Нов Македонски филм: До балчак - Приказна од дивиот исток

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.761
Поени од реакции
7.593
Ех копилиња, го убиле коњот, а зошто?Добар коњ беше Кени.

Член од
13 март 2011
Мислења
2.281
Поени од реакции
2.001
Тропаш глупости брат. Без навреда.
Не се залагам за убивање животни за крзно, нити од спорт. Не викам дека ова е добро нешто што се случило. Ама ако ти се кука, кукај за луѓе, не за животни.
Зошто бе да не кукам за животни? Ајде да ги убиеме сите животни и само ние луѓето да живееме. Размислуваш ли малце шо воопшто пишуваш? Зависи на кој начин си поврзан со животното. Никогаш ти се нема случено да се поврзеш со куче? Да ти биде пријател? Да ја осетиш таа поврзаност што ја немаш осетено одамна? Да изгубиш миленик и да неможеш да го преболиш? Засрами се...

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Јас го оправдувам ова бе.
Ама не како чин, туку заради форумџиите што "трубат" овде.

Како што гледам, нема тема на форумов против, рецимо, бутиците што носат и продаваат крзно.
Па ако тие на форумов не се осудуваат, смее да се убие и овој коњ за бизнис потребите.

Гледате како се едноставни работите - бутиците носат крзно за бизнис потреби, овие убиле коњ за бизнис потреби.
Не е во ред, ама вие ќе го осудите ова и ќе си продолжите понатаму. Е, ептен голема работа сте направиле да ви кажам.

Посебен поздрав до тие кои ќе го линкнат на фејсбук, они се оние кои стварно ја прават "разликата".

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.288
РИП за коњчето - ќе стане голема филмска ѕвезда барем......

Член од
13 март 2011
Мислења
2.281
Поени од реакции
2.001
Како што гледам, нема тема на форумов против, рецимо, бутиците што носат и продаваат крзно.
И шо значи ако нема тема против бутиците што продаваат крзно дека сите ги подржуваат? Каква врска има тоа со тема на кајгана? Воа сега се случило и дебатираме за ваа случка, шо и како, зошто. А ти ако толку подржуваш, оди тебе нека те отепаат на новиот филм на Стале

Член од
3 ноември 2009
Мислења
1.543
Поени од реакции
767

Па ако тие на форумов не се осудуваат, смее да се убие и овој коњ за бизнис потребите.

Гледате како се едноставни работите - бутиците носат крзно за бизнис потреби, овие убиле коњ за бизнис потреби.
Не е во ред, ама вие ќе го осудите ова и ќе си продолжите понатаму. Е, ептен голема работа сте направиле да ви кажам.

Посебен поздрав до тие кои ќе го линкнат на фејсбук, они се оние кои стварно ја прават "разликата".
Нека те предозираат и нека те остават така да умреш за бизнис потреби и исто ќе ми биде жал и ќе "постнам" на фејсбук да ја направам разликата. Кажав ова е изживување, негрижа, идиотизам.

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.761
Поени од реакции
7.593

Посебен поздрав до тие кои ќе го лајкнат на фејсбук, они се оние кои стварно ја прават "разликата".
Бидејќи кој не ќе даде лајк, он е коњ, а знаеме како истите завршуваат.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Видете, вие може до утре да си правите "кумбаја" на темава за тоа колку е нечовечки, ама тоа и е проблемов - темава.

Си читате на кајгана рандом теми, оп некој убил коњ, идам да го осудам чинот и да се осеќам боље за себе или НЕ ДАЈ БОЖЕ, да се осеќам дека сум направил некаква разлика.
Вие до утре може да си лаете на форумов, ама знам дека 99% на тоа и ќе останат - се собравте за кутриот коњ.

Самиот факт што коњ требаше да умре за филмски потреби за да се активирате кажува "колку" ви е гајле за правата на животните. Give me a break.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.838
Плус како се прават крзната од каде знаете, можеби имаат договор за доставување на мртви анимални суштества, зачувани, кои ги преработуваат......Можи ги одлегуваат 100000 со најдобра грижа, па најстарите кога од природна смрт ќе заминат ги преработуваат за бунди, ими милион варијанти каде е исклучена можноста за смислено одземање на живот. Се на оваа земја си има своја вредност и намена, намената на некои животни е да бидат изедени и да бидат заситени човековите апетити (различна вредност на вреднување на животите нивни оти се животни) па таквата намена е во прв план. Овде сега пишуваме за смислено одземање на живот на суштество чија намена е сосема поинаква, не заситување на човековите апетити кои се примарна работа за преживување (некој би рекол можи и со зеленчук, нормално дека да, но можи и вака). Оти никој од вас не се збунил кога тргате со глупи компарации, кога некои санкачки кучиња тргаат санки со голем товар, а некогаш коњите и магарињата тргаат уште поголем товар, животни се.......онака ( ете глуп пример за споредба со глупа намена). Секое животни си има намена, така се воведило нештото. Дури и секој човек не вреди исто и нема иста намена на планетава, единствено нешто кое вреди ЕДНАКВО кај сите нас луѓево зборувам е само нашиот ЖИВОТ, другото е сето површно, под разни убедувања и околности.

