Бодибилдинг суплементи

S

Stef Bachatero

Гостин
Ама совет му даде :facepalm:
Па најдобар совет,сите пливачи што сакаат да издржат повеќе треба да внесуваат повеќе јаглехидрати и масти.Јаглехидратите за моментална енергија,мастите за ниско и среден интензитет вежби.Ниеден суплемент нема да ти гарантира ништо ако исхраната не е како што треба.

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Па најдобар совет,сите пливачи што сакаат да издржат повеќе треба да внесуваат повеќе јаглехидрати и масти.Јаглехидратите за моментална енергија,мастите за ниско и среден интензитет вежби.Ниеден суплемент нема да ти гарантира ништо ако исхраната не е како што треба.
Back to reality.

12 иљади јаглехидрати да внесува ? имаш на ум колку пари е тоа ?

S

Stef Bachatero

Гостин
1 кг ориз е 90 ден кг има 770 грама јаглехидрати.
770 х 3.75 2885 кцал.
Сите житарици се голем извор на јаглехидрати.Сите спортисти што тренираат издржливост (маратонец,пливач).Исхраната е најголем фактор кога се работи за издржливост јас пред да трчам полумаратон изедов 2000 калории од јаглехидрати 1000 пред да легнам 1000 кога станав.Затоа издржав зашто констатно имав енергија.Трчав темпо со 5 км/мин се до 16 км кога ми опадна зашто снемав енергија.Јас кога вежбам за маратон секогаш гледам да имам резерви на гликоген за да можам да издржам тоа темпо.Сега кога сум за да стопам сало преферирам високопротеинска исхрана.Затоа има резултати.

Член од
2 јуни 2012
Мислења
42
Поени од реакции
23
Back to reality.

12 иљади јаглехидрати да внесува ? имаш на ум колку пари е тоа ?
12.000 калории = 3.000-4.000 јаглени хидрати... многу е, али тоа е за пливач како Фелпс не за секој кој тренира пливање :)

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.761
Поени од реакции
7.593
Ама совет му даде :facepalm:
Хардкор, не дека не е во право, до некаде е, само заборави да го земе предвид режимот на тренин на Фелпс, на дечково и моменталниот начин на исхрана на детево. Ако моментално прима 3к калории и си го замота собветот во крпче, ојде детево јабана.Да не заборавиме, Фелпс е професионален спортист, дечково до дека да стигне до семи-про има да црнчи уште долго.
Еве што се' јаде Фелпс во 1 ден.

S

Stef Bachatero

Гостин
Хардкор, не дека не е во право, до некаде е, само заборави да го земе предвид режимот на тренин на Фелпс, на дечково и моменталниот начин на исхрана на детево. Ако моментално прима 3к калории и си го замота собветот во крпче, ојде детево јабана.Да не заборавиме, Фелпс е професионален спортист, дечково до дека да стигне до семи-про има да црнчи уште долго.
Еве што се' јаде Фелпс во 1 ден.
Колку повеќе мускули толку повеќе телото ги согорува калориите поефикасно :)

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.431
Поени од реакции
11.348
Што мислење имате за Jack3d?
значи од резултати кави има па се до цена ме интересира :P
--- надополнето: 9 јуни 2012 во 22:06 ---
абе што го тргнавте постот на Шкорпион ццц (n)
бев спремен да го земам али наслушнав дека у Бугарија е тргнат од продажба, па затоа сакав да слушнам мислења

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Од сегде ќе го тргнат, но се прават на Тошо за медицински истражувања кои утврдиле дека производот има нус-појави.
--- надополнето: 9 јуни 2012 во 22:11 ---
А тоа што го тргнаа беа линкови од каде можеш да се информираш. Abuse of mod power, тоа ти е :)

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.431
Поени од реакции
11.348
Од сегде ќе го тргнат, но се прават на Тошо за медицински истражувања кои утврдиле дека производот има нус-појави.
--- надополнето: 9 јуни 2012 во 22:11 ---
А тоа што го тргнаа беа линкови од каде можеш да се информираш. Abuse of mod power, тоа ти е :)
како и да е, ке се најде некој оштетен што ке им лупне тужба доколку има несакани последици за кои не бил предупреден :)

а жалосно е што форумов е за информирање, советување итн а не е за некој да си рекламира и да прави што сака

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
како и да е, ке се најде некој оштетен што ке им лупне тужба доколку има несакани последици за кои не бил предупреден :)
Па поради тоа и ги тргаат. Цела Европа ќе ги трга од полици. Има неколку смртни случеави кои се под истрага и сомнежот е дека се предизвикани од (претерана веројатно) употреба на jack3d
--- надополнето: 9 јуни 2012 во 22:27 ---
а жалосно е што форумов е за информирање, советување итн а не е за некој да си рекламира и да прави што сака
Абсолутно точно. Место овие искусниве (нели ние поим немаме од ништо) кога ти препорачуваат некој продукт, да ти додадат на крај и предупредување - во случај да постојат одредени нус појави, кои можат - а и не мора, да се случат, ама барем да ја имаш таа информација презентирана од некој стручен.

А не јас да копам по нет, и тука да бидам уќуткуван, зошто некој од овие веројатно го има кај него во тертана на полица за продавање баш тој продукт,

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.431
Поени од реакции
11.348
Па поради тоа и ги тргаат. Цела Европа ќе ги трга од полици. Има неколку смртни случеави кои се под истрага и сомнежот е дека се предизвикани од (претерана веројатно) употреба на jack3d
--- надополнето: 9 јуни 2012 во 22:27 ---

Абсолутно точно. Место овие искусниве (нели ние поим немаме од ништо) кога ти препорачуваат некој продукт, да ти додадат на крај и предупредување - во случај да постојат одредени нус појави, кои можат - а и не мора, да се случат, ама барем да ја имаш таа информација презентирана од некој стручен.

А не јас да копам по нет, и тука да бидам уќуткуван, зошто некој од овие веројатно го има кај него во тертана на полица за продавање баш тој продукт,
Лош имиџ си ствараат. затоа никад нема да земам нешто пред убаво да се распрашам и затоа секад настојувам да дознаам дали има несакани последици. а очигледно jack3d има штом во бугарија и у други земји е тргнат, штом и на други места лошо се збори
а уште помалку ке влезам у продавница и ке дозволам да ме убедуваат за само да ми шитнат нешто

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Некој (што мислам од друг град е дојденец) во Скопје рече дека не го нашол ни тука.

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Од нигде никаде, двацата пријатели дојдоа да плукаат по администрацијата која го води подфорумов :icon_lol:

Демек те интересираше за Jack3d, а не прочита точно една страна поназад па мораше да прашаш за повторно да ја зголемиш веќе постоечката тензија. А бидејќи се работеше за офтопик го тргнав мислењето, и јас на крај испаднав лошиот.

Абе момци, пробиени сте 7мо одделенки на екскурзија. Ама ајде, нека ви биде, ќе ви порастнат курињата поголеми дека дојдовте како луѓе со респект, и ќе ја завршите дискусијата како такви.

Kajgana Shop

На врв Bottom