Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .

Me2

интериста
Член од
21 ноември 2009
Мислења
5.205
Поени од реакции
2.199
A Снајдер ? Ако одиме по оваа логика ...
Таа статистика што он ја има во цела сезона Чави пример ја прави за пола месец.
А кој рече дека Снајдер треба да остане?
Мајкон нема повеќе од 2 асистенции, а важи за најдобар десен бек во светот според многумина

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.958
Поени од реакции
45.169
А кој рече дека Снајдер треба да остане?
Мајкон нема повеќе од 2 асистенции, а важи за најдобар десен бек во светот според многумина
Aбе Маикон е десен бек, како очекуваш десниот бек да растура кога остатокот од тимот во пакет со тренерите се мизерија ? Според размислувањево цел тим, буквално цела 11ка освен еве Милито треба у три лепе да се прати.

Демек статистиката на Снајди под дифолт важи дека е лош ? Па нека отиде во Јунајтед, Сити или било кој друг тим кој саглам функционира па ќе видиш што Интер губат. Снајди е класа, и Маикон исто, во ваков тим се лимитирани бајаги, исто и Пацини, не е класа напаѓач ама одличен фудбалер е кој е на погрешно место во моментов.

Me2

интериста
Член од
21 ноември 2009
Мислења
5.205
Поени од реакции
2.199
Aбе Маикон е десен бек, како очекуваш десниот бек да растура кога остатокот од тимот во пакет со тренерите се мизерија ? Според размислувањево цел тим, буквално цела 11ка освен еве Милито треба у три лепе да се прати.

Демек статистиката на Снајди под дифолт важи дека е лош ? Па нека отиде во Јунајтед, Сити или било кој друг тим кој саглам функционира па ќе видиш што Интер губат. Снајди е класа, и Маикон исто, во ваков тим се лимитирани бајаги, исто и Пацини, не е класа напаѓач ама одличен фудбалер е кој е на погрешно место во моментов.
Глеј сега, сите имаме различни мислења, го почитувам Мајкон ама редно време е да се продаде затоа што старее, а бара поголема плата и има уште една година од договорот со Интер па ова е вистинска можност да се извади некоја пара од него

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.958
Поени од реакции
45.169
Глеј сега, сите имаме различни мислења, го почитувам Мајкон ама редно време е да се продаде затоа што старее, а бара поголема плата и има уште една година од договорот со Интер па ова е вистинска можност да се извади некоја пара од него
А што ако старее кажи ми ? Па Пирло исто старееше за ич пари си отиде од Милан, кај Јуве беше најдобриот играч убедливо, носител на играта, без него никад немаше титула да овојат. Маикон старее, па ајде на младиот Фараони да му се даде шанса ако не, кој и да дојде на негово место ќе е дупло полош од него, тоа што Маикон може да го даде за Интер во нападот ко бек ниту еден друг на негово место што ќе биде нема да може да го направи. Може подобро ќе игра во одбрана ама Маикон увек важел за играч кој не е добар во одбраната.

Кафу до 35 години играше и беше незаменлив и во Бразил и во Милан, и Невил бајаги изгура во Јунајтед, таква конституција е и Маикон, може да игра добро уште 2 години минимум.

Ова со годиниве е многу глуп аргумент, зашто и Занети исто е стар па никому ништо, ако важат годините за Маикон важат и за Занети. Не викам ајде, цел тим сега да го подмладуваат ама има одредени стари играчи во тимов кој можат сеуште да играат за истиов ко Самуел и Маикон на пример, или Милито.

Me2

интериста
Член од
21 ноември 2009
Мислења
5.205
Поени од реакции
2.199
А што ако старее кажи ми ? Па Пирло исто старееше за ич пари си отиде од Милан, кај Јуве беше најдобриот играч убедливо, носител на играта, без него никад немаше титула да овојат. Маикон старее, па ајде на младиот Фараони да му се даде шанса ако не, кој и да дојде на негово место ќе е дупло полош од него, тоа што Маикон може да го даде за Интер во нападот ко бек ниту еден друг на негово место што ќе биде нема да може да го направи. Може подобро ќе игра во одбрана ама Маикон увек важел за играч кој не е добар во одбраната.

Кафу до 35 години играше и беше незаменлив и во Бразил и во Милан, и Невил бајаги изгура во Јунајтед, таква конституција е и Маикон, може да игра добро уште 2 години минимум.

Ова со годиниве е многу глуп аргумент, зашто и Занети исто е стар па никому ништо, ако важат годините за Маикон важат и за Занети. Не викам ајде, цел тим сега да го подмладуваат ама има одредени стари играчи во тимов кој можат сеуште да играат за истиов ко Самуел и Маикон на пример, или Милито.
Друже Мајкон има уште 1 година од договорот, или сега пари или другата година беспари..

