Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
И што ако си отиде Силва. . Ќе го земеме Деде и ќе го направиме играчиште за една година . .Голема работа Силва па Силва. . Се знае дека Берло нема шанси да одбие понуда од 50 милиони ..
Тоа бе брат, па и да не го земемо Деде ти е гајле... го имамо Бонера!

Идемо сите, Форца БОНЕРА але але але але! :D

Таман на Џагоев мислам му истеква договорот ова лето и не му е продолжен. Замена за Ибра :ROFLMAO:

Ај нека не се влечкет ак планирет да го продает нека го продает, не цело лето да се маткаме..
Вака беше и со Пато и ништо не испадна, сега пак сакам да се десит истото ко за Пато ама работава ми смрдит на лајна :facepalm:

Значи навистина се досадни овие амбициозните клубови со тие посрани понуди. И да земат 80 мил за ибра+Силва ќе донесат 2-3 играчи за 20 мил 2-3 без пари и ете направиле нешто купиле играчи. Нека се воведи финансиски фер плеј веќе еднаш заскогаш оти цел клуб ќе ни го однесат не само нашиот туку и целиот фудбал го расипаа веќе не постои играч кој игра од срце, на сите им е желба да играат за ПСЖ, Сити, Анжи а сега и Малага е на пат да стане како нив и не им е важно дали ќе бидат стандардни или ќе освоат нешто. :tapp:

Значи навистина се досадни овие амбициозните клубови со тие посрани понуди. И да земат 80 мил за ибра+Силва ќе донесат 2-3 играчи за 20 мил 2-3 без пари и ете направиле нешто купиле играчи. Нека се воведи финансиски фер плеј веќе еднаш заскогаш оти цел клуб ќе ни го однесат не само нашиот туку и целиот фудбал го расипаа веќе не постои играч кој игра од срце, на сите им е желба да играат за ПСЖ, Сити, Анжи а сега и Малага е на пат да стане како нив и не им е важно дали ќе бидат стандардни или ќе освоат нешто. :tapp:

И што е најтрагично,на сите пари пак им треба некој да им ја пушти утакмицата во последно коло за да ја освојат првата титула на гол разлика......Тоа е во најмала рака трагикомично....

Џабе им се сите пари,играчи ќе купат,ама тим никогаш неможат да купат...

Јез да искрено во вашиов случај ако испадне како што се пишува поголема е кривицата во ваша управа....

Силен финансиски милан со зацртан план,ни господ нема да може да го купи Силва....Тоа што ПСЖ преговараат,ако преговараат е само затоа што Милан сака така односно така веројатно му одговара...

Невреди да се отвора миланњус до петок. Да се нервирам за други будале .. :sleep:

Најјарно со Тиаго ако оди во ПСЖ некако во трансферот да го вклучат Сако да оди во Милан тоа би било добра зделка според мене

Јасно е дека никој не сака да си замине Силва.Работиве стојат вака: Силва ќе оди во ПСЖ, Ибра не сака да игра во Милан без Силва, ќе замине и тој, Касано не сака да игра без Ибра, ќе замине и тој, Боатенг нема да сака да игра во нашиов пропаднат тим и ќе замине и тој.

Ако не бидне ова ќе се фрлам од тераса.А искрено и треба да се случи тоа.Мангупов Берлускони па изјавил „неможам а да не го продадам Силва“,....немам зборови.Господ грев да му пиши бе лелеее :place:

Ова е смешно луѓе... па добро ќе ги продадат Силва и Ибра... и глеаш ги враќаат Макси Аквилани и го зимаат Ачерби.. и галиани ти вика : тимот е топ... Ни го еба векот берлускони..The End !
still2.jpg

Силва ќе предизвика ехзодус... Ибра и Касано се први..ако не и Пато.. ќе играат на еу те пего у Парис.. то је то :/

Богами има право Курое Росонеро .... Мамата ни ја еба овај Берло ни го начука со се све.Па ние кога се врати полни со надеж бевме ... „ее еве го ел пресиденте ќе вложува сега камче ќе бидеме, попара ќе праиме“ ама изгледа сега попара ќе не праат, иихх бе што ја гледам сликава како ми се смешка во лице, како да сака да каже „сите миланези ве дупам ко шо сакам, таквото ме боли за вас“ ... ми иди така не со една статуетка, туку со секира да го тепам ова копиле!

berlusconi-attack%5B4%5D.jpg

Ништо не е ова .. бетер ќе го направам жими се.

