Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Ова го изјави лани, од летово барам изјави , летово !!

И немојте да ме јебете со тие муабети дека можеле да се зинатат и да го седнат на клупа, мај ес ќе го седнат ... Колку Ибра што ќе го седнат сега на клупа што рече дека не сака да иде нигде !

Класично Бразилско циганче, ја пак ќе кажам колку и да сака да те продаде тимот ако не сакаш да си заминеш нема да си заминеш крај на приказната....
Кога те нејќе клубот како да останеш?
Они те бркаат со тоа што те става на трансфер листа, а чим те бркаат нема шо појќе да бараш туе, нормално ќе си прифатиш нова средина.

Никој не бил ставен на трансфер листа, умрело тоа време со трансфер листи, тамо се ставаат играчи од типот на Бонера, Антонини не потребни, за да може маливе да пазарат....

А за Силва се рекло многу пута дека не е за продавање, ( овде стајте го звукот од америка има талент кој го лупаат тој иксот), свите се за продавање, у свекој бизнис све си има цена, ма да имам паре и Меган Фокс ќе ја ебем.....

Цената на Тиаго е таа, 50 милиони, најскуп одбранбен играч у историја, ВРВ, и му се рекло ПСЖ понудил толку на нас толку на тебе... И ја мислим дека туе више се решило....

Ај уште кажете ми дека ако некој овде од нас е главна фаца во некој клуб, му дојде некој будала со 60 милиони за играч кој пред две години го платил 5 пати помалце, во вакво време како што е денеска, во Италија - ќе му рече: Еј извини, ајде шетај, не ми требаат твоите пари. Или некој оттука да е Силва и му идат со понуда од 1 милион месечно, ќе рече: Ма каки милион, јас верувам во проектот на Милан. Од каде па Силва толку во Милан да е заљубен? Немојте, аман, немојте со детски,површни муабети од страна. Таква е ситуацијава и највиновни за тоа се Сити,ПСЖ и компанија и тоа е тоа што ме нервира мене. Ниту еден играч не вреди толку пари. Се е ова извештачено.

И никој не го брка Силва. Дошол Леонардо, понудил сума која нашиве неможат да ја одбијат. Едноставно не можат! Ја имаат предвид финансиската ситуација и од таа перспектива им е страшно исплатливо. Му рекле еве, ако сакаш, даваме дозвола, договори се со ПСЖ. Тој: Фала многу, жп 12 милиони годишно и чао пријатно. Тој врзан за Милан да не е нешто? Дете на Милан да не е?

И мене многу ми смета што го нема никаде со изјава. Каква сака нека е изјавата. Нека ги окриви ГиБ ако се тие криви, ако го избркале. Нека излезе и нека рече: Ме избркаа.
Ако тоа што овие си ќутат го сфаќаме како чувство на вина и одговорност, тогаш и молчењето на Силва е исто тоа.
И да не заборавите. Леонардо беше клучниот кој го убеди Силва да го прифати Милан, а не Интер. Уствари Силва дојде заради Леонардо, а не заради Милан. Леонардо е сега во ПСЖ, јебига... (според мене една од големите грешки на ГиБ е тоа што се коцкаа со Леонардо како тренер и на крај го изгубивме од управа)

Да не беа ваквите клубови како ПСЖ и Сити немаше да биде 50 мил, реалната цена му е 30 мил иста цена како и Неста пред 10 години не постоеа вакви луксузни екипи и никој не посака да го купи никој не даде 50 мил и си остана до крај, ни пак ГиБ посакаа да го продадат исто и Силва ќе си беше уште многу години во Милан немаше да има замарање од овие екипи со астрономски понуди кои тешко се одбиваат.
Ама те поради нив дојде ред еден Ачерби, Силвестре и Астори да вредат над 10-12 мил :eek: а во време на купување на Неста ќе вредеа 2-3 мил.

