Мачки (општи дискусии)

Член од
14 мај 2011
Мислења
374
Поени од реакции
388
Оди кај друг ветеринар,мислам дека имаше некој добар во Капиштец(ако си од Скопје) Диме се вика! Најдобро прави операции и најдобро лекува а и евтин е :D
Благодарам, Хиперактив. Вистински другар си :)

Santiago

Cocalero
Член од
4 јуни 2012
Мислења
97
Поени од реакции
31
ве молам за помош било каква.
сабајле во незгода моето 2месечно маче со нога беше прегазено од комшијата(ненамерно) она само се пика под нозе. мачево почна неприродно да мрда без да испушта глас, истече малце крв од уста. нешто како епилептични напади добиваеше. го однесов на доктор му даде вештачка храна и лек за нерви за да се смири и ми рече да го оставам да се одмара во темно. вика ако нема скршеница ке преживее. ве молам за било каква инф , совет , или мислење што би било. инаку мачето сега одмара и цело време менува положба но очите му се затворини бидејки е под лекови и забрзано дише. ве молам за помош. благодарам однапред
Ooo, srce milo, zgazeno e kaj vratceto, isto mi se sluci i mene i isto so napadite no samo denta, vidi samo da ne mu se siroki zenicite celo vreme ako e taka da samo na veterinar!!! Inace moeto samo se oporavi !!! Pozz

Член од
3 април 2011
Мислења
31
Поени од реакции
2
Ooo, srce milo, zgazeno e kaj vratceto, isto mi se sluci i mene i isto so napadite no samo denta, vidi samo da ne mu se siroki zenicite celo vreme ako e taka da samo na veterinar!!! Inace moeto samo se oporavi !!! Pozz
епа моето еве полека се опоравува, два пати го носев на вет прими инфузија, витамини и некој др лекови. има сеуште напади ама не толку интензивни. инаку му редам и капки ми направи докоротот за чистење на очината и преку очината и носето се чисти. сега еве го хранев испи пола чаша јогуртче и сега си уживка, инаку после колку време се опорави твоето маче?
само се молам да нема последиц
и да биде истото ѓаволче:unsure:

Santiago

Cocalero
Член од
4 јуни 2012
Мислења
97
Поени од реакции
31
епа моето еве полека се опоравува, два пати го носев на вет прими инфузија, витамини и некој др лекови. има сеуште напади ама не толку интензивни. инаку му редам и капки ми направи докоротот за чистење на очината и преку очината и носето се чисти. сега еве го хранев испи пола чаша јогуртче и сега си уживка, инаку после колку време се опорави твоето маче?
само се молам да нема последиц
и да биде истото ѓаволче:unsure:
Ne se grizi, kje bide dobro, moeto mace sega e golem i ubav macor :) nema nikakvi posledici !
;)

Biljbilj08

1987
Член од
19 ноември 2011
Мислења
698
Поени од реакции
312
Јас имав пред 2 години едно маче и истото му се случи, татко ми ја истера колата на улица и ме чекаше мене а за тоа време мачето се бутнало под тркало и тргна колата и тркалото го потфати мачето и мачево истрча и јас искочив да видам што му е и ми личеше како да не му е ништо, и после кога си дојдов кога го видов мачето многу тешко дишеше кутрото маки мачев со него неможеше никако да се опорави цело време беше тажно слабо јадеше и на крај го однесов на ветеринар и тој ми кажа дека имало течност во белите дробови и му даваше инекции некои ама џабе не му помогнаа а операција неможеше да му се направи, и така после некоја недела мачево некако почна да се опоравува но сепак ако малце се замореше пак дишеше тешко, и така после некој ден мачево незнам шуга фати и му паднаа скоро сите влакна до пола беше кељаво, го мачкав со разни масти со што не и на крај го снема нигде неможев да го најдам највероватно умрело, многу ми е жал за тоа маче низ што не пројде:(

Член од
3 април 2011
Мислења
31
Поени од реакции
2
леле мачето мое не гледа:(
после ударот се опорави го искапив јаде се ама не гледа. леле има ли надеж?????

Hiperaktiv

Султан :P
Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
леле мачето мое не гледа:(
после ударот се опорави го искапив јаде се ама не гледа. леле има ли надеж?????
Жално,однеси го на ветеринар ако имаш средства,а мислам дека таква операција е скапа...ако нема надеж за да прогледа и ако немаш средства за операција,најдобро е да го приспијат :/

Член од
30 март 2010
Мислења
88
Поени од реакции
212
Луѓе, едното увце на маченцево му е спуштено, и само го чешка и ја тресе главата.
Го пуштав надвор, шеташе, можно ли е да му влегла некоја бубачка?
Душа е, го гледав, вака ништо нема, што може да му е?
Вода му нема влезено...:(

А, и болвите се пренесуваат ли на луѓе?Има некоја опасност од нив?

