Матура

O

< O >

Гостин
Пробиена и широко распространета низ матурантите? Слабо веројатно. Може само определен круг луѓе да знаеле со сигурност што да очекуваат. Останатите, ако воопшто до нив допрел насловот, гледаат на тоа како шпекулација. Можам јас сега да пишам пример некоја тема, сите ќе ја сметаат за шпекулација или потенцијална точна тема, а тие што веќе знаат мудро ќе си ќутат и ќе отават остантите да веруваат на се и сешто. Секоја година е така...
Знам, знам, знам, не знам колку си ја следел ситуацијава лани, но темата беше навистина точна по Македонски јазик барем.

Epics™

Академски граѓанин
Член од
29 септември 2011
Мислења
1.590
Поени од реакции
3.891
Искрено јас толку не се замарам со есејот. И онака ќе го изберам оној со слободна тема, бидејќи не ми одеше најдобро со лектирите, а вака можеш барем да филозофираш.

Поважен ми е другиов дел, на дополнување и заокружување, така да ако не е проблем споделете го клучот ако го имате, што се сомневам.
Ви ветувам нема да се запишам на тој факултет на што ќе идете вие, нема да ви бидам конкуренција ! :D

Член од
28 октомври 2011
Мислења
97
Поени од реакции
140
ма ајде не се ду*пи овде со нас аку имаш нешо за кажување кажи аку не ич не спомви ебате куроглав еден :tapp:

O

< O >

Гостин
Искрено јас толку не се замарам со есејот. И онака ќе го изберам оној со слободна тема, бидејќи не ми одеше најдобро со лектирите, а вака можеш барем да филозофираш.

Поважен ми е другиов дел, на дополнување и заокружување, така да ако не е проблем споделете го клучот ако го имате, што се сомневам.
Ви ветувам нема да се запишам на тој факултет на што ќе идете вие, нема да ви бидам конкуренција ! :D
АМИН.

Iµµortal

사범님
Член од
26 јули 2011
Мислења
711
Поени од реакции
387
почнав да читам од прирачникот и не ми помогна ништо кога ги решавав тестовиве од предходните години.Иначе колку треба мин за да се помине и што оценка може да се извади без двата есеја xD

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Потсетете ме ако некад отворам фирма, да не вработам ниеден од оваа генерација сеа.

Член од
8 јуни 2012
Мислења
3
Поени од реакции
0
почнав да читам од прирачникот и не ми помогна ништо кога ги решавав тестовиве од предходните години.Иначе колку треба мин за да се помине и што оценка може да се извади без двата есеја xD
Имаш 4 саата на располаѓање.

Член од
5 февруари 2012
Мислења
11
Поени од реакции
1
Јас добив информации дека поголем дел од тестот ќе биде граматика :) А за темите: 1.Екологија и 2.Пороци

Член од
7 јуни 2012
Мислења
21
Поени од реакции
5
Јас добив информации дека поголем дел од тестот ќе биде граматика :) А за темите: 1.Екологија и 2.Пороци
хахаха
некој вика екологијата и нејзините пороци, друг екологија, пороци.. којзнае уште што не се измешало..

Член од
21 октомври 2009
Мислења
1.533
Поени од реакции
2.411
Фала, јасно! Но минатата година темата беше пробиена, зошто не и оваа?
јас полагав матура пред две години, си седнав си научив си ги извадов една 5 една 4 со вкупно 96 поени за запишување, си влегов на Електро. КРАЈ
да сте ми конкуренција не ни ви спомнував..... а и крај краева секако во документов има само Б А В Г итн..... т.е само одговори а прашања нема

Kajgana Shop

На врв Bottom