MilanChanel: Како ќе бидат распоредени парите од Силва?
25-30 мил за "долговите" на клубот ( сигурно за фамилијарен одмор на Бора Бора и за бунга бунга забави и одмор на Барбара со Пато со мамичка и тате во Бразил), 12 мил за дефанзивец (Астори, Ачерби, Деде, Огбона или Силвестре) и 12 мил за играч од средниот ред (Сахин, Стротман). :facepalm: :гомце:

Следен најверојатно е Ибра,он си нема освоено ЛШ па сигурно ќе сака да иде во клуб каде што ќе има шанси да освои.Ништо чудно да дојде неандарталецон Балотели кој како што кажа Калински може да однесе нешто во неповрат...овој пат најверојатно ќе иде наредна цела сезона во неповрат,а ништо чудно со овој потег и клубот да иде во неповрат:tapp:
Страшно ми фали периодот кога играја Шева,Кака,Пирло,Неста..кога со нетрпение чекав да дојде викенд,вторник-среда за ЛШ за да го гледам тогаш најдобриот клуб во свет,клубот кој важеше за
фаворит во сите натпреварувања.

Следен најверојатно е Ибра,он си нема освоено ЛШ па сигурно ќе сака да иде во клуб каде што ќе има шанси да освои.Ништо чудно да дојде неандарталецон Балотели кој како што кажа Калински може да однесе нешто во неповрат...овој пат најверојатно ќе иде наредна цела сезона во неповрат,а ништо чудно со овој потег и клубот да иде во неповрат:tapp:
Страшно ми фали периодот кога играја Шева,Кака,Пирло,Неста..кога со нетрпение чекав да дојде викенд,вторник-среда за ЛШ за да го гледам тогаш најдобриот клуб во свет,клубот кој важеше за
фаворит во сите натпреварувања.

Само еден играч може да го замени Ибрахимович, а тоа е Балотели, иако сега не го сакам многу во Милан, бидејќи не се однесува зрело на терен, прави многу глупости, али за 3-4 години, кога (се надевам) ќе му дојде паметот на место, ќе биде најдобриот напаѓач во светот.

Инаку штета за Силва, сигурен сум дека он сака да остане во Милан, али на нашиве помили им се парите, истото се случи со Кака и Шева, инаку од кај пари за курви, Берлу не фатил к*р во рака, треба да се научи да дрка... колку добро има направено за Милан, толку и лошо направи во последните неколку години.

My ass...
Сити само 5 месеци пред да отиде во Реал ... на полусезона нудеа 100 милиони за Кака... исто неможе да се заборават и понудите 30 милиони + Ван дер Варт + Робен .. и Снајдер имаше комбинации...
Офкорс де бест диал евер!
Разлика 10ина милиони меѓу понудите на Сити и Реал.
А дека таква трампа некад ќе се десела жими мајка, ти имаш право да веруваш во што ќе прочиташ апсолутно ама тоа немало шанси да се деси и Реал нема шанси да понуделе такво нешто а не па уште 3цава играчи така рамнодушно да си отишле.
Такви трејдови у НБА у фудбал ретки се и малку ги има на број.
--- надополнето: 12 јуни 2012 во 04:09 ---
Шпекулација до шпекулација муабет до муабет, тоа што викаат дека Милан ќе го "продава" Фламини доволно го дискредитира текстот и сајтот од кадешто си го копирал.
Не дека ова не е копирано од друг поголем сајт.
--- надополнето: 12 јуни 2012 во 04:21 ---
Неможам да ви се изначудам, уште нема ништо официјално вие списокот за пцуење и колнење го извадивте.
Почекајте барем да има потврда па со некој кредибилитет да го правите тоа, а не на пример Марли му опцу се на Силва од трето колено надоле и еве да речеме Тиаго остане и стане капитен на Милан и што ќе биде тогаш? Ќе го зборуваш истото за него? Значи не ме сваќај погрешно, не дека ми е гајле мене лично кој кого пцуе твоја работа ама кога станува за играчи кои се светска класа и кои гинат за Милан...
Јас поучен од минатите искуства во моментов радо би се сеќавал на сите голови на Шева (ко мало дете рипав на неговите 2 вчера) одколку да се замарам кој е циган, колку курви ќе плател Берлу , да играм менаџер и да ги распоредувам парите од трансфери на други играчи и така натака...

П.С. Некој пиша погоре дека Силва неможе да се замени со некој недокажан недоделкан млад бразилец?
Извинете вака да те прашам, што беше Тиаго Силва пред да дојде во Милан?

Инаку штета за Силва, сигурен сум дека он сака да остане во Милан, али на нашиве помили им се парите, истото се случи со Кака и Шева, инаку од кај пари за курви, Берлу не фатил к*р во рака, треба да се научи да дрка... колку добро има направено за Милан, толку и лошо направи во последните неколку години.

