Астрална проекција

Член од
4 февруари 2012
Мислења
142
Поени од реакции
51
Hahahah, kakvi luge postojat ne veruvaat ni vo toa sto gledaat, astralnoto telo se sostoi od poveke oci ili centri za gledanje cakr kako sakas nareci gi, bukvalno mozes da gledas od site agli, da gledas preku zid ili pak sto e najjakoto da gledas vo ogromna dalecina odnosno. Se sto gledas ili slusas vibrira na nekoja frekfencija ako coveckoto telo moze da faka-gleda,slusa samo odredeni frekfencii odnosno samo tie sto se naogaat vo negova blizina, astralnoto moze da faka bezbroj odnosno site frekfencii vo astralniot svet bez razlika na nivnata oddalecenost. Dokolku se trgnat granicite, barierite na mozokot odnosno svesta se pomesti na povisoko nivo avtomatski covekot vleguva vo 4denzitet koj e mn slicen na sonot i astralniot svet. Prosto kazano so samiot proces se menuva i sopstevenata frekfencija na povisoka odnosno vibraciite. Kade sto vremeto od 24 saata e ednakvo priblizno na 1-2sekundi. Ova go imaat objasneto luge koj se naogale vo bafer zonata na smrtta odnosno klinicka smrt, kade sto celiot svoj zivot go gledale kako na monitor za samo nekolku minuti. Luge koj bile slepi ili gluvi vo toj svet jasno gledale i slusale, znaci ovoj vid i ovoj sluh vo 3d vrska nema so toj vo astral 4d ili 5d
--- надополнето: 12 јуни 2012 во 00:50 ---
Финтата е повеќето луѓе што тврдат дека виделе опишуваат на глетката на начин како што се гледа со очите така да сонуваат или овие во болнициве на операцииве можеби се во полу свесна состојба па мозокот ги изместува сликите во нивните сеќавања такашто мислат дека лебделе над телото. Иначе соновите се дело на мозокот и не доаѓаат од никаде едноставно мозокот ги „произведува“. Мозокот е многу чудна работа и уште многу има да се открива за него и неговата работа. Еве кога сонуваш можено е на пример на почетокот од разговорот разговараш со татко ти и после на крајот завршуваш разговор со некој друг човек, затоа не треба многу да се верува во вакви работи, мозокот знае да си поигрува со нас ;)
Ne tropaj gluposti
Мило ми е што пиша кирилица, вака поувабо изгледа и не се замараат очите, а за буквите не се секирај навика е.
--- надополнето: 12 јуни 2012 во 00:54 ---
Koga sonuvame sonuvame so nesvesniot del na mozokot i zatoa koga se budime ne se sekavame jasno, odnosno skoro cela memorija se brise od sonot, dodeka pak vo astralna proekcija ili klinicka smrt vleguvame so svesniot del od mozokt i zatoa sekavanjata se mnogu jasni. Inaku i sonot se odviva vo astralen svet, nekogas koga doaga do naglo budenje sonuvame kako pagame od visocina odnosno astralnoto telo e prinudeno u momentot da vleze u fizickoto

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Dali si siguren deka samo so ocite moze da se gleda ili so ustata samo da se zboruva(komunicira) ... dali nekogas si sonuval i si videl nesto ili nekogo vo son , ili ne gledas nisto ili site spieme so otvoreni oci ...zal mi e za tebe bratko ... ne pridonesuvas so negativniot stav
--- надополнето: 11 јуни 2012 во 19:53 ---

.. da i jas cekam nekogo koj ke se osmeli da spodeli svoe iskustvo , dovolno e od temi na koi samo se nagagja ili se pisuva teorija i se tolkuva i raskazuva ona sto sme go procitale nekade ...seto toa e tugjo , nemame nisto nase vo procitanoto , ona sto sme go doziveale , e toa e nase i nikoj ne moze da ni go odzeme ...ako ja pobaras knigata sto gore ja spomnav vo nea ima mnogu iskustva, ama jas sepak sakav da cujam tuka od nekogo , od nasive , bliski ...
Тешко да овде некој имал искуство со тоа т.е. да го направил.

Christian Lovato

stonecold
Член од
2 април 2012
Мислења
601
Поени од реакции
272
Тешко да овде некој имал искуство со тоа т.е. да го направил.
Јас сум имал!И не само јас ,верувам и знам дека СЕКОЈ од форумов и општо барем еднаш астрално се проектирал,свесно или несвесно!

