- Член од
- 14 мај 2011
- Мислења
- 374
- Поени од реакции
- 388
Благодарам, Хиперактив. Вистински другар сиОди кај друг ветеринар,мислам дека имаше некој добар во Капиштец(ако си од Скопје) Диме се вика! Најдобро прави операции и најдобро лекува а и евтин е
Благодарам, Хиперактив. Вистински другар сиОди кај друг ветеринар,мислам дека имаше некој добар во Капиштец(ако си од Скопје) Диме се вика! Најдобро прави операции и најдобро лекува а и евтин е
Ooo, srce milo, zgazeno e kaj vratceto, isto mi se sluci i mene i isto so napadite no samo denta, vidi samo da ne mu se siroki zenicite celo vreme ako e taka da samo na veterinar!!! Inace moeto samo se oporavi !!! Pozzве молам за помош било каква.
сабајле во незгода моето 2месечно маче со нога беше прегазено од комшијата(ненамерно) она само се пика под нозе. мачево почна неприродно да мрда без да испушта глас, истече малце крв од уста. нешто како епилептични напади добиваеше. го однесов на доктор му даде вештачка храна и лек за нерви за да се смири и ми рече да го оставам да се одмара во темно. вика ако нема скршеница ке преживее. ве молам за било каква инф , совет , или мислење што би било. инаку мачето сега одмара и цело време менува положба но очите му се затворини бидејки е под лекови и забрзано дише. ве молам за помош. благодарам однапред
епа моето еве полека се опоравува, два пати го носев на вет прими инфузија, витамини и некој др лекови. има сеуште напади ама не толку интензивни. инаку му редам и капки ми направи докоротот за чистење на очината и преку очината и носето се чисти. сега еве го хранев испи пола чаша јогуртче и сега си уживка, инаку после колку време се опорави твоето маче?Ooo, srce milo, zgazeno e kaj vratceto, isto mi se sluci i mene i isto so napadite no samo denta, vidi samo da ne mu se siroki zenicite celo vreme ako e taka da samo na veterinar!!! Inace moeto samo se oporavi !!! Pozz
Ne se grizi, kje bide dobro, moeto mace sega e golem i ubav macor nema nikakvi posledici !епа моето еве полека се опоравува, два пати го носев на вет прими инфузија, витамини и некој др лекови. има сеуште напади ама не толку интензивни. инаку му редам и капки ми направи докоротот за чистење на очината и преку очината и носето се чисти. сега еве го хранев испи пола чаша јогуртче и сега си уживка, инаку после колку време се опорави твоето маче?
само се молам да нема последиц
и да биде истото ѓаволче
Жално,однеси го на ветеринар ако имаш средства,а мислам дека таква операција е скапа...ако нема надеж за да прогледа и ако немаш средства за операција,најдобро е да го приспијат :/леле мачето мое не гледа
после ударот се опорави го искапив јаде се ама не гледа. леле има ли надеж?????
Бидејќи е мало,најдобро е да го храниш на секои 3 часа по малку храна за мачки да му даваш,најдобро е Вискас или Кит кат добри се,пример едно месно ќесенце на 3 дела ќе му разделиш и ќе му даваш,сува храна нема да може мало е сеуште а можеш млеко да му даваш до 5 месечна возраст мислам ама не многу често оти пролив имаат од него.Да го бањаш не ни треба,може 2-3 пати годишно да го бањаш,само не дозволувај да се прља...На вакцина можеш уште сега,не чекај оти сега имунитетот им е најслаб посебно кога се одбијат од мајката...за против болви препарати сеуште е мало,чекај после четвртиот месец,за глисти ќе ти дадат паралелно со вакцината апчиња,треба да му најдеш кутииче за песок да му ставаш да мочка и кака,првиот пат бељи ќе прави ама тоа е,оти е персиско секој ден да се чешла и вода обавезно да има ставеноПрв пат чувам маче, денеска го земав, бело е, персиско, два месеца е старо.
Е сега... не знам ни колку да му давам да јаде, млеко да му давам ли или само негова храна, да го бањам ли и со каков шампон... Кога треба да го носам на вакцина? Нешто друго треба ли да му купувам, за против болви, за против глисти... (во стан живеам) Друго не ми текнува шо да прашам ако има нешто што треба да знам, кажете ми... Фала многу однапред...
Фала многуБидејќи е мало,најдобро е да го храниш на секои 3 часа по малку храна за мачки да му даваш,најдобро е Вискас или Кит кат добри се,пример едно месно ќесенце на 3 дела ќе му разделиш и ќе му даваш,сува храна нема да може мало е сеуште а можеш млеко да му даваш до 5 месечна возраст мислам ама не многу често оти пролив имаат од него.Да го бањаш не ни треба,може 2-3 пати годишно да го бањаш,само не дозволувај да се прља...На вакцина можеш уште сега,не чекај оти сега имунитетот им е најслаб посебно кога се одбијат од мајката...за против болви препарати сеуште е мало,чекај после четвртиот месец,за глисти ќе ти дадат паралелно со вакцината апчиња,треба да му најдеш кутииче за песок да му ставаш да мочка и кака,првиот пат бељи ќе прави ама тоа е,оти е персиско секој ден да се чешла и вода обавезно да има ставено
Нема врска. Мојот мачор од еден месец возраст ја јаде сувата храна.Бидејќи е мало,најдобро е да го храниш на секои 3 часа по малку храна за мачки да му даваш,најдобро е Вискас или Кит кат добри се,пример едно месно ќесенце на 3 дела ќе му разделиш и ќе му даваш,сува храна нема да може мало е сеуште а можеш млеко да му даваш до 5 месечна возраст мислам ама не многу често оти пролив имаат од него.Да го бањаш не ни треба,може 2-3 пати годишно да го бањаш,само не дозволувај да се прља...На вакцина можеш уште сега,не чекај оти сега имунитетот им е најслаб посебно кога се одбијат од мајката...за против болви препарати сеуште е мало,чекај после четвртиот месец,за глисти ќе ти дадат паралелно со вакцината апчиња,треба да му најдеш кутииче за песок да му ставаш да мочка и кака,првиот пат бељи ќе прави ама тоа е,оти е персиско секој ден да се чешла и вода обавезно да има ставено
Сигурно има фатено болви.Луѓе, едното увце на маченцево му е спуштено, и само го чешка и ја тресе главата.
Го пуштав надвор, шеташе, можно ли е да му влегла некоја бубачка?
Душа е, го гледав, вака ништо нема, што може да му е?
Вода му нема влезено...
А, и болвите се пренесуваат ли на луѓе?Има некоја опасност од нив?
Не го оставај мачето во нивна близина! Леле се згрозив бе, греотаИмам голем проблем, едното маче(најмалото, машко е) 2ипол месеци има негде и е подложено на сексуално насилство од страна на едниот мој поголем мачор(негов брат од истата мачка) и од уште 2 маалски мачора, и цело време се обидуваат да го спарат, а оно пишти ли пишти незнам више што да правам цело време го силуваат, на крај ке земам сите ке ги скинам со воздушна