Значи, незнам што ми е ама многу сум изнервиран за продажбата на Силва.Никогаш нема да им простам!
--- надополнето: 13 јуни 2012 во 01:06 ---
Сепак Галијани во Париз само за да преговара со арапот да инвестира во Милан..(y)
Пичко една, се прерадував :mad:

Туку ќе се прерадувам ко сум глуп, како може цел ден да читам изјави од Галијани дека преговара со ПСЖ, а да паднам на ваква зафрканција....Ама шознаеш, може Галијани зборува за набавка на вц шољи со Леонардо, не му верувам за ништо на овој, шо сака нека кажува.

дај бе нек се јавит некој шеик нека понудит 1 милјарда за Милан, и нека го продајт цел клуб, бел ден да видиме и ние :)..

Ако не бидне ова ќе се фрлам од тераса.А искрено и треба да се случи тоа.Мангупов Берлускони па изјавил „неможам а да не го продадам Силва“,....немам зборови.Господ грев да му пиши бе лелеее :place:

Ми личиш на напалена тинејџерка после прекинување со дечкото жими се :pos::pos:

3ldybs.jpg

Ми личиш на напалена тинејџерка после прекинување со дечкото жими се :pos::pos:
Нека ти личи само, нека ти личи тебе.Ја овдека се грижам за иднината на тимот а ти ме зафркаваш :icon_mrgr:

И сеа ме цитира и нема да фати клетвата, нема да успеј.Нема грев да му се пиши на Берло :(

дај бе нек се јавит некој шеик нека понудит 1 милјарда за Милан, и нека го продајт цел клуб, бел ден да видиме и ние :)..
Си се запрашал некад зашто шеиците и останатите богати луѓе кои сакаат да инвестираат во фудбалот ја избегнуваат Италија ?
Пишав пред некој ден тука, еве ќе се повторам, за да некој инвестира во италијанска екипа треба од старт да знае дека истата никад нема да му донесе профит, па очигледно нема таква будала која ќе се нафати да дава пари тука а уз пут да знае дека секоја година ќе губи сопствени пари, и таа загуба нема да стагнира или да добие некаква дигресија односно да се намали, него ќе расте.

Интер сега најдоа бајаги инвеститори, ама како ? Едноставно се решија дека ќе градат нов модерен стадион, убедливо најдобар за стандардите во италијанскиот фудбал и тоа е тоа, се знае дека многу ќе сакаат да инвестираат во еден таков проект зашто под дифолт тука профитот им е загарантиран, нешто што не е случај со превземањето на еден фудбалски клуб во оваа земја.

Е сеа ние ќе трпиме, а најмногу не поради газдиде на клубовите туку поради условите во кои егзистира фудбалска Италија, високи даноци, високи давачки, самата држава не ти овозможува ти да имаш профит од сопствениот фудбалски клуб па факт е дека газдата ќе дојде до оној стадиум кога нема да може да се расфрла со пари за клубот, не постои таков човек кој константно у 20 години на своја штета ќе губи огромни суми на пари, поготово па не во ера на економски кризи, за ова многумина се жалат а последен беше Морати кој посочи на овој проблем.
Не е случајност фактот што веќе долго време изостануваат инвестирањата во скапи играчи, повеќето квалитетни фудбалери си одат од оваа земја а се носат некои инкогнито имиња и чат пат некој асален. И тоа на сметка на клуб ко ПСЖ почнаа да си одат големиве играчи, Галијани кажа лани дека француското ќе го помине италијансково во иднина, а како почнаа да се одвиваат работиве голема е веројатноста ова да се случи, за жал.

Ве сваќам за муабетиве бидејќи ист е и случајот со Интер, Интер и Милан најмногу го јадат зашто имаат фудбалери со големи плати и додека не го решат тоа послабо ќе инвестираат, ( ова не е моја претпоставка туку истово го читав пред некој ден на една статија поврзана со Интер а се однесуваше на тоа зашто Јуве повеќе трошат а имаат и они загуби ). А и кога ќе го решат овој проблем, а се знае тоа како ќе го направат, продавај ко да нема утре, ќе донесат фудбалери кои ќе имаат помали плати, максимум 4-5м евра годишно што ќе им цицаат ( затоа и се тераат муабетите, пример дошле 4-5 играчи и се платиле 40м евра, а некој ќе каже боље 2ца што ќе чинат 20м евра да се донесеа, убер квалитетни, ама истите затоа се со плата од 6м евра годишно, па секоја година ќе цицаат од буџет минимум 12м евра, колку што е киријата за стадионот ).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom