Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Член од
2 јули 2010
Мислења
4.625
Поени од реакции
5.678
Како да го освојам ?
Пред две недели во една дискотека запознав еден дечко. Дечково многу ми се бендиса, многу беше згоден и цело време бевме заедно. Ама јас требаше да заминам и колку што се сеќавам на таа ноќ ми рече неколку пати кога ќе дојдеш кај мене така нешто мислам :cautious: Ама јас му велев не знам. Е сега кога требаше да заминам не ми зеде број ?:eek: А беше шокиран што го напуштам. Можеби очекуваше јас да му земам број. Ок, заврши ноќта. Ама сакам пак да го видам. Сега не знам дали тој сака да ме види мене. Сакав да појдам пак во истата дискотека по една недела ама испадна некој проблем можеби ќе го видев таму.
Го барав цела ндела на фејсбук и на мое голеееемо изненадување го најдов. Еве цел ден не ме прифатил уште стојам на чекање.
Е сега сакам совет што да му речам ко ќе ме прифати. Можеби згрешив што го додадов, можеби не сака пак да ме види.
Значи не знам што да правам. Како да се поставам, што да му речам, како да го натерам да се видиме пак без да му речам да се видиме. Совет ?
Боцни го:icon_lol: Што знаеш човекот може не спие на фб:)

Член од
2 јуни 2012
Мислења
14
Поени од реакции
8
Досега не сум барал помош за љубовни проблеми од никој освен од моите другари али дојде време и за тоа , да пишам на темава и да побарам од вас , ја немам читано па можеби мојот проблем го има некаде наназад пак али ќе прашам проблемот е едноставен и прост секако пробав али небива па барам совет + од вас ...
Сакам да се врзам со една женска али она несака пошо предходно сум бил со нејзина другарка.. чаре некое ?
Можеби не сака со мене , а ми го кажува ова како изговор ? не ми се верува во тоа али што знам ...
Заљубен Коко, види вака... и мене неодамна ми се случи истата ситуација. Значи ми приоѓа дечко, што и мене баш ми е симпатичен и пријатен за разговор и веќе подолго време се дружеме, ама се ќе беше поинаку претходно да не бил со една моја другарка. Значи јас сум таков тип на карактер, кога се дружам со некој се дружам до крај, нема измами, превари, превземање на љубов. Дали оти сум разочарана на тоа поле мислам дека еден дечко не е вреден за да си растурам пријателство. А можеби женската во која си заљубен е со слаб карактер па слуша совети од нејзината другарка т.е твојата бивша, а она и збори секакви муабети. Мој совет другар, направи за последен пат муабет со неа ама под услов да биде искрена што ја мачи. Мислам дека така и на двајцата ќе ви биде полесно ;)

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.612
Кога веќе сите си ги искажаа проблемите во врска со љубовта, да се пожалам и јас :) ќе ве молам за совет. веќе 2 и пол години сум заљубена во еден многу срамежлив дечко, од исти град сме и веќе се запознаваме неколку пати, одреден период имаме здраво, а потоа и тоа го загубиме се до наредното запознавање. пред некое време тој имаше девојка за која цел град зборуваше како можел да оди со неа, ама навистина нема ништо женствено на неа. сега веќе не се заедно, ама сепак заклучив дека не е баш и толку срамежлив кога можел да си фати женска. кога станува збор за мене, кога се видеме само се смешка, покажува одредени знаци, но и понатаму останува само на тоа. Ве молам за совет... јас мислам дека сепак се работи за лажна надеж!!!
Залапај го и види како ќе реагира.
--- надополнето: 10 јуни 2012 во 09:43 ---
Како да го освојам ?
Пред две недели во една дискотека запознав еден дечко. Дечково многу ми се бендиса, многу беше згоден и цело време бевме заедно. Ама јас требаше да заминам и колку што се сеќавам на таа ноќ ми рече неколку пати кога ќе дојдеш кај мене така нешто мислам :cautious: Ама јас му велев не знам. Е сега кога требаше да заминам не ми зеде број ?:eek: А беше шокиран што го напуштам. Можеби очекуваше јас да му земам број. Ок, заврши ноќта. Ама сакам пак да го видам. Сега не знам дали тој сака да ме види мене. Сакав да појдам пак во истата дискотека по една недела ама испадна некој проблем можеби ќе го видев таму.
Го барав цела ндела на фејсбук и на мое голеееемо изненадување го најдов. Еве цел ден не ме прифатил уште стојам на чекање.
Е сега сакам совет што да му речам ко ќе ме прифати. Можеби згрешив што го додадов, можеби не сака пак да ме види.
Значи не знам што да правам. Како да се поставам, што да му речам, како да го натерам да се видиме пак без да му речам да се видиме. Совет ?
Никако. Речи му дека сакаш да се видите, зашто сите други девојки тоа му го велат.
Не ти зел број зашто веќе имал неколку други на лагер што ги гонел и некоја од нив се согласила да преспие кај него. И тие се согласиле да му дадат телефон. А типката што ќе му даде телефон е секогаш подостапна од типката што ќе му даде ФБ. И јасно, не е навикнат на неуспех - тоа што ти си го „напуштила“ (така тој си умислува) е знак дека не си го почитувала фактот што тој ти се пуштал. Сега ти си му симбол на неуспех со жените и ќе гледа да те избегнува што е можно повеќе.

