- Член од
- 1 јули 2009
- Мислења
- 299
- Поени од реакции
- 343
И мајка ми исто! Кажи сега од кое село е, можеби сме роднини по господска линија.Мојата мајка е госпоѓа!
И мајка ми исто! Кажи сега од кое село е, можеби сме роднини по господска линија.Мојата мајка е госпоѓа!
Се молиме последниот млад човек да ја исклучи ламбата на одење .. инаку штознам сеуште сум млад но мислам дека никогаш не би ја напуштил државата, средината во тоа странство никако не ми се допаѓа.. има и тука услови за живот мислам.Во Македонија ќе останат само пензионерите и политичарите.
Кат читам постовите, ми станува јасно дека не буџетскиот дефицит/задолжуването/ е проблемот на Македонија а дефицитот на оптимизам е главниот проблем на земјата.Бегајте додека можете, овде леб нема, а и со политикава на задолжување ниту ќе има.
Јас ако се поклопат коцките ќе сменам место на живеење чисто да видам како се живее у Немачка
Ма оптимисти сме големи ние, огрмони оптимисти.Кат читам постовите, ми станува јасно дека не буџетскиот дефицит/задолжуването/ е проблемот на Македонија а дефицитот на оптимизам е главниот проблем на земјата.
Ма оптимисти сме големи ние, огрмони оптимисти.
Се додека не излеземе од дома.
Голем оптимист сум дека ќе ја напуштам државава и никогаш нема да се вратам...преголем оптимист!Кат читам постовите, ми станува јасно дека не буџетскиот дефицит/задолжуването/ е проблемот на Македонија а дефицитот на оптимизам е главниот проблем на земјата.
Е да за тоа се стварно греота ама па за тоа на нас УЈП ни мава рекет нив УЈП не ги рчкаАлбанците може прикриваат данок и намалуваат фактури, ама каков рекет им маваат за паметење. Десет пати на ден им минат ДУИ и ДПА им се плаче. Како и да е и они се во фаза на селење.
Болд - myth busted!...сеуште сум млад но мислам дека никогаш не би ја напуштил државата, средината во тоа странство никако не ми се допаѓа.. има и тука услови за живот мислам.
...
После секој збор оставаш гомно. Не само тука него насекаде кај што те имам прочитано. Не ти личи на никот убав, а сигурно и ти си убава, и како што викаш во Словенија си, не ти личи и на географска положба.Државата е најмногу заслужна за ова што се случува со народот! Еве гледам и од мојот град, секое второ дете оди во странство да печали! Со 200 евра, рачунај за нив ќе треба да зиниш од работа, ќе те понижува газдата до мера на едно обично ќе се иживува со тебе, е со тие 200 евра, треба да платиш сметки, да храниш фамилија, да школуваш и ред други работи! + во нашата ни мила државичка се знае колку е стапката на невработеност ближи 50 %!
Ние не живееме, ние преживуваме!...... Изумре средната класа, останаа екстремите, ептен богати и ептен сиромашни!
Како ли јас да бидам благодарна на оваа држава што не сведе на питачки стап!
Мојата мајка е госпоѓа, и личи ли да нема едно парче облека да си купи на месец, а работи за една по плата ? Ми личи ли мене што сум млада во најубавите години да немам што да облечам?
И не ми е мене кејф да живеам во туѓа држава, и да зборувам на туѓ јазик и да сум обиколена со туѓинци!
Ама кога нешто не е во ред, не е!
Ако нема услови немало моите да живеат тука, кога има за нив услови зошто да не и за мене ? И да здрави и живи.. ќе видимеБолд - myth busted!
Не се секирај, ќе ти се отворат очите за уште некоја година.
Ги рчка тие што откажуваат послушност на ДУИ. Ги млати како луди Поддршката на Дуи опаѓа во реонот на Тетово, од она што го слушам од терен.Е да за тоа се стварно греота ама па за тоа на нас УЈП ни мава рекет нив УЈП не ги рчка
Колку време рече дека работиш во Македонија? 3,5, 8 години?Ако нема услови немало моите да живеат тука, кога има за нив услови зошто да не и за мене ? И да здрави и живи.. ќе видиме
Сега матуираше, мама и тато го ранат, во ред е да му е розов светот.Колку време рече дека работиш во Македонија? 3,5, 8 години?