Член од
9 јуни 2012
Мислења
2
Поени од реакции
0
Прв пат чувам маче, денеска го земав, бело е, персиско, два месеца е старо. :vozbud:
Е сега... не знам ни колку да му давам да јаде, млеко да му давам ли или само негова храна, да го бањам ли и со каков шампон... Кога треба да го носам на вакцина? Нешто друго треба ли да му купувам, за против болви, за против глисти... (во стан живеам) Друго не ми текнува шо да прашам ако има нешто што треба да знам, кажете ми... Фала многу однапред... :)

Hiperaktiv

Султан :P
Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Прв пат чувам маче, денеска го земав, бело е, персиско, два месеца е старо. :vozbud:
Е сега... не знам ни колку да му давам да јаде, млеко да му давам ли или само негова храна, да го бањам ли и со каков шампон... Кога треба да го носам на вакцина? Нешто друго треба ли да му купувам, за против болви, за против глисти... (во стан живеам) Друго не ми текнува шо да прашам ако има нешто што треба да знам, кажете ми... Фала многу однапред... :)
Бидејќи е мало,најдобро е да го храниш на секои 3 часа по малку храна за мачки да му даваш,најдобро е Вискас или Кит кат добри се,пример едно месно ќесенце на 3 дела ќе му разделиш и ќе му даваш,сува храна нема да може мало е сеуште а можеш млеко да му даваш до 5 месечна возраст мислам ама не многу често оти пролив имаат од него.Да го бањаш не ни треба,може 2-3 пати годишно да го бањаш,само не дозволувај да се прља...На вакцина можеш уште сега,не чекај оти сега имунитетот им е најслаб посебно кога се одбијат од мајката...за против болви препарати сеуште е мало,чекај после четвртиот месец,за глисти ќе ти дадат паралелно со вакцината апчиња,треба да му најдеш кутииче за песок да му ставаш да мочка и кака,првиот пат бељи ќе прави ама тоа е,оти е персиско секој ден да се чешла и вода обавезно да има ставено :D

Член од
9 јуни 2012
Мислења
2
Поени од реакции
0
Бидејќи е мало,најдобро е да го храниш на секои 3 часа по малку храна за мачки да му даваш,најдобро е Вискас или Кит кат добри се,пример едно месно ќесенце на 3 дела ќе му разделиш и ќе му даваш,сува храна нема да може мало е сеуште а можеш млеко да му даваш до 5 месечна возраст мислам ама не многу често оти пролив имаат од него.Да го бањаш не ни треба,може 2-3 пати годишно да го бањаш,само не дозволувај да се прља...На вакцина можеш уште сега,не чекај оти сега имунитетот им е најслаб посебно кога се одбијат од мајката...за против болви препарати сеуште е мало,чекај после четвртиот месец,за глисти ќе ти дадат паралелно со вакцината апчиња,треба да му најдеш кутииче за песок да му ставаш да мочка и кака,првиот пат бељи ќе прави ама тоа е,оти е персиско секој ден да се чешла и вода обавезно да има ставено :D
Фала многу :icon_mrgr:

M

Moon Child

Гостин
Нема врска. Мојот мачор од еден месец возраст ја јаде сувата храна.
И кај мене е научен нон стоп да си има јадење во чинијата, па кога сака он тогаш си јаде. Така е најдобро, ти незнаеш кога е гладно кога не е.
Млеко не му давај, глисти фаќаат.
--- надополнето: 9 јуни 2012 во 17:33 ---
Луѓе, едното увце на маченцево му е спуштено, и само го чешка и ја тресе главата.
Го пуштав надвор, шеташе, можно ли е да му влегла некоја бубачка?
Душа е, го гледав, вака ништо нема, што може да му е?
Вода му нема влезено...:(

А, и болвите се пренесуваат ли на луѓе?Има некоја опасност од нив?
Сигурно има фатено болви.
Купи му протектор ампула и стај му ја на тилот. Во рок од еден ден сите болви ќе изумрат. И може некоја болва да ти влезе во алиштата и да те јаде. БУ! :)
Стварно, мојот кога фати болви јас цела бев исфрлана по телото, ме касала некоја.
Ампулата е околу 400 денари.

Biljbilj08

1987
Член од
19 ноември 2011
Мислења
698
Поени од реакции
312
Имам голем проблем, едното маче(најмалото, машко е) 2ипол месеци има негде и е подложено на сексуално насилство од страна на едниот мој поголем мачор(негов брат од истата мачка) и од уште 2 маалски мачора, и цело време се обидуваат да го спарат, а оно пишти ли пишти незнам више што да правам цело време го силуваат, на крај ке земам сите ке ги скинам со воздушна

M

Moon Child

Гостин
Имам голем проблем, едното маче(најмалото, машко е) 2ипол месеци има негде и е подложено на сексуално насилство од страна на едниот мој поголем мачор(негов брат од истата мачка) и од уште 2 маалски мачора, и цело време се обидуваат да го спарат, а оно пишти ли пишти незнам више што да правам цело време го силуваат, на крај ке земам сите ке ги скинам со воздушна
Не го оставај мачето во нивна близина! Леле се згрозив бе, греота:(

Kajgana Shop

На врв Bottom