Член од
13 март 2011
Мислења
2.281
Поени од реакции
2.001
Видете, вие може до утре да си правите "кумбаја" на темава за тоа колку е нечовечки, ама тоа и е проблемов - темава.

Си читате на кајгана рандом теми, оп некој убил коњ, идам да го осудам чинот и да се осеќам боље за себе или НЕ ДАЈ БОЖЕ, да се осеќам дека сум направил некаква разлика.
Вие до утре може да си лаете на форумов, ама знам дека 99% на тоа и ќе останат - се собравте за кутриот коњ.

Самиот факт што коњ требаше да умре за филмски потреби за да се активирате кажува "колку" ви е гајле за правата на животните. Give me a break.
Jaс може никогаш нема да докажам колку ми е гајле за правата на животните, може неможам да докажам или несакам, ама можам да кажам дека тоа шо се случило не е во ред. Шо па ти мангуп си ако кажеш дека многу ти е гајле за коњот, или ајде ќе ги хејтам вие шо се прават дека се грижат за животните само на темава.
Јас не се осеќам подобро шо пишав на темава дека коњот не требало да биде убиен, за разлика од тебе шо едвај чекаше да кажеш на кој му е гајле за коњот
--- надополнето: 7 јуни 2012 во 17:15 ---
Немој така ќе почнат сега со "Но што можеме ние да направиме ние сме само индивидуи" и такви глупости.Важно е нешто да се има да се мрчи и секако семоќниот LIKE да се даде.Али баш сакам да видам дали сите тука ќе го бојкотираат филмот кога ќе излезе или сепак ќе идат да го гледаат зошто тогаш сите идат да го гледаат.
A ти па шо можеш да направиш бе? Ти не мрчиш со тоа шо подржуваш?

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Jaс може никогаш нема да докажам колку ми е гајле за правата на животните, може неможам да докажам или несакам, ама можам да кажам дека тоа шо се случило не е во ред. Шо па ти мангуп си ако кажеш дека многу ти е гајле за коњот, или ајде ќе ги хејтам вие шо се прават дека се грижат за животните само на темава.
Јас не се осеќам подобро шо пишав на темава дека коњот не требало да биде убиен, за разлика од тебе шо едвај чекаше да кажеш на кој му е гајле за коњот

Подржувам што?

Ако ме засегаше воопшто смрта на коњот прво ќе кажев дека нема да го гледам филмот,второ ќе почнев да ги убедувам сите што ги знам да не го гледаат филмот,трето ќе пратев е-маил до Милениум и Фондот за филмови првите да не го даваат филмот а другите да ги прекратат средствата.

Да го имаа заклано со нож и расфрлано како што изгледаше на првата слика можеби ќе ме засегнеше али зошто умрел од за смирување инекции тука според мене најверојатно бил несреќен случај.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
--- надополнето: 7 јуни 2012 во 17:15 ---

Имаш право, мене ми е мерак да ве ребрам вас "душегрижниците" кои чекате вакви темите за да се фалите со својата човечност. Реалната ситуација надвор исто ја знам, нормално има простор да грешам - ама генерално огромен процент сте фејкери во душа.

Затоа, со пишување на темава си постигнувам две цели - ем ве иритам, ем можеби, само можеби некој ќе ги сфати моите зборови сериозно и ќе сфати колку е глупо ваквото понашање на Интернет бидејќи не прави разлика во реалниот живот.

Иначе, ти можеш да си кажеш дека не е во ред, ама на кој му е гајле што форумскиот лик "Stewie Griffin" го осудува овој чин?
Па секој нормален човек ќе го осуди, captain Obvious. :)

Член од
13 март 2011
Мислења
2.281
Поени од реакции
2.001
Не он ти кажува дека ти ништо не презимаш во врска со тоа, само си збориш.
Oд каде знаеш ти дали јас ништо не превземам?
Присуствував на ланскиот протест за заштита против животните, не се фалам со тоа, не велам декa сум помогнал многу, или сум направил чудо. Сум вдомил животно, ГОЛЕМА РАБОТА, секој го може тоа, не е тоа целта. Зошто да велам дека тоа е во ред кога сите потсвесно знаеме дека не е ?

Член од
22 декември 2011
Мислења
1.291
Поени од реакции
1.285
И шо значи ако нема тема против бутиците што продаваат крзно дека сите ги подржуваат? Каква врска има тоа со тема на кајгана? Воа сега се случило и дебатираме за ваа случка, шо и како, зошто. А ти ако толку подржуваш, оди тебе нека те отепаат на новиот филм на Стале
Ова е Мац, животномрзач, се што е поврзано со убивање на животни, за него е оправдано. Ако некој е против усмртување на кучињата скитници, Мац дебатира за свињите што се колат, ако некој се буни против убивање на коњ за време на снимање на филм, Мац дебатира за бутиците... мислам да бидеме на чисто. Само да те воведам во понатамошната дискусија со Мац:)

Kajgana Shop

На врв Bottom