Член од
29 јуни 2012
Мислења
3
Поени од реакции
1
Otkako mi se sluci cudno dozivuvanje go prashav mojot duhoven ucitel shto e toa, spored opisot na sluckata toj mi kaza astralna proekcija. Niti sega neznam bash shto znaci , no otkako kliknav na google dojdov do forumov. Iskreno seushte me drzi stravot. Sinceto spieshe pokraj mene , bash vo kukata imavme i drugi gosti. Gledav nekoi linkovi na lap topot , beshe za indigo deca ... nekade pri kraj imav cuvstvo na tugji lica vo domot, ovde ne mislam na gostite, stanav da vidam dali spijat , taa nok budna bev samo jas. Ja izgasiv lambata i lap topot , cuvstvotot na tugji lica se zgolemuvashe , 10 min taa vecer se obiduvav ocite da gi drzam otvoreni od strav , 5 sekundi gi otvarav sonot me sovladuvashe i gi zatvarav na 2 sek. Dodeka mi bea zatvoreni gledav senki kako mi proagjaat , ke gi otvorev ocite , senkite gi nema no samo osekav deka ima nekoi drugi vo kukata. Celo vreme go dopirav sin mi , znaev deka ne sonuvam , probav so nekoja mantra da kazeme da go izgubam barem stravot i taman da viknam nekoj od gostite, koga mi bea zatvoreni ocite gledav crvena svetlina kako laser, sekako gi otvarav ocite od stravot , jas svetlinata sesuhte ja gledav , go trgnav pogledot i mi se pojavi prikaz na forma kako shto gi prikazuvaat cakrite , forma ispolneta so vertikalni baklavi koi , seto toa beshe prozirno a vo baklavite imashe pomali formi na baklavi so pogusta plava sodrzina , stravot rasteshe i pomegju 2 i 5 sekundi zatvoreni , otvoreni oci jas samo se prashvuvav shto mi se slucuva , pomisilv jas go gledam sonot shto go sonuvam, no ne beshe sonot , sin mi go gushkav , bev svesna. Edno vreme osetiv samo podiganje , kako da se podignav da kazeme 30tina cm od krevetot , so zatvoreni oci ne go osekav teloto na krevetot, koga gi otvoriv vidov deka sum na krevet i osekav deka lezam , kade toa odvojuvanje traeshe ushte nekoja sekunda ... moze ke umrev od strav taa vecer dokolku ne zaspav brzo. Cuvstvoto na tugji lica traeshe ushte nekoja vecer , no bez svetlina formi i odvojuvanje .... jezivo , no ako povtorno mi se sluci ke probam ovoj pat da nemam strav.

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Otkako mi se sluci cudno dozivuvanje go prashav mojot duhoven ucitel shto e toa, spored opisot na sluckata toj mi kaza astralna proekcija. Niti sega neznam bash shto znaci , no otkako kliknav na google dojdov do forumov. Iskreno seushte me drzi stravot. Sinceto spieshe pokraj mene , bash vo kukata imavme i drugi gosti. Gledav nekoi linkovi na lap topot , beshe za indigo deca ... nekade pri kraj imav cuvstvo na tugji lica vo domot, ovde ne mislam na gostite, stanav da vidam dali spijat , taa nok budna bev samo jas. Ja izgasiv lambata i lap topot , cuvstvotot na tugji lica se zgolemuvashe , 10 min taa vecer se obiduvav ocite da gi drzam otvoreni od strav , 5 sekundi gi otvarav sonot me sovladuvashe i gi zatvarav na 2 sek. Dodeka mi bea zatvoreni gledav senki kako mi proagjaat , ke gi otvorev ocite , senkite gi nema no samo osekav deka ima nekoi drugi vo kukata. Celo vreme go dopirav sin mi , znaev deka ne sonuvam , probav so nekoja mantra da kazeme da go izgubam barem stravot i taman da viknam nekoj od gostite, koga mi bea zatvoreni ocite gledav crvena svetlina kako laser, sekako gi otvarav ocite od stravot , jas svetlinata sesuhte ja gledav , go trgnav pogledot i mi se pojavi prikaz na forma kako shto gi prikazuvaat cakrite , forma ispolneta so vertikalni baklavi koi , seto toa beshe prozirno a vo baklavite imashe pomali formi na baklavi so pogusta plava sodrzina , stravot rasteshe i pomegju 2 i 5 sekundi zatvoreni , otvoreni oci jas samo se prashvuvav shto mi se slucuva , pomisilv jas go gledam sonot shto go sonuvam, no ne beshe sonot , sin mi go gushkav , bev svesna. Edno vreme osetiv samo podiganje , kako da se podignav da kazeme 30tina cm od krevetot , so zatvoreni oci ne go osekav teloto na krevetot, koga gi otvoriv vidov deka sum na krevet i osekav deka lezam , kade toa odvojuvanje traeshe ushte nekoja sekunda ... moze ke umrev od strav taa vecer dokolku ne zaspav brzo. Cuvstvoto na tugji lica traeshe ushte nekoja vecer , no bez svetlina formi i odvojuvanje .... jezivo , no ako povtorno mi se sluci ke probam ovoj pat da nemam strav.
Абе сеа види астрална проекција па шо знам, туку кој ти е духовен учител ако не е тајна?

