Законот на Телема

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Што значат тие крилата горе?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.255
Поени од реакции
12.266
Што значат тие крилата горе?
...
„Горе, бисерниот азур е
Голиот сјај на Нуит;​
Таа се наведнува во занес да ги бакне​
Тајните жештини на Хадит.​
Крилестата топка, ѕвезденото синило“ - Книга на Законот​

Тоа е Хадит, крилестиот сончев диск, пламенот кој што гори во секое срце, центарот на секоја Ѕвезда.
„Најгорен Регистар (под Крилестиот Диск)
Бехдет (?Хадит?), Големиот Бог, Господарот на Небесата.“ - Стела на Откровението (Stele 666)

Ра-Хоор Кхуит е разлино од Хадит. Ра Хоор е активен принцип од Херу-Ра-Ха, како што Богот на Тишината Хоор-паар-Краат е пасивниот дел.
Хадит е говорникот од второто поглавје на Книгата на Законот, Ра хоор Кхуит е страшниот бог од третото поглавје.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
„Горе, бисерниот азур е

Голиот сјај на Нуит;

Таа се наведнува во занес да ги бакне

Тајните жештини на Хадит.

Крилестата топка, ѕвезденото синило“ - Книга на Законот

Тоа е Хадит, крилестиот сончев диск, пламенот кој што гори во секое срце, центарот на секоја Ѕвезда.
1513
Sir William Sinclair dies. In the 16th century William Sinclair was one of those who introduced Enochian Magick to Scotland. The Scottish connection in the Watchtower Society is overpowering. Both the Russell’s and the Rutherford families came from Scotland as well as MacMillan and many other key early Watchtower leaders. From this it appears that the Scottish type of Illuminatism that created the early Watchtower Society has always practiced Enochian magick. Knowing the Watchtowers is the key to Enochian magic. The same type of winged-sun-disk that Charles Taze Russell used was also used on the Magick. Two phrases that were popular among Satanist’s who practiced Enochian Magick in Rumli’s day were "Millennial Dawn" and "Golden Age." Golden Age is another term for the New Age. The New Age is what the Masons call their magazines. Charles Taze Russell was a Mason. Dirty Watchtower Secrets
Oд овде извадок http://www.bibliotecapleyades.net/sociopolitica/esp_sociopol_illuminati_11a.htm
Исто и ова

His use of the Winged-Sun-Disk (click above image). Russell (click image right) owned a cemetery in Pittsburgh. Leading Satanists try to own cemeteries for several reasons.
  • First, it facilitates the disposal of human sacrifices, which are buried in pieces below the fresh holes dug for someone else’s burial. When the casket is placed in the hole, it would be rare for anyone to dig below the casket level ever again.
  • Second, magic power is associated with cemeteries. The spiritual power of the dead is pulled up by making a circle of light over them then within the circle a naked Satanist lays.
  • Third, specific bones are sought such as the skulls and left hands. Left hands are preserved in order to hold candles for certain ceremonies.
Дали има некаква поврзаност овде?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.255
Поени од реакции
12.266
Не знам, истражувај... Јас мислам дека нема поврзаност со нас.

Секој пишува и твори по нетот. Јас лично избегнувам текстови чии информации не можам да ги потврдам и кои само ќе ме однесат по патот на шпекулациите и ќе си забегувам со умот со секакви информации.
За овој Charles Taze Russell (кој што бил христијанин) се вели:
Russell's use of the winged solar-disk originated from his understanding of Malachi 4:2, which denotes a sun with wings, as a symbol that Christ's millennial Kingdom had begun to emerge.
Симболот го користеле го користат и ќе го користат разно разни организации за ова или она, нивни проблем... но од секогаш овој симбол го преставувало Сонцето.
Симболот потекнува дури и пред Египет...

П.С. Енохијанска магика нема врска со сатанизам, аман веќе со тоа гледање на се преку призмата на христијанството или исламот ... :)

Член од
11 јуни 2012
Мислења
45
Поени од реакции
83
Секој пишува и твори по нетот. Јас лично избегнувам текстови чии информации не можам да ги потврдам и кои само ќе ме однесат по патот на шпекулациите и ќе си забегувам со умот со секакви информации.
Ти само со факти бараташ. Нема лабаво.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.255
Поени од реакции
12.266
Ти само со факти бараташ. Нема лабаво.
Добро, добро... ок ајде врзани сме со сите :pos: О.Т.О. е на врвот... :vozbud:
Читај што пишувам море, не се пали веднаш како петарда и да трчаш да ми коментираш... Битно е да шкртнеш а? Ако сонце...
И јас пишувам со факти. А тоа што тебе или некој друг не му одговара, не ми е грижа многу, така да си знаиш.:)

Што се замарате јас не знам... Изгледа јас само иритирам и нервирам такви ко тебе(Не дека јас така сакам, но така ете вас ве тера нешто од внатре) да дотрчаат и да ми кажат нешто во овој стил како Хептаграм ова или она... Аман со тој Хептаграм...
А друга е целта на Хептаграм...

Ако сакаш да мислиш дека е точно тоа од линковите погоре што се поставени од Боди, повели :) Слободно...
Јас кажав што мислам и што значи крилестиот диск од Стелата на Откровението...

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.255
Поени од реакции
12.266
Ако сте заинтересирани за енохијанска магика, се планира да се дадат одредени технички објаснувања во иднина на мојот блог.
Сега за сега е даден сосема мал осврт кон Табелата на Единството или Табелата на Духот кој што се користи во Големиот ритуал на Пентаграм, кој можеби во иднина ќе го објасниме и дадеме некој осврт кон системот што го обработува.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Темава е ептен тупачка станата, дајте бе малку повеќе информации за нас читателите на Теа Модерна, Daily Star и The Guardian.

Еве неколку од мене што ме интересираат.

1. Кој е настариот телемит на светот?
2.Дали има строг пост кај телемитите?
3.Дали телемата одобрува клонирање на луѓе и на животни? И кој е ставот за овцата Доли на телемата?
3а. Дали ако во некоја блиска иднина се клонира телемит кој е инициран, дали и неговиот клон ќе биде по дифолт инициран или пак треба одново да оде на пракса како профан?​
4. Дали со некои иницијации можно е зголемување на градите и екстензија на пенисот?
5. Дали на Еуро 2012 некои од играчите се телемите? И ако се наброите ги.
6.Дали Борко Ристовски е телемит од причина што прави како што му е волја во репрезентацијата и тоа му е закон?
7.Кој од познатите холивудски актери се телемите?

Толку засега ми текнуваат.

Член од
1 јули 2009
Мислења
299
Поени од реакции
343
Темава е ептен тупачка станата, дајте бе малку повеќе информации за нас читателите на Теа Модерна, Daily Star и The Guardian.

Еве неколку од мене што ме интересираат.

1. Кој е настариот телемит на светот?
2.Дали има строг пост кај телемитите?
3.Дали телемата одобрува клонирање на луѓе и на животни? И кој е ставот за овцата Доли на телемата?
3а. Дали ако во некоја блиска иднина се клонира телемит кој е инициран, дали и неговиот клон ќе биде по дифолт инициран или пак треба одново да оде на пракса како профан?​
4. Дали со некои иницијации можно е зголемување на градите и екстензија на пенисот?
5. Дали на Еуро 2012 некои од играчите се телемите? И ако се наброите ги.
6.Дали Борко Ристовски е телемит од причина што прави како што му е волја во репрезентацијата и тоа му е закон?
7.Кој од познатите холивудски актери се телемите?

Толку засега ми текнуваат.
Заборави за сунет да прашаш.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.255
Поени од реакции
12.266
Еве ти нешто интересно... кога веќе сакаш интересно. Што не кажете вие дека сакате интересно. (y)

Нешто + инфо со линкче има на мојот блог за ова видео, за да знаете што гледате...​
Уживај во интересното видео...​

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Еве ти нешто интересно... кога веќе сакаш интересно. Што не кажете вие дека сакате интересно. (y)

Нешто + инфо со линкче има на мојот блог за ова видео, за да знаете што гледате...​
Уживај во интересното видео...​
Го имаш гледано Help! со Битлси, наводно филмот е комедија.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.255
Поени од реакции
12.266
Никогаш, но кога ќе имам време можеби ќе го видиме што парче филм е :)

Ок, едно инфо!
Страната на О.Т.О. е префрлена на http://oto-mk.net и ќе биде активна за некој ден. Ќе бидете благовремено известени нормално.
Сега за сега работи само Алатката 777! Може да си „играте“ со нејзе ако знаете како и зошто, ако не има на мојот блог упатство па читајте и играјте си. (y)

Член од
1 јули 2009
Мислења
299
Поени од реакции
343
Никогаш, но кога ќе имам време можеби ќе го видиме што парче филм е :)

Ок, едно инфо!
Страната на О.Т.О. е префрлена на http://oto-mk.net и ќе биде активна за некој ден. Ќе бидете благовремено известени нормално.
Сега за сега работи само Алатката 777! Може да си „играте“ со нејзе ако знаете како и зошто, ако не има на мојот блог упатство па читајте и играјте си. (y)
Јас ја користев алатката! И ја сум сега телемитичар! Еве што добив:

Клуч Колона II - Еврејски имиња Колона XVIII - Скала на бои од Императорката (ה) Колона XVIII - Скала на бои од Императорката (ה) Колона XX - Комплетни практични атрибуции на Египетските Богови Колона XVIII - Скала на бои од Императорката (ה)
17 זין Црвенкасто-сива која тежнее кон бледорозова Црвенкасто-сива која тежнее кон бледорозова Близнаци Мерти
Црвенкасто-сива која теж

Секој треба ова да го проба!
Црвенкасто-сива која тежнее кон бледорозова! Имам тру колор картица ама ваа боја ни пет картици не ја фаќаат!

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.255
Поени од реакции
12.266
Како да ти кажам а да не те навредам... хм...
Ајде најлесно е вака: ти не си ја користел алатката, ти само малку си си поиграл со алатката. Има разлика... нели?
Знаеш зошто служи? Знаеш како се користи?
Омразата не ти прави добро... оди читај, мене не може да ми наштетиш ако ти си занесен дека ја исмеваш телемата.
Ако не знаеш како и зошто со алатката, марш да прочиташ како се користи во упатсвото дадено на мојот блог за да знаеш што е и како е.(y)
Но не верувам дека ќе го направиш тоа, туку ќе дојдеш со некоја многу „силна“ мисла за да пробаш да исмеваш нешто што не го разбираш.
Повели, php и mysql трпат се и сешто, а и мене ми е сеедно за твоите размисли...
Ова само причина + да бувнам уште некој телемитски линк. :P

Еве линк што имам на мојот блог за Алатката 777 како инфо за да прочитате нешто и да имате некоја корист од кликањето наоколу.

Kajgana Shop

На врв Bottom