ЈСП - случки, прашања, дискусии

O

onlya

Гостин
Aма јас не кажав дека не се културни, туку едноставно не плаќаат :)
A што е до мене, и не треба да плаќаат, се разбира доколку си ја вршат работата како што треба.
Незнам стварно јас до сега немам приметено некој да не плати.
Па мислам дека нема никаква врска тоа ако си ја вршат работата како што треба да се возат бесплатно. Немам ништо против тоа но кога сите "вработени" би се возеле така јсп од што ќе заработува?

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.982
Јас пак секогаш нарочито меѓуградски плаќаат,.а сега полициски крајслер да патува о0д скопје за велес и да плаќа патарина мислам нема логика.

доколку полицаецот не е на должност и е во свој автомобил приватен тогаш ќе си плати нормално како секој граѓанин.
Меѓуградски незнам, зборам за у градските автобуси. Доста пати значи сум видел. Ама нема врска да не тераме безврска муабет :)

filjandecko

Komandant benzini-HAVUZ
Член од
5 мај 2012
Мислења
343
Поени од реакции
403
Имаше препорака о ГОЦА полицајците до раб. место да патуват со градски и евентуално по пат да делуват превентивно во случај кога ги тепат децата и жените

bogev4eboy

Хејтер
Член од
6 март 2011
Мислења
382
Поени од реакции
180
Пред неколку дена се возев во двокатна 2-ка од Автокоманда накај Карпошите ... како застанува на станиците автобусот се преполнува и на битпазар беше фул :facepalm: ... иди на соборна се качуваат две тетки (изгледа не се знаеа) и едната прво гледа нема место и застана да стои на скалите:facepalm::свиркам: , па по неа се качува другата и и вели „Има ли место“ ... а оваа што стоеше на скалите и вели „Не гледаш таму? Не читаш? Не си писмена? Ти пишува 00“:facepalm: :pos: :pos::pos::pos:...кога и се пушти кога почна да и вика :pos::pos::pos: Сега најтрагичното е што оваа што викаше беше поглупа :pos::pos::pos: таа се качи да виде дали има место, а после се прави цивилизирана и вика на оваа не читала :pos::pos::pos::pos:

Член од
27 мај 2012
Мислења
186
Поени од реакции
112
Највеќе ме нервираат пензионерите кога ќе дојде вторник или петок, ауу:mad: . Автобусот гледат дека е фул па уште се качуваат. Пред некој месец се возев во 19 мислам и една жена се караше со една пензионерка затоа што се возат бесплатно во автобусите и прават гужва :pos::pos::pos::pos: а и до некаде во право беше. Исто така пред некој ден се возам во двокатна 2-ка и седнав до една пензионерка и ме праша каде треба да се симне за до румунска :facepalm: си мислам во себе па што се качуваш кога не знаеш каде да се симнеш :pos::pos::pos::ROFLMAO:

bogev4eboy

Хејтер
Член од
6 март 2011
Мислења
382
Поени од реакции
180
Највеќе ме нервираат пензионерите кога ќе дојде вторник или петок, ауу:mad: . Автобусот гледат дека е фул па уште се качуваат. Пред некој месец се возев во 19 мислам и една жена се караше со една пензионерка затоа што се возат бесплатно во автобусите и прават гужва :pos::pos::pos::pos: а и до некаде во право беше. Исто така пред некој ден се возам во двокатна 2-ка и седнав до една пензионерка и ме праша каде треба да се симне за до румунска :facepalm: си мислам во себе па што се качуваш кога не знаеш каде да се симнеш :pos::pos::pos::ROFLMAO:
откако ќе се качат прашуваат кој автобус е ова ... не е важно каде иде автобусот важно е да се возат :pos::pos::pos::pos:

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Аиии :facepalm:
Замисли така си седиш у автобус и седнуе до тебе некој со змија у рака:confused:
Ко шо иам језа од змии или низ прозор ќе рипам или ќе се здрвам у место, па дур не се симне тој не искачам од автобус :pos:
Ненормален народ, и шо се десило после од коа дошле џандарите ?
Ако не била отровна што има да се потресувас па и ти.
--- надополнето: 11 јуни 2012 во 21:18 ---
да ве прашам полицајци дали среќавате по автобусите?
и дали тие плаќаат билети?
(не се возам со автобуси и незнам- но синоќа видов едно видео од Русија каде полицаец не платил билет и контролорот посегна да му пише казна, но мајчиниот проба да му ја дувне :pos: ,ама за среќа не му успеа - но, сепак контролорот судејќи по коментарите доби најпозитивни оцени- а за другиот веќе знаете:pos:)
краткиот клип може да го видите овде- http://charter97.org/ru/news/2012/6/7/53455/
Јас се возам нонстоп со автобус (државни) и никогаш немам видено џандар да плати карта, а кога ќе влезат контролори секогаш покрај џандар поминуваат како низ турски гробишта т.е не му ни бараат карта. Затоа никогаш нема да идеме напред во однесувањето и културата, бидејќи многу луѓе се имаат заглавено во минатото само во денешно време. Џандар на времето (тогашна Југославија) не плаќал ништо, ни карта и сите кон него се однесувале со почит, зборам со почит кон униформата. Истото е и за ЈНА војничињата. И тоа со право. Ама денес нема да ја почитувам оваа полициска униформа, како прво поради примитивното однесување и правењето моќен пред други (со исклучок на некои), ко којзнае кои се и се заради униформата и значката која им дава сила, второ поради двојните стандарди само кон Македонците итн.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
Јас се возам нонстоп со автобус (државни) и никогаш немам видено џандар да плати карта, а кога ќе влезат контролори секогаш покрај џандар поминуваат како низ турски гробишта т.е не му ни бараат карта. Затоа никогаш нема да идеме напред во однесувањето и културата, бидејќи многу луѓе се имаат заглавено во минатото само во денешно време. Џандар на времето (тогашна Југославија) не плаќал ништо, ни карта и сите кон него се однесувале со почит, зборам со почит кон униформата. Истото е и за ЈНА војничињата. И тоа со право. Ама денес нема да ја почитувам оваа полициска униформа, како прво поради примитивното однесување и правењето моќен пред други (со исклучок на некои), ко којзнае кои се и се заради униформата и значката која им дава сила, второ поради двојните стандарди само кон Македонците итн.

Од увек сум се прашувал..зашто,зашто зашто они да не плаќаат ништо бе..па кој к*р ако е џандар..кој? Зашто да е привилегиран он а не ја или некој што има фирма и плаќа данок у оваа држава,а он како трут јаде од тој буџет.. па пичка му матер он е дел од законот,он е извршител на закон и прв треба да го почитува. Ај што не плаќаат они,па и судии не плаќаат сум приметил у меѓугратскиве и други службеници..баш тие што најмалку се заслужни за развој на земјава..

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Јас па баш сакам да си плати ама да биде алфа у цивилка(ем да бидете побезбедни) за да не мрчите по МВР де вака де онака.

Знаат да си ја вршат работата.
--- надополнето: 9 јуни 2012 во 23:39 ---
Инспектори или детективи, алфи и припадници на полициски специјални единици кои се во цивилка имам видено дека плаќаат карти, а овие со плава униформа никогаш немам видено да платат карта, а веќе 7 години НОНСТОП се возам со градски јавен превоз. Ме нервира овие во плавиве униформи што се прават шерифи, а во полиција служат само за пишување казни и обезбедување на јавни настани од најнизок ризик.
--- надополнето: 11 јуни 2012 во 21:32 ---
Од увек сум се прашувал..зашто,зашто зашто они да не плаќаат ништо бе..па кој к*р ако е џандар..кој? Зашто да е привилегиран он а не ја или некој што има фирма и плаќа данок у оваа држава,а он како трут јаде од тој буџет.. па пичка му матер он е дел од законот,он е извршител на закон и прв треба да го почитува. Ај што не плаќаат они,па и судии не плаќаат сум приметил у меѓугратскиве и други службеници..баш тие што најмалку се заслужни за развој на земјава..
Епа што кажувам јас, се додека народов не се ослободи од старите навики од тогашна Југославија, зборам за однесување према полицијата секогаш ќе се случува ова и секогаш ќе се има непријатни случки и проблеми со припадници на МВР (не цело МВР)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Спроти СП Планет во Ѓорче, на автобуската се има десено нешто. Имаше и полиција и брза помош и носилка извадена. Сите беа надвор и полицаец ги распрашуваше. Би требало да има на вести ако е нешто спукано...ваљда.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500

Kajgana Shop

На врв Bottom