Браво бе мајсторе. Како едноставно го гледаш фукнционирањето на светот тоа е фасцинантно. А што е со милијарда Кинези што копаат тунел Пекинг-Москва?! Е таков тип на муабет правиш.

Башка, ако одиме по овие информации, тој си се договорил со ПСЖ, значи веќе преговарал и си го нашол јазикот, не му паднало баш тешко и не сме го силеле. Како и што било ќе видиме, со сила избркан од Милан тешко некако. Коков и да е Берлускони, односот кон играчите од страна на клубот (скоро) секогаш бил фер, и тоа кон секакви слепци, а не кон некој како Силва.

П.С. Сакам Милан со ПСЖ да се падне во ЛШ! :)

Разлика 10ина милиони меѓу понудите на Сити и Реал.
А дека таква трампа некад ќе се десела жими мајка, ти имаш право да веруваш во што ќе прочиташ апсолутно ама тоа немало шанси да се деси и Реал нема шанси да понуделе такво нешто а не па уште 3цава играчи така рамнодушно да си отишле.
Такви трејдови у НБА у фудбал ретки се и малку ги има на број.

Thursday, 15 January 2009 BBC Sports

A City delegation has been in Italy and reportedly made a bid in the region of £100m for the midfielder.
Kaká joined Real Madrid for a transfer fee of €65 million

И не ми се дебатира кога правите муабет како Бонера да си иде... Ми зборите за љубов кон клубот а ви гори газот за 50 милиони.

Ultra

09:23 - Thiago Silva, yesterday, was actually in Paris but in the evening would again boarded to Rio de Janeiro where he will spend a few days off before resuming his adventure with the Brazil Olympic (which will be captain) and where, at the same time, learn the outcome of negotiations between AC Milan and PSG to take him to wear the red and blue shirt.
09.18 - Late yesterday afternoon, at a Paris hotel, there was an encounter between Leonardo (Director General of the PSG) and Paulo Tonietto, agent Thiago Silva. At this meeting the versions are conflicting because according to what transpires from France, the parties would agree on the contract, while in Italy, although giving the player and club are very close, we talk of understanding yet to be achieved.
Oва е тоа што го зборим, ова е тоа заради кое го викам класичен Бразилски циган, од Бразил отишол у Париз и си се договорил со Леонардо, и демек љубов голема кон Милан имал....​
Каде се у Муабето Галијани, Берлускони, Барбара ???​
Заради ова го реков тоа што го реков погоре, па уште и СМС-и пишуел од Париз, неможел у Милано да дојде да излезе на ТВ и да рече сум се договорил за 1 мил месечно у Париз, и тамо ќе играм наредна година ....​
Да скршиш двете ноге на Олимпијада циган еден расипан...​

FIFA- Regulations on the Status and Transfer of Players
Article 18:Special provisions relating to contracts between professionals and clubs
3. A club intending to conclude a contract with a professional must inform the player’s current club in writing before entering into negotiations with him. A professional shall only be free to conclude a contract with another club if his contract with his present club has expired or is due to expire within six months. Any breach of this provision shall be subject to appropriate sanctions.
Така е! На Силва сам му текнало и отишол во Париз. Ако падне на тоа ниво мислите дека тој клуб ќе му нуди 12 милиони по сезона?
А и го бараат Барса Реал Сити... у Париз отишол... и Силва е будала!

ac+milan+is+for+sale.jpg

Thiago+Silva+Away+Kit.jpg

bonera+away+kit.jpg

scaled.php

Како што пренесуваат медиумиве денес Галијани треба да е во Париз, да почекаме па да видиме што ќе се деси, можеби е отиден по Пасторе (а да секако :ROFLMAO:). Би било лошо не тоа што ќе си замине Силва туку парите земени од него ако не се реинвестираат во нови играчи. Најдобро би било да остани Силва и да фрлат уште 50 милиони за трансфери ама после изјавите за финансиската ситуација на клубот тешко тоа да се случи, па изгледа спас бараат во продажба на некој од клучните играчи за прилив на финансии. Со овие 50 милиони ако ги земат, тимот може тип топ да се среди. Сепак и јас како Нинович
сум оптимист, си ја знаат каква им е ситоацијата во клубот, Галијани не е од вчера оваа работа си ја работи од '86 во Милан, знае што прави :) И не верувајте се што пишуваат медиумите, вчера пишуваа дека Силва бил во Париз а јас па гледав слики кај што е на тренинг со бразилска репрезентација. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom