Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Ние уште не најдовмо замена за Неста вие почнавте да барете замена за Силва... Џабе си праете моабет за можна замена на Силва, тоа еднаш се погодуе таков играч... Тој Деде може добар е, ама ка што пишаа погоре зошто ПСЖ не го бара него? Силва ни ја држи цела одбрана, а коа дојде до овде работава ја би се откажал од било кој играч од Милан само Силва да остане!
Фората е што не јебат у здрав мозок :D Еј замисли Леонардо не го знае новот Силва од Бразил по име Деде нашиве ќе го заебат ќе му го шитнат Силва и ќе го купат овој за едно кесиче пуканки :D

Thiago Silva prodat za 50 mil eura(uz bonuse).Nesta se vraca,a dolazi Dede iz Vasco da Gama za 12 mil eura. Milan ce sa ovim parama osveziti ekipu.Tu se odmah spminu stare mete(Eriksen,Balloteli,Strootman) . Milan ce prodati Flaminija za 4 mil eura ,a onda su velike sanse da Akvilani ,a i Lopez ostanu u klubu
:eek:

До вчера муабет праевмо за градење на тимот за наредни 5-10 години и Силва да биде основата на тимот, идниот капитен а мршојадциве на трансвер листа го ставаа. Пред недела дена Галијани мрсеше муда дека 99% останува сега све у курац отиде. Ако им е за тија 40 ебaни милиони нека се продада други играчи што нема да бидат клучни за нареден период.
Искрено моментално само се надам Берлускони да го прекине трансверот нешто слично како за Кака кога требаше да потпише со Сити..

Сигурни сте дека ги сакате Стротман и Сахин во тимов? За 2-3 сезони ќе станат играчишта и ќе му ги продадеме на „големиве тимови“ за по 50 милјона.. Нека го земат тука Ригони.. Ко Џенова станавме..
Од наредна сезона нека се форсира Ел Шарави, за што побрзо да се развие и да се извлече супер цена и од него..
Ваљда кога све ќе испорадат и во Милан ќе останат само Фламини, Емануелсон, Амброзини, Антонини и Бонера, тогаш ќе го продадат и клубот, па можеби тогаш и ние ќе видиме бел ден.

Една светла точка нема, не можам ни да гледам ни да миллам оптимистички..

Нека го продајт клубов веќе аман, не мислам в година да се бориме за 7мо место со Фиорентина и Палермо..

Олку разочаран не сум бил од продажбата на Кака, макар тогаш помалце бев, имав некаква надеж дека ќе купат нешто.. Ама сега ништо!

Абе мора да признаем овој Деде јака фаца е, и некако надежен ми изгледа + бразилец и млад...

dede-vasco-83631.jpg

...ама мене ми е, уз кого ќе се развие овој? Тиаго учеше од Малдини и Неста, а овој од кого... од Бонера? :icon_lol:
бтњ, би сакал да дојде у Милан ама не на местото од Тиаго!

Не знам како да реагирам, се отпрнав веќе, прво со Шева, па Кака и сега Силва... Барем нека не не лажат дека спремаат шампионски тим ако продолжат со вакви придажби на најдобрите играчи. Нека продајт дел од акциите на тој арапот ако не е способен Берлускони да се справи со ситуацијата, па да се види некој аир. После продажбата од Силва како негов достоен наследник го сакам Хумелс, но знам дека тој е прескап за нас и не верувам дека ќе дојде. Ќе пробаат да се ценкаат со Деде и ако не биде овај ќе ги гледаме некој од Бонера, Ачерби, Астори, играчите за кој цело време сметавме дека можат да бидат само резерви во екипата, сега ќе требе на некој таков да ни се ослонува одбраната... Со загуба на Силва само се покажува дека Милан го губи шампионскиот менталитет.

Иначе прееска кога го гледав Шевченко со головите, ми се побудија старите спомени од Милан како што го знаеме, каде со која екипа да играше беше фаворит и се очекуваше победа....

Деде 12 мил + бонуси за таков млад играч толку многу пари :rolleyes: хмм инаку има добра статистика 22 гола за 4 години, добар профил за дефанзивец 193 висок добро би се вклопил покрај Силва а не да биде негова замена. :(
Дури Силва за помалку пари беше купен 10 мил, беше анонимец кога го зедоа и најавуван како голем талент од Бразил (иста приказна како овај сега) и со помош на Малдини за 6 месеци заедно играње стана светска класа. И ако веќе се решени да го продаваат останува само да се надевеме дека овај Деде ако дојде ќе научи нешто од игрите на Малдини. Ако не дојде останува за некогашен наш играч Астори да си фрлат 10 мил колку што бара Каљари. :facepalm:

Драма , драма , драма, колку и да очекував Силва да го напушти Милан ова лето толку имав и желба истиот да остане но ...

јебемти и Берлу и Галијани и нивни јебани проекти со Ригони и остала компанија на неписменоќа што ја донесоа во Милан ....

тешко , тешко му се пишува на Милан, Силва е сигурно само првиот што си оди на ред се и некој други истото да го направат тешко ќе биде во наредниве години но останува да видиме како ќе ја преживеат оваа криза ( единствен спас - продажба ).

Ужувајте мистер Y ќе дојде, долга коса, 190висок 85кг и к*рац 30цм :sick:

Хеј, знам дека не е Силва ама овој Деде го гледаа и наши скаути и од тој скаутот што го најде Чичарито беше опишан како новиот Фердинанд. Не верувам дека ќе ви е лоша зделка, ама да, секако лошо е да ја продадеш главната алка во одбраната. Со овој Деде ќе треба се отпочеток да градите на тој дел од теренот.

Сега Сити ќе излезат со понуда 25 мил и плата над 5 мил за Деде и на крај ќе останеме со некоја баба со бастум. :свиркам:

Сега Сити ќе излезат со понуда 25 мил и плата над 5 мил за Деде и на крај ќе останеме со некоја баба со бастум. :свиркам:
Од каде ова, Сити попрво би излегле со понуда од 100м за Силва него ова.. Не си играат тие со неиспорабани играчи...

Може некој да ми најде изјава од Силва лично како тие на Пато и Ибра дека ќе останат у Милан 100 % и дека се среќни тука, или пак изјави на неговиот агент како изјавува нешто слично на муабетот на Раиола за Ибра цело лето ??

Класично Бразилско циганче, ја пак ќе кажам колку и да сака да те продаде тимот ако не сакаш да си заминеш нема да си заминеш крај на приказната....

Колку и да ги обвинувам ГиБ толку го обвинувам и него, такво време дојде, неможеш ти некому да забраниш да ти се јави и да ти рече "еј еве ти 65 милиона за Силва", има паре ќе се јави, и ти ќе му речеш на Силва, момак овие понудија толку и толку за тебе, али јебига ПСЖ се ќе играш у Француска лига.... И он би рекол, не бе каков ПСЖ имам договор уште 3 године не си идам....

Значи таков е фудбалот денеска, а пак ќе речам, Силва да сакаше толку да остане ќе останеше, ама мајкини 1 мил евра месечно те подзамислуваат, јебеш и љубов и све ....

ГиБ единствено ги обвинувам што не сакаат да инвестираат, или пак можеби не можат од кај знаемо мие што се дешава, Милан бил, е и ќе остане институција, колку шампиони сум прежалил ќе го прежалим и циганчево, мада не би сакал више Бразилци у тим, исти говна са свите, СМС им испратил на играчите од Бразил, еј СМС, може и на Шутел ТВ ќе прати после 12 СМС да не поздрави и нас му ебем циганот .....

Ајде ќе се инвестираат парите ќе се земе нешто, Ачерби беше прогласен за еден од најдобрите одбранбени у лига, кога можеше Барзаљи дрвото што немоеше место у Волфсбург да фати да им се погоди на Јуве може и Ачерби нас да ни се погоди, и да имам уште верба у Мекцес, само да се реинвестираат тие пари у средниот ред и леб бек.....

Од каде ова, Сити попрво би излегле со понуда од 100м за Силва него ова.. Не си играат тие со неиспорабани играчи...
Сити нема шанса за да го земаат Силва ни за 100 мил (ако веќе е точно што пишува во медиумите дека понудиле 40 мил + Тевез или Циганчето) а и не заслужуваат да го земат по што не ни го дадоа Тевез на позајмица и 150 мил да дават на такви не им се продава играч оти во најтешки моменти кога ни треба услуга се прават паметни.
Нашите се повеќе за во ПСЖ да иде иста приказна како Кака што ги одбија барем јас така мислам.
И кога веќе сме заинтересирани за Деде и го сметаат за негова замена они ќе се вмешаат со поголема понуда ќе сметаат дека веќе сме нашле замена за Силва дека е добар прверен играч и одма лета понуда поголема од тоа што треба. Они немаат појма од квалитет на играчи они гледаат што сакаат сите да купат и они тоа сакаат па после фрлаат повеќе пари и на крај нивен е. Денеска имаше вест дека го сакаат и Витсел ништо чудно да го лапнат со нивните глупави понуди.
--- надополнето: 12 јуни 2012 во 02:23 ---
И доколку ГиБ сакаат да го продадат Силва не може ништо да направи такви пари не пропуштаат, ќе се заинатат цела сезона ќе биде на клупа демек повреден овоа оноа и ќе мора сам да си бара трансфер и ете 50 мил. Имаше изјавено дека сака да биде како Малдини да биде капитен ама ништо ќе му го уништат сонот.

Thiago Silva: I want to be AC Milan captain and stay for 10 more years
I hadn't originally wanted to be captain, but then I became the Brazil skipper and I changed my mind,"
He is currently placed behind the likes of Massimo Ambrosini, Gennaro Gattuso and Christian Abbiati in the pecking order for the role at San Siro, but his vision for the future revolves around a lengthy stint with the Rossoneri.
"In 2016, I will speak with Adriano Galliani about renewing my contract for another five years. We will see what happens."

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom