Какви луѓе ве привлекуваат и зошто мислите е тоа? Совршен партнер? Имате?

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
највеќе ме привлекуваат типки со црна коса и зелени очи
за мене перфекција е тоа

A

Anck-Su-Namun

Гостин
Значи неможам да генерализирам каква девојка сакам... Надворешниот изглед не е некое (главно) мерило според мене. карактерот и однесувањето е она што го ценам и почитувам.

А инаку сигурен сум дека ја имам најдено совршената партнерка за мене :)... И уште нешто... Совршенството е недостижно бре... Немојте да си мислите дека секогаш се ке биде идеално. Мора да постои толеранција и компромис во една врска (освен љубов и другарство) за да може да опстои на сите предизвици. Е сега колкава е толеранцијата зависи од личностите.
Еј фала ти многу да не морам да се мачам да пишувам :aplauz:
За мене важи се ова што го кажал Dzish

draganask

те сакам СОНЦЕ
Член од
4 декември 2007
Мислења
401
Поени од реакции
24
Совршено не постои и залудно е некој да се труди да пронајде нешто такво. Во оној момент кога тој што ќе биде покрај вас ќе помислите дека е навистина совршен затоа што ве прави среќен човек и сосема сте ги прифатиле и занемариле неговите недостатоци и маани (кои впрочем сите ги имаме и сакаме да сме прифатени со нив) тогаш сигурно сте налетале на човекот на вашиот живот. Среќна сум дека јас веќе живеам во тој "сон". Инаку уште нешто.. не вреди да барате совршено зошто ни самите ние не сме нешто такво. :smir:

Clen 7

Од Форумот
Член од
5 јуни 2007
Мислења
2.843
Поени од реакции
360
Би ставил линк за да видите убаво какви личности ме привлекуваат,кој за мене е совршен, ама боље не.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
највеќе ме привлекуваат типки со црна коса и зелени очи
за мене перфекција е тоа

Без интелегенција и начин на однесување.
Кај е бе темата за роботи,да му направиме на дечково перфектна жена?

За останатите...Читајте како е поставена темата!Од прва страна!

Член од
29 ноември 2007
Мислења
1.149
Поени од реакции
38
Спред мене не постои совршенство.Секогаш се водам според една изрека.Најди нешто што не е совршено и направи го да биде совршено.Имам партнер кој за мене е совршен ако може така да се каже.Значи не сме исти но имаме многу големи сличности,но најаважно е што имаме разбирање,толеранција и компромис.Ако бараме совршенство нема да најдеме затоа што животот не е бајка.Но морам да кажам дека секогаш ми била многу важна смислата за хумор.

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Немам некој одреден тип на дечковци кои ме привлекуваат,секогаш различни ме привлекувале-зборувам за физички изглед.
Совршен партнер може да ти стане било кој партнер кој патем може да има и илјадници маани, но само ако ти си го дозволиш тоа и самата си го претвориш партнерот во нешто совршено. Тој можеби за другите ќе биде далеку од совршен ама затоа пак за тебе ќе биде совршен.
А лично јас посакувам партнер којшто ќе ме сака и почитува пред се. Којшто ќе знае да ме цени,ќе биде на моја страна секогаш.Некој врз кого ќе можам да се потпрам и некој на кого ќе можам да му верувам. И мн важно да има факултет :) дечкото.

mUv@ ThE DoGg

oLd ScHoOl PerSoN
Член од
29 септември 2005
Мислења
363
Поени од реакции
5
сакам партнерка која ќе ме сака, почитува, која ќе ме подддржува во се што правам ,која ќе ми дава совети, која ќе се грижи за мене, која ќе ме разбира , со која ќе можам да си направам муабет, која нема да биде селанка, која ќе има стил, која ке има став, која ќе биде скромна, која ќе биде паметна и уште многу....... и НАЈ НАЈСРЕЌЕН сум што имам таква партнерка
:love3: сонце

Член од
21 мај 2012
Мислења
110
Поени од реакции
92
Партнер кој јас го сакам...сакам да ме почитува, пред се искреност, харизма, и може некое мускулче :pos:

Член од
1 декември 2011
Мислења
2.680
Поени од реакции
3.053
Самозаљубени.
Откако знам за себе, ме привлекуваат вакви. Типови кои се огромни манипулатори со масата луѓе што ги опкружува, со его до небо и самодоверба што ниедна девојка не се ни обидела да ја скрши, а далеку од тоа да ја скрши.
Не мора да е убав, не мора да е фраер, не мора да е богат, не мора да е билошто. Мора да има огромно его.
Се што прават, прават со предходно убаво смислени планови, во ништо не се внесуваат сосем (најчесто глумат), ништо не може да го смени нивниот карактер. Толку се стабилни, смирени, чил.
И што е најбитно, ваквите ги мирисам на километар.
По профајл сликата на фб ги познавам, по еден пост на форум, по едно „Здраво“ преку слушалка, по едно смајли во смс. До толку.
Инстантно летам :)

Член од
17 јули 2010
Мислења
1.422
Поени од реакции
2.203
Маж - Карпа
Сакам мажјак со кој ќе си уживаме во доцните ноќни часови на тераса,ќе си пивуцкаме, ќе се зезаме и смееме, итн...
Мојот алфа мажјак треба да е доминантен, да знае да пресече : Жено така и така...
Намќор или песимист нејќум!
Сакам да ме пушти да се грижам за него!
Мора да ме почитува и сака, немора да е романтичар, ама да знае да искаже чувства некој пат!
Домаќин, да се грижи за семејството, да сака многу деца....

Не барам ништо совршено или посебно, туку сосема нормално!

Curious

пичкин дим
Член од
24 јули 2007
Мислења
1.652
Поени од реакции
1.899
Ај чим сте ја оживејале темава да се произнесам.
Судејќи по досегашното искуство, мојот тип се женски со црна коса, црни очи или кафеави и по можност светол тен. Тоа им е на сите до сега заедничко. Не дека имам нешто против плавушите ама едноставно сум немал искуство со нив досега.

За совршената џабе да зборам, доволно беше кажано од тие пред мене.
Можам да кажам што е пожелно, а што не.
  • Не сакам пушачи. Скоро да не можам да ги толерирам.
  • Судејќи по досегашно искуство, ги сакам слабички, ама не е проблем и ако имаат некое кило плус.
  • Мора да е интелегентна и по малку филозофка.
  • Да сака деца
  • Да биде (барем колку толку) во контрола врз своите емоции. Не можам и не сакам да се справувам со човек што проблемите ги решава со дерење.
Ок толку ми текнува во моментов.

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Ууу.. висок критериум имам..
Прво, мора да ми исполнува критериум - убавина.
Имам некакви преференци, али неам нешо шо е круцијално.. Мора да има убави заби. И мора да е увек средена. Не праам муабет за шминка ово оно, туку хигиена. Да е увек ќиста, тасма, и да мириса убаво :)
Тело.. да не е испод 55 и над 70.
Е сеа, ако испонуе основен критериум, да ми е физички привлечна, we go deeper!
Мора да има епски смисол за хумор.
Мора да е оптимист. Мора да е над 110 iq. Мора да е сериозна... Сериозна у смисла, да може со неа да се продискутира на по суштествени, обемни
теми, да не биде све small talk. Мора да слуша квалитетна музика, гледа квалитетни филмови. Би било одично да пафка, али не е must have. Must have е да не ме замара и да знае да ми ја фати фрекфенцијата коа сум напафкан. Мора да е по маалки/кежуал тип на цура, пошо ако се фура на кафичи и дискотеки, све паѓа у вода. Мора да биде добра, фина, и најбитно природна! Да е real! Да не ми глуми пичка пошо такви јадам за
доручек. Мора да има по авантуристички дух, if you know what i mean ^^
И, најбитно, мора да знае кај и е местото. Не у некоја мачо смисла, туку едноставно мора да ме почитува и цени колку што ја почитувам и ценам ја, и не ме боли курот дал има добиено и колку е нервозна, коа нешо се договараме егото мора да го тргне на страна и дa биде разумна against all odds. И, треба да знае да дава 100% но и да ги бара. Сакам да удоволувам, што значи цурата треба да знае да го искористи мојот полн капацитет, коа више сум и го дал на располагање, сакам да се осеќам корисен... Сакам од мене да впива и црпи се што е вредно ^^ Да се осеќа прогрес ^^
И мислев дека летам у облаци со критериумов, али добив една на лото пред 8 месеци.. испунуе све што можам и неможам да замислам :D I can't keep up with that bitch, she's crazy! :D

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
imam ja zapoznav koga imase 25 g bese extra picketina i stalno nosese minic do pich visoka tvrdi cicki guzata sto se vika dobra prednica i dobra zadnica i bashka sve mi idese po gzot, ama posle 17 godini se izgustiravme i sve probavme i sea vise ne e einteresantno, tugoto e poslatko iako imam simpatii kon straight edge, sea sme ko drugarcinja sex neame poso ona e konzervativna i nejke da donese nekoja drugarka da razbieme monotonija, a vika ti praj so sakas-vika,, na muz mu lici da ide so drugi zeni a za zena e sramota,, a mene toa mi odgovara, ona me pomaga znae da pravi pita kifli razni jadenja, mi cisti mi pere mi pegla me slusa iako blage veze nema sto zboram (pojma nema) ama iam polza od nea, me pomaga materijalno mi pere alista,mi kupuva obleka konduri... ne mi doadja doma samo doadja da izcisti koga treba da si viknam nekoja ljubovnica i super. E sea nekad tersene i e karakterot pa ednas i skrsiv ruka me iznervira nekad znae da se dere a jas nejkam maski osobini kaj zenski i tepam maski.

King B

Bears. Beets. Battlestar Galactica.
Член од
24 јануари 2011
Мислења
1.801
Поени од реакции
4.076
imam ja zapoznav koga imase 25 g bese extra picketina i stalno nosese minic do pich visoka tvrdi cicki guzata sto se vika dobra prednica i dobra zadnica i bashka sve mi idese po gzot, ama posle 17 godini se izgustiravme i sve probavme i sea vise ne e einteresantno, tugoto e poslatko iako imam simpatii kon straight edge, sea sme ko drugarcinja sex neame poso ona e konzervativna i nejke da donese nekoja drugarka da razbieme monotonija, a vika ti praj so sakas-vika,, na muz mu lici da ide so drugi zeni a za zena e sramota,, a mene toa mi odgovara, ona me pomaga znae da pravi pita kifli razni jadenja, mi cisti mi pere mi pegla me slusa iako blage veze nema sto zboram (pojma nema) ama iam polza od nea, me pomaga materijalno mi pere alista,mi kupuva obleka konduri... ne mi doadja doma samo doadja da izcisti koga treba da si viknam nekoja ljubovnica i super. E sea nekad tersene i e karakterot pa ednas i skrsiv ruka me iznervira nekad znae da se dere a jas nejkam maski osobini kaj zenski i tepam maski.
Wake up, Neo..

Kajgana Shop

На врв Bottom