D

draft

Гостин
Самуел веќе треба да станува back up играч или како што викаш ти играч за не дај боже.Киву не е потребен во Интер од секоја можна гледна точка.
Ранокија е стакленко,затоа треба Мусачо да се доведе.Со Ранокија може да бидат топови дефанзива,ама под услов да не се мачи со повреди и психички да биде стабилен Ранокија.Хуан треба да добива шанса,ама не веднаш прв состав,може да “изгори“.
E затоа треба Мусачо да се доведе,звер играч е тоа,веројатно го немаш гледано,ама со Ранокија подложен на повреди и Хуан кој што нема одиграно ниту една минута за Интер,а требаше да одигра може 3-4 утакмици од кога седна Страма на клупа,и тоа како добро ќе дојде Мусачо.
Ти и Јо Соно пишувате за тоа како според вас Интер треба да изгледа другата сезона. Ја пишувам за тоа како според мене Интер ќе изгледа.
Ја сум сигурен дека и Самуел и Занети ќе играат стандардно во одбраната и наредната сезона, без разлика дали мене ми се свиѓа ова или не. И земајќи го овој факт во предвит, ви пишувам зошто играчите што ги спомнувате не е паметно да се купат.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Ти и Јо Соно пишувате за тоа како според вас Интер треба да изгледа другата сезона. Ја пишувам за тоа како според мене Интер ќе изгледа.
Ја сум сигурен дека и Самуел и Занети ќе играат стандардно во одбраната и наредната сезона, без разлика дали мене ми се свиѓа ова или не. И земајќи го овој факт во предвит, ви пишувам зошто играчите што ги спомнувате не е паметно да се купат.
Аха и значи ти пак сакаш Интер да се бори за трето место и да го потопуваат екипи од типот на Болоња и co. ?
Брат не ме еби,пак ќе пишам со 50 милиони евра,може да се склопи тип топ тим што може да се бори за скудето,ама од управа не се доволно паметни моментално за да го сторат тоа што јас и Iosono го пишуваме,а реално е лесно остварливо.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Е ако Мајкон си оди, со парите што ќе ги земеме од него треба само да купиме достојна замена за него и тоа е тоа.
Имаме замена за него. Лев бек ни треба. Лев. :)

не сериозно во што е подобар од пацини ... јас уште верувам во пацо. мислиш дестро ќе биде поарен ако позади него играат занети деки и камби ? и да повеќе би сака лонго да добие шанса отколку дестро.
Не зезај, Дестро знае да игра со топка, знае еден на еден, да одработи контра, да се постави... Пацини е бот, чека да ја удри со глава и тука некаде му завршува знаењето. Немаме корист од таков напаѓач, тој е за некој тим што прави преку 10
нафрлања кај петерец.

Значи за да го имаме Андреоли на две години, ќе треба да потрошиме 5 милиони. Истото е и со Киву.
А кога треба да се бира меѓу нив двајца, изборот е очигледен.
Кој избор? Изгледа уште не ти е јасно дека и Андреоли ќе го земеме. Или тој другиот од Киево. Или двајцата. Ние си ја тераме ланската шема, ќе купиме уште 10 фудбалери за ситно, до декември нема да се знае кој игра во прв состав а во јануари ќе молиме некој да ги земе на позајмица. И се додека не се сменат луѓето кои се одговорни за трансфери ќе ја тераме истава конфузна шема.

Хуан добива шанса во Бразил, нема никаков проблем да игра во Интер, освен што има 20 години и сите се во паника... да имаше 24 со истите игри комотно ќе играше. Ќе го давале во Парма да стекнел искуство... после ќе дадат пола сопственост па ќе го трампаат некаде.

Аматери сме за трансфери, најискрено.

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Аха и значи ти пак сакаш Интер да се бори за трето место и да го потопуваат екипи од типот на Болоња и co. ?
Брат не ме еби,пак ќе пишам со 50 милиони евра,може да се склопи тип топ тим што може да се бори за скудето,ама од управа не се доволно паметни моментално за да го сторат тоа што јас и Iosono го пишуваме,а реално е лесно остварливо.
Моментално во Италија парвилно потрошени 50м = скудето.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Io Sono Interista да склопиме едно писмо и да го пратиме до управата на Интер околу трансфер целите,може ќе не послушаат :D

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Член од
10 август 2011
Мислења
1.930
Поени од реакции
7.811
Ако не му го продолжеа договорот на Киву, ќе си отидеше за без пари. И ќе требаше да купуваме резервен бек, да речеме Андреоли, 3 милиони. Плус 2 милиони за 2 годишни плати, 5 милиони.
Киву го продолжи договорот за 2 години (третата НЕ е сигурна) со плата од 2.5 милиони.