Дај му еден ден да те прифати на ФБ. Ако тоа не се случи, слободно почни да бараш други момци. Секој може да ти даде исто такво внимание, да биде цело време со тебе и да биде исто толку згоден. Добрата работа е што сега имаш репер за тоа како треба да изгледа и да се однесува дечко што ти се бендисува. Јасно, надградбата на тоа ќе биде и дека ќе треба да размените телефони.

Совет за следниот пат: бидејќи ти се бендисува дечко што си го видела во град и поминал со тебе само 2-3 саати најмногу, ти си во период кога ја истражуваш својата сексуалност. Во овој период, секој маж е добар и подобро да ги имаш повеќе на лагер, отколку помалку (така прави овој претходниов дечко што ти се бендисал - има повеќе девојки на лагер и ги менаџира). Затоа, давај го твојот телефон повеќе отколку што нема да го даваш и ќе имаш избор и секој пат ќе може да се наоѓаш со луѓе што ти се бендисуваат, наместо со некои случајни фаци.

Во овој период, треба да кажуваш повеќе ДА, за да ги истражиш сите можности. Кога веќе ќе го развиеш твојот вкус, ќе треба веќе да почнеш да кажуваш НЕ. Но ти моментално не си до таму; самото ќе ти се каже кога ќе треба да почнеш да ги одбиваш момците. За сега, прифаќај ги.

Поздрав и со лесно.
--- надополнето: 10 јуни 2012 во 09:59 ---
Досега не сум барал помош за љубовни проблеми од никој освен од моите другари али дојде време и за тоа , да пишам на темава и да побарам од вас , ја немам читано па можеби мојот проблем го има некаде наназад пак али ќе прашам проблемот е едноставен и прост секако пробав али небива па барам совет + од вас ...
Сакам да се врзам со една женска али она несака пошо предходно сум бил со нејзина другарка.. чаре некое ?
Можеби не сака со мене , а ми го кажува ова како изговор ? не ми се верува во тоа али што знам ...
А зошто сакаш да бидеш со оваа? Дали можеби баш бидејќи ѝ е другарка на претходната? Дали можеби затоа што сакаш да ги „поминеш“ сите девојки во тоа друштво, па да бидеш поголем фраер?

Прво преиспитај се што е тоа што те привлекува кај оваа новава. Кога ќе ти стане јасно, кажи ѝ го тоа. Ако нема никакви допирни точки со другарка ѝ, објасни ѝ темелно и потоа остави ја да се одлучи. Можеби ќе ѝ треба извесно време, но ти определи колку време сакаш да ја чекаш.

Доколку не се огласи во зададеното време, почни да бараш друга. Штом си во состојба да се занесеш по другарка на твојата бивша девојка, ти не си зрел за врска и се залетуваш по секое женско што ти е во близина, без дискриминации. Затоа и следната девјка што ќе ја сретнеш, без замарања од околината, ќе ти биде подеднакво привлечна, па ќе може полесно да бидеш со неа.

Поздрав и со лесно.

Член од
29 јануари 2012
Мислења
2.172
Поени од реакции
3.719
Малце каснам јас али сега видов :( . Го имав истиот проблем и јас прво бев со нејзина другарка тогаш таа ми се свиѓаше али имаше дечко она па викам ај шо нека иде од мене :tapp:,после коа раскинаа пробав нешто али оваа глупавата да ти кажала а се договоривме никој да не знае за тоа :facepalm:, со неа сум сега како сестричка ми е а онаа дигнатата ја отерав пошо праше проблеми дури и да сме пријатели па затоа пази братче има секакви се надевам не е таква глупача да ви се меша во пријателството или пак во нешто друго.Според мене прашај си ја викни ја на кафе да излезите или било што расчистете си да нема дилеми дали сте пријатели или се свиѓате

Среќно и се надевам дека ќе ти помогне мојата грешка :P

H

HoT IcE

Гостин
Кога веќе сите си ги искажаа проблемите во врска со љубовта, да се пожалам и јас :) ќе ве молам за совет. веќе 2 и пол години сум заљубена во еден многу срамежлив дечко, од исти град сме и веќе се запознаваме неколку пати, одреден период имаме здраво, а потоа и тоа го загубиме се до наредното запознавање. пред некое време тој имаше девојка за која цел град зборуваше како можел да оди со неа, ама навистина нема ништо женствено на неа. сега веќе не се заедно, ама сепак заклучив дека не е баш и толку срамежлив кога можел да си фати женска. кога станува збор за мене, кога се видеме само се смешка, покажува одредени знаци, но и понатаму останува само на тоа. Ве молам за совет... јас мислам дека сепак се работи за лажна надеж!!!
Колку години имате и ти, и он?
Како тоа се запознавате по 10 пати, блазе си ви..
Ако веќе толку си загризала за него, а он е срамежлив, не знам што чекаш, повлечи ти прва, дај му знак дека ти се свиѓа, флертуј малце.

Член од
20 јануари 2012
Мислења
77
Поени од реакции
31
Имам еден проблем ... :((
Пред 2 дена се скарав со дечкото. Одев месец и пол и ми беше преубаво. Можеби не е долг период месец и пол ама многу го засакав, а и од претходно го сакав и убаво се сложувавме за се и ни еднаш се немавме скарано се до завчера ... Последнава недела беше многу љубоморен и затоа се скаравме :(( Причина за љубомората беа неговите другари кои преочигледно ми се пуштаа. Го користеа секој момент кога дечко ми небеше тука за да ми се пуштаат ... Постојано ги одбегавав, некогаш не излегував со дечко ми за да не се сретнам со нив ама џабе ... Викендов бевме излезени во една дискотека и еден од неговите другари во гужвата ме фати за газ дискретно никој да не види ... Прво и кажав на другарка ми, а после и на дечко ми. Тој другар му - дебилот му рекол : ќе бидам искрен, немој да ми се лутиш ние се смувавме зошто таа инсисрираше ... И сега се скара и со мене и со него, му кажав дека другар му го лажи но, не ми верува и незнам што да правам ... Некој совет ... ? :/

H

HoT IcE

Гостин
Пред 2 дена се скарав со дечкото. Одев месец и пол и ми беше преубаво. Можеби не е долг период месец и пол ама многу го засакав, а и од претходно го сакав и убаво се сложувавме за се и ни еднаш се немавме скарано се до завчера ... Последнава недела беше многу љубоморен и затоа се скаравме :(( Причина за љубомората беа неговите другари кои преочигледно ми се пуштаа. Го користеа секој момент кога дечко ми небеше тука за да ми се пуштаат ... Постојано ги одбегавав, некогаш не излегував со дечко ми за да не се сретнам со нив ама џабе ... Викендов бевме излезени во една дискотека и еден од неговите другари во гужвата ме фати за газ дискретно никој да не види ... Прво и кажав на другарка ми, а после и на дечко ми. Тој другар му - дебилот му рекол : ќе бидам искрен, немој да ми се лутиш ние се смувавме зошто таа инсисрираше ... И сега се скара и со мене и со него, му кажав дека другар му го лажи но, не ми верува и незнам што да правам ... Некој совет ... ? :/
Ти ништо нема да правиш, ќе си седиш на страна и ќе кулираш. Ако дечко ти, е навистина заинтересиран за тебе и му значиш, тој ќе ти пише/јави за да разговарате, тогаш ќе дојдат твоите 5 минути кои би требало да ги искористиш и да му ја кажеш вистината. Кажи му точно кога, кој и како ти се пуштал од неговите пријатели, објасни му дека тебе не те интересираат они, туку он.
Доколку пак не ти верува, и им верува на неговите другари, очигледно дека ти не си била доволно убедлива во твоето излагање, или дечкото е тотален шупак, кој сеуште не сфатил како денес функционира другарство, а како врска. Доколку пак не ти верува, ти препорачувам да дигнеш раце од него и да не се понижуваш, сигурен сум дека ќе најдеш некој што ќе ти верува и што ќе те цени.:sneaky:

Член од
1 декември 2011
Мислења
2.680
Поени од реакции
3.053
Asalen decko e avtoritet vo drustvo, ne smeat "a" da mu kazat za bilo sto, a negoli da se dodvoruvaat na negovata devojka.

A ti so? Kako toa na decko ti si mu kazala? A na toj drugarot na decko ti ne mu kaza nisto?
Sto treba da ti znaci toa? Sto mislis toj drugarot kako si go interpretira molcenjevo od tvoja strana?
Jas na tvoe mesto prvo ke mu udirav slakanici u sred diskoteka, a posle ke mu ja butnev stiklata vo zadnik proprateno so zborovi sto mu prilegaat na takov".
Ama i tebe ti se zaarnilo, a i plus "diskretno" bilo, demek se pravdas.

Член од
13 јуни 2012
Мислења
3
Поени од реакции
0
imam eden problem ;(.. decko mi se zakanuva mu raskinav amaa seaa veli deka ke se javel doma sekakvi gluposti.( a moite neznaat so nego i ako doznaat ke bide strasno ).. ne mi dava da izlezam od doma me skara so site .. i nemozam da se trgnam od nego.. ke se soglasi i za rok od 1 den ke se javi i ke recee so mene ke bides pa sto saka neka bide ... ne znam kako da go ubedam vekje da me ostavi.. Pomosss pls :((

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
imam eden problem ;(.. decko mi se zakanuva mu raskinav amaa seaa veli deka ke se javel doma sekakvi gluposti.( a moite neznaat so nego i ako doznaat ke bide strasno ).. ne mi dava da izlezam od doma me skara so site .. i nemozam da se trgnam od nego.. ke se soglasi i za rok od 1 den ke se javi i ke recee so mene ke bides pa sto saka neka bide ... ne znam kako da go ubedam vekje da me ostavi.. Pomosss pls :((
Вака:
Застани пред него, погледни го во очи и речи му да оди у пичку матер па лево и никад во живот да не ти испадне пред очи. И немој да помислел да ти се заканува оти ќе го запалиш како глушец со се стан. И замини си.
Од тој ден веќе не разговарај со него. Ако сака и на Господ нека му се јави.

Што е работава бе со лигуш карактери децава, значи страшна работа. Мочко еден дозволуваш да ти се заканува, макар имала и 15 години. Засрами се, ми го срамиш родот.

Член од
1 декември 2011
Мислења
2.680
Поени од реакции
3.053
Вака:
Застани пред него, погледни го во очи и речи му да оди у пичку матер па лево и никад во живот да не ти испадне пред очи. И немој да помислел да ти се заканува оти ќе го запалиш како глушец со се стан. И замини си.
Од тој ден веќе не разговарај со него. Ако сака и на Господ нека му се јави.

Што е работава бе со лигуш карактери децава, значи страшна работа. Мочко еден дозволуваш да ти се заканува, макар имала и 15 години. Засрами се, ми го срамиш родот.
Sigurna si leandro? :D

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Ако ви треба помош за палење, одма чичо Џиш ви прај туторијал: како да запалиш стан во 10 лесни чекори.

Kajgana Shop

На врв Bottom