Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .
D

draft

Гостин
Aу не,се пакувам за Милано да го киднапирам Морати,а потоа и Бранка и да им отчитам молитва.
За почеток ќе им пратам писмо со куршум.

Немојте да зборите без врска дека Киву морал да остане,па за парите што ќе ги лапа Дарт Вејдер,ќе се земеше Мусачо.
Виљареал испадна,така да ќе немаа многу избори и пребирања околу цената на играчите.
Ако не Мусачо,ете Запата.
Добро бе дали е можно да имаме олку моронска управа на чело со Бранка ?
Ааааииии немогуче :facepalm::гомце:
Викаш Мусачио и Запата се лесни за зимање и ефтини се, што е така. Е ако се лесни за зимање и ефтини, зошто ни еден поголем клуб не е заинтересиран за нив? Зашто не се доволно добри, кратко и јасно. Не сите млади играчи со добри оценки на ФМ се стварно добри и во риал лајф.

Добро е што Киву остана, како централен. Боље него ќе го гледам него Андреоли, Ачерби, Мусачио и сл. Д-класа играчи. А стварно добри играчи Интер не е способен да донесе моментално, за жал.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Средината може и вака. Добро е да дојде некој како Афелај или Сахин, ама се може без нив. Сите нови се гладни за докажување и сите имаат квалитет. Наместо да ја зачуваме таа целина, ние гледаме како да го дадеме Алварез или Оби. Катастрофа.

Потребно ни е едно име во нападот + Дестро.

Најважно е според мене да се среди одбраната, ама Киву is not the way to do that. Таму требаше да се направи инвестиција, ако нешто треба да се жртвува нека оди Маикон, и онака Џонатан е солидна замена, и нека го донесеа Коларов или Исла. Ги имаме Хуан, Ранокиа и Самуел и никој не може да ме убеди дека со добри подготовки тоа не може да се уигра.

Сега го правиме истиот хаос во одбраната кој лани го правевме со средниот ред. Бутај играчи, па на некој белким ќе му тргне.

Она на што реагираше loophole прееска e следново: ние како фанови не гледаме концепт, не гледаме идеја. За пари да не правиме муабет...
--- надополнето: 8 јуни 2012 во 21:00 ---
Добро е што Киву остана, како централен. Боље него ќе го гледам него Андреоли, Ачерби,
Ќе го гледаш и него и нив. Ќе се мењаат :pos:

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Не е грабнат, Рома не го сака најверојатно, да го сакаше ќе го купеше со оглед дека веќе имаа договорена цена по која требаше да дојде во тој тим ако тоа они го сакаа ...
Го сака, ама не сакаат да ја исплатат сумата која беше у договорот за позајмицата, 6м. Рома понудила 3 милки пред 2 недели, али Санчез (директорот за трансфери) го исконтактирал некој од вашиве меѓувремено, и заради интересот од Интер, Реал им понудил на Рома: 5м - take it or leave it, овие откажале првично. :)

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.044
Поени од реакции
1.169
Syn
Како немаме шампион? Снајдер? ;)
И да, Гуарин покажа дека е одличен играч и многу очекувам од него. Него ке го покрива Поли, Оби е универзален играч...
За тројката позади Милито ги имаме Алварез и Кутињо.
Ако се носи ново име во средната или нека биде вистински шампион или некој без пари колку да пополнува дупки... А како што гледам Морати нема да инвестира којзнае колку па затоа мислам дека прво треба да се среди одбраната и нападот а средниот ред е и онака добар.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.318
Поени од реакции
15.571
Не е лошо Паласио да дојде, ниту Киву да остане(со помал договор и плата), али на 31ви август да имаме купено подобри од нив, во спротивен случај се пропаѓа.

Средниот ред е добар, само ни треба деструктивец, баталете го Камби ако сакаме офанзивен фудбал, а реално немаме играчи за контра, ниту знаеме да направиме добра и брза трансформација од одбрана во напад.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.969
Поени од реакции
45.252
Абе зборам за тие позади Снајдер, не и Снајдер, Снајдер го сметам за дел од нападот во овој ситем на Страма, или игра позади напаѓач или е дел од тројката напред, 4321 формација или 4411 сеедно. Ама позади него што повеќе конкуренција од квалитетни играчи толку подобро, да се нема оној луксуз од претходниве две години, средина и напад пред Се, после остало што ќе остане нек се закрпи.

Многу трансфер маневри се потребни, затоа е и Киву оставен покрај желбата на Страмачиони да го има тука за наредна сезона, има логика неговото останување во ситуација кога 2ца од одбраната си заминаа а оние 2ца што останаа се склони на повреди.

Што се однесува до Алварез и Коутињо, глупо е да се потпреш само на нив, а ако дојде уште еден напред, а ќе дојде ( покрај Дестро кој најверојатно е договорена работа, се чека само да се договорат Џенова и Сиена за неговата половина од сопственоста а потоа веднаш Лонго се праќа во Џенова за да игра за прв тим ), голема е веројатноста Алварез некаде да биде позајмен.