Значи за да го имаме Андреоли на две години, ќе треба да потрошиме 5 милиони. Истото е и со Киву.
А кога треба да се бира меѓу нив двајца, изборот е очигледен.
Абе другар, Андреоли, Калдирола и сл. сигурно нема да ти бараат толкава плата, тие се играчи што земаат по максимум милион годишно. И ќе бидат среќни со тоа. И плус се млади. што значи дека можеш и да извадиш пари од нивна продажба ако веќе не ти одговара нешто, што значи ќе можеш и да ги извадиш парите што си ги дал за нивни трансфер. Ова под претпоставка дека збориме за играч што ни треба да биде резерва.

И Киву има опција за трета година, што сум сигурен дека ќе ги исполни условите за неа. Апсолутно сум сигурен. Плус што тие 2.5 му се фиксни без бонуси. А и има 31 година не го заборавај тоа. Она што му се јаки страни како релативна брзина и општо физичката спремност од година во година ќе му паѓа.

Следната година пак ќе го збориме она што го збориме за Станкович сеа и што го зборевме за Кордоба и Суазо порано. И ќе се чудиме како не го продаваме, а има толкава плата и зошто не сака да си оди.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Со куршум или со прашок? :)
За почеток со трансфер целите,оние кон кои “цели“ нашиот Интер,ако не успее тоа,почнуваме со куршум,ако не успее и тоа,Деко ќе го спакуваме. :)

D

draft

Гостин
Абе разберете, нема Интер пари за целосен ремонт. Во одбрана имаме какви такви играчи, во напад нема кој да игра. Најверојатно ќе купат двајца, а најгласни се шпекулациите за Дестро и Лукас.

И ја сакам да ги купат Исла, Вертонген и добар лев бек како Али Сисоко, ама нема.

Io Sono Interista

Имаме замена за него. Лев бек ни треба. Лев. :)
Кој, Џонатан е замената за Мајкон? Ти стварно мислиш дека Џонатан ќе игра пред Занети? Нормално дека не, Занети ќе игра лево или десно. Што значи не е битно дали замената за Мајкон ќе биде лев или десен бек, битно е да биде добар. Исла!

Кој избор? Изгледа уште не ти е јасно дека и Андреоли ќе го земеме. Или тој другиот од Киево. Или двајцата. Ние си ја тераме ланската шема, ќе купиме уште 10 фудбалери за ситно, до декември нема да се знае кој игра во прв состав а во јануари ќе молиме некој да ги земе на позајмица. И се додека не се сменат луѓето кои се одговорни за трансфери ќе ја тераме истава конфузна шема.

Хуан добива шанса во Бразил, нема никаков проблем да игра во Интер, освен што има 20 години и сите се во паника... да имаше 24 со истите игри комотно ќе играше. Ќе го давале во Парма да стекнел искуство... после ќе дадат пола сопственост па ќе го трампаат некаде.
Па и да го купат Андреоли.
Знаеш како Дестро стана играчиште? Со редовно играње во Сиена, не со греење на клупата на Интер. Хуан реално сеуште не може да игра во Интер пред Самуел и Ранокија и боље да го пратиме во Парма за редовно да игра, отколку да скапе на клупата на Интер. Ама зборам исклучиво за позајмица, не ко-сопственост или продавање.
Ако се покаже во Парма наредната сезона, ќе го вратат за да го заземе местото на Самуел кој тогаш ќе се пресели на клупа.
Затоа нема да биде лошо да го земеме и Андреоли. Не е многу лош, многу е ефтин, и на никој нема да му биде ако гајле ако скапе на клупа.
Играчи како него и Киву треба да бидат резерви, не млади надежни играчи.

loophole
Абе другар, Андреоли, Калдирола и сл. сигурно нема да ти бараат толкава плата, тие се играчи што земаат по максимум милион годишно. И ќе бидат среќни со тоа. И плус се млади. што значи дека можеш и да извадиш пари од нивна продажба ако веќе не ти одговара нешто, што значи ќе можеш и да ги извадиш парите што си ги дал за нивни трансфер. Ова под претпоставка дека збориме за играч што ни треба да биде резерва.
Калдирола никако не смее да биде последна резерва. Треба да биде позајмен во друг помал клуб за да игра редовно, истото што го пишав и за Хуан погоре.

Ако не го продолжевме договорот на Киву, ќе требаше да купиме негова замена. Замената ќе зимаше помала плата, да, ама треба да платиш за да ја купиш таа замена а за Киву ништо не плаќаш.
Пак ќе повторам. 3м најмалце за да купиш солидна замена, плус 1 милион годишно за плати = 5 милиони за 2 години. Исто колку што ќе се дадат за Киву за 2 години.

Kajgana Shop

На врв Bottom