ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

Член од
5 април 2012
Мислења
20
Поени од реакции
0
Луѓе, учам граѓанско процесно право ама ич не ми иде. Не знам дали веќе ми е преку глава од учење или предметов ми е за никаде, ама ми треба некаква помош од вас, што сте положиле. Читам од книгава ама човече никаде нема болдирана дефиниција, италик или нешто подвлечено како побитно. Се е како рамна долина ми се гади ко ке погледнам у книгава. Можете ли да ми помогнете, што да учам, на што да обрнам внимание, што се паѓа на испит??? Дефиниции, поделби...

Ф

Флеш

Гостин
Праев муабет за испитите јас не праев муабет дека секој ден требит да учиш 10 сати :cautious:Ама ко ќе си пред испитна сесија недај Боже да имаш и поправни колоквиуми и такви срања да не знајш глата кај ти е.Па и за да положиш 9 ИСПИТИ во една година не знам како би можел да поминиш со помалку учење.
Ма немогуче :)
претходно во еден пост прочитав имало решавање на колуквиуми на компјутер па ако ги положиш сите и покрај тоа што ти се положени пак.мораш да полагаш уште еден усмен или писмен...Ај меан ват а фуцк :)
Чекај чекај,ај пак објаснете го процесот на полагање за на правни студии ЛОЛ човече, па на Електро имавме и на летен и на зимски семестар од семетр по два колуквиуми.и да речеме одреден број бодови за добиеш шестка,имам јас само положено Англиски имам седмица,не знам дали ќе ми го прифатат тој предмет положен на Правен ?!

O

Orion.

Гостин
Уште е активна меѓутоа само за колоквиуми не за испити, мада нема везе тоа е само за да знаат од прилика колку ќе полагаат поправни и да те има на список. Ако ти е презапишан имаш право да го полагаш без оглед на тоа што си пропуштила да го пријавиш.

Прашав вчера , ми рекоа да не пријавуваме дека може со индекс пред полагање инаку треба од 4 ипол ваљда во компјутерски центар (тоа не прашав), а ја прашав пак тина за материјалот и рече дека имало нешто додадено во новиот практикум да сме споределе и да ископираме тоа што ни фалело ...:eek:
--- надополнето: 8 јуни 2012 во 15:00 ---[/quote]

А што мислеше ти кога ти кажав дека нема да ти прават проблеми иако не си го пријавила, дека те утешувам?:) Чим си го презапишала имаш право да го полагаш. И нема нишо ново во новиот практикум Тина трипува:pos: Ги имам двата све е исто

Фокси

Talk nerdy to me
Член од
11 октомври 2007
Мислења
2.358
Поени од реакции
1.390
Ма немогуче :)
претходно во еден пост прочитав имало решавање на колуквиуми на компјутер па ако ги положиш сите и покрај тоа што ти се положени пак.мораш да полагаш уште еден усмен или писмен...Ај меан ват а фуцк :)
Чекај чекај,ај пак објаснете го процесот на полагање за на правни студии ЛОЛ човече, па на Електро имавме и на летен и на зимски семестар од семетр по два колуквиуми.и да речеме одреден број бодови за добиеш шестка,имам јас само положено Англиски имам седмица,не знам дали ќе ми го прифатат тој предмет положен на Правен ?!
Па ете горе ти имаше некој одговорено ама изгледа не си сфатил.Така е ко шо ти имет напишано.Полагаш прв колоквиум го положвиш одиш на втор колоквиум, го положвиш одиш на испит.Ако го падниш џабе си си положил ти колоквиумите кога испитот тебе уствари ти е најбитен.Испитот ти е усно пред професор со влечење на три прашања и зборувај, или пак тој ќе те прашвит 3 прашања од цела книга.Ако си паднал на колоквиумите паднат ти е предметот,а си немал ни шанса да ојш на испит.А како ќе научиш 1500 страни за еден семестар ко во средно да ги пејш пред професорот усно ако не со саглам учење мене стварно не ми е јасно.Ама ок ајде можда вистина до мене е нешто ;)
--- надополнето: 8 јуни 2012 во 20:33 ---
Па ете горе ти имаше некој одговорено ама изгледа не си сфатил.Така е ко шо ти имет напишано.Полагаш прв колоквиум го положвиш одиш на втор колоквиум, го положвиш одиш на испит.Ако го падниш џабе си си положил ти колоквиумите кога испитот тебе уствари ти е најбитен.Испитот ти е усно пред професор со влечење на три прашања и зборувај, или пак тој ќе те прашвит 3 прашања од цела книга.Ако си паднал на колоквиумите паднат ти е предметот,а си немал ни шанса да ојш на испит.А како ќе научиш 1500 страни за еден семестар ко во средно да ги пејш пред професорот усно ако не со саглам учење мене стварно не ми е јасно.Ама ок ајде можда вистина до мене е нешто ;)
Англиски немат да ти го прифатат освен ако не електро не сте учеле за murder,homicide,kidnapping,rape,burglary...:icon_lol:

Член од
28 април 2010
Мислења
89
Поени од реакции
30
Луѓе, учам граѓанско процесно право ама ич не ми иде. Не знам дали веќе ми е преку глава од учење или предметов ми е за никаде, ама ми треба некаква помош од вас, што сте положиле. Читам од книгава ама човече никаде нема болдирана дефиниција, италик или нешто подвлечено како побитно. Се е како рамна долина ми се гади ко ке погледнам у книгава. Можете ли да ми помогнете, што да учам, на што да обрнам внимание, што се паѓа на испит??? Дефиниции, поделби...
Професориве се лудница,кај Т.петрушевска книгата по Вовед во ЕУ е ЦЕЛА БОЛДИРАНА и си викаш е сега што не треба.Тоа е учи си се и малку среќа.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.637
Поени од реакции
31.853
Професориве се лудница,кај Т.петрушевска книгата по Вовед во ЕУ е ЦЕЛА БОЛДИРАНА и си викаш е сега што не треба.Тоа е учи си се и малку среќа.
Џабе ти е и онака не ги прегледува ко шо треба :D Во Битола мене ми предава истата.
Патем ако има некој шо учи во Битола правен нека се јави, голема е веројатноста да се познаваме :)

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.447
Поени од реакции
6.125
Денеска положив колоквиумот граѓанско, вториот дел со едвај 3 сати учење и глупирање ...а минатиот пат коа паднав со недели го спремав и го лупнав со 6...

Advokatce

откачено
Член од
2 ноември 2009
Мислења
209
Поени од реакции
27
на прв колоквиум даваше мн поделби....мене ми беше тежок...дефиниции има ...начела некои побитни работи...

Член од
17 мај 2012
Мислења
14
Поени од реакции
4
луѓе ај некое појанување за тие шо сте полагале право на европска унија шо како да учам некои прашања ако има кај да ги најдам или ако има некој да прати stojanova_verce@hotmail.com фала ви многу ;)

Член од
9 ноември 2011
Мислења
71
Поени од реакции
4
DECKI MOZE LI NEKOJ DA MI KAZE PO KAZNENO STO TEMI NAJCESTO DAVA ZA ESEJ...FALA

Фокси

Talk nerdy to me
Член од
11 октомври 2007
Мислења
2.358
Поени од реакции
1.390
Со прашања од фотокопирниците. :нинџ:
E шо корист имам ко ќе излезам четврток пред Бучковски на усен испит ако сум учела од прашања,а требит цели лекции да раскажвам?

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
E шо корист имам ко ќе излезам четврток пред Бучковски на усен испит ако сум учела од прашања ко ќе требит цели лекции да раскажвам?
За колоквиумите писмени тоа го мислев. За кај Бучко, дотерај се убаво и научи си. Не ми предавал тој али според кажувања - фин е и нема да има проблем. Само кај Фрчко да не полагате, тоа да ви кажам.

O

ob1

Гостин
Ќе може некој од прва година што полагаа испит по Социологија на право, да кажат што им паѓаше, на што највеќе внимание да се обрне. Знам првин се полагаше усмен испит (али пред тоа требаше концепт да се напраи), а сега ќе биде писмен испитот. Па од тие што полагаа да кажат на што повеќе внимание да се обрне.

Kajgana Shop

На врв Bottom