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.044
Поени од реакции
1.169
Ок, јас за надад ги сметам тие 2ца до Снајди...

Лавеци--Снајдер--Афелај
-------Милито---------

Само пример, знам дека Лацеви скоро сигурно е играч на ПСЖ а loSono го спомна Афелај кој е моја желба уште од пред 2 сезони :)
Тие се позициите кои треба да се засилат...

Не знам зошто толку сте упорни за Дестро? Мене воопшто не ми се допаѓа, подобро Лонго да остане отколку да се даваат пари за еден просек како Дестро.

D

draft

Гостин
Најважно е според мене да се среди одбраната, ама Киву is not the way to do that. Таму требаше да се направи инвестиција, ако нешто треба да се жртвува нека оди Маикон, и онака Џонатан е солидна замена, и нека го донесеа Коларов или Исла. Ги имаме Хуан, Ранокиа и Самуел и никој не може да ме убеди дека со добри подготовки тоа не може да се уигра.
Какво е тоа средување на одбраната ако Мајкон си оди а дојде Коларов или Исла? :D
Не го заборавај Занети, он ќе игра лев или десен бек, како и да е.
Мислам дека сме добри на крилните бековски позиции со Мајкон (Џонатан) и Занети (Нагатомо). И Киву во краен случај.
Ако Мајкон сака да си оди, тогаш треба да го замениме со Исла (конкретно) и тоа е тоа.

Е за централните бековски позиции, коа ќе видам поубаво, стварно ќе ни треба уште еден играч покрај останувањето на Киву.
Ранокија, Самуел, Киву и Хуан не се доволни. Ако двајца се повредат, што нема да биде чудно, ќе немаме резерва централен. Ќе ни фали некој како Кордоба во минатава сезона, играч за не дај Боже.

Еј да, и Лусио е сеуште играч на Интер. :D

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Не знам зошто толку сте упорни за Дестро? Мене воопшто не ми се допаѓа, подобро Лонго да остане отколку да се даваат пари за еден просек како Дестро.
Јас мислам дека Дестро е таман зрел, а Лонго немам против да остане иако 99% оди за Џенова. Но за година-две ќе го имаме таман готов играч.

Какво е тоа средување на одбраната ако Мајкон си оди а дојде Коларов или Исла? :D
Не го заборавај Занети, он ќе игра лев или десен бек, како и да е.
Мислам дека сме добри на крилните бековски позиции со Мајкон (Џонатан) и Занети (Нагатомо).
Не се разбираме, зборувам од аспект на фактот дека се нема пари. Значи со оглед на тоа дека нема да ги видиме ни Коларов ни Исла, муабетот ми е дека ќе беше попаметно да го продадат Маикон и со мала доплата да земат еден од овие двајца. Ем Џонатан го имаме, ем Занети ќе игра бек, ем уште еден одличен играч ќе купиме. А вака не правиме ништо со Андреоли, Арчиба-миба или како се викаше тој од Киево и со Киву... квантитет имаме, квалитет никаков. Уште 10 такви играчи во одбрана да имаме не ни ги решаваат проблемите.
--- надополнето: 8 јуни 2012 во 22:05 ---
Многу трансфер маневри се потребни, затоа е и Киву оставен покрај желбата на Страмачиони да го има тука за наредна сезона,
А бе кој го прашува него шо те глеам за никаде :) Тоа се само изјави кои треба да му дадат авторитет во јавноста, иначе се знае што се случува кога имаш тренер кој е благодарен што е тука и работи за без пари. Ќе игра со тоа што ќе му го купат и ќе ќути.

Да не ме разберете погрешно не викам ништо лошо за човекот, едноставно неговата ситуација во Интер е таква, нити може да издејствува звучно име нити има кузнае каков удел во трансфер политика.

D

draft

Гостин
Не се разбираме, зборувам од аспект на фактот дека се нема пари. Значи со оглед на тоа дека нема да ги видиме ни Коларов ни Исла, муабетот ми е дека ќе беше попаметно да го продадат Маикон и со мала доплата да земат еден од овие двајца. Ем Џонатан го имаме, ем Занети ќе игра бек, ем уште еден одличен играч ќе купиме.
А вака не правиме ништо со Андреоли, Арчиба-миба или како се викаше тој од Киево и со Киву... квантитет имаме, квалитет никаков. Уште 10 такви играчи во одбрана да имаме не ни ги решаваат проблемите.
Пак не те разбирам.
Ако го продадеме Мајкон и го купиме Исла, како тоа ќе ни ги реши проблемите со централните дефанзивци? Таму се проблемите, затоа Интер е заинтересиран за Андреоли/Ачерби, затоа Интер му го продолжија договорот на Киву. Таму немаме ни квантитет, ни квалитет.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Пак не те разбирам.
Ако го продадеме Мајкон и го купиме Исла, како тоа ќе ни ги реши проблемите со централните дефанзивци? Таму се проблемите, затоа Интер е заинтересиран за Андреоли/Ачерби, затоа Интер му го продолжија договорот на Киву. Таму немаме ни квантитет, ни квалитет.
Јас зборувам за одбраната во целина да се среди. За централните реков, Самуел, Хуан и Ранокиа + уште еден за боранија што ќе дојде, доволно се. Според мене идеално би изгледала вака:

Коларов - Самуел - Хуан - Маикон

Ама ако немаат пари за Коларов, тогаш нека го жртвуваат Маикон пошто Џонатан врши работа. Замена десно Фараони, замена лево Нагатомо, + Занети како универзална замена. Според мене ова ги решава проблемите.

D

draft

Гостин
Јас зборувам за одбраната во целина да се среди. За централните реков, Самуел, Хуан и Ранокиа + уште еден за боранија што ќе дојде, доволно се. Според мене идеално би изгледала вака:

Коларов - Самуел - Хуан - Маикон

Ама ако немаат пари за Коларов, тогаш нека го жртвуваат Маикон пошто Џонатан врши работа. Замена десно Фараони, замена лево Нагатомо, + Занети како универзална замена. Според мене ова ги решава проблемите.
Ако Мајкон не сака да го продолжи договорот, добро е да се продаде сега за десетина милиони отколку да се изгуби за џабе наредното лето.
Ако Мајкон сака да го продолжи договорот, би било ептен глупо Интер да го продаде за да го замени со било кој, а најглупо би било да го замени со нубот Коларов. Во случај да не сака да го продожи, најдостојна замена би била Исла.
Занети ќе биде лев бек наредната сезона, тоа е веќе познато.

Занети - Самуел - Ранокија - Мајкон (Исла)

Ранокија мора да биде стандарден, само така може да ги оправда парите вложени во него и да стане класа играч, а не да биде замена на 20 годишниот Хуан. Значи Хуан треба да биде замена за Ранокија а Киву за Самуел.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Ако успеат така да се изглупираат да го пуштат Алварез на позајмација во некој бош клуб тогаш стварно се ретардирани не знам друго што му останува..не дека е кој знае каков играч ама беше единствена светла точка во најлошата сезона заедно со Капитенот и овие за еден Дестро да го пуштат во Сиена/Џенова???..добро бе па ќе има преку 50 натпревари годишно кој ќе игра бабами???..нека не се глупираат таму

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Ако Мајкон не сака да го продолжи договорот, добро е да се продаде сега за десетина милиони отколку да се изгуби за џабе наредното лето.
Ако Мајкон сака да го продолжи договорот, би било ептен глупо Интер да го продаде за да го замени со било кој, а најглупо би било да го замени со нубот Коларов. Во случај да не сака да го продожи, најдостојна замена би била Исла.
Занети ќе биде лев бек наредната сезона, тоа е веќе познато.

Занети - Самуел - Ранокија - Мајкон (Исла)

Ранокија мора да биде стандарден, само така може да ги оправда парите вложени во него и да стане класа играч, а не да биде замена на 20 годишниот Хуан. Значи Хуан треба да биде замена за Ранокија а Киву за Самуел.
Значи повторно: Коларов не е замена за Маикон. За Маикон има замена - Џонатан. Јас пишав генерално како може да се среди одбраната. Значи не сум за продажба на Маикон, пишав само како може да искомбинираат без да трошат пари и се да биде ок.

Значи еве, тоа што викаш исто не е лошо само има еден мал проблем, младичот прави 39, до кога ќе вози со исто темпо не знам. Подобро е за мене да игра пред Нагатомо, ама факт е дека лани помлади играчи го претрчуваа. Треба да сватиме дека ако сакаме преродба, Занети од следнава година треба да биде за ротација.

Јас најмногу сакам да искешираат 12 милиони за Коларов без да го дадат Маикон. Самуел е фикс, а Хуан го пишав онака, ќе има припреми па кој ќе се избори за место нека игра, дали тој или Ранокиа. И десно би го имале Маикон. Значи, 4 стопери кои веќе ги имаме, два пара бекови + Занети, а за сето ова треба само 12 милиони + плата за Коларов. И ќе имаме 2 месеци да ја уиграме таа одбрана. Ова здрава логика го налага да се направи.

Наместо тоа, Бранка лоџик: продај го Маикон. Играј со Нагатомо и Џонатан како главни решенија. Купи го Андреоли и уште еден бот, да се најдат. Продај го Ранокиа...

Знам дека звучам арогантно, ама повеќе разбирам од него, башка тоа и не е некој успех.

Kajgana Shop

На врв Bottom