so deka?
Ja zabole.
Nego mene mi e koa ke go najde i ke ja baci na trezno...neeeeeznam...

Kajgana Shop

На врв Bottom