Член од
29 јуни 2012
Мислења
3
Поени од реакции
1
.... duhoven ucitel sekomu ne moze da bide istiot , ne e nekoja tajna za mojov , no ne e prijatno da go spomnuvam na javni mesta. Kaj nego ucam tehniki i voopshto podiganje na svesta, toj mi e edniot a drugiot e mojot omilen OSHO , koj isto taka mi dade druga dimenizja vo razmisluvanjata , odnosno tolkuvanjeto.
Najfundamentalen zakon e KOGA UCENIKOT E SPREMEN UCITELOT KE SE POJAVI
Iako dolgo vreme sledam forumi od drugi temi no prv pat pishuvam , pa ke prostite ako gi pogresham "pravilata".

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
.... duhoven ucitel sekomu ne moze da bide istiot , ne e nekoja tajna za mojov , no ne e prijatno da go spomnuvam na javni mesta. Kaj nego ucam tehniki i voopshto podiganje na svesta, toj mi e edniot a drugiot e mojot omilen OSHO , koj isto taka mi dade druga dimenizja vo razmisluvanjata , odnosno tolkuvanjeto.
Najfundamentalen zakon e KOGA UCENIKOT E SPREMEN UCITELOT KE SE POJAVI
Iako dolgo vreme sledam forumi od drugi temi no prv pat pishuvam , pa ke prostite ako gi pogresham "pravilata".
Ок само прашувам онака, туку за погоре ова со дешавкава, само мое мислење не значи дека е точно...
Епа според тоа што го имаш напишано 90% е да е илузија, халуцинациј која ти ја создал умот(заебана работа е умот посебно кога е пуштен да ровари ко да е он газдата) поради стравот кој и самата го имаш спомнато, е сеа тој страв се има некако синхронизирано со тоа што мислам дека ти е преокупација ( ради никот нибиру и што ги спомна индиго децата) да претпоставам 2012 ти е исто така еден дел од преокупација со читање(е сеа можда и грешам) сакам да кажам премногу нешта си читала, а свеста не баш многу добро си ја будела(пак можда и грешам) и стравот кој се јавува поради тие прочитани книги и искуства од други луѓе за исзубени души, демони, вонземјани и што ти ја знам си придонело да си направи филм самиот ум, а за делот каде велиш дека си имала чувство дека лебдиш, т.е. безтежинско чувство тоа се постигнува многу лесно со опуштање најубаво во седната положба со скрстени нозе, но може и легнат или седнат и само да набљудуваш, свеста е безформна и затоа кога ќе се стиши умот се губат привидните граници и тој осет на бестежинска состојба почнува да се појавува, исто може да го искусиш за време на спиење да станеш буден додека спиеш ненадајно, телото спие и не можеш да го движиш но затоа ти можеш набљудуваш што сакаш со свеста бидејки нема граници за неа(Астрална проекција)
Ова е само мое мислење базирано на погоре напишаното и на никот.(y)

Член од
29 јуни 2012
Мислења
3
Поени од реакции
1
Ti blagodaram osho-lover na mislenjeto , iskreno se nadevam deka si vo pravo za iluzijata , sakav aj da kazam so "obicni" lugje da spodelam i da slushnam shto mislat za toa slucuvanje. Malku da pojasnam, strav nemav ni koga citav za 2012, apokalipsi, nibiru (go odbrav za polesno da go pametam :)) , niti za indigo deca , mnogu svesno i realno, shto bi rekle cvrsto na zemja se drzam. Sredba so "izgubeni dushi" prethodno nemav , najmalku da citam, pred se ne veruvav vo toa. Cuvstvo na lebdenje imav vo eden slucaj otkako imav "cistenje" na kontejnerot (misliste) , no ova ne beshe vo takva asocijacija ... pozdrav

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Ti blagodaram osho-lover na mislenjeto , iskreno se nadevam deka si vo pravo za iluzijata , sakav aj da kazam so "obicni" lugje da spodelam i da slushnam shto mislat za toa slucuvanje. Malku da pojasnam, strav nemav ni koga citav za 2012, apokalipsi, nibiru (go odbrav za polesno da go pametam :)) , niti za indigo deca , mnogu svesno i realno, shto bi rekle cvrsto na zemja se drzam. Sredba so "izgubeni dushi" prethodno nemav , najmalku da citam, pred se ne veruvav vo toa. Cuvstvo na lebdenje imav vo eden slucaj otkako imav "cistenje" na kontejnerot (misliste) , no ova ne beshe vo takva asocijacija ... pozdrav
Ок јас само онака површно одговорив не дека е така, сепак ти си знаеш што си искусила најубаво, али не се замарај со такви работи не се битни ич, работи си на себе и живеј си го животот како што ти одговара и уживај.

Член од
15 март 2011
Мислења
154
Поени од реакции
85
Дечки зошто никој не ги напише овде чекорите за доживување на свесна астрална проекција? По можност за почетници. Знам дека би ме советувале да си набавам книги меѓутоа половината од нив се на англиски јазик а јас англиски навистина не разбирам и баш најдобро. Јас ве замолувам доколку постои некоја таква книга да ми ја препорачате (а истата да биде на македонски јазик). Доколку неможете овде детално да напишете се. Имено да надополнам дека веќе подолго време се обидувам да доживеам едно вакво искуство но некако не ми оди баш најдобро бидејки како што напоменав, јас незнам што точно да правам откако ќе го опуштам телото и ќе ги затворам очите. Досега од ова што прочитав и гледав на јутјуб собрав прилично солидни информации околу сето ова. Исто така да надополнам дека можеби едно 10 пати медитирав досега со цел автоматски да навлезам некако во тој т.н. астрален свет меѓутоа ви велам не ми оди баш најдобро.
Но, пред некој ден додека медитирав се сетив на она што го имаше напишано еден корисник на форумов, некаде на 15 страна беше се сеќавам околу тоа како да се доживее свесна астрална проекција. Се обидов, тоа траеше од прилика околу 15-20 максимум минути. Почувствував дека рацете ми се на некој начин парализирани и после извесно време почувствував слаби турболенции под моето тело, додека очите рапидно ми се движеа. Малку бев возбудена па можеби затоа, а можеби и бев на чекор кон доживувањето. Јас чекав да се случи тоа уште 2-3 минути но на тоа и остана. Може ли некој исто така да ми одговори до кој временски период се одвива фазата за доживување на АП? И ве замолувам уште еднаш доколку некој целиов процес не го смета за тајна, да го сподели овде. Поточно како што напоменав на почетокот, да објасни како да се дојде до оваа состојба, чекорите...Или нека ми пише приватна порака, јас би ви била бескрајно благодарна.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Исто така да надополнам дека можеби едно 10 пати медитирав досега со цел автоматски да навлезам некако во тој т.н. астрален свет меѓутоа ви велам не ми оди баш најдобро.
Well there's your problem.
Не се медитира “заради“ нешто. Тоа ти е ко да си ја кажеш желбата што си ја замислил коа и ги дувал свекичките на роденден.
Нема да ти се исполни.

Christian Lovato

stonecold
Член од
2 април 2012
Мислења
601
Поени од реакции
272
Не се медитира “заради“ нешто. Тоа ти е ко да си ја кажеш желбата што си ја замислил коа и ги дувал свекичките на роденден.
Нема да ти се исполни.
You dont say?
Како мене ми се исполнува?

Член од
15 март 2011
Мислења
154
Поени од реакции
85
Нема да ти се исполни.
Пријателе а како поинаку да доживеам свесна АП? Освен преку длабока медитација? Иако не велам не, може и преку сон. Тоа е мојот проблем.. Сериозно? :D

Christian Lovato

stonecold
Член од
2 април 2012
Мислења
601
Поени од реакции
272
Пријателе а како поинаку да доживеам свесна АП? Освен преку длабока медитација? Иако не велам не, може и преку сон. Тоа е мојот проблем.. Сериозно? :D
Преку сон неможе, преку сон можеш само да имаш луцидни сништа или ВИ Вонтелесно искуство,кое не е исто со Астрална проекција!

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Се мрднати на темава.
Не ја сфаќате поентата на медитацијата.
Over and out.

Kajgana Shop